http://www.weszlo.com/news/19655
[quote][b]Koniec tiki-taki w Cracovii - Waldemar Fornalik wraca na ławkę[/b]
5 maja 2014 - 21:44
Osiem miesięcy - tyle koniec końców będą trwały wakacje Waldemara Fornalika od piłki nożnej. Były selekcjoner, którego łączono przez ten czas z kilkoma klubami, ostatecznie zdecydował się wrócić na ławkę. Jak ćwierkają śląskie wróbelki, dogadał się z Januszem Filipiakiem i to on w przyszłym sezonie poprowadzi Cracovię.
Wojciech Stawowy został więc już ostatecznie odarty z nadziei. Aktualny (jeszcze) szkoleniowiec ?Pasów? zmienił ostatnio optykę i opowiadał, że chętnie zostałby przy Kałuży na następny sezon, ale jego relacje z ?górą? były tak toksyczne, że - po tych wszystkich ostrych konferencjach i wywiadach - rozstanie było nieuniknione. Na korzyść Stawowego też z pewnością nie działał fakt, że Cracovia mocno wyhamowała, a 90-procentowe posiadanie piłki przestało dawać wyniki, o czym najlepiej świadczą ostatnie wyniki z przeciętniakami:
- 0:1 z Koroną
- 0:1 z Podbeskidziem
- 0:2 z Widzewem.
Wygląda więc na to, że nie tylko nam [s]tiki-taka[/s] jako-taka Stawowego się przejadła, choć - już na pożegnanie - trzeba mu oddać, że jest jednym z nielicznych trenerów, którzy faktycznie odmienili swoją drużynę. A że efekt jest, jaki jest, to już inna sprawa. Fornalik natomiast pewnie liczył, że sama łatka ex-selekcjonera ?załatwi? mu posadkę w klubie z czołówki, ale na to, jak widać, się nie zanosiło. Ciekawi jesteśmy, co by się stało, gdyby były trener kadry miał wskoczyć do lekko przytopionego okrętu już teraz i spróbować uratować ligę (bo ona taka na sto procent uratowana nie jest), ale coś nam się zdaje, że to by było nazbyt wielkie ryzyko dla Smutnego Waldemara. Poprzycina żywopłot do lata i przyjdzie wraz z początkiem przygotowań do nowego sezonu.[/quote]
-
-
Giełda trenerów
Fornalik w Cracovii na 99%
http://www.weszlo.com/news/19655
:)-D
Aż podskoczyłem jak to przeczytałem.. Lepszej opcji chyba by nie mogło być jeśli to wypali. W Ruchu pokazał, że coś zbudować potrafi. A kadra to kadra - Smuda z rzeką osiąga dobre wyniki a w kadrze też było średniawo.
Trener jak na polskie realia świetny, jeżeli rzeczywiście trafi do nas to można liczyć na młodzież w I składzie.
no to Paniee Waldku , obys byl KINGIEM! i w ekstraklasie !
Tylko na razie mamy zawziętego WS, który powoli Nas prowadzi do 1 ligi.
Jeśli się to potwierdzi to super info!!!
no i wreszcie dobra wiadomosć:)
jeszcze tylko potwierdzenie i good
TAK! TAK! TAK! Ale żem się ucieszył!
to jest plotka
nie wiem skad isaac wzial to 99%
panowie trzeba Piast pokonac! bo obawiam sie spisku
Jak będzie oficjalna informacja, wtedy otworzycie szampany. Na razie to ćwierki śląskich wróbelków. Ostatnio ćwierkały o Wieczorku.
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to jest plotka
> nie wiem skad isaac wzial to 99%
może z 99% przesadziłem :) ale może dlatego że weszło często sprawdzają się plotki...
Żeby się nie okazało, że przyjdzie budować drużynę na awans ...
O ile to prawda to pewnie jest klauzula że w przypadku spadku umowa nie obowiązuje
Jeśli Fornalik przyjdzie, to zapewne dopiero po sezonie/w momencie kiedy utrzymanie sobie zapewnimy, tak mi się przynajmniej wydaje, że na ratowanie tonącego okrętu się nie zgodzi. Ale kto wie.
No cóż w razie spadku zatrzymamy Wąsa na rok, bo to specjalista od awansów jak twierdzą niektórzy, a Fornalik na kolejny sezon po awansie ;)
oby się potwierdziło :) :)-D
Mam nadzieję, że te plotki dojdą do Stawa. Może wreszcie chłop zabierze się do roboty. Kasę bierze, pierdzieli to samo co chwilę, a wymiernych efektów brak.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)