Jak nam Widzew nie strzeli 2 goli to moze zapomniec o punktach.
Nasza maszyna co raz bardziej sie rozkreca. 3 punkty dla nas nie zdziwia nikogo.
-
-
[WIKTORIA] Widzew Łódź - CRACOVIA 1 : 3
Ludzie o punkt na Widzewie mogliśmy się modlić w latach 80-tych ewentualnie w połowie lat 90-tych, teraz to niech śmieszny Widzewek się modli o punkt u siebie w meczu przeciwko Cracovii :)
i nie piszę tego z pychy, ale z realnej oceny piłkarskiego potencjału RTS i "Pasów"
Jeszcze jedno - nie piszcie tutaj, że nasi zawodnicy przestraszą się publiki - przecież tam chodzi średnio 5 tysięcy widzów na mecz, czyli dwa razy mniej niż u nas...
[b]Do Łodzi TYLKO po zwycięstwo![/b]
Jesteśmy 6 w tabeli, do pucharowej lokaty 4 punkty straty
Ja oczekuję zwycięstwa w Łodzi, wtedy inny wynik niż przegrana w Zabrzu będzie tylko miłą niespodzianką, przy stracie punktów z Widzewem będzie to bardziej jako mus - przynajmniej według mnie.
Spokojna wygrana bez zbędnych nerwów 5-1....
Idealny przeciwnik do napykania conajmniej 5 brameczek... i pierwsza 3 powoli w zasięgu reki...;)
Kazda wygrana bedzie super nawet 1-0 ale Widzew walczyl bedzie o kazdy punkt.
Podobnie wpisy czytałem przed meczem z Pogonią Szczecin ....:)
Trapez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Spokojna wygrana bez zbędnych nerwów 5-1....
> Idealny przeciwnik do napykania conajmniej 5
> brameczek... i pierwsza 3 powoli w zasięgu
> reki...;)
przegramy
To w sumie takie żydowskie derby ;)
Khalid Napisał(a):
> a piosenkę "moja jedyna miłość to Cracovia"
> zna?
Ha!Miałem ostatnio o tym pisać,ale mi się zapomniało;)
CracoviaNH Napisał(a):
> Do Łodzi TYLKO po zwycięstwo!
>
> Jesteśmy 6 w tabeli, do pucharowej lokaty 4
> punkty straty
Ale kolega się rozmarzył ;) Remis biorę w ciemno
ja z Górnikiem chętnie wziąłbym remis w ciemno, w Łodzi tylko zwycięstwo
hokejowy wynik, Cracovia wygra z przewagą 2 goli
Wygramy 3:2
Wygramy 8:6
trza się pomodlić o zwycięstwo :) każdy mecz jest ciężki , Podbeskidzie też troche sytuacji było i różnie to mogło sie skonczyc , dlatego trzeba sie spiąć , wyjść na boisko i zrobić swoje :) trzy punkty pozwolą nam spokojnie podejść do meczu z Górnikiem bo tam o jakiekolwiek punkty będzie ciężko
Nie jesteśmy faworytem tego meczu.
I w sumie dobrze. A Wy nie pompujcie balonika.
kkk_84 Napisał(a):
> Trapez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Spokojna wygrana bez zbędnych nerwów 5-1....
>
> > Idealny przeciwnik do napykania conajmniej 5
> > brameczek... i pierwsza 3 powoli w zasięgu
> > reki...;)
>
>
> przegramy
+ Santo z dziewczyna
PEWNE ZWYCIESTWO! ;)
1~3 (0:1)
Saidi 19
Gwiazda Dawida rozblysnie w 64 badz 68
w 82 Saidi ponownie
i w 86 farfocel. strzelem Visnia (niestety nie widze dokladnie ktory)
ale dzieki temu na konferencji bedzie mozna powiedziec, ze zagralismy dobry mecz, choc Widzew do konca byl grozny. :)
dmuchajmy balonik dmuchajmy! :)
Druzyna gra niezla pilke, ok. mecz z Jagiellonia, a juz tym bardziej Podbeskidziem byl slabszy niz z Pogonia, ale ma to dla mnie marginalne znaczenie, skoro przy gorszym stylu wpadaja zwyciestwa!
a w peesie: sorki za brak polskich znakow, ale moja mobilnosc jest ograniczona
Witam poniżej ciekawe link do statystyki pojedynków widzew-Cracovia .
http://www.transfermarkt.pl/pl/widzew-od-mks-cracovia-krakow/vergleich/basics_2330200.html
Wojewoda Jolanta Chełmińska wciąż nie postanowiła, czy zamknie stadion Widzewa na najbliższe ligowe spotkanie. To dla klubu spory problem, bo starcie z Cracovią już za dwa dni. A sprzedaż biletów jest martwa.
6 października Widzew podejmował na własnym stadionie Lechię Gdańsk. Podczas meczu kibice gospodarzy dwukrotnie rozpalili race. Raz gęsty dym zmusił sędziego do przerwania spotkania na kilka minut. Oprócz tego służby odnotowały także "wielokrotne wznoszenie okrzyków i haseł o treści wulgarnej i obraźliwej pod adresem innych klubów". To właśnie z tych powodów komendant wojewódzkiej policji złożył wniosek o zamknięcie stadionu "na najbliższy mecz bądź po podjęciu decyzji przez wojewodę łódzkiego". Pismo trafiło do wojewody Jolanty Chełmińskiej, do której należy ostatnie słowo.
Wciąż nie wiadomo jednak, jakie ono będzie. Mimo nieoficjalnych informacji, że decyzja zapadnie we wtorek, tak się nie stało. Jak ustaliliśmy, jeszcze do piątku trwało gromadzenie materiału dowodowego. Tego dnia do biura wojewody trafiły dokumenty z PZPN, w tym m.in. raport delegata. W poniedziałek z materiałem zapoznał się z kolei klub, który następnie złożył wyjaśnienia. W urzędzie usłyszeliśmy, że decyzja może zapaść dziś, tj. w środę. Choć oczywiście pewności nie ma, bo całej dokumentacji musi się przyjrzeć wojewoda, a na to potrzeba trochę czasu. Tak samo jak na podjęcie ostatecznej decyzji oraz poinformowanie o niej zainteresowanych.
W klubie z al. Piłsudskiego stanowiska wojewody wyczekują z wielką niecierpliwością. Powód? Drużynę już w piątek czeka spotkanie z Cracovią. - Pamiętam sytuację przed meczem z Zagłębiem [przy pierwszym zamknięciu stadionu - przyp. red.], gdy decyzja wojewody wpłynęła do klubu w piątek po godz. 16, a spotkanie rozgrywaliśmy w sobotę. Mam nadzieję, że tym razem poznamy ją wcześniej i będziemy mieli więcej czasu na podjęcie odpowiednich działań - mówi "Gazecie" Michał Kulesza, rzecznik Widzewa.
Kulesza zwraca też uwagę, że choć w ubiegłym tygodniu klub wznowił sprzedaż biletów na mecz z Cracovią, to chętnych do kupna wejściówek nie ma. - Można powiedzieć, że sprzedaż biletów jest martwa. Wszyscy po prostu czekają na decyzję wojewody. Teraz nie wiadomo, czy kibice będą mogli wejść na cały stadion, na dwie trybuny czy też nie będą mogli wejść w ogóle - tłumaczy.
I dodaje: - Jeśli rozstrzygnięcie poznamy np. dopiero w czwartek, a wojewoda postanowi zamknąć część trybun, to będziemy mieli problem organizacyjny, bo w bardzo krótkim czasie będziemy musieli wszystkich o tym fakcie poinformować i odpowiednio przygotować się do organizacji meczu. Mogę jednak zapewnić, że jesteśmy przygotowani na różne warianty. Także na taki, by uruchomić maksymalną sprzedaż w dniu spotkania. Ale nie ma co wyprzedzać faktów. O wszystkich szczegółach będziemy informować dopiero po rozstrzygnięciu sprawy, bo to od tego wszystko zależy.
Warto dodać, że brak decyzji nie jest niczym zaskakującym. Po wniosku policji Jacek Raczyński, dyrektor wydziału bezpieczeństwa i zarządzania kryzysowego w UW, opowiadał, że zazwyczaj rozstrzygnięcia w tego typu sprawach zapadają po upływie około miesiąca. Z drugiej jednak strony zdecydowanie mniej czasu potrzebował np. wojewoda dolnośląski, który za podobne przewinienia kibiców Śląska Wrocław w tej samej kolejce postanowił zamknąć jedną z trybun już ponad tydzień temu.
Na koniec warto dodać, że kibice, którzy zdecydują się kupić bilet na mecz z Cracovią, a w przypadku niekorzystnej decyzji nie będą się mogli wybrać na trybuny, będą mogli w zamian wejść na kolejne ligowe spotkanie w Łodzi. Będzie nim zaplanowany na 2 listopada pojedynek z Pogonią Szczecin.
gazeta.pl
Patrząc na terminarz Widzewa to są w czarnej d.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)