Jeśli jednym z celów sparingu w Krakowie było utrudnienie zadania analitykom Irlandii Północnej, to z pewnością udało się go osiągnąć.
-
-
Mistrzostwa Europy - Francja 2016
Nie sądzę szuwarku. To nie te czasy że jeden towarzyski mecz obfitujący w tak kuriozalne decyzje personalne może poważnym zespołom na poważnym turnieju "zamieszać w głowie". Oczywiście to Nawałka jest trenerem a ja siedzę przed monitorem nawalając w klawiaturę jak nutria w marchewkę, ale mimo wszystko mam wrażenie że trener sam już nie wie jak ustawić zespół. Kontuzje kontuzjami, ale na taki turniej to się powołuje kadrę a nie kolegów z boiska. Efekt taki że przy jednej kontuzji i słabszej formie drugiego nie ma kto grać w obronie. Ćwiczenie tak dziwacznego wariantu za pięć dwunasta przed Euro przy obsadzonej tak mocno pozycji musi budzić zdziwienie. Nikt mnie raczej nie przekona że to wariant ofensywny. Być może na lewej bym to jeszcze zrozumiał szczególnie jeśli Wawrzyniak ma być tym pierwszym, ale prawa obrona? Poważnie? Że na Niemcy lub Ukrainę zmienimy Piszczka lub Jędrzejczyka by ofensywny Bartek się zaprezentował? Jeśli będziemy potrzebować ofensywy w tych meczach to tylko dlatego że pomoc w środku i na skrzydłach jest nieudolna i to ją trzeba wymienić. Mecz z kelnerami a my wyglądamy na ich tle jak przypadkowo sklecona drużyna. Zastanawiam się czy przy kontuzji np. Szczęsnego Kapustka jako pierwszy wchodzący nie zmieni go w bramce ;).
Oglądam w tej chwili studio Pollsatsport - Kowalczyk, Dziekanowski i Gmoch. Ciesze się, że potwierdzili moje słowa z wątku o Bartku. Bardzo dobre recenzje, ale dopiero ze zmianie pozycji.
Moim zdaniem oba sparingi gramy na swoim poziomie, oczywiście trzeba pamiętać że nasi nie wkładają nóg w sytuacje stykowe. Ale prawda jest taka że zwycięstwo z Niemcami zamazało obraz reprezentacji. Prócz tego z drużynami z wysp-średniakami-na 4 mecze wygraliśmy jeden-jeden cudem zremisowaliśmy. Jeśli nie wygramy pierwszego meczy będziemy ciężko walczyć o wyjście z grupy..
Marudzicie.
Gramy z drużynam z rankingu FIFA
4- Niemcy pkt 1310
19- Ukraina pkt 894
25- Irlandia płn.851
my 27 pkt 842.
Wniosek gramy z 2-a drużynami mniej więcej na naszym poziomie.
Trzeba jechać i walczyć a nie desperować;)
Czytam dziś u Kmity na sportowychfaktach,że buractwo co się za kibiców kadry wczoraj poprzebierało
wygwizdało drużynę [b]po remisowym meczu[/b] (i wcale nie jakimś dramatycznie słabym)
na dzień przed wyjazdem na mistrzostwa gdzie mają Polskich barw bronić...
No cóż burak zapłacił 150 zeta za bilet to ma być show jak na siatkówce :D
- porównajmy to do kibiców Itlandi...
ps: Jak to prawda z tymi gwizdami to nie ma co więcej przy r20 meczów kadry organizować.
... to gwizdali obcokrajowcy (:D
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ... to gwizdali obcokrajowcy (:D
a no tak była tam silna chorągiew Litwinów "dobrze okryta" ;)
No przepraszam ale przeciętny "janusz" to dla samej kiełbaski przecież nie przyszedł bo ta na niego czeka w ogórdku przed domem. Ma być show, ma być Lewy, ma być zwycięstwo. Gwizdy były i będą do momentu aż ta reprezentacja nie osiągnie czegoś, przejście eliminacji gdy pół Europy je przechodzi to żaden wyczyn.
Nie no jasne, piszesz o tym samym co ja
...i dlatego mam głęboko "pod ogonem" tzw. "kibiców kadry".
Porównajmy to (powtarzam się) z Iralndczykami.
ps: Absolutnie nie masz racji ,że jak kadra coś osiągnie to nie będzie gwizdów...
będą gwizdy , wyśmiewanie w necie , "ten tamten się skończył" i inne typowo Polskie "blabla"
przy pierwszym słabszym występie.
Przypomnij sobie "jazdę po Małyszu" jak zamiast być no1 miał sezon czy dwa w pierwszej 10-e....
Porownajmy to z nami kiedy gwizdalismy na Lecznej,czy bylismy zdegustowani kiedy sektorowka uniemozliwila nam ogladanie kawalka meczu z lechia.
Sektorówka to jeszcze od bidy ujdzie. Jednak kilkanaście minut prezentacji to nawet na pokazach mody przesada;)
Ale gwizdy na drużyne co nam najwięcej radości dała od niepamiętnych sezonów w czasie meczu z Łęczną to faktycznie dno...
Najgorsze w tym wszystkim jest ,ze tacy kibice zarowno wlodarzom klubowym jak i zwiazkowym najbardziej pasuja.
Oglądał ktoś finały na Ipli ? Bo zastanawiam się nad wykupieniem pakietu,,,
Posiadacze anten satelitarnych mogą ME obejrzeć za darmo :)
http://www.gol24.pl/euro-2016/g/gdzie-ogladac-euro-2016-za-darmo-i-legalnie,10087046,18801872/
.
empe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Posiadacze anten satelitarnych mogą ME obejrzeć
> za darmo :)
>
> http://www.gol24.pl/euro-2016/g/gdzie-ogladac-euro
> -2016-za-darmo-i-legalnie,10087046,18801872/
Sygnał niemieckiej TV na Hotbird będzie kodowany. Jedynie Astra, ale za to w HD :D
Rumuński arbiter Ovidiu Alin Hategan ma poprowadzić mecz reprezentacji Polski z Irlandią Północną. Oby to nie był "drugi" - Victor Pădureanu:D
mam rozumieć, że telewizja publiczna nie będzie transmitować ME w piłce nożnej ???
wszystki nasze mecze oraz otwarcie i finał. półfinały chyba tez
Oto plan, kto transmituje
http://www.nto.pl/sport/pilka-nozna/euro-2016/a/gdzie-obejrzec-mecze-euro-2016-szczegolowy-plan-transmisji,10018176/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)