dziennikarz Michał Knura : Cracovia zainteresowana zawodnikiem Olimpii Grudziądz. Chodzi o kopacza Bartosz Jaroch, którym się interesowaliśmy już wcześniej. Dla mnie takie wzięcie zawodnika raczej pod kątem wzmocnienia drużyny rezerw z perspektywą gry na przyszłość w I drużynie. Ale chłopak musi się czymś wyróżniać, bo teraz dostał powołanie do U-21
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=20507
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Jak na obrońce, to dużo bramek zdobył:S
http://ekstraklasa.net/1liga/bartosz-jaroch-dla-ekstraklasa-net-w-2015-roku-chcialbym-z-olimpia-zamienic-lige-na-wyzsza,artykul.html?material_id=549572c286875dab1c2f1bc3
taki wywiad z nim z grudnia
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dziennikarz Michał Knura : Cracovia
> zainteresowana zawodnikiem Olimpii Grudziądz.
> Chodzi o kopacza Bartosz Jaroch, którym się
> interesowaliśmy już wcześniej. Dla mnie takie
> wzięcie zawodnika raczej pod kątem wzmocnienia
> drużyny rezerw z perspektywą gry na
> przyszłość w I drużynie. Ale chłopak musi
> się czymś wyróżniać, bo teraz dostał
> powołanie do U-21
> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=20507
Brać w ciemno jeden z najlepszych pierwszoligowych obrońców,swego czasu interesowało sie nim towarzystwo z Czarnej Wsi.
pięć goli strzelonych w tych rozgrywkach jako 20 letni stoper....ciekawa propozycja
nie stoper tylko boczny/prawy obrońca
Dokładnie, jak dla mnie też wydaje się to ciekawa propozycja, tym bardziej, że mógłby się wiele jeszcze nauczyć przy parze naszych dwóch doświadczonych stoperów...Dodatkowo uzupełnić kadrę można jednym ze środkowych obrońców z naszych rezerw (aczkolwiek nie wiem na jakim oni stoją poziomie, raz jedynie widziałem skrót w którym Kuligowski się kopał po czole i popełniał mnóstwo głupich błędów)...
Dawno mnie tu nie było ale z racji większej ilości wolnego czasu z przyjemnością przeczytałem kilka postów. Postanowiłem też podzielić się swoimi przemyśleniami.
Pierwsze, największe wzmocnienie w postaci odejścia Adasia już się ziściło. Na potwierdzenie drugiego, najważniejszego (Żytko) czekamy z utęsknieniem. Zamiast Nykiela wysłałbym Rymaniaka i kwestia wzmocnień w obronie byłaby zakończona w 50%. Bardzo dobrym transferem in byłby wg. mnie młody, polski, lewonożny obrońca przebywający obecnie w lidze szwajcarskiej (dla zmyłki nie podam jego nazwiska :-) /. Zakup absolutnie konieczny to również stoper - tu niestety nie mam faworyta. Bramkarz, bardzo wskazany nabytek jeżeli myślimy o wchodzeniu na wyższy poziom. Sandomierski w formie psycho-fizycznej sprzed wyjazdu za granicę, to dobra opcja. A może warto powielić jagiellońską opcję bramkarską (Sandomierski, Baran, Słowik, Drągowski)......i poszukać w juniorach?
Kreatywny skrzydłowy bardzo by się przydał. Ktoś taki jak np. Saidi
A co do zawodnika na pozycję nr 9, to mam swojego faworyta i jestem się w stanie założyć, że będziemy mieli w drużynie piłkarza, który już (co najmniej raz) był blisko transferu do Pasów. Podpowiem tylko, że nie jest zwolennikiem chińskiej kuchni :-)
Pozdrowienia
Ponoc sciagamy Wawszczyka z Blekitnych
Wojciech Kowalczyk na tt
Ariel Wawszczyk, bohater Błękitnych zagra w Cracovii. To pierwszy krok do reprezentacji?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=18974
Na jakiej on występuje pozycji?? Na 90 minut jest pomocnikiem , z kolei na transfermarkt jako lewy/prawy obrońca...
Troche ryzykowne, by tylko on rywalizował z Jaro o miejsce na lewej obronie.
Peruzzi Napisał(a):
> Na jakiej on występuje pozycji?? Na 90 minut jest
> pomocnikiem , z kolei na transfermarkt jako
> lewy/prawy obrońca...
Lewy obrońca, kilka meczów na lewej pomocy.
Solidny punkt zespołu, dobra lewa noga, często wykonywał w Błękitnych stałe fragmenty gry. Chyba Pogon sie nim interesowala przez jakis czas.
Jeżeli oba transfery mają być jako uzupełnienie kadry - nie mam nic przeciwko.
z ustawienia w ostatnich meczach to obronca.napewno ambitny mlody dostanie 10 kola i bedxie zapierdzielal
Tym samym za pensję Marciniaka ściągamy dwóch-trzech młodych zawodników :D
ten Wawszczyk to chyba do rezerw
Źle się dzieje w Koronie, na 50% zostają Fertovs, Jovanović, Pilipczuk i Sierpina. Reszta albo zostaje i gra za grosze albo out. Chetnie widziałbym Luisa Carlosa na lewej pomocy (już w poprzedniej rundzie był wyróźniającym się piłkarzem Zawiszy) albo Kiełba na prawą pomoc
Gdyby Golanski byl lewym obrońcą to byłby świetny kandydat na miejsce Marciniaka.
kkk_84 Napisał(a):
> ten Wawszczyk to chyba do rezerw
ma 23 lata i do rezerw ? nie, w tym wieku albo zawodnik jest dobry i się wbija w 18-tkę albo się nie nadaje do gry i nie warto by zabierał miejsce uzdolnionej naszej młodzieży
dangorka Napisał(a):
> Gdyby Golanski byl lewym obrońcą to byłby
> świetny kandydat na miejsce Marciniaka.
A gdyby był napastnikiem to mógłby zastąpić Rakelsa :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)