Blizzy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ja cicho siedzieć nie będę...
>
> Pasiut i Guzik jeśli nie zostaną, to wina leży
> tylko i wyłącznie po stronie Rohaczka.
>
> Cichy, Vidgren... ilu jeszcze nie będzie pasować
> trenerowi... choć w tych dwóch przypadkach jest
> zupełnie odwrotnie.
Drużyna zdobyła Mistrzostwo Polski bez Pasiuta, a Guzik nie był wyróżniającym się zawodnikiem.
Potrzebni są lepsi zawodnicy i na to czekamy.
Co do Cichego, to ostatni mecz z Sanokiem wiele pokazał...
Vidgren? Pytanie, czy Rohaczek go nie chciał? Ja tego nie wiem.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
IMO Grzegorze Pasiut był podstawą zespołu w poprzednim sezonie. Owszem - w play-offach nie grał. Co nie zmienia faktu, że jest jednym z naszych najlepszych zawodników. Byłbym zawiedziony, gdyby nie było go z nami w przyszłym sezonie.
Pasiut jeden z najlepszych w lidze ,Guzik jeden z najzdolnieszych kto w zamian Zapała na razie kontrakty podpisują nie wszyscy co byli lepsi a wolę naszego Pasiuta niż np,Zapałę czy Galanta ten Rochaczek to chyba ma coś z głową
jerry94 Napisał(a):
> Pasiut jeden z najlepszych w lidze ,Guzik jeden z
> najzdolnieszych kto w zamian Zapała na razie
> kontrakty podpisują nie wszyscy co byli lepsi a
> wolę naszego Pasiuta niż np,Zapałę czy Galanta
> ten Rochaczek to chyba ma coś z głową
Co za debiut :D
Drużyna zdobyła mistrzostwo z niewielką tylko pomocą obu wyżej wymienionych. Tak oględnie powiem.
Tak lekka reka sie nawet forowicze by pozbyli Pasiutka?? To zapytam kogo za niego??
Gosc jeden z najlepszych hokeistow w naszej buraczanej lidze i nie podpisanie z nim kontraktu to strzal w kolano....
Grzesiek jest bardzo ważnym ogniewem i uważam, że stracimy wiele, jeżeli się go pozbędziemy.
starsza_pani Napisał(a):
> Drużyna zdobyła mistrzostwo z niewielką tylko
> pomocą obu wyżej wymienionych. Tak oględnie
> powiem.
Widziałem że bywałaś na większości meczy i naprawdę uważasz, że Grzesiek Pasiut nie jest ważnym ogniwem??
To kto Kuntsevich, Domagała, Wróbel itp??
Pasiut za jakość gry i umiejętności, powinien dostać kontrakt na dzień dobry !!
Obu tylko Klub nie wrócił do swojego 'post-mistrzowskiego' syndromu, gdzie po zdobyciu praktycznie każdego mistrzostwa drużyna nie była wzmacniana a wręcz osłabiana.
Bardzo bym chciał aby Pasiut został w Cracovii, natomiast Guzika moim zdaniem można pożegnać bez żalu - zbyt wiele nie pokazał, poza tym jak ćwierkają wróble nie do końca koncentrował się na tych rzeczach których powinien.
właśnie o to chodzi kontrakt dostał Kuntsevich za 5 bramek w 30 meczach nie ma znaczenia ze strzelił w ostatnim meczu grał dobrze ale to nie jest poziom Pasiuta
Przypomnę tylko, że limit obcokrajowców to 6-ciu zawodników.
Tak więc utrata Pasiuta i Guzika to rysa na szkle i to duża.
Nawet jak przyjdzie Wronka i ktoś jeszcze to będzie to tylko uzupełnienie braku tych dwóch powyżej.
My naprawdę nie mamy w czym wybierać, a widzimisię Rohaczka chuj mnie obchodzi.
Mamy się wzmocnić, a nie łatać braki.
To samo tyczy się obrony, jeśli nie ściągniemy 3-4 klasowych obrońców, to może lepiej by zagrać na S7 by szersze grono na Tauron Kraków Arenie nie zobaczyło Dąbkowskiego, Noworyty, Kruczka, czy Dutki motających się i ogrywanych jak dzieci we mgle.
Coś cisza ostaniami godzinami.. Koniec "ofensywy" transferowej ? ;) Jakiś wywiad na głównej stronie z Urbanowiczem, ale on przecież nie ma ważnego kontraktu z nami (jak mi się przynajmniej wydaje).
To ilu tych zawodników aktualnie liczy Cracovia ? 7, 8, 9-ciu ?
Blizzy Napisał(a):
> Widziałem że bywałaś na większości meczy i
> naprawdę uważasz, że Grzesiek Pasiut nie jest
> ważnym ogniwem??
>
> To kto Kuntsevich, Domagała, Wróbel itp??
>
> Pasiut za jakość gry i umiejętności, powinien
> dostać kontrakt na dzień dobry !!
Po prostu widziałam wielu bardziej zaangażowanych.
Choć może co do Pasiuta trochę się rozpędziłam, fakt. Jakość gry i umiejętności - pewnie. Serca trochę zabrakło chyba.
Widać nie każdy może być jak Damian. Albo Drzewko.
Co do Guzika, to podpisuję się pod kolegą pasiastym i w razie czego tęskinić nie będę.
Co do Guzika, to się zgadzam, ale...
Jeśli podpiszemy kontrakt z Domogałą, Wróblem, to ja wolę mieć w Cracovii Guzika bez serca, niż tych dwóch pierwszych z sercem.
wzmocnienie chyba polega na wymianie słabszego ogniwa na lepsze a nie odwrotnie w obronie np.podpisali Nawojovski.,Dutka ,Maciejewski jezeli podpisza kadrowicze to nie ma wielkiego pola do manewru do wzmocnien chyba ze znowu zrezygnują z kogoś z kadrowiczów np,Rompkowskiego bo przeciez nie grał w ostatnich meczach
Pasiut jest ok jeden z najlepszych w naszej PLH ,ale trochę kontuzjowany jest często !? to nie pierwszy sezon u nas , ze nie grał w ważnych meczach być może jest coś co n,p, nie wszyscy wiedzą ?
Guzik na pewno znacznie słabiej niż oczekiwano ,ale nie najgorzej, a co najważniejsze wchodzi do limitu obowiązkowych 4 młodych!!i jesli oceniamy pod względem przydatnośći jako młody to na pewno szkoda by go było!!
trudno ocenić jak się nie zna całej sprawy!!
Grzesiek gra wtedy kiedy mu się chce, a ci którzy chodzą na mecze niech ocenią jak często mu się chce a jak często ma ważniejsze rzeczy do roboty...
Nie ma oficjalnego info o rozstaniu z Pasiutkiem i Guzikiem nie wiem skąd ten lament ?
Jeśli ta plotka się potwierdzi (była na h....j.net ) to zapewniam, na ile znam realia naszego Klubu to nie jest wina Rohacka.
Rohacek nie jest decydentem kto w Cracovii gra, a kto odchodzi, Trener może prosić, sugerować, wnioskować, natomiast proces decyzyjny jest bardziej skomplikowany i uczestniczy w nim więcej osób.
Drużyna to nie jest autorski projekt Rudolfa...wbrew pozorom
Moje zdanie na temat tych zawodników jest takie:
Guzik - warunki i talent, chora głowa, absolutny brak profesjonalizmu, jak braliśmy go, mówiłem w Klubie do prominentnej osoby ( nie do Trenera bo od jakiegoś czasu mam z nim mało kontaktów) aby być ostrożnym i sprawdzić dlaczego Tychy go nie chcą, bo takie miałem info że GKS go nie chce, oczywiście nie zrobiono nić w tej sprawie, podpisano kontrakt w ramach strategii budowy " dream teamu ", Kacper pasował bo najlepszy młodzieżowiec w lidze , kandydujący do repry, czyli wiedza na temat zawodnika generalnie internetowa, prawda była taka iż w Tychach Kacper opie....ł się na treningach, a jak Sejba jego z kolei opier...ł to on opie...ł Trenera, a ponieważ w Tychach era kiedy zawodnicy rządzili Klubem skończyła się wraz z odejściem dyr. Karola Pawlika to po sezonie podziękowano nieprofesjonalnemu zawodnikowi.
W Cracovii bodaj w październiku sprawa podejścia Kacpra do treningów osiągnęła apogeum ale o tym nie wolno już pisać bo to tajemnica szatni...
ale wolno kibicom bez wiedzy i bez pojęcia napierd...ć na Trenera że wszystko co złe w pasiastym hokeju od szkolenia młodzieży po przegrany ostatni mecz to wszystko wina Rohacka, a jak zawodnik wybije krążek z własnej strefy obronnej poza lód powodując podwójne osłabienie drużyny to nie jest błąd indywidualny zawodnika tylko też wina Trenera.
Pasiutek jest szwagrem Kacpra, ale graczem bardziej profesjonalnym i moim zdaniem dużo lepszym grajkiem mającym ambitniejsze plany, chcącym rządzić drużyną i Klubem, niestety nie zawsze pokazującym swoje walory na lodzie.
Po drugiej porażce u siebie z Podhalem w ubiegłorocznym play offie, po słynnej lokomotywie krzyczałem wraz z kolegami "Pasy grać ku...wa mać" i wówczas odwrócił się Grzegorz, podjechał w naszą stronę parę metrów i krzyknął: "Jak mamy k...wa grać skoro cudzoziemcy ch...ja grają".
Postawa Grzegorza mnie znokautowała, faktycznie cudzoziemców mieliśmy średnich, ale mieliśmy pełne 4 piątki, więcej reprezentantów Polski niż Podhale, i postawa reprezentanta kraju w tych dwóch meczach grającego bardzo przeciętnie mnie zszokowała, to on zamiast ciągnąć drużynę ogląda się na cudzoziemców, a ponieważ wg niego nic nie grają no to jak on ma grać.
Przyznam mentalnością Pasiutka byłem rozczarowany, i do tej samej prominentnej osoby wyraziłem opinie, że wg mnie Pasiutek nie powinien być w Cracovii, bo on nie gra dla Klubu, nie ciągnie do sukcesu, nie podporządkowuje się interesowi Klubu tylko ocenia politykę Klubu i prowadzi własną, no ale został i jego wkład w porażki tegoroczne i w sukcesy niech sobie każdy ocenia sam.
A póki co poczekajmy na oficjalne info i dajmy Trenerowi jeszcze trochę oddechu...
.
Otóż właśnie to, Guzik gra jako młodzieżowiec, wiem że leń ale od tego jest trener żeby go przypilnował. A o lepszego młodzieżowca może być trudno. Wszak na naszego młodzika jeszcze trochę będziemy musieli poczekać...
Naprawde Pasiut nie zostanie...? Katastrofalna wiadomość szczerze mówiąc.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)