Licząc tylko mecze z wiosny br to Cracovia zajmuje:
......................
10. Cracovia - 8 - 9 - 12:11
......................
Bez dwóch naszych najlepszych zawodników, lokata odpowiadająca umiejętnością pozostałych piłkarzy
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
Wygląda na to, że przy remisie Zagłębia i porażkach nas i Pogoni i tak uda się mieć 4 mecze u siebie bo w małej tabelce mamy 4 pkt
3 Zagłębie Lubin 45 (8 p)
4 Cracovia 45 (4 p)
5 Pogoń Szczecin 45 (3 p)
a jest to także dosyć prawdopodobny scenariusz i chyba wcale nie najgorszy
Ciekaw jestem jak wielu kibiców "tylko Cracovia" będzie kibicować Lubinowi... Ot, takie przemyślenie po paskudnej dla Nas kolejce nr.29....
Krótko:
GTS wygrywa, wygrywa Lechia, przegrywa w Gliwicach Jagiellonia i psiarnia w pierwsze ósemce (oczywiście pod warunkiem ze jaga dziś wygra).
Oczywiście najlepiej jakby Ruch urwał punkty Lechii a Jaga jednak nie przegrała z Piastem i mamy 3 władców w dolnej połówce.
quentin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> przynajmniej zobacze czy Lubin ma jaja, czy tak
> jak z Warszawą wystawią i będą czekać
akurat ciesze się że rzeka ma zagłębie na rozkładzie w ostatniej kolejce. bo primo grają mądrze, a secondo im też powinno zależeć na wbiciu się do top4.
Peterps Napisał(a):
> quentin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > przynajmniej zobacze czy Lubin ma jaja, czy tak
> > jak z Warszawą wystawią i będą czekać
>
>
> akurat ciesze się że rzeka ma zagłębie na
> rozkładzie w ostatniej kolejce. bo primo grają
> mądrze, [b][u]a secondo im też powinno zależeć na
> wbiciu się do top4.[/u][/b]
Dokładnie, nikt na to nie zwraca uwagi, że oni też walczą o prawo do 4 meczów u siebie w 3 rundzie.
szuwarek Napisał(a):
> Licząc tylko mecze z wiosny br to Cracovia
> zajmuje:
> ......................
> 10. Cracovia - 8 - 9 - 12:11
> ......................
>
> Bez dwóch naszych najlepszych zawodników, lokata
> odpowiadająca umiejętnością pozostałych
> piłkarzy
Naprawdę uważasz że Cetnarski, Kapustka, Wójcicki, Deleu (tak jego też wg statystyk), Jaroszyński (to samo co z Deleu), Jendrisek plus przyzwoici Sandomierski i Covilo to są goście na 10 miejsce a ich umiejętności są gorszę od zawodników np. Korony (7m -10pkt), Podbeskidzia (6m - 10pkt). Dodam że pierwszych 6 wymienionych przeze mnie zawodników jest w czołówce i to ścisłej (pierwsza piątka) zawodników na swojej pozycji w ekstraklasie. Słabszy okres moge zrozumieć, ale nie wmawiaj innym że to jest ta właściwa Cracovia, bo prawda przeważnie leży gdzieś pomiędzy tą Cracovią z 3 miejsca a tą z 10.
Cracovia z jesieni 2015, nie jest Cracovia z 2016. Proszę sobie przeanalizować wszystkie mecze tego roku. A odkąd to pisanie na forum jest, wmawianiem komuś?, coś? .
A ile to dobrych meczy w tym roku zagrali wymienieni przez ciebie zawodnicy?, dlatego na wstępie zaznaczyłem, że bez tych dwóch zawodników barwa nasza nieco przygasła.
PS
A jeżeli Cie to coś interesuje, to do do 8 miejsca w tegorocznych meczach brakuje nam 1 punkt. :)
Tak a do 3 miejsca 3pkt faktycznie przepaść. Ok czyli wg Ciebie ww zawodnicy to poziom 10 miejsca, rozumiem i akceptuje. Choć mam inne zdanie.
... i ja Twojego zdania nie podważam i chciałbym co roku mieć takie rozterki na temat Cracovii:)
Możecie zaklinać rzeczywistość ale to i tak jest wynik ponad stan,chwała chłopakom i trenerowi za ciężką robotę.
tomecki Napisał(a):
>
> Dokładnie, nikt na to nie zwraca uwagi, że oni
> też walczą o prawo do 4 meczów u siebie w 3
> rundzie.
Oni chyba też nie.. Może lubią podróżować?
Ależ oczywiście, że to zajebisty sezon w naszym wykonaniu, szkoda tylko jednego, że prawdopodobnie zabraknie tej przysłowiowej "wisienki na torcie" ale to już melodia z pięterka.
Ale pozwala nam patrzeć z nadzieją na kolejny sezon :) nie od razu Kraków zbudowano ;)
greg Napisał(a):
> Ale pozwala nam patrzeć z nadzieją na kolejny
> sezon :) nie od razu Kraków zbudowano ;)
Nie am nic przeciwko budowie Krakowa, ale tu mamy raczej do czynienia z jego powolna "rozbiórką".
eredin Napisał(a):
> tomecki Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > Dokładnie, nikt na to nie zwraca uwagi, że
> oni
> > też walczą o prawo do 4 meczów u siebie w 3
> > rundzie.
>
> Oni chyba też nie.. Może lubią podróżować?
Na 100%, "bankowo" cytując klasyka nadchodzącego sportowego upadku Cracovii ...
szuwarek Napisał(a):
> Cracovia z jesieni 2015, nie jest Cracovia z 2016.
> Proszę sobie przeanalizować wszystkie mecze
> tego roku. A odkąd to pisanie na forum jest,
> wmawianiem komuś?, coś? .
> A ile to dobrych meczy w tym roku zagrali
> wymienieni przez ciebie zawodnicy?, dlatego na
> wstępie zaznaczyłem, że bez tych dwóch
> zawodników barwa nasza nieco przygasła.
>
> PS
> A jeżeli Cie to coś interesuje, to do do 8
> miejsca w tegorocznych meczach brakuje nam 1
> punkt. :)
Mam podobne odczucia. Jakby coś się stało, jakiś konflikt w szatni może jakieś rozczarowanie zarządem trenerem, czymś innym? Na początku rundy myślałem że są przetrenowani, może to zbyt mocne przygotowania do trzeciej rundy? Ale gdy patrzę na machanie rękami do siebie nawzajem, wytykanie błędów... Coś się tam dzieje.
Tak dzieje. Nie ma wyników. :D
no to kolejny krok do derbow , babajaga juz 0-2 wiec coraz wiecej wskazuje na to ze derby
chyba ze rzeka nie wygra z lubinem a PBB wygra z nieciecza :)
jak mała tabela by wyglądała dla Podbeskidzia, Wisły, Lechii, Ruchu i Jagiellonii ? ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)