Mam nadzieje że za Żytkę nie widzę innej opcji.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Będzie mógł grać na pozycji na której teraz gra Jaroszyński, chłopak jest jeszcze młody aczkolwiek ostatnio znacznie obniżył loty. A Marciniak im dalej gra naszej bramki tym jest bezpieczniej , więc niech sobie gra na DP ;)
Szczególnie bym się nie napalał, bo facet nie trenował na poważnie prawdopodobnie (a już z pewnością nie grał) od maja.
Kuniec swiata, Polczak w Cracovii!
Nie ma szydery w TYM poscie , bo choć go nietrawilem razem z Wasilukiem i nazwałem ich "koszykarzami" to tego gościa wiecej cenilem niz Wasiluka. ....a skoro cenilem wiecej to patrząc na drugiego "koszykarza" .....mam nadzieje ,ze tez sie wyrobił i będzie lepszy niz Wasyl w Jagielonii.
Inna rzecz ,ze po tylu latach ogladania Zytki ,Marciniaka czy innych pseudo obroncow (wliczając w to pomocników) opuściłem poprzeczke.
..
..kuwa Polczak naszym zbawieniem ???!:)
Chyba sie starzeje.
Polczak przez kilka lat grał w bardzo mocnej lidze, trenował i stawał przeciwko zdecydowanie innym graczom niż gwiazdeczki naszej ligi. Myślę że teraz zaprezentuje w Cracovii trochę inny świat piłkarski. Oczywiście może gwazdorzyć jak Ślusarski po powrocie z zachodu, jednak pół roku bez klubu chyba przyhamowało takie zachowania.
Dorwas Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szczególnie bym się nie napalał, bo facet nie
> trenował na poważnie prawdopodobnie (a już z
> pewnością nie grał) od maja.
Deleu biegał po plaży kilka miesięcy i jest lepszy od wielu naszych "ekstraklasowych" zawodników, którzy grali i solidnie przepracowali okres przygotowawczy :-)
No to Żytko ma w końcu następce!
.
Haha nie ma zmieniania postów i nie liczy sie. Podobno 2 razy do tej samej rzeki nie wchodzi się. (:D
Zaraz będzie: A ja zawsze mówiłem ze Polczak był dobry...
Ale w sumie nie byl az taki zły. Ja go widzę - no moze ciut w tym desperacji jest ale to dobrze :)
Żytko - Polczak byłaby znakomita para stoperów w normalnym systemie. ale w trójce też da rady jakby jeszcze wymienić Rymaniaka na kogos kto nie ma problemów z piłką :)o
no ale koniec końców ta trójka powinna nam zapewnić względny spokój z tyłu
Rymaniaka aż tak bardzo bym się nie czepiał bo w naszej niedorobionej obronie prezentuje się najsolidniej. Większy problem jest z drugiej strony bo zarówno Jaroszyński jak i Marciniak grają piach...
dużo ciekawsza sprawa jest z tym co zapowiedział Podol w odpinamy pasy.
chcialby dokonac 7miu transferów i Filipiak ma rozumieć problemy tej drużyny. mam nadzieję, że tak w końcu jest bo już za Stawowego pisałem na forum, że mamy słabą drużynę a została POWAŻNIE osłabiona przed tym sezonem.
wypadł nam Saidi, Nowak, Papa, Bolo, Straus a w ich miejsce nie sprowadziliśy nikogo wartościowego poza Cetnarem (który póki co grał raczej piach) i Covilo (z którego niewiadomo co będzie po kontuzji).
Dzisiaj do grania mamy: Żytkę, Dąbrowskiego, Budzika, Cetnara, Kapuche, Rakelsa a takie 50/50 daje przy Rymaniaku, Zejdlerze i Jaroszyńskim. Może Deleu jak przepracuje okres. Reszta to zwykły szrot i piłkarskie miernoty. Jeśli dojdzie Polczak to trzeba jeszcze jednego dobrego obrońce, 2 skrzydłowych (ala Lichstainer, Evra) i klasowego napastnika typu Robak. Nie miałbym nic przeciwko jeszcze jednemu rozgrywającemu typu Masłowki
MAM NADZIEJĘ, ŻE FILIPIAK NIE BĘDZIE ŻAŁOWAŁ GROSZA bo powinien zrozumieć, że od europejskich pucharów dzielą nas 4 SPOTKANIA. DWA DWUMECZE. Trzeba by być kompletnym idiotą by zmarnować taką okazję.
SaNtO Napisał(a):
> MAM NADZIEJĘ, ŻE FILIPIAK NIE BĘDZIE ŻAŁOWAŁ
> GROSZA bo powinien zrozumieć, że od europejskich
> pucharów dzielą nas 4 SPOTKANIA. DWA DWUMECZE.
> Trzeba by być kompletnym idiotą by zmarnować
> taką okazję.
Odleciałeś i to dość grubo. Realnie musiałyby to być naprawdę mocne wzmocnienia, bez gwarancji sukcesu. 6-7 mocnych transferów potrzebujemy żeby powalczyć jak równy z równym z półfinale ( prawdopodobnie Lech; tam tez nie jest wesoło, po meczu z Jagiellonią widać że Skorża chce grać o puchar, tym bardziej że w lidze może być różnie). Potem jeszcze jest Legia, wcale nie jest powiedziane że zdobędzie mistrza, czyli przegrany finał nic Nam nie daje. Zbyt dużo niewiadomych aby nazywać kogoś idiotą jeśli nie wyłoży na to swoich pieniędzy. Aczkolwiek też uważam że pomimo że minimalna, to jest to nasz a największa szansa od dawna.
SaNtO Napisał(a):
> dużo ciekawsza sprawa jest z tym co zapowiedział
> Podol w odpinamy pasy.
>
> chcialby dokonac 7miu transferów i Filipiak ma
> rozumieć problemy tej drużyny. mam nadzieję,
> że tak w końcu jest bo już za Stawowego
> pisałem na forum, że mamy słabą drużynę a
> została POWAŻNIE osłabiona przed tym sezonem.
>
> wypadł nam Saidi, Nowak, Papa, Bolo, Straus a w
> ich miejsce nie sprowadziliśy nikogo
> wartościowego poza Cetnarem (który póki co
> grał raczej piach) i Covilo (z którego
> niewiadomo co będzie po kontuzji).
Nowak nam wypadł teraz dopiero.
7 transferów
uznajmy, że Polczak jest jednym z nich
to jakie pozycje obstawiacie na pozostałe 6 transferów?
no tak ale to szczegół bo tak czy siak wypadł a i tak był bez formy przez kontuzje w wakacje.
tak jak mowie wahadłowi to priorytet bo nikt obecnie nie spełnia wymagań tej pozycji. klasowy napastnik i trzeci obrońca do Polczaka i Żytki.
Bez prawdziwego rozgrywającego w środku pola to my nie istniejemy- Budzik ze swoją nonszlancją, himerycznością i brakami kondycyjnymi (dlaczego tak jest? - oczywiste dla sąsiadów z osiedla Europejskiego) nadaje sie do tarcia chrzanu na Święta Bożego Narodzenia.
SaNtO Napisał(a):
> no tak ale to szczegół bo tak czy siak wypadł a
> i tak był bez formy przez kontuzje w wakacje.
>
> tak jak mowie wahadłowi to priorytet bo nikt
> obecnie nie spełnia wymagań tej pozycji. klasowy
> napastnik i trzeci obrońca do Polczaka i Żytki.
Jeżeli już to trzeci obrońcacdo Rymaniaka i Polczaka, Żytko do końca kontraktu może być solidnym rezerwowym, jest poprostu przeciętnym zawodnikiem, słabo gra w odbiorze, nie ma przerzutu i strzału jak np. Kosanovic, słabo gra głową ( przy naszych stałych fragmentach nie stanowi żadnego zagrożenia dla przeciwnika - to już Marciniak o wiele niższy potrafi strzelić bramkę). Jak to mówił jeden z trenerów, Żytko to taki zawodnik, który ma w meczu dobre i słabe przestoje :-)
Akurat jesli chodzi o Rymaniaka to moim zdaniem obecnie prezentuje sie najsolidniej z trojki naszych obroncow.
Rymaniak miał słaby początek, ale to zdecydowanie dobry zawodnik. Najlepszy obrońca jakiego mamy.
Dokładnie, Rymaniak jest solidnym obrońcą i ostatnio rzadko przytrafiają mu się rażące błędy. Jedynie goście z portalu weszło , niezależnie od formy i tego co Rymaniak prezentuje w danym meczu ligowym chyba zawsze wybierają go najgorszym zawodnikiem na placu gry...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)