Co nie zmieni faktu, że skrzydłowego takiego jak Saidi raczej nie znajdziemy.
Jarabica prawdopodobnie zakończy karierę, nikt nie weźmie gościa, co 2.5 roku w piłkę nie grał.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Saidi był dobry ale napewno nie aż tak jak chciał zarabiac. Sam na sam prawie nigdy nie strzelal, grał samolubnie i często zdarzały mu się kiksy. Myślę że ta lukę można załatać jakimś pilkarzem :)
Saidi nieraz juz mial odejsc, wiec nieszczegolnie zaluje. W kazdym razie to dobry pilkarz i jakąs stratą to jest. Trzeba teraz liczyc jeszcze na pozyskanie skrzydlowych i bedzie dobrze. Druga sprawa ze mowi sie o pensji tego czy tamtego pilkarza, ale najwiecej to chyba doił swego czasu Radomski, a pozytek z niego byl delikatnie mowiac nieproporcjonalny.
Szkoda nie szkoda odszedł nie ma go trudno trzeba szukać zawodnika pokroju Saidiego ale bardziej grającego dla drużyny
kiepsko aktualnie wygląda ta nasza kadra na razie więcej odeszło niż doszło na dodatek te informacje o Nowaku ciężko w to uwierzyć że zrobimy tyle transferów aby ta kadra była wystarczająca na lige chyba ze bedziemy juniorami grać pewnie taki zamysł
Zrobimy, czy nie zrobimy. Dziwi mnie fakt, że nikt nie zwraca uwagi na to, że nie da się wymienić 7 zawodników w ciągu jednej rundy, a później oczekiwać wyniku. To nie jest Football Manager.
To jest Filipiak. On może wszystko
mlody3xL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zrobimy, czy nie zrobimy. Dziwi mnie fakt, że
> nikt nie zwraca uwagi na to, że nie da się
> wymienić 7 zawodników w ciągu jednej rundy, a
> później oczekiwać wyniku. To nie jest Football
> Manager.
Znowu płacze i histeria.
Co niby się stało?
BRAMKA - Pilarz, Perdjic
OBRONA - NYKIEL, ŻYTKO, MIKULIC, JAROSZYNSKI, RYMANIAK, MARCINIAK - jeden nowy zawodnik
POMOC - STEBLECKI, BUDZINSKI, KAPUSKTA, DĄBROWSKI SZELIGA STRAUS (póki co) ZEJDLER CETNARSKI SZEWCZYK PAPADOPULOS KITA RAKELS
ATAK DUDZIC NOWAK ZJAWINSKI
Do tego pozyskani Horoszkiewicz, Mrozik i Wełna
23-25 zawodników w kadrze. Jedyny realny brak to Saidi. Bo ani Edi, ani Władek nie dawali drużynie w ostatnim sezonie tyle by naprawdę po nich płakać.
To bez Saidiego nie da sie grać w kopaną? To może od razu wycofajmy drużynę z rozgrywek.
Pozdrawiam urodzonych malkontentów
Póki co to odejmij :
Perdijc-brak kontraktu
Szeliga=kontuzja do września
Nowak =kontuzja
Kapustka-kontuzja
Straus -brak kontraktu
Rakels-brak kontraktu
A skoro chcesz grać w ekstraklasie :
Zejdlerem
Dudzicem
Wełną
Szewczykiem
Kita
Stebleckim
to gratuluje Ci poczucia humoru i chętnie poczytam Twoje opinie po meczach z ich udziałem.
Nie ukrywajmy, potrzeba minimum dwóch skrzydłowych, a najlepiej trzech, bo kontuzje często nas dotykały w poprzednim sezonie. A i ani Steblecki, ani tym bardziej Zejdler to na pewno nie są skrzydłowi
Eredin, bardzo mnie zastanawia jakim sposobem doszedłeś do mojej histerii na prawdę bardzo, bo dorabiasz sobie ideologie.
Zwracam uwagę na fakt, że nie da się wymienić pół drużyny - drużyna powinna być wzmacniana z głową, co rundę.
Zwracam uwagę również na fakt, że nigdzie nie płaczę po Saidim, pomijając to, że do malkontenta bardzo dużo mi brakuje.
Jeszcze żeby nie było cieszą mnie transfery i uważam, że powinniśmy ściągnąć dwóch dobrych skrzydłowych (no przynajmniej jednego).
Jednak gdy (zakładając taką sytuacje) w pierwszym meczu w nowym sezonie zagra 4-5 nowych zawodników w pierwszym składzie, też nie możemy oczekiwać cudów, takie "rzeczy" mogą zaskoczyć lub nie, to była luźna uwaga.
Myślę,że status quo został w miarę zachowany. Obrona została na pewno wzmocniona bo nikogo się nie pozbyliśmy a przyszło dwóch ciekawych zawodników tj. Rymaniak i Horoszkiewicz ( nie ukrywam,że mam wysokie wymagania i mocno mu kibicuje bo to może być strzał w dziesiątke, wysoki, wydaje się,że w głowie ma poukładane). Zostaje Mikulić co uważam za dobry ruch. Kuś nic nie dawał i mało grał,więc żadna strata. Zapewne dołączy jeszcze jakiś stoper i chyba domyślam się nawet kto. W pomocy spore zamieszanie. Boljević i Bernhardt byli raczej rezerwowymi ( zwłaszcze Edi ) a poza tym rozczarowywali w poprzednim sezonie. Mała strata, chociaż uwazam ich za niezłych graczy i przez atmosfere to nie zadziałało. Edka skrzywdzili troche działacze a Władka WS, nie mówie,że są bez winy. W ich miejsce przyszedł solidny rozgrywający i razem z Budzikiem mam nadzieje będzie to funkcjonowac. Spore nadzieje pokładam w Mroziku, tak jak w Horoszkiewiczu ( może paradoksalnie ale myślę,że młodzi i niedoświadczeni będą większym wzmocnieniem). Saidiego i Danielewicza będzie brakować ale powinni dostać na odchodne skrzynię snickersów bo gwiazdorzą, jakby Real się nimi interesował ( co najwyżej ten na Dobrego Pasterza bo zapewne nowi kasjerzy się przydadzą). Jeśli sprowadzimy dobrych skrzydłowym a nie tylko wiatraków to wymiana składu może tylko wyjśc na dobre). Martwi mnie tylko co z Nowakiem bo w Zjawe nie wierzę, obym się mylił. Potrzebujemy wtedy porządnego napadziora a to nie jest takie łatwe, za darmo nie znajdą nikogo interesującego a strzelenie ok. 10 bramek w 37 meczach to jest jak dla mnie minimum z minimum.
mlody3xL Napisał(a):
> Eredin, bardzo mnie zastanawia jakim sposobem
> doszedłeś do mojej histerii na prawdę bardzo,
> bo dorabiasz sobie ideologie.
> Zwracam uwagę na fakt, że nie da się wymienić
> pół drużyny - drużyna powinna być wzmacniana
> z głową, co rundę.
> Zwracam uwagę również na fakt, że nigdzie nie
> płaczę po Saidim, pomijając to, że do
> malkontenta bardzo dużo mi brakuje.
>
> Jeszcze żeby nie było cieszą mnie transfery i
> uważam, że powinniśmy ściągnąć dwóch
> dobrych skrzydłowych (no przynajmniej jednego).
> Jednak gdy (zakładając taką sytuacje) w
> pierwszym meczu w nowym sezonie zagra 4-5 nowych
> zawodników w pierwszym składzie, też nie
> możemy oczekiwać cudów, takie "rzeczy" mogą
> zaskoczyć lub nie, to była luźna uwaga.
Stawowy 2 lata zgrywał swoich wybrańców w obronie i na koniec dostał 5:1 od Piasta a obrona była naszą najsłabszą formacją. Wiec raczej gorzej nie powinno być, a zimny dą wręcz konieczne.
mlody3xL Napisał(a):
> Eredin, bardzo mnie zastanawia jakim sposobem
> doszedłeś do mojej histerii na prawdę bardzo,
> bo dorabiasz sobie ideologie.
> Zwracam uwagę na fakt, że nie da się wymienić
> pół drużyny - drużyna powinna być wzmacniana
> z głową, co rundę.
> Zwracam uwagę również na fakt, że nigdzie nie
> płaczę po Saidim, pomijając to, że do
> malkontenta bardzo dużo mi brakuje.
>
> Jeszcze żeby nie było cieszą mnie transfery i
> uważam, że powinniśmy ściągnąć dwóch
> dobrych skrzydłowych (no przynajmniej jednego).
> Jednak gdy (zakładając taką sytuacje) w
> pierwszym meczu w nowym sezonie zagra 4-5 nowych
> zawodników w pierwszym składzie, też nie
> możemy oczekiwać cudów, takie "rzeczy" mogą
> zaskoczyć lub nie, to była luźna uwaga.
Przepraszam że akurat do Ciebie skierowałem moje sława o malkontentach. Nie miałem na myśli Ciebie osobiście ale forum, które na wszelki wypadek pomstuje na kogo się da. A to Burlikowski nie dołożył Saidiemu do pensji, a to Tabisz dał mu odejść a w ogóle Filipiak to to i tamto....
Pokazałem po prostu że mamy w kadrze 23-24 zawodników z których spokojnie da się złożyć meczową osiemnastkę.
Niedowiarkom przypominam, że Nowak na starcie ubiegłego sezonu też miał kontuzję, a tęskniący za Danielewiczem czy Władkiem przypominam, że jest nie gorszy Cetnarski.
Do Ciebie Młody3xL miałem uwagę odnośnie tych rzekomo wielkich zmian w pierwszym składzie. Po prostu nie zanosi się na to i to nie dlatego, że nie ma wzmocnień ,ale dlatego że trzon drużyny pozostał.
Eredin...
O tym ,że mało mamy chłopaków "do gry " mówi nie tylko trenejros ale nawet dyr.sport.
Odejścia Papy to się chyba nikt nie spodziewał...
to już nie jest czyszczenie szatni, to już egzekucja :(
może w tym szaleństwie jest jakaś metoda :)
nie gadajcie o pierdolach tylko pomozcie szukac Burlikowskiemu skrzydlowych ;)
Może Plizge wezmą bo GTS zrezygnował? Może Łukasiewicza z Górnika?
tylko niech go zbadają
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)