KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ciekawe kiedy u nas taki Wronka wyszkoli się w
> szkółce :-)
Właśnie to świadczy o sile Podchala. Oni mają trzon drużyny z szarotką w sercu. My mieliśmy za czasów LL i DL. Starzy najemnicy mieli pasy w sercu. Nie mówie że Grzesiek jest złym kapitanem, tylko on jest kapitanem bez drużyny. Drużyny bez serca.
-
-
PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...
Khalid Napisał(a):
> delGado Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Moim zdaniem polisa na medale, która przez 8
> > sezonów dała nam 5 majstrów, wygasła wraz z
> > odejściem LL. Skoro w wyniku konfliktu na
> linii
> > trener - zawodnik lekką ręką zrezygnowano z
> > najlepszego zawodnika a trener nie potrafi
> drugi
> > rok z rzędu wprowadzić nas do strefy
> medalowej
> > to wniosek nasuwa się sam.
> > I pytanie, czy Podhale ma większy budżet niż
> > my?
>
> Faktycznie odejście LL-a to było coś zupełnie
> niespotykanego.
> Taki gracz powinien grać u nas do końca kariery
> nawet kosztem redukcji
> innych wydatków na pensje.
Amerykanie są tańsi ? wątpliwe a szkoda nawet porównywać .L.L sam mecze wygrywał i w bardzo ważnych chwilach zawsze coś dla zespołu i kibiców zrobił
oficjalnie tez było powiedziane ze odejście L.L to nie problem finansowy !
jaraduga Napisał(a):
> KruszynaKSC Napisał(a):
> -----
> > Ciekawe kiedy u nas taki Wronka wyszkoli się w
> > szkółce :-)
>
>
> Właśnie to świadczy o sile Podchala. Oni mają
> trzon drużyny z szarotką w sercu. My mieliśmy
> za czasów LL i DL. Starzy najemnicy mieli pasy w
> sercu. Nie mówie że Grzesiek jest złym
> kapitanem, tylko on jest kapitanem bez drużyny.
> Drużyny bez serca.
Ale że co ? LL i DL mieli serce z szarotką w sercu? czy pasy w sercu? Kpisz czy o drogę pytasz?
torreador Napisał(a):
> jaraduga Napisał(a):
> -----
> > KruszynaKSC Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Ciekawe kiedy u nas taki Wronka wyszkoli się
> w
> > > szkółce :-)
> >
> >
> > Właśnie to świadczy o sile Podchala. Oni
> mają
> > trzon drużyny z szarotką w sercu. My
> mieliśmy
> > za czasów LL i DL. Starzy najemnicy mieli pasy
> w
> > sercu. Nie mówie że Grzesiek jest złym
> > kapitanem, tylko on jest kapitanem bez
> drużyny.
> > Drużyny bez serca.
>
> Ale że co ? LL i DL mieli serce z szarotką w
> sercu? czy pasy w sercu? Kpisz czy o drogę
> pytasz?
nie wiem co mieli ,ale my kibice mieliśmy satysfakcję ! nawet nie piszę o medalach
Tzn. że ktoś w Klubie miał nosa i przewidział że nie będzie play off ?
heh bida z nędzą
nie znam się więc z ciekawością czytam szczegółowe analizy naszej gry tu podawane
moje wrażenie to m.in beznadziejna 3cia tercja, bezsilność, przykro się to oglądało :(
Wronce z Podhala się przyglądałem, żywe srebro, stwierdziłem że sobie go zapamiętam i 20 sekund później strzelił nam bramkę... zzz
przykro kończyć tak szybko sezon, mam nadzieję że odłożymy to do niedzieli conajmniej..
Moim zdaniem ten mecz przegraliśmy w 2 tercji, z sytuacji jakie mieliśmy powinniśmy prowadzić 2-1 i wtedy trzecia wyglądałaby zupełnie inaczej.
Po pierwszej tercji miałem jeszcze nadzieję na wygraną po drugiej już nie.
Jak się nie odrobiło lekcji z soboty to w niedzielę trzeba nadstawić drugi policzek.
należało Patryczka ze 3 razy w I tercji przygwoździć do bandy i już by tak nie fikał. Zaznaczam przygwożdzić w ramach przepisów ale tak aby zabolało - to jest wojna i trzeba dobrego rozpoznania i odpowiednich środków zaradczych.
klekot Napisał(a):
> Tzn. że ktoś w Klubie miał nosa i przewidział
> że nie będzie play off ?
Daleki jestem od zachwytu czy od obrony jesli chodzi o klub ,ale na litość mamy w końcu ten 3-4 budżet?,mamy kadrowiczów przypomnę tylko ze w ostatnim meczu kadry z Rumunami wygranym 4-0 aż 3 gole naszych ,trenera z osiągnięciami ,sprowadzamy nawet ,,pseudo-gwiazdy ''za oceanu jak i ze wschodu ! i co kolejny sezon na straty ? bo jak nie wejdziemy do czwórki to sezon stracony .chyba w tej kwestii wszyscy się zgodzimy ?
jaraduga Napisał(a):
> My mieliśmy za czasów LL i DL. Starzy najemnicy mieli pasy w sercu.
I dalej mają :), tylko, że nie z ich winy nie ma ich już w naszej drużynie ! :(
Amerykanie są przeszło trzy razy tańsi od LL.
Nie każdy z osobna. RAZEM.
Z tym LL to mam lekki dysonans poznawczy. Bo jeszcze podczas ostatniej mistrzowskiej serii finałowej tutaj na forum wylewało się kubeł lamentów, jak to LL nic nie gra. Mało tego, insynuowano jakoby LL miał rzekomo celowo odpuszczać Jastrzębiu ze względu na jego sentyment do tego klubu i tego miasta. Potem w ostatnim meczu LL doskonale odpowiedział na te wszystkie oskarżenia, ale co zostało napisane - zostało w archiwum. Nie piszę tego, by cokolwiek komukolwiek wypominać. Po prostu proponuję pewne osądy ostudzać. Seria jeszcze trwa, jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji, ale jeszcze nie odpadliśmy. Spory o to czy Rohaczek in or out, McCauley in or out itd. zostawmy na sezon ogórkowy. Teraz nasza energia jest raczej potrzebna na mocne ściskanie kciuków. Mamy coś w tej lidze jeszcze do udowodnienia.
PS Taka bzdurka mi się skojarzyła. Jest taki brytyjski serial naiwnego sci-fi. Doctor Who się nazywa. Była tam piękna scena, w której tytułowy bohater udowadniał jak można z powodzeniem obalić rząd pani premier sześcioma słowami. Tymi słowami były: "Don't you think she looks tired?". Argumentami o zmęczeniu, wypaleniu, starości, zakonserwowaniu umysłu można celować w każdego.
PS2 *KSC*, tak, oczywiście, odpadnięcie w ćwierćfinale to sezon stracony. Tu w ogóle nie ma dyskusji.
ok L.L na pewno nie jest tani ,ale jesli by się pomyślało to spokojnie by grał u nas do dziś n.p zamiast 27 zawodników w polu obecnie ,mogloby być mniej o kilku i w sumie ten sam budżet a drużyna naprawdę wzmocniona ,no juz chyba lepiej zaryzykować ze w razie jakiejś kontuzji gramy nawet 3 piątki ,niż tak jak obecnie ludzi cała masa tylko nie ma kto zagrać na odpowiednim poziomie !
Reasumując mniej zawodników, ale za to wartościowych i pewnych za to ,bo szykuje się taka sytuacja ze niektórzy gotowi do gry nawet nie wejdą na lód w play-offach . ?!
W hokeju nie można grać "mniejszą ilością zawodników" bo w przypadku kontuzji czy kar meczowych z trzech piątek robią się dwie.
[i]LL nie jest tani[/i] to jest eufemizm, on jak na naszą ligę jest bardzo drogi, a przynajmniej był taki gdy grał u nas.
sterby Napisał(a):
> W hokeju nie można grać "mniejszą ilością
> zawodników" bo w przypadku kontuzji czy kar
> meczowych z trzech piątek robią się dwie.
> LL nie jest tani to jest eufemizm, on jak na
> naszą ligę jest bardzo drogi, a przynajmniej
> był taki gdy grał u nas.
jesli Jastrzębię daję radę z utrzymaniem L.L. wygrywając sezon zasadniczy ,a wiadomo ze mają kłopoty finansowe i przez to cięcia w drużynie to i my dalibyśmy radę problem by chcieć !mówią OFICJALNIE ZE MAJĄ MNIEJSZY BUDŻET NIZ MY ?
cytat z ich strony http://www.jkh.pl/no_cache/aktualnosci/aktualnosc/id/sezon-nie-jest-zagrozony/
,,Nasza sytuacja jest taka, że odkąd występujemy w ekstralidze, nigdy nie mieliśmy tak wysokiego budżetu jak pozostałe kluby. Dlatego też ciężko nam się rywalizowało i nadal rywalizuje z takimi drużynami jak Tychy, Cracovia, Sanok, czy w poprzednich latach Unia Oświęcim Te kluby miały budżety wyższe od nas w przedziale od 1,5 do 2,5 mln złotych na sezon, stąd nie łatwo się nam rywalizuje. Śmiech pusty człowieka ogarnia, jak czyta się w komentarzach, że Sanok kupił Konopkę, czy Cracovia pozyskała dwóch Słowaków i Czecha, a zarząd w Jastrzębiu śpi. Mówiąc kolokwialnie, jeśli się nie ma pieniędzy, to można najwyżej pokiwać sobie palcem w bucie, a nie silić się na jakiekolwiek transfery - skwitował Kazimierz Szynal.;
wiesz Katowice dokończły sezon na 2 piątki ,to chyba my na cztery piątki plus 2-3 dodatkowo ,moglibysmy powalczyć o konkrety ?wiesz chodzi o to by nie powtarzać błędów z ubiegłego sezonu , bo siedzenie i powtarzanie ze się nie da prowadzi do donikąd
sterby Napisał(a):
> Amerykanie są przeszło trzy razy tańsi od LL.
> Nie każdy z osobna. RAZEM.
Myslisz ze obaj nie wyciągną po 1000 ojro ?
*KSC* Napisał(a):
> Dlatego też ciężko nam się rywalizowało i
> nadal rywalizuje z takimi drużynami jak Tychy,
> Cracovia, Sanok, czy w poprzednich latach Unia
> Oświęcim Te kluby miały budżety wyższe od nas
> w przedziale od 1,5 do 2,5 mln złotych na sezon,
> stąd nie łatwo się nam rywalizuje.
Hmmm...
Leesior Napisał(a):
> *KSC* Napisał(a):
> -----
>
> > Dlatego też ciężko nam się rywalizowało i
> > nadal rywalizuje z takimi drużynami jak Tychy,
> > Cracovia, Sanok, czy w poprzednich latach Unia
> > Oświęcim Te kluby miały budżety wyższe od
> nas
> > w przedziale od 1,5 do 2,5 mln złotych na
> sezon,
> > stąd nie łatwo się nam rywalizuje.
>
> Jakoś niebardzomi się chce w to wierzyć.
> Zwłaszcza jeśli chodzio ten sezon.
tez tego nie wiem ,ale są to słowa prezesa klubu oficjalne ,z konferencji , wątpliwe by kłamał prosto w oczy ?osobiście to dla mnie sprawa drugoplanowa ,wazne ze tam się coś robi z myslą o klubie ,a nasze transfery są nie trafione a już na pewno przepłacone
*KSC*, a mógłbyś podać wartości tych kontraktów? Serio. Jestem ciekawy ile taki Spady zarabia, a za cholerę nie wiem.
gentlemen Napisał(a):
> *KSC*, a mógłbyś podać wartości tych
> kontraktów? Serio. Jestem ciekawy ile taki Spady
> zarabia, a za cholerę nie wiem.
Spytaj Kolasu ostatnio siedzi na ławie to czasu ma sporo :),czy to nie jest przepłacanie ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)