Boje się iż znów robimy błąd, to jest zbyt młody trener i może nie poradzić sobie w naszym klubie....
-
-
Giełda trenerów
Wolałbym Fornalika, bo to sprawdzony gość w Ekstraklasie. Wolę też, by gwiazdorski kontrakt miał trener- spec, a nie średniej jakości gwiazdka z Burundi.
Ale z Podolońskiego będę zadowolony. Dobrze się zapowiada. Choć trochę ryzyka a la Płatek/Ulatowski jest.
Na 1 ligę będzie w sam raz.
DiegoKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Barzdo dobrze. Fornalik jest pzrereklamowany i
> ultra-mega-total przepłacany w porównaniu do
> osiągnięć. Dla mnie bomba.
Bez przesady, na polskim podwórku ciężko o lepszego trenera i w Ekstraklasie na pewno już udowodnił, że potrafi ze słabszej drużyny stworzyć bardzo solidny zespół, niemniej Podoliński to ciekawa alternatywa...... mimo, że i mnie lekko śmignął przed oczami Ulatowski, pewnie z racji wieku.
Jeden wpis Mateusza Borka na twitterze, że Fornalik przychodzi do Cracovii, spowodował hura optymizm. Ile w tym prawdy, że były prowadzone jakiekolwiek rozmowy? jeżeli były prowadzone rozmowy, i trener Fornalik nie przejął drużyny praktycznie utrzymanej (99%) to tylko mogło by świadczyć o jego tchórzostwie;).
Kolejny wynalazek ,,pobożno-życzeniowy ''bez grama doświadczenia w ekstraklasie .
Co tu wg porównywać do Fornalika ?.Fornalik 4 kluby w ekstraklasie trenował i we wszystkich miał bardzo dobre wyniki ,a okres pracy w Chorzowie to MISTRZOSTWO ŚWIATA PATRZĄC NA SKŁAD I BUDŻET .
Po trenerze poznamy czy dalej Filipiak będzie ,,pykał ''i robił sobie jaja i wychodzi na to że nadal zabawa trwa .
Fornalik nie pasował mi do ,,pykania ''i do pseudo transferów za grosze bo to TRENER CO WIE CZEGO CHCE (CHCE KONKRETNYCH PIŁKARZY BY ZROBIĆ WYNIK)
PODOLIŃSKIEMU Filipiak z Burlikowskim wciśnie śmietnik,a trener weźmie .Myślicie że się postawi ?.
To będzie drugi Ulatowski nie doczeka wiosny .Janusz z teletabiszem i burlikiem mu ,,pomogą ''
Mam nadzieje że przyjdzie Fornalik bo to trener o 2 klasy lepszy od Podolińskiego i sprawdzony w esktraklasie.
Jeśli chodzi o zawodników Dolcanu to Zjawiński i długo długo nic .To jest zawodnik na ekstraklasę .
Brał bym od nich jeszcze bramkarza Leszczyńskiego (był powoływany do kadry ,młody perspektywiczny )i Piesia .
Fornalik może i przereklamowany, za drogi, ale dawał nadzieję, że w momencie przyjscia nie zgodzi się na dotychczesowy Comarchowy burdel przy Wielickiej.
a teraz? niedoswiadczony trener nie podskoczy zbyt wysoko, będzie grał tym co mu sprowadzą za darmo i czekał kiedy go wy.pie.rd.olą.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć kto to jest Podoliński ? Ja w życiu o gościu nie słyszałem.
Podoliński to już chyba u nas był jako asystent Płatka, czyli podglądał w pracy najlepszych.
Kto zakłada wątek "Podoliński musi odejść" ?
potter - Fornalik trenując w Ruchu miał do dyspozycji bardzo wysoki budżet i w dodatku Prezes Smagorowicz miał lekką rękę do obiecywanek kontraktowych i tak naprawdę to tam szrotu na ekstraklasę to nie było.
Podoliński przy cieniutkim budżecie i słabiutkim zapleczu,pokazał bardzo wielu drużynom (i niestety nam) że potrafi z niczego zbudować dość solidną drużynę, ale nie na ekstraklasę (w Ząbkach nie ma takiego zapotrzebowania) Pierwsze wyniki mogą być nie wcześniej, aniżeli za dwa lata, gdyż trzeba zmienić styl gry i wymiana 2/3 drużyny (jak nie więcej). Fornalik to dla mnie na dziś taka kaczka dziennikarska - M.Borek. Zresztą odwiedż dzisiejszy PS w w dziale "ptaszek" piszą dziennikarze, że Cracovię na dobrego trenera po prostu NIE STAĆ.
Ja mam nadzieje że wątku nie będzie bo miernota Podoliński nie przyjdzie .Tak rzeczywiście miał Płatka do podglądania .Taki z niego trener jak z Płatka .
Ty kolega squier strat napisał sedno sprawy -Fornalik dawał nadzieje na rozbicie kómarchowego burdelu (czyli wpiepszania się Filipiaka w ustalanie składu ,wkładania brudnych łap Jakuba w drużynę i pogonienie pseudo-dyrektora burlika)
Miernota podoliński weźmie na klatę wszystko -Janek karze wystawić Dudzica to będzie grał ,Burlik zrobi nam pseudo-transfery a Filipiak opowie kolejną bajkę w stylu ,,chciałem pchnąć Cracovię ostro do przodu ''.Pojawią się też wielkie wirtualne miliony na transfery .A że te będą śmieszne -winna jest przecież ,,niska podaż zawodników ''.
Zgiń przepadnij zmoro Podoliński a do Cracovii nie przychodź !!!!
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> potter - Fornalik trenując w Ruchu miał do
> dyspozycji bardzo wysoki budżet i w dodatku
> Prezes Smagorowicz miał lekką rękę do
> obiecywanek kontraktowych i tak naprawdę to tam
> szrotu na ekstraklasę to nie było.
> Podoliński przy cieniutkim budżecie i
> słabiutkim zapleczu,pokazał bardzo wielu
> drużynom (i niestety nam) że potrafi z niczego
> zbudować dość solidną drużynę, ale nie na
> ekstraklasę (w Ząbkach nie ma takiego
> zapotrzebowania) Pierwsze wyniki mogą być nie
> wcześniej, aniżeli za dwa lata, gdyż trzeba
> zmienić styl gry i wymiana 2/3 drużyny (jak nie
> więcej). Fornalik to dla mnie na dziś taka
> kaczka dziennikarska - M.Borek. Zresztą odwiedż
> dzisiejszy PS w w dziale "ptaszek" piszą
> dziennikarze, że Cracovię na dobrego trenera po
> prostu NIE STAĆ.
Ok ale powiedz mi, kto to był Piech, Jankowski, Sadlok, Sobiech, Grodzicki, Nykiel i praktycznie cały skłąd, przed szlifami u Fornalika ??
Nikt nigdy o nich nie słyszał, a teraz, że są dosć rozpoznawalni to bredzisz, że miał dobry skład, on ich odkrył, czyli nie miał takich gwiazd od początku tylko ich wyternował...
No to trzeba założyć wątek - Padoliński nie przychodz :)
Podoliński jest lepszy niż WS, to krok do przodu Fornalik byłby jednak skokiem:)
Cracovię na dobrego trenera nie stać. Przypomnę Ci, że na Masłowskiego nie było średniej krajowej. Dziś na bardzo dobrego juniora nie ma 2000 zł brutto. Dziś trener Tarasiewicz zarabia w Zawiszy 35 tys NETTO (jego słowa - trener nie może zarabiać mniej niż najlepszy zawodnik ligowy, to niemoralne) Osuch na to wyraził zgodę. W Cracovii widocznie skutkuje takie założenie - żaden trener nie może zarabiać więcej aniżeli Gł. Księgowy oczywiście Cracovii.
kolejna marionetka filipiaka....
ulat bis
Faktycznie Fornalik byłby jakimś gwarantem kroku do przodu i lepszych transferów dlatego też nie chciało mi się wierzyc że Filipiak zdecyduje się na taki ruch pomijając kwestie zarobków.
Natomiast jeśli faktycznie odmówił przejęcia Cracovii w tym katastrofalnym momencie gdy realnie groził nam spadek to wolę dać szansę Podolińskiemu aby mógł popracować na swoje nazwisko.
Moze byc, okaze sie jak to bedzie wygladało. Trzeba bacznie sparingi w przerwie obserwowac hehe :P
Cracovia nie musi grać w Ekstraklasie, pamiętajcie o tym :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)