craxik, jedź do Federacji Rosyjskiej. Może wtedy zobaczysz, co to znaczy kiedy kłamstwo jest prawdą, a prawda kłamstwem. W Polsce możesz wyrażać swoje poglądy. Idź pod Kreml, zobaczysz jaka będzie reakcja reżimu Putina, jak coś powiesz nie po "ich" myśli..
-
-
Ukraina 2014
Jeszcze przed rozpoczęciem mistrzostw świata siatkarzy 2014 doszło do małego skandalu. Otóż podczas ceremonii otwarcia mundialu kibice zebrani na Stadionie Narodowym w Warszawie wygwizdali reprezentację Rosji.
Niestety napięta sytuacja polityczna na Ukrainie ma swoje odzwierciedlenie w świecie sportu. Mistrzowie olimpijscy i Europy - reprezentacja Rosji - zostali potwornie wygwizdani podczas ceremonii otwarcia na Stadionie Narodowy.
Kolejne flagi poszczególnych reprezentacji biorących udział na polskim mundialu zostały nagradzane gromkimi brawami, do czasu. Do czasu, gdy została wprowadzona flaga reprezentacji Sbornej. Wówczas na Stadionie Narodowym rozbrzmiały przeraźliwe buczenie i gwizdy.
źródło: onet.pl
gaudeamus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> craxik, jedź do Federacji Rosyjskiej. Może wtedy
> zobaczysz, co to znaczy kiedy kłamstwo jest
> prawdą, a prawda kłamstwem. W Polsce możesz
> wyrażać swoje poglądy. Idź pod Kreml,
> zobaczysz jaka będzie reakcja reżimu Putina, jak
> coś powiesz nie po "ich" myśli..
-----------------------------------------------------------
Na Ukrainie jest walka między miliarderami Ukraińskimi, ci z zachodu przeciwko tym ze wschodu. Naparzają się najemnicy za kasę by złodzieje mieli większe wpływy .Ci mądrzejsi dowódcy rzekomych wojsk rządowych sprzedają broń "separatystom" zarabiając krocie a w zachodnich TV pier.dolą trzy po czy , że są to łupy wojenne zdobyte na wojsku Ukraińskim :D Premier i Prezydent Ukrainy to zwykli oligarchowie jak na standardy wschodnie, milionerzy którzy dorobili się na złodziejstwie i przekrętach a teraz witani przez Europę Zachodnią na salonach . Śmiech jak skur. wysyn.W dobie satelitów nikt nic nie mówi o terenach zajętych przez rzekomych separatystów o ilości wojsk , kto gdzie z kim się napie. radala w czasach gdzie można z satelity stwierdzić czy dany żołnierz ma łupież we włosach , jest całkowita dezinformacja , zachodnie media pieprzą farmazony a nie mają żadnych dowodów .Oligarchą z zachodu zależy na tym by wciągnąć Rosję w konflikt bo tylko wtedy Europa może ująć się militarnie za tą bandą pier. dolonych złodziei i oszustów . Te Ukraińskie kur. wy. nawet potrafiły upier. dolić samolot pasażerski z niewinnymi ludzmi tylko po to by wzbudzić pogardę opinii publicznej w stosunku do Rosji . Usa i zachód jest zajebiście zainteresowany sankcjami nakładanymi na Rosję by osłabić kręgi biznesowe tego kraju , kraju w którym żyję bardzo dużo miliarderów którzy to z kolei zaczynają dominować na światowej arenie biznesowej . Rosja która w przeciągu ostatnich lat organizuje jedną za drugą największe imprezy sportowe za miliardy dolarów by poprawić swój wizerunek chce skonfliktować się ze światem dla kawałka Ukraińskiego ścierwa która jest jej do niczego nie potrzebna. Ale Ty możesz dalej wierzyć TVN-owi i tym durnym , śmiesznym imało znaczącym idiotą którzy pojechali się lansować na Majdan :D
Craxik, dazenie wg. Ciebie Kijowa oraz zachodu do konfliktu z Rosja jest chora teoria propagowana przez Putina. Przewaga wojskowa i ekonomiczna Rosji jest przygniatajaca. Nie maja szans w Kijowie, po co by to mieli robić?
Jak to piszesz kurwy, ale rosyjskie doprowadzily do zestrzelenia samolotu i jest udowodnione to z jakiego miejsca zostal wystrzelony pocisk oraz rozmowy marionetkowych seperatystow po jego zestrzeleniu. Widze, ze jestes fanem kosmitow, ludzików i innych dziwnych ludzi. Mam nadzieje, ze nigdy nie doświadczysz tego typu ludzi na własnej skorze.
Craxik daj spokój szkoda się kopać z tVNem i jego wyznawcami.Nie przekonasz takich,niech jedzą jabłka,lamentują i są szczęśliwi z bycia mesjaszem ludzkości.Efekt końcowy zawsze ten sam...mądry Polak PO szkodzie i obolały tyłek.Z tym ostatnim mogę się mylić,bo zady Polaków chyba już przywykły do regularnego dymania przez rząd i raczej już nie bolą. https://www.facebook.com/przegladsportowy/photos/a.381996463303.161117.257001858303/10152757661598304/?type=1&theater Te jabłka to nie lepiej przerobić na konfitury?Jak chcecie pomóc Ukraine...zima ma być sroga a bez gazu może być ciężko,taki dżemik byłby jak znalazł;)
Nigdzie nie napisałem ze Europa chce wciągnąć w konflikt Rosjan lecz oligarchowie z Kijowa bo tylko wtedy zachód może wesprzeć militarnie tą bandę kretaczy.Złodzieje z Kijowa nie mogą sobie poradzić z garstka seperatystow bo wojsko Ukraińskie niechce walczyć z pobratyncami, naprzają sie tylko najemnicy którzy za kasę mordują kogo popadnie przy tym kierując się zasadą kto zapłaci więcej.Rosja na Krymie nie była zainteresowana mordowaniem i bombardowaniem ludności cywilnej a jak donoszą zachodnie media Rosyjskie czołgi i helikoptery przekroczyły granicę na wschodzie Ukrainy i niszczą wszystkie budynki mieszkalne wraz z ludnością :-D Kur. wa. Co za bzdury. Rosjanie mordują ludność cywilna i niszczą ich domy, ludność która jest prorosyjska i która biega po ulicach z Rosyjskimi flagami :-D Rosjanie ich mordują niszcząc ich dorobek życia a oni chcą przyłączenia do Rosji?! Sorki ale tu chyba coś nie tak :-D :-D :-D To lepiej Ty zastanów się co piszesz i zacznij myśleć a nie wierzyć kłamliwym mediom które działają na zlecenie zachodu;-)
Gaudeamaus po co tracisz czas na przepychanki słowne z fanatykami teorii spiskowych. Gadanie, że to Ukraińcy zestrzelili Boeinga jest równie durne co wariaty twierdzące , że 11 września 2001 roku to robota CIA a katastrofa samolotu w Smoleńsku pierwszym krokiem wojennych działań Rosji.
Określanie Ukraińców walczących na wschodzie mianem Banderowców świadczy albo o totalnej naiwności i poddaniu ruskiej propagandzie albo ułomności umysłowej w postaci problemów z interpretowaniem podstawowych faktów.
Na Majdanie było prawie 50 sotni (sotnia - 100 osób), grupy nacjonalistyczne miały raptem 4 (dwie prawy sektor i dwie Svoboda) czyli 8%. Spora część osób walczących w ochotniczych batalionach to etniczni Rosjanie jak choćby dowódca najsłynniejszego (obok "Azowa" ) batalionu "Donbas" Siemon Siemienczenko. Ci ludzie po prostu mają dość polityki Putina, biedy i wschodnich dziadowskich standardów. Rosja to kraj zamordyzmu i wszechobecnej korupcji a Ukraińcy właśnie walczą by wyrwać się pod strefy jej wpływów jak i zreformować swój kraj i podążać ku standardom zachodnioeuropejskim. Po stronie Ukraińskiej walczą też ochotniczo Gruzini oraz Czeczeńcy (po drugiej stronie też Czeczeńcy Kadarowa), którzy już doznali w historii efektów "wyzwoleńczych misji rosyjskich".
Nigdy jeszcze stosunki polsko-ukraińskie nie były tak dobre jak teraz. Nie możemy cały czas żyć historią strasznej rzezi wołyńskiej (oczywiście nie można tego problemu zamiatać pod dywan i udawać, że nic się nie wydarzyło tylko powołać wspólne komisje historyczne itd) tylko trzeba iść naprzód i budować relacje na gruncie obecnych wydarzeń.
Powiem więcej, obecną postawą (zarówno Majdanem jak i walkami na froncie) Ukraińcy bardzo mi zaimponowali, pokazali, że mają charakter i przysłowiowe jaja.
A Rosji Putina nie ma co się bać bo to jest kolos na glinianych nogach ledwo wydolny ekonomicznie. Rosja to jak przysłowiowy cham a cham się boi tylko siły a nie argumentów i "wyrazów zaniepokojenia"
AWB i fen nie żal Wam czasu na dyskutowanie ze zmanipulowanymi sowiecko propagando? wstyd ze sa tacy ludzie na Pasach!
Dużo tego dżemiku trzeba będzie...
Bylem we Lwowie tydzień temu i patrzyłem to miasto oraz rozmawialem z polska mniejszością która jest tam traktowana jak obywatel niższej kategorii. Wszystko co cenne w tym mieście to dziedzictwo Polski, ukraińskie banderowskie k.u.rwy stawiaja pomniki Banderze !!!!! W centrum miasta!!!!!! zmieniaja ulice z Sapiehy na Bandere a nasz je.b.any polski rzad im pomaga? W interesie każdego państwa jest to aby jego sąsiad był słaby!!! UKRAINCY TO CIEMNY GŁUPI NAROD nie umiejący walczyć zwykli tchorze (kto morduje dzieci?!?). Dobrze że jest Internet i cześć ludzi nie jest zaczadzona propaganda.
GADEAMUS, AWB i inni PRO ukraincy jak chcecie zobaczyć miłość narodu ukrainskiego to zapraszam do miasta Lwowa ( okolo 3,5h jazdy z krakowa) moge nawet jechać z wami w przyszlym tygodniu koszt nie jest duzy poznam was z 80 letnimi Polakami urodzonymi w polskim Lwowie to opowiedzą o miłości PL-UA. Podejmijcie wyzwanie i otworzcie oczy!!!
No trochę szkoda czasu Dem bo jak sam widzisz tutaj ciężko się teraz dyskutuje (przypomnij sobie stare forum) a rozmówcy spychają człowieka na poziom argumentów typu "dżemik" itd.
Qtec w Twoim poście jest zdecydowanie za mało wykrzykników, więcej ich daj. Mam kompletnie inne wspomnienia i relacje z Ukraińcami. Sami Polacy na wschodzie mówią, że stosunki z Ukraińcami się poprawiają (wystarczy prześledzić zamieszanie wokół cmentarz Orląt Lwowskich, od kilku lat współpraca przy nim układa się wzorowo). Polacy z Ukrainy byli też na Majdanie jak i są w batalionach ochotniczych ( jeden ostatnio zginął http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/467945,polak-zginal-na-ukrainie-walczyl-w-batalionie-dnipro.html), gdyby było tak tragicznie jak to opisujesz to Polacy z Ukrainy ani nie pchaliby się na Majdan ani do batalionów ochotniczych.
Owszem zabijali dzieci i jest to okropne ale co Ty myślisz, że Polacy nigdy nie zabijali dzieci ? A Jedwabne lub inne mordy na Żydach ? A pogromy Ukraińców w zemście za rzeź wołyńska ? A rajdy oddziału Bałachowicza w 1920 ? Już nie mówiąc o sięganiu dalej do historii typu Lisowczycy.
AWB, o jakich Ty przyjaciołach piszesz :-D o tych skorumpowanych do szpiku kości skur. wysynach? Którzy zablokowali dostawy polskiej wieprzowiny tak samo jak Rosjanie a w zamian sprowadzają ja z Belgii :-D Zakłamana unia :-D każdy patrzy na zyski a polaczki takie jak wy żyją wyswiechtanym,utopijnym pierdo. leniem i dlatego cały świat nas kopie po dopie , jak to powiedział Putin Pl to dziwka świata zacodu.Przykre demento jest to ze tacy jak ty są w naszych szeregach,bezbarwna masa podatna na manipulacje.
A.W.B co mam ci napisać gdy wypisujesz wcale nie lepsze wypociny?Zwolennikami Ukrainy(o ile można tak określać to coś)są właśnie wyznawcy brzozy i zamachu w Smoleńsku.Pomijasz fakt że Ukraina nie jest jednolita,wschodnia i Krym chcą do Rosji,zachodnia do UE...(konflikt interesów oligarchów)Robicie z Putina agresora gorszego od Obamy czy tego wcześniejszego bandyty Busha,w sytuacji gdy to zachód łamie równowagę sił w Europie pchając się coraz bardziej na wschód łamiąc przy tym ustalenia zawarte na ten temat po rozpadzie ZSRR.(zagrażając przez to temu jak wy to piszecie ...glinianemu kolosowi:))Jak można pisać tylko o tych chcących do UE,pisząc przy tym że mają dośc Putina i jego polityki jak oni żyli w kraju rządzonym przez swoich ukraińskich oligarchów,zapominając o mających dość tego bajzlu który tam panuje od 20 lat.Nasze stosunki z Ukrainą najlepsze od lat?(pominę fakt że ten kraj już prawie nie istnieje,przynajmniej w dawnej formie)Wychwalanie Bandery i rzucanie jajkami to świetne tego przykłady.Reszty nawet nie komentuję...Ja komuś wstyd to niech kibicuje Karpatom Lwów albo Maccabi Tel Awiw...Ok bez odbioru.
craxik, ja jestem dumny, że jestem Polakiem, a nie np. chorą masą jaka żyje od wieków w Rosji, która bez bata z góry nie czuje się dobrze.
To chory kraj, gdzie nie liczy się jednostka ludzka, a system.
Dla nich wartością dodaną nie jest człowiek, który ma być tylko sługusem reżimu i któremu można wmówić wszystko, a jak podskoczy można go wysłać na 10 lat do łagrów na Syberię.
Może nie utożsamiasz się z Polską, może Cię ona gówno obchodzi, ale są inni dla której Polska to więcej niż wyraz.
gaudeamus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> craxik, ja jestem dumny, że jestem Polakiem, a
> nie np. chorą masą jaka żyje od wieków w
> Rosji, która bez bata z góry nie czuje się
> dobrze.
> To chory kraj, gdzie nie liczy się jednostka
> ludzka, a system.
> Dla nich wartością dodaną nie jest człowiek,
> który ma być tylko sługusem reżimu i któremu
> można wmówić wszystko, a jak podskoczy można
> go wysłać na 10 lat do łagrów na Syberię.
> Może nie utożsamiasz się z Polską, może Cię
> ona gówno obchodzi, ale są inni dla której
> Polska to więcej niż wyraz.
----------------------------------------------------
Zgadzam się z Tobą z tym , że ja widzę różnicę między byciem POLAKIEM a polaczkiem :)
AWB nawet nie bede komentował bo porównywanie masowej eksterminacji ludności polskiej do jedwabnego i do samoobrony wołyńskiej to jest kpina... Tak jak pisze byłem tam tydzień temu i mam informacje z pierwszej ręki. Polecam tam pojechać teraz. Może sie wam spodoba, ubierzecie czarno-czerwone flagi i zrobicie zdjęcia koło pomnika ulubieńca. ręce opadają...
O karwa :D 15 stron lolkontentu mnie ominęło. Jak to dobrze.
Jest i AA ;)
Od siebie dodam, że ja i sporo znajomych wpłacamy od pewnego czasu regularnie pieniądze na ochotnicze bataliony, głównie na Azow a wy sobie możecie siedzieć dalej przed monitorem i gardłować : ). My działamy wy płaczecie.
Właśnie. dobrze że mi AWB i Dem przypomnieli. Dla wszystkich zainteresowanych, mozna wpłacić kase:
"Financial help for the battalion "Azov"
Pryvat Bank 4405885817279380
Babych Yaroslav Leonidovych" najlepiej via Western Union
https://www.youtube.com/watch?v=4vDiUlqFz0Q od razu mówie ze nie jestem zwolennikiem RN, polecam oglądnąć całe
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)