W meczu USA-Słowacja Toronto wymiata! tak trzymać!.
-
-
Turniej hokejowy ZIO Soczi 2014
We wczorajszym meczu Rosja - Słowenia dobra robota Rosjan, ale po takim meczu trudno jeszcze oceniać ich formę. Dopiero sobotni mecz z USA pokaże jakie są słabe punkty reprezentacji "Sbornej". W hokeju jak zwykle kibicuję Rosji :D
Gdzie znajdę rozpiskę kto z kim kiedy gra i gdzie obejrzę ; ) ?
Terminarz jest na pierwszej stronie tego wątku.
Na tvp.sport można oglądać :) Terminarz jest na każdym z głównych portali w działach sportowych, gorzej z tabelami. Na interii nie znalazłem w ogóle tabel, a ten portal zazwyczaj podaje najwięcej informacji o hokeju. Na onecie też nie znalazłem. Natomiast na wp.pl są tabele, ale nie są na bieżąco aktualizowane. Na chwilę obecną np. nie ma uwzględnionego wczorajszego meczu Kanada - Norwegia i dzisiejszego Czechy - Łotwa. Tutaj link:
http://sport.wp.pl/kat,1039951,title,Hokej-na-lodzie-turniej-mezczyzn,wid,16346114,wiadomosc.html
Na stronie, która o hokeju wie wszystko też nie ma aktualnych tabel. W tabelach na tej stronie w zakładce "Soczi terminarz/wyniki" każda drużyna ma na chwilę obecna zero punktów :D
Wejdżcie sobie na wyniki na żywo byle jakie i tam macie tabele hokejowe na bieżąco uaktalniane
Na przykład Livesports.pl
Hrabia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na tvp.sport można oglądać :) Terminarz jest na
> każdym z głównych portali w działach
> sportowych, gorzej z tabelami.
http://sochi2014.iihf.com/
Na stronie IIHF nie ma nigdy probelmu z wynikami, tabelami.
Sborna nie taka mocna.
W meczu Rosja - USA, strzela Pawelski, broni Bobrowski, jak przy sprzedaży Alaski :D
Ja wiem czy nie taka mocna? Obydwa zespoły pokazały poziom mistrzowski wnioskując z ostatnich 8 minut 3 tercji, dogrywki i karnych. Obydwa napsują jeszcze sporo krwi innym reprezentacjom :)
O co chodzi z tą sprzedażą Alaski? Polacy pośredniczyli w umowie z 1867 r.?
Tego Oshie ze Stanów trzeba do nas kupić :) Chyba rosyjski bramkarz załamał się jak mu kolejny raz gość karnego pakował :)
Ogólnie nie lubię ruskich i z automatu kibicuję każdej drużynie, która z nimi gra. Inaczej chyba ma "obiektywny" Szpakowski, choć się widać (słychać) starał. Nieco lepiej to wychodziło Czerkawskiemu.
Najbardziej rozłożyła mnie sytuacja, gdy na powtórce po strzelonej przez Rosjan nieprawidłowej bramce widać, że nie może być ona uznana, bo bramka została wcześniej poruszona, a Szpakowski sobie nawija, że zaraz jakiś tam Rosjanin będzie się z gola cieszył... Swoja drogą to niezbyt sprawiedliwy ten przepis, bo w sytuacjach gdy poruszenie bramki nie ma wpływu na to że krążek wpada do siatki, gole powinny być uznawane. No ale przepis jest przepis.
Hrabia Napisał(a):
> O co chodzi z tą sprzedażą Alaski? Polacy
> pośredniczyli w umowie z 1867 r.?
Tak, z obu stron :)
Czerkawski też nie był pewien dlaczego gol nie został uznany. Tylko przypuszczał, że z powodu poruszenia bramki :) Ja mam tak, że im więcej widzę osób nie lubiących Ruskich to tym bardziej się nakręcam żeby im kibicować :)
Emocjonujący mecz , wyrównany. Moim zdaniem Rosjanie pokazali bardziej widowiskowy hokej. Z nieuznaną bramką trochę niesprawiedliwe , przecież to kilkucentymetrowe przesunięcie nie miało wpływu na to że krążek wpadł. Gdyby bramka stała prawidłowo też by się tam znalazł.
Swoją drogą kontrola kamery chyba powinna być cały czas a nie po strzeleniu bramki. Gdy bramka została przesunięta od razu powinno to być wychwycone i naprawione.
Mecz się świetnie oglądało ,imponujące podania praktycznie każde znajdywało adresata , kilka razy tylko widziałem wystrzelenie krążka przy próbie ataku a nie tak jak u nas (na siedleckiego) że jest to podstawowy element gry. Warunki fizyczne Rosjan - no comment.
I co ważne wszyscy mieli całe spodenki - nie tak jak u nas jeden jeździ w potarganych portkach :-)
I drudzy nasi południowi sąsiedzi chyba mają pozamiatane.
No niekoniecznie, bo i tak wszyscy awansują dalej. Prawie jak w PHL :)
może i awansują ale wygląda na to że dla nich udział w olimpiadzie to sukces ... co jak co ale słabszych ekip to już za wiele w turnieju nie ma a skoro skończą na 4 miejscu to trafią na lepszych
Też uważam, ze nieuznanie bramki dla Ruskich jest niesprawiedliwe ale chyba "Blondyna" stał dziś na bramce Amerykanów ! ;)
tak po prawdzie to bramki nie powinno być ale tylko i wyłącznie dlatego że akcja powinna być znacznie wcześniej przerwana, tymczasem z powodu gapiostwa sędziów, krzywdzi się zespół, który gra i strzela gola
quentin Napisał(a):
> może i awansują ale wygląda na to że dla nich
> udział w olimpiadzie to sukces ... co jak co ale
> słabszych ekip to już za wiele w turnieju nie ma
> a skoro skończą na 4 miejscu to trafią na
> lepszych
Na czwartym to będą pewno Słowacy. Czesi na trzecim.
Przy okazji stanowskio IIHF w sprawie nieuznanego gola dla Rosji:
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,13,32388,iihf-wyjasnia-ws-nieuznanego-gola-rosji.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)