Khaild
Problemem w ocenie tej sytuacji są sprzeczne/rozbieżne informacje co do ew. kwoty odstępnego
Jeżli mówimy o 0,5 mln to oczywiście jest to kwota za duża za zawodnika II ligowego, które za rok będzie za darmo
Jeśli mówimy o kwocie circa 60 tyś lub zbliżona kwota jako ekwiwalent za wyszkolenie to uważam że kilkutygodniowe negocjacjew sytuacje kiedy de facto nie mamy oprócz Jaroszyńskiego LO są średnim pomysłem i możemy zostać z niczym
Chyba że klub faktycznie ma pomysł i klasowy LO jest w drodze bo wydaje mi się LO jest bardziej potrzebny niż napastnik gdzie może grać Szewczyk który robi coraz lepsze wrażenie no i promujemy wówczas wychowanków.
Wydawało mi się że obrono powinna wyglądać tak (od prawej strony)
Deleu (Wójcicki), Sreten (Rymania), Polczak (Wołąkiewicz), LO(Wawszczyk/Jaroszyński) -
Przy klasowym LO można podziękować Rymaniakowi i Jaroszyński mógłby grać stopera w razie konieczności.
Czas pokaże czy eksperyment z Wołąkiewiczem jako LO się sprawdzi.
Ktokolwiek jeszce przyjdzie to będzie potrzebowął czasu na adapatacje i wkomponuje się w drużyne dopiero w II częsci rundy
Powyższe to moje subiektywne zdanie oparte na info z forum i prasy.Mam wielką najedzię na udany sezon i oby moje malkotenctwo sie nie sprawdziło.
K
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
A ja uwazam ze Deleu sie srednio sprawuje na PO to on nie upilnowal zawodnika przy stracie bramki. Ale Wojcicki bardzo ladnie gral.
kristhc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli mówimy o kwocie circa 60 tyś lub
> zbliżona kwota jako ekwiwalent za wyszkolenie to
Trafiłes w sedno tj "[b]jeśli[/b]"
jak zrozumiałem z wpisu kibica1 (chyba ze Stargardu bo pierwszy wpis)
to nasi zaoferowali 60 koła i to sensowna suma za 6 miesiecy grania Ariela w rezerwach
i walki o 18-ę meczową. Nawet Zieliński mówi ,ze będzie go "podrasowywał" pół roku
zanim zostanie pełnowartosciowym graczem (przychodzi z półzawodowego treningu)
Nie wiesz ILE chcą Błekitni. Jak jest to suma porównywalna z tą na jaką nas WKS wyrolował z Danielewiczem
to"bez jaj", nie należy płacić.
generalnie moim zdaniem to jest "uboczna" sprawa i nie ma co sie o nią kłócić.
Na lewa stronę mamy 2-ch graczy. Wołąkiewicz i Jaroszyński. Ariela ciężka walka o 18-e czeka.
Jeden nominalny stoper a drugi wolałby na lewym skrzydle hasać ale narazie Ariel z lewej obrony ich nie wygryzie...
PS: oczywiście zupełnie inna sprawa to styl prowadzenia negocjacji robiący od lat nam tzw "borutę";) w piłkarskiej Polsce ale z dwojga złego wolę uczciwe twarde "DAJEMY TYLE ALBO BIERZEMY w styczniu za darmo" od chamskiego geszefciarstwa jakim popisał się wks Ślask w sprawie Danielewicza.
Khalid Napisał(a):
.
>
> Na lewa stronę mamy 2-ch graczy. Wołąkiewicz i
> Jaroszyński. Ariela ciężka walka o 18-e czeka.
> Jeden nominalny stoper a drugi wolałby na lewym
> skrzydle hasać ale narazie Ariel z lewej obrony
> ich nie wygryzie...
>
No właśnie mi chodzi o to że w kwestii LO na tej pozycji gra nominalny stoper a Jaroszyński z całym szacunkiem dla niego na razie furory nie zrobił (co nie znaczy że nie zrobi). Dlatego dobry, prawdopodobnie gotówkowy transfer powinien być na tą pozycję a wówczas Wawszczyk/Jaroszyński byliby alternatywą. Wołąkiewicz powinien grać jako stoper, choć jak pisałem dla mnie to człowiek-zagadka ale liga szybko wszystko zweryfikuje.
pozdro
z tt
" Ariel Wawszczyk, jeśli nic się już nie zmieni, w środę przejdzie testy medyczne w Cracovii."
tt = Teraz Tabisz?
gadget Napisał(a):
> A ja uwazam ze Deleu sie srednio sprawuje na PO to
> on nie upilnowal zawodnika przy stracie bramki.
> Ale Wojcicki bardzo ladnie gral.
oglądnij sobie skrót. To Wójcicki nie wrócił i to jego bramka
Wójcicki nie wrócił, ale Deleu na pewno nie był tam, gdzie powinien być.
Jeśli chodzi o napastnika to powinniśmy postarać się o Kuświka bo szuka klubu a wcale tak łatwo mu znaleźć nie jest i przyszedłby za darmo! :)
Za darmo to złe pojęcie. Czasami lepiej zapłacić jakiemuś klubowi za wykup i płacić mniejszą pensję.
janczer Napisał(a):
> Wójcicki nie wrócił, ale Deleu na pewno nie
> był tam, gdzie powinien być.
Nie masz racji. Był tam gdzie miał być. 4 w obronie. Tyle.
Wójcickiego bramka.
Chwostek Napisał(a):
> tt = Teraz Tabisz?
Lubię TO !
eredin Napisał(a):
> Chwostek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > tt = Teraz Tabisz?
>
> Lubię TO !
Pozwolę Sobie zapytać. Dlaczego to lubisz ?
Panowie dostałem bardzo ciekawa informacje co do napastnika. Nie chce teraz siać zamętu jaki był z Rudnewsem ale jeśli to prawda to będzie nieźle ;) muszę to zweryfikować.
Ban za takie pierdolenie od razu. Po co takie posty pisac ??
Frodo nigdy nie obrywa banem, frodo pisze :D
Velvet to nie jest pierdolenie. Dlatego nie podałem nazwiska zeby fermentu nie było.
No jasne, bo pisanie wiem, ale nie powiem wcale nie powoduje fermentu.
Dzięki takim newsom temat nie umrze :D :D :D
Do posłuchania - Wawszczyk dla Radia Stargard o trenowaniu z Cracovią, Kapustce, różnicy poziomów między klasami rozgrywkowymi itp.
Wawszczyk: Jedną nogą jestem już w Cracovii.
http://www.radiostargard.fm/wiadomosci,wawszczyk-jedna-noga-jestem-juz-w-cracovii-,525.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)