osama12 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zamiast szukać w na zapleczu eklapy biorąc
> młodych zdolnych lub rokujących, to bawią się
> w najmowanie czegoś co nie wiadomo gdzie gra i
> jeszcze policzy sobie za kontrakt 2x tyle co nasz
> krajowy.
Spodobał mi się to :) Jakby pozyskanie piłkarza z zaplecza ekstraklasy było proste, tańsze i nie mieliby oni namieszane w głowach żądając nie wiadomo jak wielkich kontraktów to może by się faktycznie tam rozglądali.
Słowacja to akurat dobry rynek. Ciekawią mnie ci dwaj zawodnicy, którzy podobno będą mieć klepnięte kontrakty.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
"Podoliński liczy też na inne transfery - Jesteśmy blisko finalizacji dwóch tematów. Mam nadzieję, że na dniach uda nam się ich potwierdzić - mówi."
ja bardziej na to liczę(:P)
szuwarek Napisał(a):
> dddarek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > To nie dajmy naszej młodzieży jeździć na
> obozy
> > i debiutować w ekstraklasie, bo a nuż klub z
> > zagranicy się po nich zgłosi, jak po Klicha
> czy
> > Stebleckiego.
> >
> > Ale wiecie co? Świerczokowi takiej szansy nie
> > daliśmy, a i tak wyjechał do Niemiec.
>
>
> coś nieniesoś na temat Świerczoka - Artur
> Płatek
> - Niedawno z Kaiserslautern odszedł Jakub
> Świerczok, któremu pan na początku pomagał w
> tym klubie. Taki obrót wydarzeń zapewne pana
> zasmucił.
> - Tak, zwłaszcza że Kuba super zaczął w
> Niemczech. Od razu wskoczył do składu i pierwsze
> trzy mecze miał naprawdę dobre jak na 18-latka.
> Później niestety wyszły u niego problemy
> mentalne i to zaważyło. Oczywiście do tego
> dochodzą poważne kontuzje. To wszystko go
> zahamowało. Życzę mu zdrowia, regularnych
> występów i ciągłego rozwoju, bo umiejętności
> ma. Musi jednak zmienić swoje podejście,
> regularnie i systematycznie trenować. Wtedy urazy
> powinny go bardziej omijać.
>
> drogi Świerczoka i trenera Podolińskiego
> (asystent Płatka) skrzyżowały się bodaj 2009
> roku w Cracovii
szuwarek Napisał(a):
> Żarko Napisał(a):
> -----
> > soccer Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > A może by tak już kiedyś przez nas
> > wspominany
> > > Świerczok??
> > >
> > >
> >
> http://sport.interia.pl/bundesliga/news-jakub-swie
>
> >
> > >
> >
> rczok-odchodzi-z-kaiserslautern,nId,1572429#iwa_it
>
> >
> > >
> >
> em=10&iwa_img=0&iwa_hash=38073&iwa_block=sport_new
>
> >
> > > s
> > Skoro grał w Niemczech to pewnie Płatek musi
> go
> > dobrze znać:)
>
> akurat trener Płatek zna zawodników, którzy nie
> grają w Niemczech
;)
Osama12 poważnie sugerujesz, że u nas w klubie wybrali droższe rozwiązanie?
dddarek Napisał(a):
> Osama12 poważnie sugerujesz, że u nas w klubie
> wybrali droższe rozwiązanie?
Pewnie chodzi mu o to, że zamiast brać Polaków i ogrywać/promować naszych to będziemy to robić z piłkarzami zza granicy. Może i racja, ale jeśli rynek jest jaki jest to nie ma też większego wyboru.
To nie jest problem Cracovii tylko tych młodych piłkarzy z zaplecza. Jakby spuścili z tonu, to byłoby im łatwiej o angaż w ekstraklasie.
dzieciaków ich rodziców ich menadżerów po co w ogóle to roztrząsać, albo się ma w głowie poukładane, albo nie, jedni kończą w Monachium, ci drudzy w Zawiszy a później jeszcze niżej
Każdy chyba wolałby Polaków, ale tak naprawdę jeśli będą to piłkarze którzy nas wzmocnią to nie widzę problemu w tym, że są obcokrajowcami. Pamiętać tylko trzeba przy podpisywaniu kontraktów o tym, że od nowego sezonu na boisku w jednej drużynie może grać maksymalnie 3 piłkarzy spoza UE - to tak nawiasem mówiąc, bo od tego żeby nowy przepis był dla nas problemem jeszcze daleko, biorąc pod uwagę że i tak są to piłkarze ze Słowacji czy Czech. Z testowanych zarówno Mazan jak i ten stoper mają ciekawe CV, zobaczymy co pokażą.
Ogladalem w tym sezonie jeden mecz Mumbai City, liga leci na eurosporcie. Cmovs od razu rzucil sie w oczy jako bardzo twardo grajacy stoper. Zytko moze za nim nosic obuwie. Brac go bez testow zanim nam go ktos podkradnie.
Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł;)
W środę pojawił się Jakub Vojtus, który ostatnio grał w drugoligowym klubie portugalskim Olhanense. - Jego kariera wyhamowała nieco, bo miał problemy z męskimi sprawami - doznał poważnego urazu. Mamy jednak informację, że na Słowacji był uznawany za jeden z większych .
Tyle postow a nikt sie nie zainteresowal zdaniem powyzej ?
Ja sie troche obawiam , bo nam potrzeba chlopow z jajami ! :)
Może ma za duże albo nie wiem. W najgorszym przypadku bedzie grał na całego bo nie będzie juz miał nic do stracenia. :D Bierzmy go. :D
Za "Sportem" ...
Grzeszczyk przeszedl do Tych bo Termalica nie wykazala aktywnosci.Nie sadza w tej gazecie ze Termialiki nie stac bylo na kontrakt dla niego w [i][b]granicach 16-17tys[/b][/i] :O
Qrwa jakie sumy ::o ::o ::o
Ciekawe ile sie zaczynaja kontrakty takis srednich zawodnikow w Ekstraklasie. Typu Rakelss,Kuswik czy Kosznik??
Czyżby GKS Tychy poszły śladami Górnika Zabrze lub Ruchu? "Obiecanki cacanki, głupiemu radość" jeszcze kilka m-cy temu nie mieli na transfer w wysokości 5 tyś zł.:P
Grzegorz Goncerz:
Zaraz po zakończeniu rundy mówiło się o zainteresowaniu panem ze strony Cracovii i GKS-u Bełchatów.
- Coś tam się dzieje. Jeśli klub będzie o mnie zabiegał, zapłaci GKS, to mogę być z tej oferty zadowolony. Nie będę na siłę szedł do ekstraklasy, by siedzieć i patrzeć z trybun. Nic na siłę, nikt mnie stąd nie wyrzuca. Jeśli nie teraz, to może później. Najlepiej w ekstraklasie zagrać z GKS-em Katowice. Zobaczymy, nie napalam się, nie tupię nogami, nie łapię za telefon. Damy sobie czas, ustalimy granicę, bo będę chciał się przygotować do nowej rundy. Trzeba udowodnić parę rzeczy, bo już słyszałem, że Goncerz to piłkarz jednej rundy i teraz nic nie strzelę. Teraz tylko myślę o tym, by znowu pokonywać bramkarzy.
Grzegorz Goncerz:
Jak było to z zainteresowaniem Cracovii?
- Byłem blisko kilka razy. Gdy przechodziłem z Hutnika, to już się ten temat pojawił. Potem trener Stawowy mnie chciał. Wiem, że Robert Podoliński był na naszym meczu, ale czy akurat oglądał mnie, to nie wiem. Gra w rodzinnym mieście to byłoby jednak coś. Cracovia i Wisła to dwa wielkie kluby i przyjemnie byłoby zagrać w jednym z nich. Byłbym tym zainteresowany, ale na razie nic się nie wydarzyło i nie zastanawiam się nad tym.
Grał pan z Denissem Rakelsem w GKS-ie. To piłkarz, o którym najczęściej się mówiło w kontekście problemów pozaboiskowych.
- W Zagłębiu Lubin, również specyficznym miejscu, obwiniano go o wszystko. Wyciągano, ile zarabia. Tak naprawdę nie dostał tam szansy, całej rundy na pokazanie możliwości. Wchodził na ogony i nie strzelał. Przeszedł do Cracovii i tam nie grał na początku, bo podobno to był transfer dyrektora Piotra Burlikowskiego i dlatego trener Stawowy go nie wystawiał. U Podolińskiego gra dużo więcej, strzela, ludzie zaczęli w końcu patrzeć na grę Rakelsa. W Lubinie zrobili z niego alkoholika i dużo dopowiedzieli. Trudno grać w takich warunkach.
całość wywiadu http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115715,17225132,Strzela_w_Katowicach__ale_wychowala_go_Nowa_Huta_.html?as=1
do soboty Trytko w Cracovii
Zobaczymy - trener mówił, że dwaj zawodnicy którzy są bliscy zakontraktowania to piłkarze zagraniczni. Chociaż może i coś na rzeczy, skoro Trytko podobno nie trenował z I drużyną..
No to trzech do soboty ;)
jancrac Napisał(a):
> Sorry rmszar, ale o ile pamiętam Klich też był
> "pasiasty", ojciec jeździł z nim do Krakowa,
> pilnował, ale kasa go skusiła i kariery w
> Niemczech nie robi.
Klich przyszedł do nas z Tarnovii w wieku bodaj 13 lat. Znajdź kilka różnic na obrazkach.
Paweł Sobolewski z Korony jest do wzięcia.
Troche wiekowy, ale w gałe grac potrafi, tylko, że z jednym z najwyższych kontraktów w Koronie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)