Ale za to Psl na gorzale kasy nie bedzie musial wydawac ;)
-
-
I po wyborach...Prezydent Andrzej Duda - polemiki,dyskusje,spory itp :)
Skoro Aston1906 zarzucił takie pytanie, choć sam nie wiem jeszcze na kogo głosować, spróbuję przedstawić myślenie głosującego na Komorowskiego:
-liczy się tylko Komorowski i Duda, cała reszta to jakiś folklor w okolicy błędu statystycznego
-Duda, skompromitował się choćby SKOKami
-Komorowski chodzi wprawdzie po stołach i krzesłach, ale jest sprawdzony, bo nie sypał piachu rządowi w tryby i nie było walk w Brukseli o krzesło, a przy prezydencie z innej opcji niż rząd jest na to spora szansa ponownie
-zostaje więc mniejsze zło
Ja nie jestem jakimś wielkim fanem Komorowskiego . Ale chyba będe zmuszony na niego głosować bo z tego towarzystwa 11 ośób wyadaje mi się najrozsądniejszym kandydatem . A Dlaczego ? Ano chociażby dlatego , że krajem rządzi PO-PSL a żeby coś zrobić to musi być jedność na lini rząd-parlament-prezydent , a nie kłótnia o krzesła w Brukseli jak było za czasów prezydenta Kaczyńskiego . W porównaniu do innych kandydatów ma największe doświadczenie w sprawowaniu urzędów i mimo kilku wpadek ( Szogun :) ) wydaje mi sie że godnie reprezentuje kraj . Jego życiorys też do mnie przemawia . Ma normalną rodzinię ( a nie dzieci pozamałżeńskie ) , działał w opozycji antykomunistycznej , siedział w więzeniu za wolna Polskę . Liderzy największych parti / PiS , PSL , SLD / też doceniają go i bali sie stanąć z nim w szranki wyborcze . Poza tym jest przewidywalny , proeuropejski ( dobrze zna Prezydetna Uni Europjeskiej :D ) i nie wszyczyna bezsensownych awantur politycznych . A nadto nie jest z PiSu , bo na nikogo z PiSu nigdy nie zagłosuje . Największym jego minusem jest brak charyzmy .
szpetota Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skoro Aston1906 zarzucił takie pytanie, choć sam
> nie wiem jeszcze na kogo głosować, spróbuję
> przedstawić myślenie głosującego na
> Komorowskiego:
> -liczy się tylko Komorowski i Duda, cała reszta
> to jakiś folklor w okolicy błędu
> statystycznego
> -Duda, skompromitował się choćby SKOKami
> -Komorowski chodzi wprawdzie po stołach i
> krzesłach, ale jest sprawdzony, bo nie sypał
> piachu rządowi w tryby i nie było walk w
> Brukseli o krzesło, a przy prezydencie z innej
> opcji niż rząd jest na to spora szansa ponownie
> -zostaje więc mniejsze zło
Ale Ty masz klapki na oczach, dramat... Oglądaj dalej TV i połykaj dalej wszystko co tam mówią.
Scot kolejny. Jego życiorys przemawia do Ciebie? Brak pytań, poczytaj chociażby o jego działalności w WSI (jak coś to nie chodzi o taką wieś, skąd pochodzą kibice rzeki). Reprezentatywny ? Hehe tego już nie komentuje. I na koniec PO-PSL - tym się nie martw na jesień już ich nie będzie, dość okradli nasz kraj i nas osłabili.
Edit: Tego wam w TV nie powiedzą: [url=http://niezalezna.pl/65634-maja-na-niego-haki-komorowski-i-jego-zwiazki-z-wsi-w-depeszach-wiki-leaks][niezalezna.pl][/url]
Ja bym dodał jeszcze kolejny walor: nie pija alkoholu w dużych ilościach jak np. Kwaśniewski, a co za tym idzie najprawdopodobniej nie będzie wszczynać awantur. Będzie robić co trzeba. :(
[i]Ano chociażby dlatego , że krajem rządzi PO-PSL a żeby coś zrobić to musi być jedność na lini rząd-parlament-prezydent[/i]
Co niby wynika z tej jedności obecnie?
Szpetota
Skokami skompromitował sie WSI i ich obrońca:). Nie wiem gdzie tam Duda...
zubereg Napisał(a):
> Ano chociażby dlatego , że krajem rządzi PO-PSL
> a żeby coś zrobić to musi być jedność na
> lini rząd-parlament-prezydent
> Co niby wynika z tej jedności obecnie?
> Szpetota
> Skokami skompromitował sie WSI i ich obrońca:).
> Nie wiem gdzie tam Duda...
No wg TV to pogrom PiSu :) A to strzał w stopę PO i całego tego Komuchowskiego i jego synka :)
Niestety okradli nas i rozbroili.
Zapomniałem dodać jeszcze jeden solidny argument za głosowaniem na Komorowskiego.
Mnie się w tym kraju obecnie żyje po prostu bardzo dobrze i nie widzę powodów by cokolwiek zmieniać.
Pewnie niewiele w tym zasługi prezydenta, ale....
Wiele osób wbrew pozorom może pomyśleć podobnie.
[img]http://picsrv.fora.pl/images/smiles/new_wallbash.gif[/img]
hehe
(:P)
Mnie się również żyje w Polsce (irytuje mnie określenie: 'ten kraj', gdy ma się na myśli Polskę) bardzo dobrze. Chciałbym, żeby żyło mi się jeszcze lepiej.
Dlatego zmiana prezydenta to powinien być początek zmian.
Nie zgadzam się z nim, ale Szpetota jednak troche racji ma. Co weekend widzę ludzi po knajpkach, restauracjach, bawią się, ba nawet nieraz zostawiają jedzenie, szastają pieniędzmi generalnie. Sama młodzież, raczej nie widać biedy. Ale to wszystko do czasu. Choć np. w Grecji niby strajkowali, mają długi, a jeszcze wyższy standard życia niż my Polacy.
Tyle, że dobra materialne, standard życia to nie wszystko. Liczy się też uczciwość, nonkonformizm - ludziom to zwykle nie przeszkadza, ale czy to dobrze? Zdecydowanie nie, inaczej nie kibicowałbym Cracovii.
Wy tak na poważnie z tym Komorowskim czy to spóźniony prima aprilis?
Sam nie wiem czy post Scota to żart , jest wczesna godzina i przecieram oczy ze zdumienia :)
szpetota Napisał(a):
(...)
> -Duda, skompromitował się choćby SKOKami
(...)
SKOK to działka Bronka i to nie tylko ten na krzesło.
Szukałem na necie co miał do powiedzenia Bartosz Kownacki co mu Sikorski mikrofon wyłączył. Bo jako przewodniczący komisji ds WSI gość ma dużą wiedze w temacie.
I tak:
https://www.youtube.com/watch?v=EWrVhGazvec
ok 9`30 jest o tym jak to służby podległe Bronkowi chroniły przestępców aktualnie powiazanych ze SKOK Wołomin
ok 24`30 jest o powiązaniu syna Bronka z pieniędzmi wyprowadzonymi ze SKOK Wołomin
Ogólnie cały materiał dość ciekawy. Nawet media głównego nurtu zaczynają unikać tematów ws SKOKu Wołomin bo to miała być maczuga na PiS ale to PO tą maczugą może dostać i się nie podnieść.
(OT: nie jestem nowy tylko dawno się nie udzielałem )
Scot Napisał(a):
> Ja nie jestem jakimś wielkim fanem Komorowskiego
> . Ale chyba będe zmuszony na niego głosować bo
> z tego towarzystwa 11 ośób wyadaje mi się
> najrozsądniejszym kandydatem . A Dlaczego ? Ano
> chociażby dlatego , że krajem rządzi PO-PSL a
> żeby coś zrobić to musi być jedność na lini
> rząd-parlament-prezydent
5 lat wspólnych rządów
- polikwidowane ulgi
- podniesione podatki
- potworny wzrost zadłuzenia kraju
- tragiczna sytuacja w słuzbie zdrowia
- nieistniejąca armia
- wydłużony wiek emerytalny
- zajumane pieniądze z prywatnych kont podatników II filaru
Co jeszcze chcesz żeby zrobili?
. W porównaniu do innych
> kandydatów ma największe doświadczenie w
> sprawowaniu urzędów i mimo kilku wpadek ( Szogun
> :) ) wydaje mi sie że godnie reprezentuje kraj .
Oj ma doświadczenie , ma . WSI
> Jego życiorys też do mnie przemawia . Ma
> normalną rodzinię ( a nie dzieci
> pozamałżeńskie ) , działał w opozycji
> antykomunistycznej , siedział w więzeniu za
> wolna Polskę .
W tym więzieniu to raptem miesiąc przesiedział. A życiorys to ma mocno pokręcony.Teraz komuniści mu doradzają.
. Poza tym jest
> przewidywalny , proeuropejski ( dobrze zna
> Prezydetna Uni Europjeskiej :D )
Oj tak przewidywalny to on jest , podpisze wszystko co mu PO podsunie.
A co znajomość Prezydenta Unii Europejskiej daje dla Polski?
. A nadto nie
> jest z PiSu , bo na nikogo z PiSu nigdy nie
> zagłosuje .
No i to jest wasz topowy argument !!!
1) Co do prywatnych kont podatników to już w 2008 roku SN wydał wyrok że pieniądze w OFE NIE SĄ własnością wpłacających.
Środkami w OFE nie można było samemu rozporządzać, nie można było ich wypłacić czy nakazać w co mają być zainwestowane.
http://nczas.com/wiadomosci/polska/sad-najwyzszy-skladki-ofe-nie-sa-prywatna-wlasnoscia-obywatela/
2) Ulgi polikwidowane? Chłopie, weź się zainteresuj, bo sam widzę ile można zyskać ulg i pomocy przy założeniu własnej firmy w porównaniu z tym co było kilka lat temu. A w stosunku do kilku lat wstecz owe "daniny" wiele nie wzrosły. Ale spójrzmy ile ulg mają teraz rodziny wielodzietne, czy młodzi chcący kupić swoje mieszkanie/założyć własne firmy. Pod tym względem jest lepiej niż kilka lat temu.
3) Nie było alternatywy w obecnej sytuacji demograficznej dla podniesienia wieku emerytalnego.
4) Co do zadłużenia - dziwne żeby było inaczej, jeśli się tyle w kraju buduje za pieniądze z UE do czego trzeba mieć jednak wkład własny.
Co ciekawe, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Pl-public-debt.svg -> Największy spadek długu publicznego zanotowaliśmy... za Pawlaka.
Natomiast jeśli chodzi o obecną sytuację --> https://lh4.googleusercontent.com/5H-i0dqwgVx_jxsaPkCW31mIvIDRTK6J6SEkllmfyj1NJPYMaUGqxLQiiZREAfdsiWZjgP2Fq-saAJXhDFVMZIVIEzPZ0v5QhgscHiwuVlrAKpoUbpfKx6qdfRpvyn_0GVjqkIM To Ty uważasz, że zadłużenie u nas jest takie bo "tak chce rząd"? W tym momencie zadłużone dużo bardziej niż my są państwa dużo bogatsze niż Polska.
Ale sytuacja się poprawi (wg prognoz). W 2016r. powinniśmy nawet wypełnić kryterium fiskalne dotyczące Euro.
5) Nieistniejąca armia? Pijany to do spania...
O tym, że w czasie kryzysu byliśmy jedynym krajem w UE notującym wzrost PKB już trudniej wspomnieć. O tym, że bezrobocie spada non stop też nie. I to nie dlatego że "ludzie wyjeżdżają" ale dlatego, że w obecnie pracuje w naszym kraju najwięcej Polaków od 1989r. i ich liczba ciągle rośnie - to są twarde fakty. Odsyłam do GUS.
Nie wszystko jest "OK", wiele rzeczy trzeba poprawić, (przy wzroście koniunktury chociażby obniżyć VAT) ale taka propaganda jaką Ty uprawiasz jest słaba - bo jednostronna, bez wzięcia pod uwagę setek czynników wpływających na decyzje. I umocowana jedynie niechęcią.
...
ja osobiscie do bronka nic nie mam, nie uwazam go za jakiegos zlego prezydenta czy czlowieka, ale jest z PO... no i to go dyskwalifikuje, niestety prwaie 8 lat rzadow tej bandy zlodziei oszustow i aferzystow nalezy zakonczyc, najblizsza okazja to wybory prezydenckie,
ten duda to dla mnie zas jest jakis taki plastikowy, nie wiem botoks sobie wstrzyknal czy co? no i taka marionetka w rekach jarkacza, a on dosc ze jest w oparach szalenstwa, to dodatkowo jest w hoooy obludny i hipokryta, sam holubil skoki i ich pomyslodawce senatora biernackiego a teraz na bronka zwala, tolerowal takiego padalca jak hofmana czy kurskiego, dla mnie jarkacz to taka sama qooorva ja tfusk
nie wiem jeszce na kogo zaglosuje, ale na pewno nie zaglosuje na bronka,
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)