Z linii defensywnych odchodzi 4 zawodników (wszystkie jak dotąd ruchy OUT), przychodzi gość który nawet jak był krytykowany za grę w bądź co bądź czołowej drużynie to i tak o niebo przewyższał naszych defensorów, przychodzi gość uniwersalny, który w przypadku gdyby zabrakło czasu w tym oknie może zastąpić każdego z odchodzących a tu na Forum zaczyna się wybrzydzanie. Zaiste słonko zbyt mocno główki przygrzało ;)
Nie chodzi o żadne ochy i achy nad HW, ale z punktu widzenia logistyki to doskonały wybór. Finansowo też nie sądzę, by Tabisz się się zgodził na wspominane to 70K, raczej jakieś 35-40K a to już żadnego komina nie stanowi, zwłaszcza że bilansuje się z zarobkami przynajmniej 2 odchodzących.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
jeszcze jeden aspekt na plus: znów o sprawie dowiadujemy się z oficjalnej. nie ma przecieków, a pismacy jak dzieci we mgle. to mi się podoba, tak trzymać.
knur Napisał(a)
do wyjaśnienia
> zagadka beznadziejnego epizodu w Rumunii, ale to
> sie w piłce zdarza, vide przygoda naszego
> obecnego trenera w Ruchu.
a tam będziesz wyjaśniał.
nikt na forum nie chce wyjaśnienia beznadziejnych epizodów Stilica i Piecha na saksach.
w doopach się poprzewracało
Tak z ciekawości przeglądnąłem sobie kadry wiosenne ekip z Ekstraklasy na sezon 14/15 i wyciągnąłem z drużyn zawodników moim zdaniem lepszych lub porównywalnych z Wołąkiewiczem na pozycji stopera, bo jego gier na bokach obrony zwyczajnie nie pamiętam za dobrze. Uzbierało mi się tak: Augustyn, Danch, Tarasovs, Pazdan (chociaż ostatnio zdarza mu się grać na DP), Arajuuri, Kamiński, Wilusz, Gerson, Janicki, Astiz, Dossa, Rzeźniczak, Golla, Helik, Celeban (lub jeśli jeszcze dołączamy GTS to dojdzie Guzmics i Głowacki, ale GTS to dziadowskie towarzystwo, więc nie ma co tu mówić o solidności ;) ). Wyszło 17 zawodników, odliczając zawodników z CWKSu i Lecha to wychodzi 11 zawodników, a każdy z tych wymienionych przeze mnie jest dla nas transferem nierealnym. Oczywiście można się spierać w wielu tematach takich jak Malarczyk vs Wołąkiewicz jeśli mówimy o piłkarzach których tu zabrakło, ale ile ludzi, tyle opinii - dla mnie Wołąkiewicz jest solidniejszy niż Malarczyk dla przykładu, ale plusem zawodnika Korony jest wiek - w perspektywie pewnego czasu mógłby się stać lepszym stoperem niż Hubert.
Inna sprawa to jego przygotowanie fizyczne, co zresztą już zauważyliście - ale wierzę, że trener Zieliński dobrze przygotuje drużynę wraz ze sztabem. Żeby tylko te testy zdał i kontrakt podpisał, to już będzie lepsza sytuacja jeśli chodzi o obronę.
Przede wszystkim Wołąkiewicz średnio nadaje się na stopera, co mu pokazał Robak.
HB nie gral bo mial zlamanął reke ...
Na lewą obronę może Patrika Mraza? Ponoć kopalania wycofuje się ze sponsorowania Łęcznej, Mrazowi kończy się kontrakt. Dobrze bite wolne, ten sezon 3 gole i 5 asyst.
jutro dołączy do Cracovii Gerard Pique . Jak szanowni eksperci myślą dobry transfer czy też znajdziecie że coś z nim nie tak ???????? :) Wołąkiewicz transfer bardzo dobry . a tak w ogóle to na kogo wy liczycie że do nas przyjdzie rzeczywiście na pique hahahahahah
Mraz bardzo dobry piłkarz .jestem za !!!!!!!! basta z bełchatowa ??? tylko że to prawy obrońca i tu chyba nie ma potrzeby wzmocnienia . na skrzydło może wójcicki z zawiszy ?
myślałem nad Mrazem, ale obawiam się czy da on radę w Krakowie, jakby nie było imprezowym centrum Polski :D(niektórzy mówią "drugi Amsterdam" ). Umiejętności ma okej , z wolnego umie uderzyć i prosto zacentrować.
Co do HW to zobaczymy jak mu będzie szło, ja się wstrzymuje od oceny póki co.
btw. dziś grała reprezentacja Łotwy, w której jest sporo piłkarzy związanych z polska ligą, między innymi nasz Denis Frantic Rakels :D.
Ciekawy LO - http://www.transfermarkt.pl/vitalijs-maksimenko/leistungsdatendetails/spieler/122152 bez kontraktu, lekki obieżyświat, ale jak to mówią cv ma niezłe.
Życzył bym sobie jeszcze Wszołka,siedział głównie na ławce we Włoszech więc chciał by pewnie zmienić otoczenie i przypomnieć się selekcjonerowi który na naszym stadionie zasiada dosyć często,szczególnie teraz gdy Pasy będą walczyć o mistrzostwo.Oczywiście z kilkoma dużymi transferami,Wołąkiewicz reprezentuje wysoki poziom,jeszcze 2,3 głośne transfery,przy potencjale jaki mamy i jedziemy po puchary.W hokeja liga mistrzów,w piłce nożnej jakaś liga europejska i było by pięknie :)
Nie kogoś takiego się spodziewałem.
W ostatnich miesiącach jego pobytu w Polsce zastanawiałem jak się to możliwe by takie drewno grało w Lechu.
W rundzie przed wyjazdem kręcili go wszyscy + błędy popełniane w wyprowadzeniu piłki to był poziom juniora młodszego.
Tak jeszcze elementem uzupełnienia:
http://weszlo.com/2014/11/07/hubert-wolakiewicz-badziewiakiem-gornej-polowki-tabeli/
http://weszlo.com/2014/11/08/pytanie-za-milion-czy-wolakiewicz-zasluguje-na-nowy-kontrakt-w-lechu/
Odchodzi Żytko, przychodzi "Żytko"...
Stilic śladami Marciniaka, choć (tradycyjnie :? ?) do "sąsiadki"
wiec mamy go z głowy - i bardzo dobrze.
Do swoich życzeń transferowych dorzucił bym jeszcze herolda Goulona,z Zawiszy pojechał na Cypr do Omanii Nikosia ale tam siedział tylko na rezerwie i myślę że był by zainteresowany powrotem do Polski.Kwestia jakie ma wymagania finansowe,obecnie chyba jest chyba z kartą na ręku i nie trzeba by za niego płacić odstępnego.
A ja Wam mowie Wojcicki z Zawiszy,
raczej pozytywny przekaz o HW na koniec w Lechu - szatnia i trybuny
https://www.youtube.com/watch?v=-Rz8jd1LCGc
a tutaj sportowiec Wielkopolski wybrany przez kibiców
https://www.youtube.com/watch?v=jOsKx8uO7bk
Zobaczymy jaki transfer się szykuje na urodziny
Na prawe skrzydło jak znalazł: http://www.90minut.pl/news/252/news2520075-Jakub-Bak-rozwiazal-kontrakt-z-Pogonia.html
z tym Bąkiem to żeś teraz dowalił ... chyba do 2 drużyny ...
Malu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> z tym Bąkiem to żeś teraz dowalił ... chyba do
> 2 drużyny ...
Chyba by się nie załapał :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)