A ja się generalnie z "nowym nickiem" zgadzam.
Rodzice ani kibice nie są od organizowania w klubie procesu szkolenia.
Rodzice mają obowiązek inwestować swoje pieniążki w pociechy i tyle, resztą powinien zająć się klub.
Zgadzam się również ze stwierdzeniem, że pisanie tego samego, po tysiąc razy, w gronie kilkunastu osób niewiele zmieni.
Jeśli komuś leży na sercu dobro dziecięcego czy młodzieżowego hokeja, a ma ku temu odpowiednie kontakty, niech idzie do mediów, niech powstanie jakiś reportaż czy artykuł w prasie, może jak zrobi się dym i pewne sprawy dotrą do miasta i miasto zagrozi odebraniem grantów to ktoś na Wielickiej zmieni myślenie.
I jeszcze jedna uwaga odnośnie spadku frekwencji w wyższych grupach wiekowych.
Mizeria organizacyjna to jedno, ale drugie to normalny proces wykruszania się kandydatów na hokeistów. Po ciężkich treningach przechodzi dzieciom jak i rodzicom.
W piłce na pięciuset trenujących jeden zostaje zawodowym piłkarzem, myślę, że w hokeju może być podobnie.
-
-
Sparingi przed sezonem 2014/2015
Ja mam pytanie ?
Jak procentowo wygląda ubieraniie mlodych zawodników?
Ilu sie samych ubiera a ilu klub?
Bo jesli piszecie zeby rodzice czy ktos cos robil dla rozeoju to rozumiem ze klub zapewnia wszystko a rodzic moze poswiecic pieniadze z ubrania zawodnika na inne potrzeby sekcji.
Koszt ubranka jest niemaly na pewno.
3-4 chlopaków na 20u w drużynie ma sprzęt w 100% klubowy reszta ubiera się na własny koszt
Sterby, żaden dym w prasie nic nie da. Granty nie idą do klubu i miasto tych grantów nie odbierze. Zresztą wizja ich odebrania nikogo nie ruszy. Jak nikogo nie ruszają informacje, ile klub oszczędza na młodzieżowym hokeju, a ile daje.
Wykruszanie się starszych roczników jest naturalne. Jeśli nie ma klasy gimnazjalnej, to chłopaki po prostu odpadają. I nie ma tu nic do rzeczy brak profesjonalizmu w klubie.
Wypowiedzi, zwłaszcza pierdoły, będę oceniał zawsze. Mam do tego prawo, bo w odróżnieniu od użalających się pisarczyków, zajmowałem się tym w realu. I zajmuję na tyle, na ile teraz mogę.
krótko mówiąc - owoce tej działalności szanownego mszara widać gołym okiem, zbieramy plony jego inicjatyw pelni wdzięczności i podziwu dla jego skuteczności . Oby więcej takich działaczy, niech żyje naser mater! . teraz rozumiem twa irytację- dzia-ła-czu (za przeproszeniem)
skończ waść i wstydu oszczędź , obraź się proszę na ten hokej młodzieżowy w Cracovii - dość tej miernoty.
Człowieku, jak masz zły dzień to idź sobie na spacer, pooglądaj Mistrzostwa Europy w lekkiej atletyce, poczytaj książkę. Zrób coś dla siebie i świata i nie pierdziel na forum.
Albo pochwal się, co Ty zrobiłeś. Na pewno więcej ode mnie.
Cieszy mnie fakt iż oprócz mnie jest jeszcze kilku rozsądnie myślacych Pasiaków o przyszłości hokeja w Cracovii.Jascin 100% poparcia dla Ciebie.
Niektórzy uznają i tolerują tylko tych którzy przyjmuja ich retorykę...........
temat o sparingach...
Marcin, temat o sparingach a o szkoleniu wypowiadają się ci, którzy najwięcej w tej materii robią.
Przed nami turniej na Węgrzech. Zobaczymy w jakim składzie osobowym pojedzie drużyna.
no też mnie ciekawi czy w ogóle pojada na ten turniej.
odnośnie "szkolenia" to po prostu jedni tłumią to w sobie, a inni muszą to wykrzyczeć.
choćbyśmy się zesrali to się tu nic nie zmieni, bo wielickiej wystarcza że ma kogo pod kamery wypuścić, pozgłaszać do rozgrywek i potem mieć to głęboko w dupie.
Gdybym miał możliwość, to sam bym syna wywiózł do Targu, Oświęcimia, Sanoka czy Jastrzębia.
mszar- kibice maja zajać się szkoleniem? Weż się opamiętaj...A Marcin potwierdza prawdę o "szkoleniu" na poziomie TTKF!
Internetowi kibice zajmują się tym, w czym są najlepsi: biadoleniem i pisaniem pierdół.
Faktycznie, nie potraficie zrobić nic innego, to zostańcie przy tym, w czym jesteście mistrzami.
Internetowi kibice nie chodzą na mecze, ja chodzę!
dajcie już spokój, nie jesteśmy w stanie nic z tym zrobić.
jascin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 3-4 chlopaków na 20u w drużynie ma sprzęt w
> 100% klubowy reszta ubiera się na własny koszt
Smiech na sali!!! Placic skladki oplacic sprzet a ktos pisze s to malo???!!
Rmszar czemu tak jest?? Byles w tym bagnie to napisz czemu tak jest??
Czemu roddice maja co chwile pomsgac wszedzie a klub ma na to wyjebane?? Czemu sie czepiasz HA jak gosc ma racje jesli pisze o burdelu w sprawie mlodziezy?! Piszesz poszlakowo wiec opisz co smierdzi ze jest tak chujowo.
Rzucacie sobie do gardel byle gowna bez argumentow.
Opisz rmszarze jak to wyglada bo sam jestem ciekaw czemu jest tak zle jesli byles 2 lata w srodowisku i co sie poprawilo????
Nie pisze tego zlosliwie tylko napisz mi czarno na bialym co i kto robi ferment????
Czekam na konkretna odpowiedz bo takie pisanie bez argumentow jest bez sensu.
Swego czasu podjęto decyzję, że rodzice hokejowi nie płacą składek. Wtedy jeszcze klub przekazywał środki na hokej. Potem klub przestał przekazywać te środki, a rodzice zbierali składki między sobą na sprzęt, obiady itp. i na to wydawali.
Pensje trenerów to rocznie ok. 50 tys. złotych. Koszty transportu to dalsze kilkadziesiąt tysięcy. Piszę o samym hokeju. Koszty transportu pewnie wzrosną, bo dwie drużyny mini hokeja regularnie będą grać na Śląsku.
W klubie nie przekażą środków, w Comarchu brak reakcji.
Granty nie są w stanie pokryć całości wydatków. W zeszłym roku załatwiłem np. dodatkowy grant na bandy, ale poszedł na bandy właśnie. STC kupiło swego czasu sprzętu za kilkanaście tysięcy, teraz dołożyło do transportu. Marcin_ksc prowadzi zbiórkę. Rodzice założyli swoje stowarzyszenie by wspomagać pozyskiwanie środków na sekcję.
To są KONKRETNE I REALNE działania. Natomiast takie pisanie NIC nie da. Paru frustratów popisze sobie, że jest źle i KOMPLETNIE NIC z tego nie wyniknie. Jeśli ktoś potrafi tylko pisać, to poza tym, że sobie ulży, to nikomu nie pomoże.
A nie da się odłączyć od MKSu dzieci? Żeby klub płacił tak jak w Toruniu za juniorów? Moz e wtedy by oczy orktqotworzyli i zaczęli dawać jakiś nakład na sekcje potrzebne do.działania seniorskiego hokeja?
Nie da się. Jedyne lodowisko, na którym możesz prowadzić szkolenie jest pdzy Siedleckiego 7.
Natomiast wszelkie działania, o ktorych ja pisałem, pozwalają na zdobywanie funduszy by działać bez żebrania w MKS. Do tego przydałaby się też klasa hokejowa. Są na szczęście ludzie, którzy o tym myślą. Jak i o drugiej tafli.
a ja wam specjalnie wątek o młodzieży założyłem...;)
[i]W najbliższy wtorek w Sanoku "Pasy" zmierzą się w sparingowym spotkaniu z mistrzem Polski Ciarko PBS, a potem pojadą na międzynarodowy turniej na Węgry, gdzie rozegrają trzy mecze (wystąpią tam bez czterech reprezentantów: Wajdy, Dąbkowskiego, Pasiuta i S. Kowalówki, powołanych do kadry).[/i]
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3541015,rohaczek-w-zwiazku-panuje-totalny-balagan,id,t.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)