Koniec, Zawisza przegrał z Jagiellonią 0:1.
-
-
Pozostałe mecze I kolejki
Zawisza bez jakiegokolwiek pomysłu na grę,bo te dzidy od Skrzyńskiego i Strąka nie można nazwać pomysłem.
Legia fenomenalnie zaczęła
Legia już w 3 minucie zaczęła strzelanie z Widzewem. 1:0
Po jednym meczu trudno oceniać ale wydaje mi się, że Zawisza na nic więcej niż trudna walka o utrzymanie liczyć nie może
Tak mi się nasunęło jeszcze, Zawisza grając piach przegrał dziś z jagiellonią. Ten sam Zawisza który wiosną po zmianie trenera zrobił świetną serię, wygrał ligę, miał najlepszy stosunek bramek i przewiózł się po nas 3:1. Ciekawe co będzie jutro, z rywalem silniejszym niż jaga.
Ale ekstraklasa to nie pierwsza liga. Zawisza tam baardzo dużo bramek zdobywał po stałych fragmentach (nawet z nami, wszystkie 3 gole były właśnie po rożnych i karnym o ile się nie mylę). W e-klasie tak się nie da grać
Na 1:1 był to strzał z dystansu, Drygasa o ile dobrze pamiętam. 2:1 to rożny(gol Abbota, nie głową, miał czas na przyjęcie piłki), 3:1 karny. Większość goli w przeciągu sezonu jednak Zawisza robił z akcji, co nie zmienia faktu że był zabójczo skuteczny w wykonywaniu stałych fragmentów.
Bardziej jednak chodzi mi o porównanie z tym naszej ekipy która niejednokrotnie waliła głową w mur.
Mikita robi dobre wrażenie. Szkoda że nie udało się go ściągnąć do nas.
Nzg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na 1:1 był to strzał z dystansu, Drygasa o ile
> dobrze pamiętam. 2:1 to rożny(gol Abbota, nie
> głową, miał czas na przyjęcie piłki), 3:1
> karny. Większość goli w przeciągu sezonu
> jednak Zawisza robił z akcji, co nie zmienia
> faktu że był zabójczo skuteczny w wykonywaniu
> stałych fragmentów.
>
> Bardziej jednak chodzi mi o porównanie z tym
> naszej ekipy która niejednokrotnie waliła
> głową w mur.
>
> Mikita robi dobre wrażenie. Szkoda że nie udało
> się go ściągnąć do nas
Ja uważam, że Zawisza grał futbol prosty, skuteczny, typowo pierwszoligowy. W ekstraklasie raczej z taką grą będzie im ciężko :P
Mikita póki co dwie setki zmarnował :) Ale potencjał ma duży.
Mi imponuje Furman. Jak na ten wiek niesamowity spokój w rozegrnaiu piłki.
Legia w międzyczasie strzela i prowadzi 2:0, po chwili strzał Rzeźniczaka w poprzeczke.
Prostą piłkę w zeszłym sezonie grał Piast:) Możesz jednak mieć racje że Zawiszy nie będzie na to stać. Piast był bardzo skuteczny i bardzo powtarzalny.
Ktos musi grac w grupie spadkowej - typ pierwszy Zawisza.
Oglądając te cztery mecze do tej pory, to wszystkie drużyny oprócz Legii baaardzo słabe, ale nie popadam w optymizm, bo zobaczymy co jutro NASZE orły pokażą ;D
Ja właśnie oglądając 4 mecze do tej pory, to z meczu na mecz coraz bardziej wierzę, że jesteśmy w tej lidze w stanie coś osiągnąć, ale z oceną ostateczną lepiej poczekam do jutra, oby chłopcy dobrze grali, jakoś wyjątkowo w nich i trenera wierzę.
Co do Legii - bardzo przypadła mi do gustu gra tego Mikity, oprócz wykończenia (dwie zmarnowane "setki") gra naprawdę nieźle.
Obawiam się że po oglądnięciu kilku kolejek będzie trzeba dojść do wniosku że grupa mistrzowska powinna składać się z np. 4 zespołów;)
Nzg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Obawiam się że po oglądnięciu kilku kolejek
> będzie trzeba dojść do wniosku że grupa
> mistrzowska powinna składać się z np. 4
> zespołów;)
CRACOVIA, Lech, Legia i kto czwarty? :D
Może Śląsk?
Tak tylko tą 4 rzuciłem, nie mając na myśli konkretnych zespołów poza Lechem i Legią. Pewnie Śląsk będzie wysoko, strzelam że o pierwszą 4 powalczy, no chyba że straci jeszcze jakichś zawodników do końca okienka transferowego. Podobno ktoś się na Sobote ma pokusić.
Niedobrze ze ta legia tyle bram ładuje, bo nie będziemy na pierwszym miejscu.
jak nie strzelą jeszcze dwóch to będziemy :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)