Bucky Nome Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dlaczego?
------------------------------------------------------
Bo to dobry piłkarz jest..Powinniśmy szukac ludzi na dorobku. Takich, którzy wierzą w siebie i w to, że to co najlepsze na boisku wciąż przed nimi.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Nie, no jasne, szanuję takie zdanie i się z nim ogólnie zgadzam - powinniśmy RÓWNIEŻ wyszukiwać ludzi na dorobku, stwarzać im możliwości z obopólna korzyścią itd, ale nie jestem przekonany, czy 21 letni piłkarz, 172 cm wzrostu, który nigdzie po za Płockiem i pierwszą ligą nie pokopał "powinien byc na czołowym miejscu listy życzeń" w klubie mającym jakiekolwiek aspiracje w ekstraklasie...
Może z tą czołówką faktycznie mnie poniosło..Nie zmienia to faktu,że to spory talent i zbiera dobre recenzje .
Bucky Nome Napisał(a):
> Nie, no jasne, szanuję takie zdanie i się z nim
> ogólnie zgadzam - powinniśmy RÓWNIEŻ
> wyszukiwać ludzi na dorobku, stwarzać im
> możliwości z obopólna korzyścią itd, ale nie
> jestem przekonany, czy 21 letni piłkarz, 172 cm
> wzrostu, który nigdzie po za Płockiem i
> pierwszą ligą nie pokopał "powinien byc na
> czołowym miejscu listy życzeń" w klubie
> mającym jakiekolwiek aspiracje w ekstraklasie...
Philip Lahm ma 170 cm wzrostu, a lepszego bocznego obrońcy na świecie nie ma. Hiszpański ma spokój w operowaniu piłką, czego niewątpliwie Marciniakowi brakowalo.
Niewysocy boczni obrońcy są szybsi, bardziej zwrotni. Poza przytoczonym wyżej można dodać np Roberto Carlosa czy Daniego Alvesa.
Wybaczcie Panowie, że u 21 letniego zawodnika Wisły Płock nie dostrzegłem talentu na miarę Lahma, Carlosa czy choćby Alvesa.
Jak pozyskamy Chmiela to będzie to wyraźny sygnał że walka o utrzymania to jedyna przyjęta przez klub opcja gry w ekstraklasie. W ostatniej kolejce jak cały zespół sfrajerzył się grając bez ambicji. Zresztą nie bez powodu któryś z portali wytypował go jako jednego z najsłabszych w całej 37 kolejce. Nie trzeba było grać już o utrzymanie to się tryb spacerowicza włączył. To już wole grać o utrzymanie z ambitnymi chłopakami z I czy II ligi.
A może on jest tym transferem spektakularnym
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/527377/cezary-wilk-odchodzi-z-deportivo-la-coruna
Chmiel to szrot, żadna konkurencja dla Rakelsa i Jendriska. Podobnie reszta propozycji z 90minut, budzą jedynie litość.
No chyba że dziadostwu mówimy jasne i zdecydowane raczej tak. :)
paluch Napisał(a):
> A może on jest tym transferem spektakularnym
> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/527377/ce
> zary-wilk-odchodzi-z-deportivo-la-coruna
Wilk do nas nigdy nie przyjdzie, wierny ubekom. Spektakularnym transferem ma być podobno Ibra ;D
Bucky Nome Napisał(a):
> Wybaczcie Panowie, że u 21 letniego zawodnika
> Wisły Płock nie dostrzegłem talentu na miarę
> Lahma, Carlosa czy choćby Alvesa.
Ale ani ja, ani kolega MSC nie piszemy, że Hiszpański ma talent na miarę Lahma itd. Zaprzeczamy po prostu teorii, że niewysoki piłkarz nie może być bocznym obrońcą.
gural Napisał(a):
> paluch Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A może on jest tym transferem spektakularnym
> >
> > zary-wilk-odchodzi-z-deportivo-la-coruna
>
>
> Wilk do nas nigdy nie przyjdzie, wierny ubekom.
> Spektakularnym transferem ma być podobno Ibra ;D
Faktycznie,wiślok z krwi i kości,rodowity Krakus.
Kamaz Napisał(a):
> Bucky Nome Napisał(a):
> -----
> > Wybaczcie Panowie, że u 21 letniego zawodnika
> > Wisły Płock nie dostrzegłem talentu na
> miarę
> > Lahma, Carlosa czy choćby Alvesa.
>
> Ale ani ja, ani kolega MSC nie piszemy, że
> Hiszpański ma talent na miarę Lahma itd.
> Zaprzeczamy po prostu teorii, że niewysoki
> piłkarz nie może być bocznym obrońcą.
Koledzy, ale ja nie stawiałem takiej tezy. Przemyciłem tylko takie dodatkowe info. Zasadniczym wydaje mi się fakt "nieodkrycia" gościa wcześniej przez inne kluby i jego małe doświadczenie raz, że w niższej lidze, dwa w jednym tylko klubie. Nie mówię też, że go nie chcę (o tym zdecyduje trener). Mówię tylko, że to byłoby co najwyżej uzupełnienie kadry.
Panowie mam nadzieję, że dla wspólnego dobra, zarówno naszego jak i Klubu, przecieki transferowe są gówno warte. Padły tutaj może ze 3 nazwiska grajków, którzy byliby w stanie podnieść poziom pierwszej 11. Reszta to szrot, lub wielka niewiadoma.
Dopóki na terazwąsy nie ma newsa z adnotacją "nieoficjalnie", to znaczy, że jest dobrze :D
Moim zdaniem te nazwiska ktore pojawiły się na 90minut.pl predzej wzmocnią rezerwy aniżeli 1 zespół. A Ci co mają wzmocnić pierwszą jedynastkę to pojawią dopiero się na oficjalnej.
Bruno Napisał(a):
> Fabian Hiszpański Podobno byliśmy zainteresowani
> nabyciem kolegi w styczniu.Teraz powinien byc na
> czołowym miejscu listy życzeń.
To, że ktoś się nazywa Hiszpański lub Angielski - wcale nie oznacza, że od razu zagra jak Hiszpan czy Anglik ;)
wolę Hiszpańskiego, młodego,zbierającego dobre opinie Polaka niż jakiekolwiek innego lewego obrońce który padł tu w propozycjach (ew ten ze starogardu). Dla takich piłkarzy przejście do Cracovii to olbrzymia szansa i wyróżnienie. Dla innych Pasy będą tylko kolejnym pracodawcą. Zapewne będą też tańsi w utrzymaniu. Wystarczy spojrzeć na Jagę gdzie młodzi, mało doświadczeni Polacy to trzon zespołu - Tuszyński, Drągowski, Gajos, Mackiewicz itd - czy ktoś o nim słyszał przed tą rundą?chłopak grał w Wigrach a w tej rundzie jeden z lepszych LP w naszej lidze.
W ogóle to mam wrażenie że niektórzy to wolą jakiegoś noname z zagranicy niż kogoś z niższych polskich lig. Bo co?Bo to transfer z zagranicy? Czy jaga osiągnęła swój wynik dzięki transferom obcokrajowców? Denerwujące jest zakładanie że chłopak tylko jako uzupełnienie, skąd to wiadomo? widział go ktoś w treningu? Przykładów na to że w niższych ligach można znaleźć dobrego piłkarza jest mnóstwo.
Chcę również dodać, że nie twierdzę że jest to talent na miarę Jakuba Wawrzyniaka xd, ale jak dla mnie byłby to pozytywny transfer.
Zieliński może ściągnie swojego byłego zawodnikahttp://www.90minut.pl/kariera.php?id=14936
może być cięzko http://sport.wp.pl/kat,1035299,title,Beniaminek-Serie-A-chce-Pawla-Wszolka,wid,17620773,wiadomosc.html?ticaid=115060&_ticrsn=5
Yoozeff Napisał(a):
> gural Napisał(a):
> -----
> > paluch Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > A może on jest tym transferem spektakularnym
> > >
> >
> > > zary-wilk-odchodzi-z-deportivo-la-coruna
> >
> >
> > Wilk do nas nigdy nie przyjdzie, wierny ubekom.
> > Spektakularnym transferem ma być podobno Ibra
> ;D
>
> Faktycznie,wiślok z krwi i kości,rodowity
> Krakus.
Wilk urodził się w Warszawie i zaczynał w Polonii, w wierność ubekom nie wierzę ale go u nas nie widzę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)