Kolejny dobry ruch.
Przynajmniej póki co to dwa nazwiska, które wychodząc na ubekarene nie obsrają się już w samej szatni ...
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Tomecki ubek arena to nie wszystko -przynajmniej teraz. Oni sa bezdomni a my szykujemy wzmocnien na caly sezon..
ale mimo wszystko wypije Twoje zdrowko :)
Daj znać kiedy uda nam się wypić wspólnie , niewirtualnie ;)
Kurde boje się żeby takie transfery jak Rymaniak Cetnatnarski nie odbiły się czkawką i nie powstała wystuacja z przed kilku lat gdzie porobiły się grupki nierobów co nas spuścili z ligi zarabiając nie małe pieniądze.
Nie bój się, w skali tego, co inni potrafią płacić, Rymianiak i Cetnarski na pewno kokosów nie zarabiają :)
tomecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Daj znać kiedy uda nam się wypić wspólnie ,
> niewirtualnie ;)
Ba ! juz sie nie martw ,jestem w kontakcie z Karvinem:)
Jak by co dam znac - a jestem w Krakowie w okolicach 28.07 - 15.08 . Duzo czasu ,wiec chyba sie napijemy niewirtualnie i pogadamy :)
Taka ciekawostka dotycząca transferu Cetnarskiego - jego menadżerem (o ile internet nie kłamie) jest ... Cezary Kucharski. Czyżby cudowne pojednanie na linii Tabisz - Kucharski? :)
Nie wiem na ile to prawda, bo Cetnarski przyszedł podpisywać kontrakt bez menadżera.
Od kiedy menadżer decyduje gdzie zagra jego zawodnik? Zawsze myślałem że to on pracuje dla zawodnika a nie odwrotnie.
Widać na Cracovii są inne przekonania.
Staszek Napisał(a):
> Nie wiem na ile to prawda, bo Cetnarski przyszedł
> podpisywać kontrakt bez menadżera.
Kucharski pewnie zajęty jest pracą na wiejskiej...
Świeża informacja z Twittera L. Bartnickiego: "Nie będzie rozbiórki Dolcanu. Piesio i Grzelak zostają w Ząbkach.". Jeśli to prawda, to szkoda, że nie sięgniemy po Piesia.. Jakkolwiek to nie brzmi.
transfery co najmniej przyzwoite, martwi natomiast, że posiadamy tylko dwóch skrzydłowych (o ile można tak nazwać Stebleckiego i Dudzica).
nasza kadra prezentuje się BARDZO MARNIE pod względem ilości graczy - póki co 16 graczy:
PILARZ, MATKO, JAROSZYŃSKI, MARCINIAK, NYKIEL,RYMANIAK, ŻYTKO, MIKULIC, DĄBROWSKI, SZELIGA, BUDZIŃSKI, CETNARSKI, STEBLECKI, DUDZIC, NOWAK + prawdopodobnie ZJAWIŃSKI
Zakładajac podpis zjawińskiego mamy 6 ofensywnych zawodników + juniorów na 4/5 pozycji. Sezon znowu będzie miał 37 kolejek, wypadnie 3 graczy i gramy praktycznie gołą jedenastką.
W mojej opinii brakuje nam 2 skrzydłowych do pierwszego składu (chyba, że zagramy 5-3-2), środkowego pomocnika (nawet jeśli kapustka dołączy do pierwszego zespołu) i stopera.
Stopera na gwałt oprócz Mikulica!
Zapomniałeś o Papadopoulosie. Możliwe,że ktos jeszcze przedłuży kontrakt z pomocników. Nic nie słychać o Strausie, nie ma 100% pewności,że wszyscy odejdą. Bernhardt na 100%, Saidi na 90, cieżko stwierdzić też co z Danielewiczem i Boljeviciem, nicy mają jeszcze rozmawiać po urlopach. Na pewno potrzebujemy środkowego obrońce, chociaż skrzydłowych nie mamy tak naprawde i to są dwie pozycje, które musimy wzmocnić. Mnie osobiście cieszy fakt,że szybko zadziałał zarząd i już na początku okienka przyszło do nas 3 piłkarzy, nie przypominam sobie takiej sytuacji a co więcej z ekstraklasy tylko Legia i Lech zrobiły dwa transfery a my już praktycznie trzy i prowadzimy w tej klasfikacji. Oby tak dalej. Skrzydłowy lub kilku i ewentualnie srodkowy obrońca( zależy jakim systemem będziemy grać, trener może wpasc na pomysł przesunięcia kogoś na środek, mam jednak nadzieje,że tak nie będzie i zakupimy stopera z prawdziwego zdarzenia) i mamy spokój, mogą się zgrywać.
Zboro Napisał(a):
> Stopera na gwałt oprócz Mikulica!
Do Nowaka i Cetnarskiego ... tylko Pietrasiak ;)
jarkos_ Napisał(a):
> transfery co najmniej przyzwoite, martwi
> natomiast, że posiadamy tylko dwóch
> skrzydłowych (o ile można tak nazwać
> Stebleckiego i Dudzica).
>
> nasza kadra prezentuje się BARDZO MARNIE pod
> względem ilości graczy - póki co 16 graczy:
> PILARZ, MATKO, JAROSZYŃSKI, MARCINIAK,
> NYKIEL,RYMANIAK, ŻYTKO, MIKULIC, DĄBROWSKI,
> SZELIGA, BUDZIŃSKI, CETNARSKI, STEBLECKI,
> DUDZIC, NOWAK + prawdopodobnie ZJAWIŃSKI
>
> Zakładajac podpis zjawińskiego mamy 6
> ofensywnych zawodników + juniorów na 4/5
> pozycji. Sezon znowu będzie miał 37 kolejek,
> wypadnie 3 graczy i gramy praktycznie gołą
> jedenastką.
>
> W mojej opinii brakuje nam 2 skrzydłowych do
> pierwszego składu (chyba, że zagramy 5-3-2),
> środkowego pomocnika (nawet jeśli kapustka
> dołączy do pierwszego zespołu) i stopera
+ Kita, Kapustka, Szewczyk. Obiektywnie patrząc brakuje jeszcze 3 osób do osiągnięcia minimum przyzwoitości
Gdzie mamy braki bedziemy wiedziec gdy dowiemy sie Kto zostaje/odchodzi. Poki co jedno pewne, ze skrzydlowych ale prawdziwych potrzebujemy bo u Nas zawsze ich brak. Dudzic, Steblecki to nie skrzydlowi. Jedyny Saidi ale to...??? Ktos musi pilke wrzucic i biegac, walczyc przy linii przez 90 minut. Na ten moment w klubie takich ZERO. No i stoper oczywiscie! Bramka, boki obrony, atak(wliczam Zjawe jako zaklepanego) i srodek pomocy przy zalozeniu ze chociaz jeden ze starych zostanie nie powinny zle wygladac. Wiadomo cudow nie ma ale to juz rola trenera by wykrzesal z Nich maksimum
KamilloLce Napisał(a):
> Świeża informacja z Twittera L. Bartnickiego:
> "Nie będzie rozbiórki Dolcanu. Piesio i Grzelak
> zostają w Ząbkach.". Jeśli to prawda, to
> szkoda, że nie sięgniemy po Piesia.. Jakkolwiek
> to nie brzmi.
Mam nadzieję że powalczymy jeszcze o Piesia.
Oprócz stopera koniecznie potrzeba co najmniej dwóch skrzydłowych bo w tej chwili nie wygląda to zaciekawie, zakładając odejście Saidiego oraz Edka. Nominalnym skrzydłowym jest tylko Steblecki (choć sam nie wiem, która pozycja w tej chwili jest jego najmocniejszą) oraz w ostateczności Dudzic. Zejdler, Kapustka, Papadopoulos, Budzik, Cetnarski to raczej środkowi... O atak się nie martwię bo jak podpiszą ze Zjawińskim to mamy 4 napastników - dwóch doświadczonych czyli Nowaka i Zjawińskiego oraz dwóch młodych z perspektywami Kita i Szewczyk.
Także ja liczę na co najmniej 3 transfery (zakładając, że napastnik jest już zaklepany): stoper oraz dwóch skrzydłowych.
Przypominam, że mamy też młodego stopera Wełnę, który się ogrywał w 1 lidze. To wciąż wersja rezerwowa, ale on się musi zacząć ogrywać w e-klasie, jak Jaroszyński.
Na lewym skrzydle jest Rakels... na prawym Dudzic... nie liczyłbym więc na kolejne rewelacje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)