Zupełnie odwrotnie do tego co mówili w czasie kampanii. To jest akurat wiadome.
-
-
Manifestacja antyrządowa 24.06 (wtorek), g: 19:00
Wszyscy na Benedyktynski!
wstyd kurwa Panowie...
Gwiazda biała... (tylko to mam w uszach)
Opisze ktoś co się działo i dlaczego wstyd według Greg'a ? Bo niestety nie mogłem być
pasioo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Opisze ktoś co się działo i dlaczego wstyd
> według Greg'a ? Bo niestety nie mogłem być
odwstydem było to że nie zebraliśmy się na miejscu zbiórki ...
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/tlumy-w-krakowie-domagaly-sie-dymisji-rzadu-tuska/qefcvn
po co była ta walka o wpisanie nas na tą liste ?
wstyd Panowie i tyle ;)
Ponoć zostałem bohaterem sąsiadkowego forum, już naprawdę nie mają gdzie zaglądać.
Co do samego marszu no to trochę było grup o odmiennych interesach np KNP zaintonowalo przyspiewke na siebie i zostalo wygwizdane przez narodowców itp. Niepotrzebne milion przemów każdego ugrupowania które sprawiły ze znudzeni powtarzanymi po raz ęty tekstami ludzie poszli i pod basztową było może 60% tych ludzi co pod barbakanem na początku.
Oczywiście z tym w poprzednim ppoście przesadziłem, po prostu wstyd że jedynym przedstawicielem kibiców była wisła, mimo szumnych zapowiedzi tutaj.
Po prostu dla niektórych ważniejsza od Polski jest Cracovia, a przypominam:
Bez Polski nie byłoby Cracovii, a bez Cracovii Polska i owszem. I niektóre rzeczy są ponad podziałami.
Tu niechodzi o reprezentacje PZPN. Tu chodzi o państwo polskie, o nasz naród.
Edit:
Wszyscy są wielkimi patriotami dopóki nie przyjdzie się zmobilizować i ruszyć dupy z domu. Nikt nie chce wiązać szalików i iśc obok siebie tylko po prostu brać udział w jednej manifestacji nawet po dwóch jej końcach.
Jakby doszło kiedyś do wojny byłoby to samo? Najpierw wystrzelam GTS potem Ruska?
A może podczas takiej manifestacji zastosować powiedzenie: Wróg mojego wroga jest po mojej stronie bez względu na różne animozje.
Pewnie zostane zjedzony ale na pewno dziś czulem sie zazenowany idac samemu obok wiadomej grupy. I w dupie mam to na jakiego fejsa czy forum trafie, bo tego juz pewnie nie zacytują
Już ludzie typu K_tomas_S, greg, czy new211 sieją ferment na forum. Ggdyby nie szli na samym przodzie zaraz za ubekami to bez problemu by nas usłyszeli. O ile w ogóle byli na tym samym marszu co my. Bo nie wiem czy ktoś zauważył ale Cracovia zamykała pochód. Na samym początku ubeki krzyknęły tam parę razy "gwiazda biała, orzeł biały". Pewnie chcieli pokazac czym to oni nie są bo myśleli że nas nie będzie. Ale po skompletowaniu całej naszej ekipy (warto zaznaczyc że dużo ludzi od nas było porozrzucanych i nie szło z główną grupą), podczas samego pochodu kilka razy leciało głośne "Narodowa, Narodowa, Cracovia". Warto dodac że zebraliśmy się w całości dopiero przed samym wymarszem spod krzyża, więc lekkie spóźnienie było. My w odróżnieniu od nich chcieliśmy subtelnie zaznaczyc że jesteśmy, bez żadnego pozerstwa i wyższości, zachowując się godnie jak na Cracovię przystało. Poszliśmy tam dla Polski, a nie dla sąsiadki. W marszu brało udział dużo ludzi więc rzeczywiście możliwe że w niektórych jego częściach było słabo słychac. Wiadome że ogólne okrzyki typu: "rząd na bruk, bruk na rząd" były o wiele bardziej głośne bo były krzyczane przez wszystkich. Cieszę się że tak dużo ludzi od nas się pojawiło. Poraz kolejny napawa optymizmem to że na kolejny marsz potrafimy zebrac dużo ludzi bez większej mobilizacji. Pokazaliśmy, że byliśmy, jesteśmy i będziemy na tego typu wydarzeniach. A ubeki muszą się liczyc z tym że nie mają monopolu na patriotyzm w Krakowie. Forumowym płaczkom jak zwykle proponuję kubeł zimnej wody, oraz wyładowywanie swoich emocji i żali w inny sposób, albo w innym miejscu. Tyle z mojej strony, dziękuję.
W tytule artykułu stoi "tłumy" a poniżej "ok. 1000 osób", jak było na prawdę?
nie bylem na marszu, był mój brat i mowił że sporo Cracovii i sporo wisły
co KNP krzyczało?
new211 Napisał(a):
> Co do samego marszu no to trochę było grup o
> [u]odmiennych interesach[/u] np KNP zaintonowalo
> przyspiewke na siebie i zostalo wygwizdane przez
> narodowców itp. Niepotrzebne milion przemów
> każdego ugrupowania które sprawiły ze znudzeni
> powtarzanymi po raz ęty tekstami ludzie poszli i
> pod basztową było może 60% tych ludzi co pod
> barbakanem na początku.
To chyba podsumowuje jakiekolwiek szanse a raczej ich brak w próbie poprawienia sytuacji w Polsce. Jak zwykle okazało się że partykularne interesiki różnych ugrupowań nawet w takiej chwili są ważniejsze niż ... no właśnie co? Mam wrażenie że niektórzy to nie potrafią wyjść z własnego podwórka by się z sąsiadem nie pokłócić a chcą cały świat naprawiać i pouczać. Oczywiście nie pisze tu tego by kogoś konkretnie wytykać palcem. Po prostu do przewidzenia to było (zresztą wspomniałem o tym pisząc o "liście obecności").
Co do obecności i reprezentowania barw. Na Reymonta potrzebują manifestować swoje poglądy, ciekawe czy sweet focie sobie już zapodali na fejsy i fora. Widocznie tego potrzebują. Natomiast jeśli komuś chodzi o Polskę i naród to raczej działanie w organizacji kibicowskiej to nie jest najlepszy wybór jeśli mam być szczery. Bo jak widać w Krakowie wielu tego nie potrafi rozdzielić.
Sid1906 Napisał(a):
> My w odróżnieniu od nich
> chcieliśmy subtelnie zaznaczyc że jesteśmy, bez
> żadnego pozerstwa i wyższości, zachowując się
> godnie jak na Cracovię przystało. Poszliśmy tam
> dla Polski, a nie dla sąsiadki.
Dokładnie tak to powinno wyglądać.
Byłem i z przodu i z tyłu i w środku i w najważniejszyn punkcie czyli pod basztową nie dostrzeglem. moze slepy jestem.
(czy nawet pod barbakanem kiedy ktorys dzialacz pozdrawial i dziekowal kibicom)
Konrad Berkowicz
Marsz i manifestacja antysystemowa bardzo udane - parę tysięcy ludzi, z czego znaczna część pod szyldem Nowej Prawicy - dziękuję za nadzwyczaj liczną odpowiedź na apel! Trudno powiedzieć dokładniej z perspektywy uczestnika, ale filmował wszystko dron, więc będzie można jeszcze ocenić. W każdym razie widok tej zdającej się nigdy nie kończyć kolumny feniksów budujący! Mimo, że była zarówno Narodowa Cracovia, jak i Wiślaccy Patrioci, z jednej strony KNP, z drugiej PiS i wiele innych organizacji patriotycznych, podczas dwugodzinnej manifestacji było zupełnie spokojnie. Cała agresja zgromadzona w przemówieniach i skandowanych hasłach kierowana była do rządu i obecnego ustroju. A propos ustroju - dziękuję za entuzjastyczne przyjęcie przemówienia na temat jego zmiany.
Też to przeczytałem przed chwilą, co nie zmienia faktu, że teksty takie jak chociażby kilka stron wcześniej, że: "W razie wybuchu wojny bym @#$%& do nich strzelał w pierwszej kolejności." (nie będę podawał nicku) są po prostu żałosne.
Przez "frekwencję" i takie podejście niektórych (czyli nie - warunkowanie swojego przyjścia czyjąś nieobecnością), zwykły szary człowiek nie związany z żadnym klubem na pewno odniósł wrażenie obecności głównie jednego klubu.
Szary człowiek idzie zamanifestować swoje NIE dla rządu i jedyne co może wywnioskować z obecności jakiś kibiców, którzy jeszcze nachalnie przy tej okazji promują swój klub, to to że się gościom coś pomyliło.
Gts dał popis gdy przy odsłonięciu popiersia gen. Sosabowskiego wbrew fundatorce rozwinęli transparent i odpalili race. Jak się nie wie po co się idzie w takie miejsca to potem normalni ludzie musza się wstydzić...
Rzeczywiście to wyglądało jako pokaz gtsu niż jak manifestacja narodowa? Jeśli tak to nie żałuje, że mnie nie było.
Nie no tak to nie było. 95% przyśpiewek, czy nawet więcej dotyczyło obecnej sytuacji w kraju. Mówię, że jesli już pojawiał się "wątek kibicowski" to raczej tej drugiej strony.
Tak czy tak warto było się pojawić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)