Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Mistrzostwa Świata dyw. 1A Kraków 2015

• Hokej
    • Rozpoczęto 18.09.2014 o 10:38
      Ostatnia aktywność 04.12.2015 o 21:37
      71170 wyświetleń
    • rmszar

11.7K
      872
    • 26.04.2015 o 00:46
      Post #1075095 26.04.2015 00:46
    Mi? Napisał(a): ------------------------------------------------------- > najlepszy z Polaków w przekroju całych > mistrzostw - zdecydowanie Rompkowski. BRAĆ Jest już nasz.
    • izbik

7.7K
      86
    • 26.04.2015 o 01:02
      Post #1075096 26.04.2015 01:02
    to super ! X(
    • Blizzy

3.5K
      2.2K
    • 26.04.2015 o 01:04
      Post #1075097 26.04.2015 01:04
    .
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 26.04.2015 o 01:38
      Post #1075099 26.04.2015 01:38
    Wrażenia po piątym dniu na arenie: 1. Zacznę od końca: Węgrzy byli od nas wyraźnie lepsi i zasłużenie wygrali i zasłużenie awansowali ! Gratulacje ! :) Teraz wychodzi, że szkoda meczu z Włochami, bo być może o awansie zadecydowałaby dogrywka lub karne ! Ale nie ma co gdybać, utrzymanie dla nas i tak jest sukcesem ! :) 2. Kibicowsko Węgrzy przykryli nas czapką ! Smutne to ! :( 3. Na pamiątkę po mistrzostwach została węgierska koszulka hokejowa z autografami i węgierski szalik z mistrzostw z 2011 r. ! :) 4. Teraz od początku: przed pierwszym meczem jakieś pajace sprzedają bilety na nasz mecz, te z ceną 0 zł (widziałem) po 200 zł ! :( Nic tylko po pyskach im się należało ! 5. Info z kasy: biletów tych po 20 i 40 zł, które wczoraj kupowaliście było tylko 100 szt., dzisiaj bilety były po cenach "normalnych", na nasz mecz nie było, było też info przyklejone w okienku kasy ! 6. Na pierwszym meczu luda jakieś 1,5 tysiąca, w tym kupa dzieciaków tradycyjnie z chorągiewkami na sektorach A i C. 7. Ukraińcom się nie chciało, nawet jakiejkolwiek mobilizacji w ich boksie nie było widać ! 8. Mecz drugi Kazachowie grali na trzy piątki, a i tak wygrali z Makaroniarzami 3:0. Luda trochę mniej, bo dzieciaków już prawie nie było ! 9. Milicja przez całe mistrzostwa chyba dostała prikaz dać spokój kibicom przy arenie pomiędzy meczami ! ;) 10. Dzieciaki uśmiechnięte od ucha do ucha, że tata ich zabrał na mistrzostwa świata na najważniejszy mecz Polski ! :) Kwintesencja całych mistrzostw: organizacyjna klapa - frekwencja dno, hala zapełniona w miarę tylko na naszych meczach: pierwszym i ostatnim ! :( Ciekawe ile zarobił Chwałka ? Pewnie w generalnym rozrachunku tylko "takiego wała" od kibiców ! :D I to mu się należało !
    • gentlemen

4.6K
      355
    • 26.04.2015 o 03:58
      Post #1075103 26.04.2015 03:58
    Napiszę krótko, po Jurassikowemu: 1. Węgierscy kibice rewelacja - repertuar, głośność, przyjazność wobec Polski (co trzeba było tłumaczyć niektórym piknikom, niestety). 2. Na lodzie było słabo. Jednak Węgrzy zdecydowanie bardziej pasują do Elity, niż my. 3. W sprawach organizacyjnych - co to był za gigantyczny X na rozłożonej trybunie?? To nie lepiej był sprzedać na nią bilety? 4. To był świetny wieczór. RIA, RIA, HUNGARIA!!! :) :) :)
    • Gondor

107
      0
    • 26.04.2015 o 04:29
      Post #1075105 26.04.2015 04:29
    gentlemen Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Napiszę krótko, po Jurassikowemu: > 3. W sprawach organizacyjnych - co to był za > gigantyczny X na rozłożonej trybunie?? To nie > lepiej był sprzedać na nią bilety? To był sektor z wejściem od dołu jedynie, przejściem przez tunel gdzie jeździła rolba, analogicznie było z 2 strony, tylko krzesełka nie wysunięte, na te sektory wchodzi się z dołu, więc na hokeju domyślnie wejścia nie ma. Oczywiście bez wielkiego nakładu sił bez problemu do ogarnięcia, ale nie z tym związkiem i zarządcą...
    • Orlean

4.1K
      2.3K
    • 26.04.2015 o 10:52
      Post #1075114 26.04.2015 10:52
    Mimo iż Węgrzy obiektywnie szybsi aktywniejsi grający lepiej to fakt że awansowali dzięki skandalicznej pomocy sędziów. Świetne pociągnięcie Płachty które spowodowało wyrównanie w końcówce i zaraz potem ewidenty faul na Chmielewskim po którym gralibyśy 6-ściu na 4-ech przez ponad minutę mogłoby sprawić że to my wygralibyśmy 2-1. Stało się inaczej,na wyciągnięcie wniosków przyjdzie czas. Obawiałem się o obsadę bramki niemniej za wczorajszy mecz duże słowa uznania dla Odrobnego -świetny mecz.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 26.04.2015 o 11:05
      Post #1075115 26.04.2015 11:05
    Węgrzy wygrali zasłużenie. Byli lepsi. Siedzieliśmy na ich sektorze, nieustanny hałas (nie mylić z pewnym Panem o podobnym nazwisku). Polskiego dopingu stamtąd to praktycznie nie było słychać. Mimo tej wyższości Węgrów, to nie wiem jak sędzia mógł nie dać kary na faul na Chmielewskim na niecałą minutą do końca przy stanie 1:1 (!) To jest awruk skandal i kpiny. Gdyby dał karę, jak się należała, to kto wie... gralibyśmy w 6 na 4. Ktoś pisał też o karze za rzekomej podanie kija bramkarzowi. Kara jest wtedy, gdy bramkarz sam weźmie kij przesunięty po lodzie wcześniej przez obrońcę. Tu ani przesunięcia nie było, ani bramkarz sam sobie kija nie wziął. W tym przypadku więc nie było mowy o karze. Dobry mecz Odrobnego. Przy bramce zawalili gracz z lodu, którzy wszyscy pojechali na jendą stronę lodowiska. PS. Jak Chwałka coś tam rozdawał, to słabiutka dezaprobata była.... PPS. Jeszcze o karze: Orlean - niecałą minutę, a nie ponad minutę. Jakieś 50 sek. http://sport.tvp.pl/19815944/ewidentny-faul-wegrow-bez-kary-dla-rywali
    • Mr.Crowley

3K
      4.2K
    • 26.04.2015 o 11:06
      Post #1075116 26.04.2015 11:06
    Ten sektor z X był przeznaczony dla ekip uczestniczących w mistrzostwach. Siedzieli tam Kazachowie,kilku węgierskich oficieli i jakieś kobiety,pewnie żony/przyjaciółki hokeistów. Na krzesełkach rozłożona nasza pasiasta flaga z herbem i wielka "zgodowa" przywieziona przez bratanków.
    • 11kredek

134
      0
    • 26.04.2015 o 11:11
      Post #1075117 26.04.2015 11:11
    W sumie turniej wyśmienity zarówno ze strony sportowej jak i organizacyjnej Cena biletów (wysoka) spowodowała że mniej było nawalonych/nacpanych plujących chamów. Tak że mecze odbywały się w miłej kulturalnej atmosferze z kulturalnymi kibicami. Super było chłopaki zagrali jak potrafia najlepiej, może w przyszłości bedzie lepiej - dobrze rokują :)
    • MSC

8.9K
      4.6K
    • 26.04.2015 o 11:11
      Post #1075118 26.04.2015 11:11
    Orlean Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Mimo iż Węgrzy obiektywnie szybsi aktywniejsi > grający lepiej to fakt że awansowali dzięki > skandalicznej pomocy sędziów. Świetne > pociągnięcie Płachty które spowodowało > wyrównanie w końcówce i [b]zaraz potem ewidenty > faul na Chmielewskim[/b] po którym gralibyśy 6-ściu > na 4-ech przez ponad minutę mogłoby sprawić że > to my wygralibyśmy 2-1. Stało się inaczej,na > wyciągnięcie wniosków przyjdzie czas. > Obawiałem się o obsadę bramki niemniej za > wczorajszy mecz duże słowa uznania dla Odrobnego > -świetny mecz. Strasznie się zdenerwowałem wtedy aż zacząłem kląć na sędziego jak na naszych "plastikowych" meczach ;) stoi dosłownie 2 metry od tego i nie widzi (raczej nie chce widzieć)
    • Ka Rot

218
      2
    • 26.04.2015 o 11:36
      Post #1075121 26.04.2015 11:36
    11kredek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > W sumie turniej wyśmienity zarówno ze strony > sportowej jak i organizacyjnej > Pominę, komentarz poniżej. > Cena biletów (wysoka) spowodowała że mniej > było nawalonych/nacpanych plujących chamów. > Tak że mecze odbywały się w miłej kulturalnej > atmosferze z kulturalnymi kibicami. > Ktoś ci płaci za te tu ambitne wstawki? Ale też możesz mieć stosowną definicję kultury, dobrej organizacji itp... Siedziałem na polskich meczach, poza pierwszym i ostatnim, między śmierdzielami, w sensie higieny, nie piwa, piwo to kolejny etap, też nie pomagało, podsłuch wskazuje na jakaś Małopolskę powiatową ze wstawkami Podkarpacia, dumnymi, że się wkręcili, że za półdarmo i że w ostatniej chwili. Na ostatnim meczu ich łażenie tam i z powrotem przed i na początku meczu, gdy się przeganiali, kłócili z "ponumerowanymi" by nie oddać miejsca, cwaniakowanie, poziom zachowań i komentarzy, żenada... poniżej paru gości o mało się nie pobiło, jedni stali drudzy chcieli siedzieć, koleś za mną, o mordzie Kucharczyka z CWKS kazał siadać gościowi przed nim bo mu się źle żre kanapkę, ku zachwytowi osoby towarzyszącej.... klasy damy przez grzeczność nie omówię itp. itd. Można tak godzinami. Sam się dziwię, że mogę stwierdzić, że poziom ludzki na trybunach na Siedleckiego wyraźnie wyższy. Coś jak między forami na h...j.net i tutaj... Fajny ten nasz Kraków... :))) Edit. Siedziałem na A20 na miejscach karnetowo za 720 zł na osobę za 15 meczów. Takich płacących właśnie tyle i na początku sprzedaży dało się dość łatwo zidentyfikować, zdecydowanie mniejszość. Uważam, że mogłem się spodziewać, że mi się oszczędzi za tę cenę doznań ludzkich na poziomie opisanym powyżej, chciałem po prostu normalności i jakiegokolwiek poziomu. A doczekałem się tylko jednego jedynego bonusu w postaci pewności, że mam bilet na dobre miejsce na ostatni oblężony mecz :)))
    • Orlean

4.1K
      2.3K
    • 26.04.2015 o 12:22
      Post #1075126 26.04.2015 12:22
    Leesior Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Węgrzy wygrali zasłużenie. Byli lepsi. > Siedzieliśmy na ich sektorze, nieustanny hałas > (nie mylić z pewnym Panem o podobnym nazwisku). > Polskiego dopingu stamtąd to praktycznie nie > było słychać. > > Mimo tej wyższości Węgrów, to nie wiem jak > sędzia mógł nie dać kary na faul na > Chmielewskim na niecałą minutą do końca przy > stanie 1:1 (!) To jest awruk skandal i kpiny. > Gdyby dał karę, jak się należała, to kto > wie... gralibyśmy w 6 na 4. > Ktoś pisał też o karze za rzekomej podanie kija > bramkarzowi. Kara jest wtedy, gdy bramkarz sam > weźmie kij przesunięty po lodzie wcześniej > przez obrońcę. Tu ani przesunięcia nie było, > ani bramkarz sam sobie kija nie wziął. W tym > przypadku więc nie było mowy o karze. > Dobry mecz Odrobnego. Przy bramce zawalili gracz z > lodu, którzy wszyscy pojechali na jendą stronę > lodowiska. > > PS. Jak Chwałka coś tam rozdawał, to słabiutka > dezaprobata była.... > PPS. Jeszcze o karze: Orlean - niecałą minutę, > a nie ponad minutę. Jakieś 50 sek. > http://sport.tvp.pl/19815944/ewidentny-faul-wegrow > -bez-kary-dla-rywali Zgoda teraz po oglądnięciu na spokojnie powtórki na tvp-sport kara na Aronie miała miejsce na 52 sek przed końcem. Niemniej wznowienie byłoby w tercji Węgrów i była spora szansa na bramkę. Skandal sędziowski!
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 26.04.2015 o 12:39
      Post #1075127 26.04.2015 12:39
    11kredek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > W sumie turniej wyśmienity zarówno ze strony > sportowej jak i organizacyjnej > > Cena biletów (wysoka) spowodowała że mniej > było nawalonych/nacpanych plujących chamów. > Tak że mecze odbywały się w miłej kulturalnej > atmosferze z kulturalnymi kibicami. > > Super było chłopaki zagrali jak potrafia > najlepiej, może w przyszłości bedzie lepiej - > dobrze rokują :) Pozwolę się niezgodzić. Sportowo. Tylko układ tabeli sprawił, że dostąpiliśmy zaszczytu bezpośredniej walki o awans. Turniej zagraliśmy na utrzymanie z plusem, to więcej niż się spodziewałem, ale za mało na awans. Ultra defensywna taktyka przez dwie tercje była, imho, błędem. Widać było gołym okiem, że mieliśmy za mało sił, aby zniszczyć Węgrów w III tercji. Nie wiem czy zaważyło kopanie się z koniem w meczu z Kazachami, słaba regeneracja po tym meczu, jakiś nieodpowiedzialny trening siłowy w piątek czy sobotę, czy ogólne zmęczenie turniejem, ale wyglądaliśmy wczoraj szybkościowo jak muchy w kisielu. Najlepszym tego przykładem była kontra Wanackiego. Gość wychodził sam na sam z bramkarzem z przyspieszniem pociągu towarowego z węglem. Uważam, że lepiej byłoby gdybyśmy rzucili się na Węgrów na początku meczu, strzelili dwie bramki, a dopiero potem stanęli przed Wiedźminem. Tak naprawdę zaczęliśmy grać i walczyć dopiero przy stanie 0:1. Najlepiej było to widać po Aronie. Trzęsły się ręce, trzęsły się łydki - najsłabszy mecz w turnieju. A co do "chłopaków rokujących dobrze", to mamy starzejącą się kadrę, najlepszy hokeista ostatniej dekady zakończył karierę, trener odstawił od kadry młodych, bramkarze są nierówni. Czy aby na pewno dobrze to rokuje w przyszłych starciach z Austrią, Słowenią czy inną Danią??? Do wczoraj myślałem, że Kępy, Wolasy i Pachuckie to tylko u nas. Niestety byłem w błędzie. Rozmawiałem z "prawdziwym kibicem polskiej reprezentacji hokejowej", który jeździ od klikunastu lat niemal na wszystkie mistrzostwa, w których Polska bierze udział. Powiedział mi, że tak fatalnie zorganizowanej imprezy jeszcze nie widział. Ceny, doping, organizacja widowni, gadżety, frekwencja, catering, atmosfera na meczach, to wszystko w jego opinii odbiegało dalece od tego co widział w innych krajach. Dla mnie to były pierwsze MŚ, ale podskórnie zgadzam się z gościem. Nie wystarczy mieć piękną halę, trzeba jeszcze myśleć, a jak widać panowie Ch. mają z tym pewien problem. Kibicowsko. Ceny biletów zaporą dla chamstwa i prostactwa? Ha, ha, ha. Chyba już nigdy nie napiszę złego słowa o naszej ośmiuset osobowej publice z Siedleckiego. Oglądanie meczu w otoczeniu januszostwa i cebulacta jest zaprawdę bolesne. Przed meczem zażartowałem do Pasiaka '79, że najdłuższą naszą przyśpiewką będzie POLSKA klask, klask, klask, klask, POLSKA klask, klask, klask, klask, POOOLSKA klask, klask i niewiele się pomyliłem. Janusze robią lokomotywę, po czym zamiast ryknąć heeeeeeeeeeeeeeej - siadają i wracają do wpieprzania swoich nachos z keczupem i napoju technologicznego służącego do przemywania kadzi po fermentacji piwa. W ciągu tercji łażą ciągle do bufetu, kibla i ch. wie gdzie, obsypują się popcornem, deptają po krzesełkach - DRAMAT. No i kurwa te trąby!!! To, że nie mają pojęcia o taktyce i przepisach to jeszcze pikuś, ale dlaczego na Boga wrzeszczą j..ć PAPRYKARZY? Wierzycie, paprykarzy??? Tak więc wiara, że cena biletu jest zaporą dla chamstwa i buractwa jest wiarą co najmniej naiwną. Miałem ochotę wybrać się na styczniowe ME w piłce ręcznej, ale chyba zostanę przed telewizorem. Kibice reprezentacji to jednak nie mój świat. A to, że Węgrzy kibicowsko nakrywają nas czapką to oczywista oczywistość.
    • Ka Rot

218
      2
    • 26.04.2015 o 13:15
      Post #1075131 26.04.2015 13:15
    Wynik sportowy zawodem dla mnie nie jest, awans byłby nieprawdopodobnym fuksem, co oczywiście w sporcie się zdarza, ale nieczęsto i nie tym razem, jak widać... błędy sędziów, bardzo nierówna gra i momentami brak charakteru - wobec charakteru momentami ogromnego - naszych, to nie jakaś nowość, w sumie nie można mieć do nikogo poważnych pretensji na płaszczyźnie sportowej. Planem minimum było miejsce powyżej 6, mogło być 2, jest 3, zagramy następnym razem z ogórkami, nie z superogórkami, czyli mniej więcej gramy na poziomie, na jaki nas obecnie stać. Szkoda i... jest w porządku. Co do organizacji, jestem zawiedziony już jako kibic Cracovii. Formalnie nie ma żadnego związku, ale na równi z kwestią biletów, frekwencję na Arenie rozwalił z góry idiota, który przepchnął walkowera przeciw nam w lidze. Kibice Cracovii, czyli hokejowy Kraków, poczuli się obrażeni, dotknięci, oszukani, w efekcie spora cześć osób wahających się z racji wysokich cen i bezsensownego rozplanowania biletów, podjęła decyzję negatywną. Więc pustą halę zapewnił w dużej mierze ten, kto przepchnął "wałek" w lidze na rzecz Podhala. Samobój PZHL-u. Jestem zawiedziony jako kibic hokeja. Brak reklamy, zniechęcające i źle wprowadzone ceny, potem nerwowe i głupie ruchy, by halę zapełnić, a jednocześnie nie przyznać się do błędu, totalna amatorka... efekt widać, tego nie przesłoni pełna hala na ostatnim meczu. Jestem też zawiedziony i czuję się oszukany jako kibic hokeja wymagający jakiegokolwiek komfortu. Zapłaciłem za najdroższe bilety nie po to, żeby się szarpać z - nie przesadzam - najautentyczniejszą hołotą o miejsca. Ale i tak majstersztykiem było podanie cen dla VIP-ów... tydzień przed imprezą. Pani z eBilet.pl niemal płakała przez tel., gdy dzwoniła by mi te ceny podać - "miałam wielu chętnych, sprzedałabym wszystko, ale teraz za późno, nic z tego, to się planuje na miesiące naprzód, nie na kilka dni". Jestem też zawiedziony i czuję się oszukany i naciągnięty jako podatnik Krakowa i Małopolski. Antyreklama dla miasta, zmarnowana szansa promocji sportu, dla którego Kraków - i Arena - jest naturalną stolicą, spore środki publiczne wyłożone na imprezę, której złe przygotowanie i przeprowadzenie prowadzą do tychże środków zmarnotrawienia. Mam nadzieję, że to nie przyschnie, nie chcę, by moje pieniądze powierzano byle komu i by byle kto je sprzeniewierzał... Cóż...
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 26.04.2015 o 13:24
      Post #1075135 26.04.2015 13:24
    [quote=11kredek] W sumie turniej wyśmienity zarówno ze strony sportowej jak i [b]organizacyjnej[/b] Cena biletów (wysoka) spowodowała że mniej było nawalonych/nacpanych plujących chamów. Tak że mecze odbywały się w miłej kulturalnej atmosferze z kulturalnymi kibicami. Super było chłopaki zagrali jak potrafia najlepiej, może w przyszłości bedzie lepiej - dobrze rokują [/quote] O proszę, na forum najstarszego polskiego klubu zawitał mecenas Chwałka Dawid, we własnej osobie. Panie mecenasie, proszę brać połowę, bo ewidentnie panu szkodzi. [quote=Leesior] PS. Jak Chwałka coś tam rozdawał, to słabiutka dezaprobata była.... [/quote] Nie zgodzę się. Gwizdy były bardzo dobrze słyszalne, i wcale nie były to pojedyncze gwizdy . Do tego trzeba dodać, że mr Przyspawany był wczoraj jedynym oficjelem, który taką porcję gwizdów dostał, nawet polityków oszczędzono. Dość wymowne. [hr] Szersze podsumowanie napiszę za jakiś czas, jak nieco ochłonę.
    • dzelo

389
      278
    • 26.04.2015 o 13:38
      Post #1075136 26.04.2015 13:38
    Czytajac te opinie o mistrzostwach to tak jakbym ja byl w innym swiecie. Jednemu sie podobalo, nawet pieje z zachwytu (pewnie dlatego ze ocenia sama hale, dowiedzial sie ze nie spadlismy byc moze ze nie wie gdzie, wyczytal ze jest szansa na awans - ale do jakich ekip awansowalismy ?? to juz zapewne pojecia nie ma). A ja powiem Wam tak (bylem na jednym meczu reszta z TV niestety). Wyniki lepsze niz gra niestety( z Japonia i Ukraina nie widzialem). Z Wlochami Kazachstanem i Wegrami wolniejsi na lyzwach. Z Kazachstanem wynik 3-2 wywolal chyba zbyt duza euforie u niektorych, w szczegolnosci wsrod tych co to wlasnie ta organizacja im sie podoba, ceny biletow im pasuja adekwatne do poziomu naszej reprezentacji, jak i cala gra. Prawda jest o tym meczu taka ze gralismy tam niedokladnie, mielismy niecelne podania a akcje opieraly sie na wszczeleniu krazka w tercje i ktos tam powalczy. Gol przypadkowy, ten w przewadze ok. Kazachy grali na pol gwistka a jak przyszlo wyrownanie to pokazali nam jak grac, z tercjiu wyjsc nie moglismy. No ale przecierz super graaaaaaaaaaa. Z Wegrami sie podniecamy ze mozglismy wygrac ale skandal sedziowski nam przeszkodzil. Dla mnie zwykly blad a nie skandal ( moze gdybysmy to my mieli awansowac ................). Oni byli lepsi i gdyby nie Odrobny skonczylo by sie 4-1 i koniec dyskusji. Polowa wegierskiego skladu to faktycznie typowe madziarsie nazwiska :). I jeszcze jedno co do tych kulturalnych meczy, moze i Pan kredek i faktycznie z miejscem tak trafil. Ale powiem tak ze i bez dopingu a jezeli juz byl to marny, przyjechali wegrzy znajacy sie na dyscyplinie a nie podziwiajacy glownie hale i zrobili miazge. No ale jak sie na trybunch slyszy przy szansie na gola piski jakby wlasnie Justin Bieber sie ukazal a nie gromkie nooooooooooooo a po straconej szansie niosace sie kuuuuuu rwwaaaaaaaaaa :) ( a to nie kulturalne przecierz) to czego sie spodziewac mamy, szpileczki sukieneczki, ladne koszulki ( trza ladnie wygladac ok) i przed hala zrobmy sobie zdjecia na facebooka. Prawda taka ze jestesmy wyzej niz nasz poziom co jest faktycznie sukcesem. Ilu mamy zrzeszonych hokeistow ??? 1000 ???
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 26.04.2015 o 13:46
      Post #1075137 26.04.2015 13:46
    Widać było że idiotyzmem była napinka na Kazachów i wczoraj brakło sił. Taktyka była zbyt defensywna. Zadecydowała końcówka meczu i pomoc sędziów którzy pilnowali wyniku, podobnie jak z Ukrainą. Ciekawi mnie co by sie stało gdybyśmy kończyli grając 6 na 4.... Najlepszym naszym zawodnikiem w turnieju był Odrobny.
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 26.04.2015 o 14:03
      Post #1075139 26.04.2015 14:03
    Jakie to ma znaczenie że Węgrzy sportowo byli lepsi, skoro nie potrafili tego przełożyć na przewagę w bramkach. Bramkarz jest po to na bramce by bronić, więc nie rozumiem stwierdzenia że gdyby lepiej strzelali to by nas rozjechali. Widocznie tak dobrzy nie są. Akcja w 59 min to poważny błąd, ale nie jedyny w 3 tercji. Węgrzy uniknęli 3 kar i to takich bezdyskusyjnych. Mecz wtedy mógłby potoczyć się różnie. To że poziomem do elity nie pasujemy, nie oznacza że nie mamy prawa po wywalczeniu awansu tam zagrać. O trybunach szkoda gadać.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 26.04.2015 o 14:36
      Post #1075143 26.04.2015 14:36
    Jak przeczytałem kilka ostatnich wypowiedzi, to się cieszę, że między Węgrami siedzieliśmy :)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie