Z gtsem nie poszedłbym nawet ubić muchy w kiblu. W razie wybuchu wojny bym kurwa do nich strzelał w pierwszej kolejności.
-
-
Manifestacja antyrządowa 24.06 (wtorek), g: 19:00
A istnieje stowarzyszenie ubeccy patrioci? TRN_KRK powiedz swojemu znajomemu, żeby nie strugał idioty. Takie grupy są i będą nieformalne, to jest jasne. Ale z Cracovii liczna grupa bierze udział we wszystkich takich imprezach, wbrew ubeckiej propagandzie.
Jeśli kolesie wpisują jako organizatora towarzystwo silnie związane z ubecją, także do dziś, to ja nie mam pytań.
Toż to napisałem, że nie z każdym mi po drodze. Wolałbym iść z PiSem, przynajmniej byłoby wesoło.
TRN_KRK Napisał(a):
> Otóż należy się wyjaśnienie z mojej strony.
> Dostałem informację od jednego z kolegów na
> Naszym forum, że wykreślono Nas z powodów
> formalnych, jako że "oficjalnie" nie istnieje
> stowarzyszenie "Narodowa Cracovia".
> Ale dla mnie osobiście to żaden powód. Cracovia
> i Narodowa to synonimy. Tak więc, pozwoliłem
> sobie wysłać zapytanie poprzez e-mail do
> organizatorów (o odpowiedzi poinformuję w tym
> wątku).
Mimo wszytko to dość przekonujący argument. Skoro oficjalnie nie istnieje, to jak może być reprezentowane coś co nie istnieje. To trochę tak jakby skrzyknęli się mieszkańcy jednej z ulic, lub stali bywalcy jakiegoś parku, czy knajpy. Gdy taka grupa/organizacja formalnie powstanie to inna sytuacja i podstawa do oburzenia gdyby takową wykreślili. A przyjść przecież i tak można.
Bucky, proszę podaj mi KRS stowarzyszenia 'Wiślaccy patrioci'.
To może trzeba ich pogonić? a martwić się będą "organizatorzy" :)
Skoro przykładają rękę do ubeckiej propagandy, to trzeba im tę rękę uciąć.
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e4/Olbrzym_i_zapluty_karze%C5%82_reakcji.jpg/220px-Olbrzym_i_zapluty_karze%C5%82_reakcji.jpg[/img]
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale z Cracovii liczna grupa bierze
> udział we wszystkich takich imprezach, wbrew
> ubeckiej propagandzie.
Oczywiście, że tak
[img]http://i57.tinypic.com/2lthevt.jpg[/img]
Radku, ale ja ogólnie mówię. Nie siedzę w temacie, tylko biorę to na logikę. Skoro też formalnie nie istnieją to też nie powinni być wymieniani. Dla mnie to oczywiste.
Mogliby miec resztki godności, ale nie, wolą wydzwaniac z donosami, komuchy je**ne. W innych miastach jest to możliwe, że ekipy nie pałające do siebie przyjaźnią przychodzą na te same akcje. Jedna idzie na początku marszu a druga na końcu, ale z takimi idiotami się nie da, bo i tak powiedzą że to nasza wina. Zero obiektywizmu i spojrzenia na sprawę z normalnego punktu widzenia, zadufani w sobie komunistyczni pogrobowcy. Psy szczekają karawana jedzie dalej !
Potem misie od takich marszów płaczą, że są inwigilowani. A co robi taki mały ubek, jak wróci do domu? Opowiada mamie i tacie, jak było fajne na marszu, jakie forteczki cyknął i kogo spotkał. A w poniedziałek rano notatka służbowa jest na biurku komendanta.
Miałem zamiar iść ale skoro na pstryknięcie palcami ubeckich hipokrytów wykreśla się Narodową Cracovię to z nikim takim nie będę maszerował.
Najlepszy sposób aby zamknąć ich milicyjne pyski to pokazać się liczną ekipą,potem niech sobię szczekają po internetach.Po zachowaniu organizatorów sam mam jednak wątpliwości czy chcę brać udział w czymś takim...
Wedlug mnie trzeba isc jak najwieksza liczba a jak bedzie trzeba to sposcic im lomot wkoncu niewiele jest takich okazji miec ich jak na widelcu ;)
@Macieksc, i to jest zdrowe podejście :) Wcale nie musimy maszerować, a tym bardziej z nimi.
Trochę się zawiodłem na organizatorach, bo sądziłem że w słusznej sprAWie trzeba się jednoczyć z każdym kto myśli podobnie o Naszej Ojczyźnie.
Ale jak widać piata kolumna z gts-u, miała na celu rozbicie manifestacji. Dlatego tym bardziej musimy się pokazać dobrą ekipą (jak zAWsze) i wyjaśnić sprAWę.
Tu nie chodzi o czubek własnego nosa, a o to czy za 15 lat będzie tu choć kamieni kupa...
Oto odpowiedź organizatorów:
[quote]Jest to spowodowane tym, iż Państwa grupa nie ma charakteru stowarzyszenia czy innej organizacji pozarządowej. Chodzi o to, żeby wszystkie organizacje były do wyszukania chociażby w KRS jako legalnie działające. Nie zmienia to faktu, że serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w manifestacji oraz "zalegalizowanie" swojej grupy.[/quote]
Moja odpowiedź:
[quote]Witam, po pierwsze proszę o wskazanie wpisu w KRS nt "wiślackich patriotów". Po drugie służę pomocą w wyszukiwaniu: np zdjęcia na Waszej stronie: http://studencidlarp.pl/powrot-wykletej-armii-relacja-z-krakowskich-obchodow-narodowego-dnia-pamieci-zolnierzy-wykletych/
Wskazać też inne źródła z innych wydarzeń o charakterze patriotycznym? Czy jedynym wyznacznikiem "istnienia" jest dla Was profil na facebooku?
Chciałem też zwrócić uwagę, że takie działanie (z wykreślaniem) prowadzi tylko do antagonizmów, a w tym przypadku cała odpowiedzialność spadnie na organizatorów.
Tak więc sugeruję przemyślenie całej sytuacji i wyciągniecie odpowiednich wniosków.[/quote]
Co za pier..dolenie.
To ich stowarzyszenie też nie istnieje, nie ma ich w KRSie. Oni istnieją tylko na facebooku, gdzie jest jasno napisane: "To jest oficjalne konto grupy".
To żadna piąta kolumna. Obadajcie i poznajcie dokładnie kto jest organizatorem i jakie grupy z organizatorami współpracują, a dopiero później ugadujcie się z psami. Kto był na chociaż jednej manifestacji (np. na ostatniej) albo przyglądał się temu z boku to wie o co chodzi.
"z komunistami się nie rozmawia do komunistów się strzela" - tyle w temacie ubeckich patriotów.
Ludzie idziecie tam dla wisły, czy po to żeby pokazac swoje niezadowolenie z tego co się dzieje w państwie? Jeżeli nie pójdziemy to wyświadczymy im tylko przysługę, i będą mieli z tego pożywkę że zrobili nam koło dp. Również uważam że trzeba się pojawic jak największą liczbą.
Meczety obowiązkowe ??? ;)
[quote=KruszynaKSC]
Meczety obowiązkowe ???
[/quote]
Stop islamizacji Europy! :D
Jebane slowniki w telefonach ;)
Chodzilo wiadomo ze o mAczety ;)
No to idziemy wszyscy ! :)
Ale tak w zasadzie to po chuj nam patronat, My się swojej histori nie musimy wstydzić. Nie wspułpracowaliśmy z komendą ani z okupantem i nie ważne czy to byli towarzysze z partii czy okupant typu zaborca , Cracovia zawsze była, będzie i jest Klubem Polskim. Liczy się kto co ma w głowie i w sercu, a nie zdjęciach i ile lików na fb nazbierał. Bo jak czytam płacze a że oni się lepiej pokazali albo jak ci poprostu dostają orgazmu jak się kurwa wspaniale pokazali, no kurwa tam się idzie walczyć o Ojczyznę wolną a nie kurwa pokazać...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)