Oficjalne:
SP - 3,98%
RN - 1,40%
SLD - 9,47%
PiS - 31,78%
E+TR - 3,58%
PRJG - 3,16%
KNP - 7,15%
PO - 32,13%
PSL - 6,80%
DB - 0,23%
Samoobrona - 0,04%
PZ - 0,32%
-
-
Wybory do Parlamentu Europejskiego - 25.05.2014 r. SONDA
Mimo wszystko, brawa dla KNP!
https://www.youtube.com/watch?v=9xV3hpNS6M0 robią nas w konia z tymi wynikami wyborów, polecam od 7minuty 20 sekundy.
Nieistotne to już. Cel osiągnięty. Teraz może być tylko lepiej. Oczywiście nie dla korwinistów tylko, a dla wszystkich Polaków!
Sława! Bracia!
[img]http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/20/49/82/204982aa8d9c33e91d7c9393da5b40a1.jpg[/img]
^^^^^
to nie jest do końca normalne
Ktoś chyba Janusza nie lubi.
Co raz więcej takich rzeczy będzie pojawiać się w internecie.
Przecież wiadomo kto za tym stoi.
u mojego kolegi ze studiów (głosował na KNP) też na stronie liczba głosów - 0 oddał na bank były 2 (on i jego ojciec)
TRN_KRK Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nieistotne to już. Cel osiągnięty. Teraz może
> być tylko lepiej. Oczywiście nie dla
> korwinistów tylko, a dla wszystkich Polaków!
> Sława! Bracia!
>
> http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/20/49/82/20
> 4982aa8d9c33e91d7c9393da5b40a1.jpg
Owszem istotne.
Lepiej? Ja bym nie był taki podekscytowany... nie można być pewnym skuteczności kwiecistych przemów i szołmeńskiej gry;)
Co do obrazka to gratuluję twórcy na prawde wysokiego poziomu nietaktu, żeby nie powiedzieć... żenady.
Żenada!
Z ciekawostek - Nowa Prawica wygrała wśród młodych wyborców, zdobywając w grupie wiekowej od 18 do 25 lat aż 28,5 % głosów. Poza tym zdobyła spore poparcie wśród emigrantów z krajów północno- zachodniej Europy. W Irlandii Kongres Nowej Prawicy dostał prawie 39 % głosów, w Wielkiej Brytanii ok. 37 % głosów, w Islandii ok. 30 %, a w Norwegii ok. 27,5 % :)
TRN KRK lubię czytać Twoje posty i w 80 % zgadzam się z nimi, ale ta przeróbka zdjęcia to szczyt żenady.
szczytem żenady w wykonaniu JKM są wypowiedzi na temat Jaruzelskiego....
stracił całą moją sympatię...
niestety Korwin to nic wiecej niz showman. fajny happening przy tych wyborach i to wszystko. liczylem ze odbierze wyborcow platformie (tych co juz od niego do po uciekli) ale sie myliłem. poprostu młodzież się przerzuciła z gasipsa na Korwina. było fajnie ale ten człowiek i tak nie jest w stanie nic zmienić więc to by było na tyle
Akurat wyjątkowo cieszę się, że wszyscy się mylicie. KNP ma pomysły i chęci na rozwój. I wbrew pozorom da się to zrobić.
A tak szczerze, to bardziej żenujące dla mnie jest, że np ktoś wybrał kwaśniewskiego na prezydenta dwukrotnie, albo teraz głosował na po lub pis. Nie wspominając o sld. To jest żenada.
Żenadą jest bezpodstawne atakowanie JKM, bez jakichkolwiek argumentów.
Pajac każdy potrafi napisać, a uzasadnienie?
Chętnie obalę każdą bzdurę nt JKM i KNP, tylko dajcie mi szansę i napiszcie coś do czego można się odnieść.
[quote]szczytem żenady w wykonaniu JKM są wypowiedzi na temat Jaruzelskiego....
stracił całą moją sympatię...[/quote]
A gdzie byli przeciwnicy jaruzelskiego do tej pory? Dlaczego nie doprowadzono do jego degradacji? Nie odebrano mu odznaczeń? To by zapobiegło jego pochowaniu na powązkach. A tak to?
Albo jesteśmy państwem prawa, albo nie... dura lex sed lex
Poza tym przed śmiercią przyjął sakramenty, a pogrzeb będzie miał charakter katolicki. Szukałem tez trochę na temat generała i wielokrotnie przepraszał, uznając swoje poczynania za błąd. I jako ateista, po chrześcijańsku mu wybaczam.
Aha, ta grafika nie moja. Ale adekwatna jak najbardziej :) i powiedzmy, że mam specyficzne poczucie humoru (wiecie czego czarodziej dodaje do rosołu? - magii).
Ja się nie dziwię wyborcom innych partii, że nie wiedzą co to zaufanie do swoich reprezentantów.
Jednak trochę niektórych nie rozumiem. Wam zależy, żeby Wasi rządzili? Czy na tym, żeby rządzili Ci, którym Polska leży na sercu i będą pracować nad rozwojem?
[large]Gdzie tu populizm:[/large] https://www.facebook.com/photo.php?v=656562381081749&%3Bamp%3Bamp%3B_fb_noscript=1&%3Bamp%3B_fb_noscript=1&%3B_fb_noscript=1&_fb_noscript=1 ?
Skoro już po wyborach, by wątek nie pozostał niewykorzystany pozwolą sobie tu wklejać i ewentualnie omawiać punkty z politycznego ABC UPR (KNP).
Całość dostępna tutaj: http://szczecinupr.wordpress.com/program/abc/
Wstęp:
[b]POLITYCZNE ABC[/b]
[quote]My, członkowie Unii Polityki Realnej, wyrażamy przekonanie, że dobrobyt naszego kraju i naszych rodzin powinien być budowany w oparciu o wiarę w wartości i zasady przekazane nam w tradycji, poszanowanie indywidualnej wolności, zasadę osobistej odpowiedzialności za czyny, szacunek dla prawa, ochronę prywatnej własności oraz zasadę ograniczonego rządu i dużego udziału lokalnych reprezentacji w sprawowaniu władzy.
Uważamy, że każdy człowiek wyposażony jest w pewne niezbywalne prawa, wśród których są: prawo do życia, prawo do wolności, prawo do własności i prawo do realizacji własnych celów - o ile nie narusza to praw i wolności innych. Obowiązkiem władzy jest zagwarantowanie obywatelom naturalnych praw.
Szczególnie mocno odwołujemy się do korzeni europejskiej cywilizacji. Od starożytnych Greków Europejczycy przejęli umiłowanie prawdy i wiedzy. Od Rzymian nauczyli się szacunku do prawa. Chrześcijaństwu zawdzięczamy fundament moralności Europy. Głęboko wierzymy, że korzenie te w znacznie głębszym stopniu niż zdobycze demokracji są przyczyną trwania i rozwoju narodów Europy.
Dziesięciolecia rządów komunistów doprowadziły Polskę do stanu opóźnienia cywilizacyjnego i gospodarczego. Rok 1989 stworzył szansę, którą nie w pełni wykorzystały kolejne rządy. Jesteśmy przekonani, że także teraz zarówno siły postkomunistyczne, jak i postsolidarnościowe nie są w stanie zapewnić naszemu krajowi dostatku i pomyślnej przyszłości. Najbardziej korzystny czas na dokonanie koniecznych przemian został już bezpowrotnie stracony. Mamy jednak nadzieję, że nasza Ojczyzna ma wciąż jeszcze szansę na szybki rozwój gospodarczy i duchowe odrodzenie.
Musimy w tym celu usunąć narosłe przez lata przeszkody. Musimy odebrać władzę skostniałym strukturom zbiurokratyzowanej administracji i anachronicznej klasie politycznej, żyjącej kosztem nas wszystkich. Każdy obywatel naszego kraju musi mieć szansę na wykorzystanie swego talentu i pracowitości, na kształtowanie swej przyszłości. Jesteśmy przekonani, że kultywowanie tradycyjnych wartości i swobód obywatelskich wraz z dobrodziejstwami gospodarki wolnorynkowej zapewni naszej Ojczyźnie należne miejsce w Europie XXI wieku.[/quote]
----
[b]Aborcja[/b]
UPR uważa, że płód - zarówno w łonie matki, jak i poza nim - np. w inkubatorze - powinien być chroniony przez prawo. Prawo do życia nie może stawać się przedmiotem parlamentarnego głosowania albo ogólnonarodowego referendum; nie może też zależeć od deklaracji jakiejkolwiek większości. Jedynym usprawiedliwieniem aborcji jest bezwzględnie potwierdzone zagrożenie dla zdrowia i życia matki. Poza tym wyjątkiem aborcja stanowi morderstwo i jako takie powinna podlegać penalizacji, łącznie z najwyższymi wymiarami kary.
----
Generalnie się zgadzam, dorzuciłbym ewentualnie ciąże z gwałtów i uszkodzonych/chorych płodów. Ale nie czuję się tu kompetentny, więc wolę się nie wypowiadać. Ktoś coś?
[i]bardziej żenujące dla mnie jest, że np ktoś wybrał kwaśniewskiego na prezydenta dwukrotnie, albo teraz głosował na po lub pis. Nie wspominając o sld. To jest żenada.[/i]
Owszem
[i]gdzie byli przeciwnicy jaruzelskiego do tej pory? Dlaczego nie doprowadzono do jego degradacji? Nie odebrano mu odznaczeń? To by zapobiegło jego pochowaniu na powązkach. A tak to?
Albo jesteśmy państwem prawa, albo nie... dura lex sed lex
Poza tym przed śmiercią przyjął sakramenty, a pogrzeb będzie miał charakter katolicki. Szukałem tez trochę na temat generała i wielokrotnie przepraszał, uznając swoje poczynania za błąd[/i]
Przeciwników generała można spotkać np. w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego.
Brak jego degradacji nie może być usprawiedliwieniem dla bronienia go. Gdzie i za co on przepraszał? Za mordowanie żołnierzy wyklętych? Za wprowadzenie stanu wojennego? Za wykonywanie rozkazów z Moskwy? Za strzelanie do robotników?
Pogrzebu katolickiego nikt mu nie odmawia jeśli się wyspowiadał.
TRN_KRK, nie rozumiem dlaczego wklejasz tutaj link do strony UPR, skoro od kilku lat UPR i KNP to oddzielne partie, w dodatku ta pierwsza odcina się od libertarianizmu i deklaruje raczej ordoliberalizm. Natomiast przechodząc do meritum:
1) Średnio mnie obchodzi, czy pochowanie jaruzela na cmentarzu wojskowym jest zgodne z prawem. Dla mnie się liczą niezmienne zasady, a nie to co w danym momencie zakłada prawo pozytywne. Jedyne na co zasługuje "generał" (a raczej sowiecki sługus) to potępienie przez historię. Prawa do pogrzebu nikomu nie można odmawiać, ale oddawanie mu jakichkolwiek honorów to żenada.
2) Co do aborcji. Nie wiem na czym polega kompetencja w tej kwestii, ale nie rozumiem ludzi, którzy chcą ułatwiania skrobanek pod pretekstem "chorych płodów", czy ciąży z gwałtu. Żona mojego kolegi miała poważne komplikacje w trakcie ciąży bliźniaczej i urodziła pomimo "porad" lekarza . Do dzisiaj ma problemy ze zdrowiem, ale nie żałuje swojej decyzji. Jak dla mnie, to zamiast zastanawiać się nad eugeniką, warto zastanowić się nad tym, jak usprawnić system wsparcia inwalidów i ich opiekunów. No, ale jakiekolwiek wsparcie dla słabszych ze strony państwa to już jest grzech przeciwko wolnemu rynkowi na 100 % :)
3) W sumie chyba najważniejsze: Jak wyobrażacie sobie postulowany przez JKM całkowity brak ingerencji państwa w kwestie społeczno-gospodarcze? Sądzicie, że wszystkich będzie stać na prywatne szkolnictwo, służbę zdrowia i utrzymywanie starszych osób (w przypadku zniesienia obowiązkowych ubezpieczeń emerytalnych)?
4) Chociaż się z Tobą w wielu kwestiach nie zgadzam, doceniam, że nie idziesz z prądem mainstreamu. Mam nadzieję na owocną dyskusję. Pzdr
Wklejam właśnie dlatego, ze jest to sprzed kilku lat, z UPR za czasów Korwin-Mikkego i tworzone przez tych ludzi, którzy teraz tworzą KNP. Poza tym idee niezmienne.
1) Uważam tak samo, że nie powinien być chowany z jakimikolwiek honorami. Ale to należało uczynić za jego życia. Zdegradować, odebrać ordery. Doprowadzić do jego osądzenia i skazania. Wedle tych kryteriów jakimi osądza się jaruzelskiego, na Powązkach podejrzewam nie powinny się znaleźć też inne groby. Jednak nie umniejszam tu roli jaką odegrał jaruzelski. http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3363447,powazki-wciaz-dla-komunistow,id,t.html
2) Kompetencja w takim sensie, w jakim mogę mówić o sobie. nie wiem czy podjąłbym się opieki nad chorym dzieckiem i wolałbym w tej niewiedzy pozostać. Wedle powiedzenia, że o aborcji wypowiadają się Ci, którym ona nie grozi, nie chciałbym się rozwodzić na ten temat. A pozostawić to w gestii osób dotkniętych sytuacją. No, ale o aborcji w tym ABC napisane jest jasno.
[quote]Opieka społeczna i działalność charytatywna winny być prowadzone wyłącznie przez prywatne osoby, organizacje charytatywne i kościoły. W niektórych wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest interwencja rządu (finansowana z rezerwy budżetowej) celem zapobieżenia skutkom kataklizmów, klęsk żywiołowych lub innych szczególnych tragedii dotykających duże grupy ludzi. Warto przypomnieć, że w drugiej połowie XIX w. w Wielkiej Brytanii i USA, w szczytowym okresie swobody gospodarczej, niesłychanie rozpowszechniły się prywatne organizacje charytatywne i instytucje jałmużnicze. Jednym z najgorszych skutków rozrostu rządowych systemów opieki społecznej był schyłek prywatnej dobroczynności.[/quote]
Korwin-Mikke: Czym jest prawdziwa pomoc społeczna? O szkodliwości pomocy państwa http://nczas.com/publicystyka/korwin-mikke-czym-jest-prawdziwa-pomoc-spoleczna-o-szkodliwosci-pomocy-panstwa/
I polecam zapoznać się z tym wideo: https://www.youtube.com/watch?v=PPtZ4bV9Kvo
3) To już kolejne punkty tego ABC:
[b]Szkolnictwo[/b]
UPR opowiada się za prywatyzacją szkół i odpłatnością za usługi edukacyjne. Zwracamy uwagę, że szkoły już są częściowo sprywatyzowane (nie każdego stać, aby jego dziecko dostało się do dobrej szkoły) - a szkolnictwo jest odpłatne (z tym, że oprócz szkół utrzymujemy system biurokracji). Jednocześnie proponujemy w okresie przejściowym finansowanie oświaty poprzez bony.
Państwo nie powinno być właścicielem szkół, gdyż może narzucać szkołom nauczanie światopoglądu. Sprzeciwiamy się centralnemu ustalaniu programów nauczania. Należy to pozostawić do wyboru szkołom. Rodzice powinni mieć prawo wyboru szkoły, w której chcą kształcić swoje dzieci.
Uważamy ponadto, że usługi edukacyjne są takim samym towarem jak każdy inny. Dzisiejszy system oświaty nie jest "bezpłatny" - bo coś takiego po prostu nie istnieje. Obecnie oświata finansowana jest z podatków, i to w sposób bardzo kosztowny dla podatników. Wiąże to się z długą drogą, jaką przebywają pieniądze od podatnika do szkoły i koniecznością opłacania różnych niepotrzebnych lub wręcz szkodliwych dla oświaty urzędników państwowych. MEN jest po prostu pośrednikiem - który kosztuje, w dodatku pośrednikiem nieodpowiedzialnym, bo nie może zbankrutować; co najwyżej, w przypadku wykazania skrajnej nieudolności, wymieni personel.
Istniejący system uderza przede wszystkim w najbiedniejszych, których dzieci uczą się często w gorszych szkołach lub w małych miejscowościach z jedną dostępną szkołą, gdzie trudno o wysoko kwalifikowaną kadrę dydaktyczną. Jeżeli marzą o lepszym wykształceniu dla swoich dzieci, wybierają im prywatne szkoły lub wykupują dla nich dodatkowe odpłatne lekcje. Płacą wtedy podwójnie: raz poprzez podatki na "państwowy system szkolnictwa", a potem drugi raz poprzez czesne szkole prywatnej lub poprzez honorarium korepetytorowi.
Unia Polityki Realnej jest przeciwna państwowemu przymusowi oświatowemu (wyjątkiem może być szkolnictwo podstawowe).
[b]Szkolnictwo wyższe[/b]
Szybszy rozwój szkolnictwa wyższego, w tym szerokiej oferty studiów licencjackich i magisterskich Jest bezpośrednio związany z szybszym rozwojem cywilizacyjnym Polski. Uniwersytety i szkoły wyższe powinny posiadać przywilej autonomii. Społeczność akademicka powinna stanowić władze uchwałodawcze, wykonawcze i sądownicze w określonym ustawą zakresie dotyczącym działalności uczelni.
Studia wyższe, które są ważną i cenną inwestycją życiową dla młodych ludzi, powinny być odpłatne. Nie jest słuszne, by pozostali obywatele (częstokroć znacznie ubożsi) fundowali wybranym wyższe wykształcenie. Banki i inne podmioty gospodarcze mogą udzielać studentom kredytów. System kredytowania studiów po kilku latach zwykle zaczyna sprawnie funkcjonować.
W okresie przejściowym byłyby utrzymane subwencje państwowe dla wyższych uczelni. Wysokość subwencji byłaby stopniowo redukowana. W okresie przejściowym studenci zaoczni i wieczorowi mogliby odpowiednią (malejącą) część czesnego odpisywać od podatku.
plus: http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2007/10/27/inteligencja-murzynow-i-nie-tylko/ i http://nczas.com/numer-biezacy/bon-oswiatowy-czyli-cudze-pieniadze-na-siebie/
4) W duchu popieram RN, ale widziałbym ich bardziej jako ruch/organizację społeczną. Organizatora manifestacji i propagatorów historii. A także przy rozliczaniu komunistów :)
Pzdr również
Skończy jak Palikot a wcześniej Lepper czy Tymiński :)
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> niestety Korwin to nic wiecej niz showman. fajny
> happening przy tych wyborach i to wszystko.
> liczylem ze odbierze wyborcow platformie (tych co
> juz od niego do po uciekli) ale sie myliłem.
-----------------------------------------------------------
Elektorat PO to budżetówka i biurokraci , więc raczej nie bujaj w obłokach ;)
Licząc wyniki z 2011 mamy w Polsce 5 629 773 biurokratów. Brawo!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)