PAP/10 lutego 2004 13:45
Kolejny klub zrezygnował z występów w II lidze piłkarskiej
Zarząd Błękitnych Stargard Szczeciński podjął we wtorek decyzję, że z powodu kłopotów finansowych piłkarze tego klubu nie przystąpią do wiosennej rundy rozgrywek drugiej ligi - poinformował rzecznik klubu Dariusz Czaczyk.
Drużyna ze Stargardu Szczecińskiego była beniaminkiem drugiej ligi. W siedemnastu spotkaniach pierwszej rundy zdobyła zaledwie pięć punktów i zajmowała ostatnie miejsce w tabeli.
Błękitni są drugim, po KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, zespołem, który w przerwie zimowej wycofał się z rozgrywek drugiej ligi.
-
-
A jednak 6 punktów mniej, Błękitnym już podziękujemy.
jak teraz będzie wyglądać tabela? bo sie juz zgubiłem...
Najbardziej nieudana pod wzgledem zdobyczy punktowych zima w historii klubu. gnojki z PZPN powinny sprawdzac gwarancje finnansowe klubow w pierwszej kolejnosci a nie p...c o zadaszonych trybunach.
Nie mozemy sie poddawac. musi sie udac mimo wszystko.
Jedynym pocieszeniem dla całej tej afery jest to, że chociaż odpadły nam wyjazdy, a nie mecze u siebie, i to wyjazdy mówiąc delikatnie niezbyt atrakcyjne...
1. Pogoń Szczecin 29 8 5 2 26-9
2. RKS Radomsko 27 7 6 2 18-12
-----------------------------------------
3. Cracovia Kraków 25 7 4 4 24-13
------------------------------------------
4. Zagłębie 25 6 5 4 18-16
5. Szczakowianka 23 10 3 2 30-14
6. GKS Bełchatów 23 6 5 4 19-15
7. Jagiellonia 21 6 3 6 20-19
8. Piast Gliwice 20 6 2 7 18-20
9. Podbeskidzie 20 6 2 7 21-26
10. Tłoki Gorzyce 18 4 6 5 18-20
11. Ruch Chorzów 15 2 8 4 19-20
12. Stasiak 15 4 3 8 14-19
13. ŁKS ŁÓDŹ 15 3 6 6 12-19
14. Polar Wrocław 13 3 4 8 15-29
15. Arka Gdynia 12 1 9 5 10-17
16. Aluminium 11 2 5 8 10-24
Niewyjaśniona jest jeszcze sprawa szczakowianki...
Czyli strzelcy bramek też są anulowani?
To jest k.... skandal!
hmmmmm
to jak teraz bedzie z 3cio ligowcami?awansuje wiecej druzyn?
fakt-skandal jak sqrwysyn,takich jaj to nie ma nigdzie
jebac pzpn!
sąsiedzka solidarność nakazuje wycofać się także pogoni ;-)
I bardzo dobrze dla nas ,że się wycofali,wg.mnie oczywiście:)
Do konca przerwy jeszcze troche czasu, ciekawe czy jeszcze komus nie przyjdzie do glowy, ze nie chce mu sie juz grac w lidze.
Kandydaci sa jeszcze az 2-aj . Polar i Aluminium...to bylaby katastrofa;-(
Jak można dopuszczać takie drużyny do rozgrywek,a pózniej kasować punkty bezkarnie !!! przecież się odbyły.
SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!!!
Szkoda,że w ogóle odbywają się mecze bo po co ? jestem rozgoryczony,wściekły i wqrwiony do łez jek okrada ktoś(Listkiewicz)moją ukochaną CRACOVIĘ.
listkiewicz oddawaj pieniądze kibicom!!!NA SPARINGI NIKT BY NIE PRZYSZEDŁ!!.Klub powinien mu wysłać rachunki za wypłacone premie meczowe które były sparingami.No i najważniejsza sprawa co z kartkami za te mecze.Za sparing z kszo nie grał Kazek Węgrzyn w Szczecinie!!!!!.Na to wychodzi że bezprawnie pauzował w tym meczu.Inni zawodnicy również dostali kartki w meczu z Kszo czy błękitnymi.Jedyny pozytyw że odpadł nudny i kosztowny dla klubu i kibiców wyjazd do stargardu.Mam nadzieje że listek i jego banda utrzymają stołki tylko do września.
JA TEZ UWAŻAM ZE FORSE MI NALEZY ODAC ZA DWA MECZE NIECH KLUB WYSTĄPI DO PZPN . jA W NAJBLIZSZYCH DNIACH WYSTAPIĘ OFICIALNIE DO KLUB ABY DOMAGAŁ SIE ZWROTU FORSY ZA BILETY. Ja swoje 30 złyyxh przekazuję do klubu na remont ziemi swiętej . Klub powinie się domagać odszkodowania co najmniej w wysokosci 70 tyięcy złotych bo na tyle pzpn oszukał nas kibiców. Wszystkich zainteresowanych wystąpieniem z oficialnym protestem proszę o kontakt na forum. LIstkiewicz to po prostu nieudacznik zyciowy który sam powinien zrezygnowac .
W meczu z Błękitnymi kartkę dostał Bania. Czy będzie anulowana?
W meczu z KSZO kartek nie było.
Potter - Węgrzyn decydującą o wykluczeniu kartke dostał w meczu z Bełchatowem
złk: a to jest ciekawa propozycja - ale to trzeba PZPN zaatakować
A dlaczego odbieraja punkty przeciesz kolejka sie skonczyla i wszyscy mieli rowne szanse na wygranie z tymi druzynami
to jest wedug mnie skandal
przecisz sie nie wycofali w trakcie kolejki wiec co jest
pozdrowienia z Berlina
Panowie regulamin jest zły przedewszystkim... co do anulowania to wszystko jest anulowane: kartki, bramki faule a nawet statystyki... a tak sie z nimi umęczyliśmy eh...
A liga typerow??
Chyba tez trzeba pozmieniac ;))))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)