Wróg [s]Cracovii[/s] Nadtrenera!
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/robert-podolinski-zamierzam-prowadzic-cracovie-dluzej-niz-piec-minut-wywiad_404912.html
[img]http://www.wikipasy.pl/images/d/d6/2014-06-04_Polska_ME_-_BiH_ME_73.jpg[/img]
A tutaj Michał Pulkowski i podajże Mariusz Liberda - potencjalni członkowie kadry trenerskiej rozmawiają z burlikowskim
Wywiad MK z Podolińskim:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/444926/nie-ma-lepszego-momentu-na-rewolucje-niz-kryzys-rozmowa-z-robertem-podolinskim-n
Nic ciekawego w tym wywiadzie, same rzeczy, które Podoliński mówił wcześniej. Co ciekawe w poprzednich wywiadach mówił też o konkretnych ofertach z innego klubu (Podbeskidzie), oraz o tym, kiedy dostał propozycję kontraktu, oraz że w razie awansu Dolcanu zostałby w Ząbkach, a Kmicie tego nie chciał powiedzieć :)
Wie, że z konfidentami trzeba uważać ;)
My tu rozmawiamy o Cetnarskim, Zjawińskim,Piesio a nam Panowie trzeba obronców z Żytką, Kusiem, Marciniakiem i młodym uczącym się Jaroszyńskim i wciąż jak dla mnie niewiadomą Mikulicem ligi nie zwojujemy. Jak nasi oboroncy dostaną 5 od Lech i od słabych ligowców Podbeskidzia, Korony, Piasta. to nawet jak nasi napastni i pomocnicy strzelą jedna dwie bramki to Żytko wykręci ze dwa babole...TRZEBA PANIE TRENERZE OBROŃCÓW NA JUŻ!
Stefan Majewski przed mundialem "Bardzo mnie ciekawi, czy zmieni się coś w taktyce zespołów, ich ustawieniu, czy pojawią się jakieś nowinki. Np. gra trójką obrońców, dlatego nie bez powodu wymieniłem Chile. Zresztą ja zawsze byłem zwolennikiem grania trzema defensorami. Kiedyś powiedziałem, że to się przebije. Zobaczmy, ile zespołów w lidze włoskiej preferuje takie ustawienie.".Chyba już wiem kto podpowiedział Filipiakowi by zatrudnić u nas trenera grającego na 3 obrońców,teraz odchodzimy od niemieckiej klasyki,teraz stosujemy nowinki taktyczne z włoch :D
http://m..krakow.sport.pl/sport-krakow/1,117195,16112737,Konkretny_trener_stworzyl_konkretna_druzyne__Robert.html na razie czytamy i sluchamy ochow i achow! Obysmy z wynikow i gry byli zadowoleni. Uwazam ,ze tylmo twarda reka trenera jest drabina do sukcesu....
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,wywiad-z-robertem-podolinskim,artykul,473307,1,1059.html
nie pompujmy balona, bo póki co to nawet gdybyśmy mieli Guardiole to z naszych obecnych grajków nie zrobiłby mistrza, potrzeba wzmocnień zwłaszcza na obronie bo Marciniak, Żytko nie wiedzą nawet co to krycie, a komunikacja między obrońcami na boisku to jakaś totalna masakra.
Za 45 minut mecz Dolcana z Chojniczanką, szkoda, że transmisji nie ma.
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://m..krakow.sport.pl/sport-krakow/1,117195,16
> 112737,Konkretny_trener_stworzyl_konkretna_druzyne
> __Robert.html na razie czytamy i sluchamy ochow i
> achow! Obysmy z wynikow i gry byli zadowoleni.
> Uwazam ,ze tylmo twarda reka trenera jest drabina
> do sukcesu....
Oby Pan Robert miał ręke z diamentu. Będzie musiał jej często używac. Top 8 cięzkie zadanie. Powodzenia.
czy takie ciężkie ? Stawowi się prawie udało, gdyby nie był tak uparty to nadal by prowadził Cracovię
trochę o taktyce
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,16112737,Konkretny_trener_stworzyl_konkretna_druzyne__Robert.html
Z Filipiakiem w Ataku i Tabiszem w Pomocy ja mu sukcesów nie wróże...
Dla tych, którzy próbują porównywać go do Ulata, jedna zasadnicza różnica - tamten najpierw przez ponad miesiąc wyszukiwał pasjonatów wśród tych którzy są w składzie (dawał sobie aż miesiąc na to), potem chciał rozwiązywać kontrakty z tymi niepasującymi, a na końcu dopiero kontraktował nowych, bo bał się tłoku w szatni, z którą nie umiał sobie w ogóle radzić. Zaczął rozgrywki z drużyną zupełnie niezgraną, nie zatrybiło a reszta usterek ujawniła się już jako efekt domina.
RP stawia sprawę jasno, kadra ma być zapięta jak najszybciej, oczywiście nie wierzę w żadnego 16 VI, trzeba będzie wprowadzić korekty do planów (pierwsze rozczarowanie? oby niewielkie). Mam nadzieję że tym razem nie będzie to jedynie wyczekiwanie na okazję z końca okienka, tylko uda się zbudować szkielet zespołu jeszcze w tym miesiącu, a potem co najwyżej uzupełnić liczebnie kadrę.
Może to będzie trener który zauważy że Żytko nadaje się co najwyżej na ławke a Dudzic z Szeligą na trybuny.
boleknh Napisał(a):
> Może to będzie trener który zauważy że Żytko
> nadaje się co najwyżej na ławke a Dudzic z
> Szeligą na trybuny.
Żytko z Szeligą nadają się do gry.
Kwestia jak będą ustawiani.
Co do Bartka to nie mam (dobrego) zdania
ian thorpe Napisał(a):
> na fali sukcesu warto przypomnieć słowa
> Podolińskiego o juniorach.
>
> Przełożeni postawili przed panem takie zadanie,
> by wprowadzać do I drużyny nastolatków?
> Cracovia drugi raz z rzędu awansowała do
> finałów mistrzostw Polski, więc pewnie jest w
> kim wybierać.
>
> - Przede mną nie trzeba nawet stawiać takiego
> zadania, bo ja sam lubię taką pracę. Nie
> wstydzę się tego, że przeszedłem wszystkie
> szczeble pracy szkoleniowej - długo pracowałem z
> dziećmi i młodzieżą. Dla mnie to jest jedyny
> kierunek w obecnej sytuacji. Spójrzmy na brutalne
> prawa rynku - na jakich piłkarzach polskie kluby
> ostatnio dobrze zarabiały? Tylko na młodych
> Polakach. Dobrze sprzedanych obcokrajowców z
> polskiej ligi praktycznie nie ma - Tonew i Rudniew
> to dwa ostatnie przykłady, ale to rzadkość
>
> Jaki cel postawiono przed panem na nowy sezon?
>
> - Bardzo chcemy być w pierwszej "8", bo to daje
> czas na spokojny rozwój. Dla mnie ważne jest
> stopniowe wprowadzanie tych młodych piłkarzy.
> Nie można ich wprowadzać hurtowo. Z drugiej
> strony wiek nie może być gwarantem gry - jeśli
> młodemu czegoś brakuje, to trzeba o tym głośno
> mówić, a nie trzymać go pod kloszem. Piłkarz
> ma być przede wszystkim dobry. Jeśli jest młody
> i dobry - radość jest podwójna. A jeśli jest
> młody, ale czegoś mu brakuje, to rzucenie go na
> głęboką wodę grozi utonięciem. Później
> mówimy, że talenty się rozmieniają na drobne,
> że giną i mają problemy osobiste. Młodym
> piłkarzom trzeba pomóc wejść w dorosłą
> piłkę.
>
> [b]W Cracovii zawsze był problem z wprowadzaniem
> zdolnych zawodników. W klubie było wielu
> zdolnych piłkarzy z roczników 1988-1990, z
> których piłkarzem został tylko Mateusz Klich.
> Na czym może polegać problem z wprowadzaniem
> tych zdolnych zawodników do gry?
>
> - Bardzo dobrze znam ten problem na przykładzie
> Drukarza Warszawa czy Jagiellonii Białystok,
> która zdobywała mistrzostwo Polski juniorów, a
> ci chłopcy grali najwyżej w II i III lidze. Mamy
> pewien problem z rozdzieleniem budowy zespołu w
> juniorach i nauki gry w piłkę najzdolniejszych
> jednostek i otoczeniu ich opieką. Potrafimy
> zbudować silne zespoły juniorskie, ale
> [color=#FF0000]nastawione na wynik i jeśli nie będziemy
> stymulować rozwoju najzdolniejszych, tylko
> podporządkowywać ich pod wynik[/color], to będziemy
> mieć coraz większy problem. Młodzi zdolni
> zawodnicy podporządkowani nie rozwojowi, a
> wynikowi w juniorach, w seniorach będą mieli
> kłopoty natury piłkarskiej i taktycznej.
>[/b]
Na takiego Trenera, z taką wizją czekałem od dawna, choć osobiście wątpię, aby zbudował coś powyżej "pięterka" :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)