Polscy szczypiorniści podczas Mistrzostw Europy w 2016 roku będą rozgrywać swoje mecze w powstającej na krakowskich Czyżynach Kraków Arenie. Tam też odbędzie się turniej finałowy mistrzostw.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-reczna/431055/oficjalnie-polacy-podczas-me-2016-zagraja-w-krakowie
Dzisiaj rozlosowane grupy el. do ME 2016
Gr 1 Chorwacja, Norwegia, Holandia, Turcja
Gr 2 Dania, Białoruś. Litwa, Bośnia i Hercegowina
Gr 3 Słowenia, Szwecja, Słowacja, Łotwa
Gr 4 Serbia, Islandia, czarnogóra, Izrael
Gr 5 Węgry, Rosja, Portugalia, Ukraina
Gr 6 Francja, Macedonia, Czechy, Szwajcaria
Gr 7 Hiszpania, niemcy, Austria, Finlandia
-
-
Piłka Ręczna ME 2016
60 dni później
Wczoraj porażka z Hiszpanią 21:24 (12:12) w spotkaniu towarzyskim.
Dziś o 20:00 w Polsacie sport transmisja Polska vs. Czarnogóra (kobiety)
W sobotę (14.06) o 15:00 w Polsacie sport, Polska vs. Niemcy.
Niby porażka z Hiszpanami trzema punktami, ale gra napawała optymizmem. Wszyscy się martwili jak to będzie, gdy stara gwardia zacznie odchodzić. Biegler powoli zaczyna wprowadzać młodych, za co mu chwała, ale jak starsi (Lijewski, Jureccy, Szmal) odejdą, to będziemy dużo słabsi..
W Magdeburgu będzie piekielnie ciężko. Jedna bramka zaliczki to cholernie mało i obawiam się, że jej nie utrzymamy.
Całe szczęście, że w 2016 mamy ME u siebie, bo nieobecność na przyszłorocznych MŚ mogłaby zrzucić nas z rozstawienia na eliminacje kolejnych imprez.
tak w gwoli ścisłości arena jest na Dąbiu w Śródmieściu, a nie Czyżynach
Co tu taka cisza ! POKONALISMY NIEMCOW 29;28 !!!!!!!!
Astonie jednak dalismy rady! Piekny wynik choc sam balem sie tego meczu .
Tak, ciężko w to uwierzyć, ale w drugiej połowie byliśmy o klasę lepsi od Niemców :)
Piękny dzień, bo awansowały też Polki, mimo konieczności wygrania na wyjeździe trzema bramkami :)
Za wykopanie "niemiaszków" wielkie brawa dla całej drużyny "cebulników"
Super dzien dla Polskiego Szczypiorniaka . dlatego Ministerstwo Sportu powinno dawac wiecej kasy na taka dyscypline jak I tez podobne - mysle tu o Siatkowce.
W pilce noznej nie znaczymy nic a Siatkowka I Reczna robi ponad stan! Mozemy byc dumni.
fiu fiu. To jest wynik.
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Super dzien dla Polskiego Szczypiorniaka . dlatego
> Ministerstwo Sportu powinno dawac wiecej kasy na
> taka dyscypline jak I tez podobne - mysle tu o
> Siatkowce.
> W pilce noznej nie znaczymy nic a Siatkowka I
> Reczna robi ponad stan! Mozemy byc dumni.
Dokładnie, poza bardzo dobrymi występami kadry szczypiorniaka, w zeszłym roku kielecka drużyna, zajęłą trzecie miejsce w Lidze Mistrzów "Final4".
317 dni później
4 maja rusza sprzedaz biletów.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-reczna/517886/znamy-ceny-biletow-na-euro-2016?utm_source=wp&utm_medium=news&utm_campaign=wp_pilka-reczna
83 dni później
Nie chciałem zakładać nowego tematu, a ten jest o ręcznej, więc polecam wszystkim miłośnikom szczypiorniaka.
[quote="vtkielce.pl"]
Już 29 sierpnia wielki mecz gwiazd w Tauron Arenie Kraków. Mistrzowie Polski zmierzą się z francuskim [b]Paris Saint Germain[/b], które posiada w swoim składzie największe gwiazdy piłki ręcznej m.in. Nikola Karabatić, Mikael Hansen czy Luc Abalo. Naprzeciwko nich stanie trzecia drużyna Europy w składzie m.in. z Karolem Bieleckim, Sławomirem Szmalem i Michałem Jureckim. To będzie sportowe widowisko na najwyższym poziomie. W Tauron Arenie Kraków będzie można obejrzeć pojedynek najlepszych zawodników.[/quote]
Źródło: http://vtkielce.pl/pl/aktualnosci/klubowe/12657,w_poniedzialek_rusza_sprzedaz_biletow_na_mecz_z_psg.html
88 dni później
odkupie bilety na mecze polaków w fazie grupowej
jeśli ktoś by chciał odsprzedać proszę o priv
58 dni później
Osobnego wątku nie ma sensu zakładać chyba, ale w tym momencie na TVP Sport retransmisja meczu MŚ kobiet z Węgierkami, który odbył się równo z meczem Cracovii :)
Oglądając mecze grupowe nie chciało mi się nawet odkopywać jakiegokolwiek wątku, bo gra bez Aliny Wojtas wyglądała żałośnie. Bez bramkarek, bez skrzydłowych (to co one wyprawiały to jakaś paraolimpiada), dziesiątki zgubionych piłek w ataku pozycyjnym, kontra też marna.
W tym większym szoku jestem po informacji, że nasze dziś wygrały z bardzo solidnymi Węgierkami.
Ponoć mecz wybroniła Wysokińska (47%), w co po tym co zobaczyłem w eliminacjach (generalnie puszczała wszystko co leci ;) ) wręcz nie chce mi się wierzyć :)
No cóż, zobaczymy jak to wyglądało, w ćwierćfinale czeka Rosja, która z jednej strony gra nieźle na tych MŚ, ale z drugiej... akurat nam leży.. Czyżby powtórka z cudu sprzed dwóch lat? :)
Wyczytałem że bardzo nie dużo brakuje do IO w Rio.
Ufff, obejrzałem.
No więc nie tylko Wysokińska, dziewczyny wygrały przede wszystkim bardzo agresywną i skuteczną grą w obronie i ogólnie nieprawdopodobną walką i determinacją, która zniwelowała techniczną przewagę Węgierek, które na dodatek w samej końcówce zupełnie się pogubiły.
Z ruskimi trza zagrać tak samo i wtedy kto wie, może znowu da się wygrać bez skrzydeł, bez kontry i zasadniczo bez ataku poza pojedynczymi zrywami :)
PS. craco8878 - tak, dzięki temu zwycięstwu mamy zapewniony udział w turnieju kwalifikacyjnym do igrzysk.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No cóż, zobaczymy jak to wyglądało, w
> ćwierćfinale czeka Rosja, która z jednej strony
> gra nieźle na tych MŚ, ale z drugiej... akurat
> nam leży.. Czyżby powtórka z cudu sprzed dwóch
> lat? :)
Polki w ostatnim sparingu przed turniejem wygrały z Czarnogórą, czyli aktualnymi mistrzyniami olimpijskimi,więc cały czas twierdziłem ,że poziom tego co zaprezentowały w fazie grupowej,a szczególnie wysoka porażka z jakąś Holandią to zasłona dymna przed kolejnymi rundami,bo tak z dnia na dzień nie mogły chyba zapomniec jak się gra w piłkę ręczną:)
"Jakaś Holandia" jest bardzo solidną drużyną, mają świetną młodą bramkarkę i ogólnie zbilansowany zespół w polu, w 1/8 wręcz zdemolowały przyzwoity przecież zespół Serbii.
Czy nasze stosowały zasłonę dymną? Trochę wątpię, zwłaszcza, że mecz z Angolą był tak wyrównany, że nie dało się tego zainscenizować :) Prędzej uwierzę w wersję ze zdenerwowaniem, bo tak koszmarnych błędów jakie popełniały choćby nasze skrzydłowe nie da się wytłumaczyć niczym innym niż słabą psychiką.
Liczę zatem, że po meczu z Węgierkami złapały motywacyjnego kopa i nic już ich nie powstrzyma :)
Nie ma filmu, więc koniecznie przed meczem powinny poczytać o Bitwie pod Kłuszynem. ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)