leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> już się pogodziłem, ale wychodzenie na mecz bez
> obrony i ataku to już jest samobójstwo.
I to jest niestety bardzo trafna i smutna uwaga. Cracovia obecnie nie ma ani obrony ani ataku.
A może jednak moglibyśmy mieć przynajmniej jakąś namiastkę obrony i ataku gdyby Stawowy przyjął inną "politykę personalną" i postawił na innych zawodników (zarówno w ofensywie jak defensywie), którzy mogliby zagrać a zostali przez niego pominięci.
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
A ku.. wa mam drgawki i chce mi sie rzygać / rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, rzyg, jak słyszę słowo Stawowy.
Przez tego cymbała nie byłem dzisiaj na Pasach.
Niereformowalny Wojciech Stawowy.
Bollevic na szpicy, chodź na początku zeszłej rundy NIC to nie dawało.
Za późno wpuszczenie KITY. Oki, Dudzic w sparingach wypadł jako super strzelec, ale w lidze jak wyszło szydło z worka to trzeba było wpuścić Kite lub Rakelsa.
leszeczek Napisał(a):
......
[i]> No ale ja si nie znam i wcale nie cieszą mnie 2 punkty w typerze za wytypowanie wyniku
> dzisiejszego meczu.[/i]
Typując ma się nadzieje, że dany wynik padnie....
Po pierwszej bramce po cichutku ...Zawiszo jeszcze jeden,jeszcze jeden...;)?
Dla dobra Cracovii oczywiście........
Zibiland Napisał(a):
.....
..
[i]Trapezie musisz przyjąć ,że nie miałeś racji![/i]
Ależ oczywiście że nie miałem racji,
Napiszę więcej, byłem w błędzie.
W środę popielcową posypie głowę popiołem i obiecam iż już nic pozytywnego nie napiszę o zawodnikach Cracovii
Przez 40 dni będę jechał do woli z [b]należytą agresją[/b] po zawodnikach ze szczególną nienawiścią do trenera. ...;)
Wolę nie mieć racji będąc pozytywnym człowiekiem niż zatruwać sobie samopoczucie jadem do w/w ..
Ogólnie piłka i chodzenie na mecz to ma być dobra zabawa, relaks ....ot wszystko
Wygrają to dobrze,
Przegrają to widocznie byli słabsi
Jeszcze by tego brakowało abym rozpaczał z powodu wyników drużyny - bez jaj, co to nie mam innych zmartwień ;)
Zawsze luzik..;)
Wygrywaja to dobrze, przegrywaja to w sumoe nic sie nie stalo:)
... dla dobra Cracovii oczywiscie;)
Spoko, zmienia treneta i Trapez zmieni podejscie. Co do meritum. Za tydzien egzamin, trenerze! W podobnej sytuacji byl kiedys Orest Lenczyk, wierze w Pana, trenerze, cos tam Pan wymysli i nie przegramy.x
T[u]rapez[/u] Zawsze luzik..;)
Jak zawsze to i w te 40 dni....;)
Bojlewicz w tym sezonie strzelił 1 bramkę....Kita kilkukrotnie więcej......dlaczego nie grał Kita od poczatku? Nawet od poczatku 2 polowy gdyż było widac jak na tacy ,że brak napastnika.... Stoperzy Zawiszy mieli ulatwione życie i mogli spokojnie podchodzić do naszej bramki...Ale po co pisać jak i tak trener jest Wszechmocny i nieomylny i niereformowalny....
bez obrony? dzisiaj obrona w końcu była bardzo solidna bo w końcu nie kaleczył gry Kosanovic. oczywiscie Marciniak musiał dać sam na sam rywalom ale czemu Stawowy ma za to odpowiadać? myślicie, że każe mu tak grać? Żytko dzisiaj bardzi pewny. Dąbrowski również, Nykiel mi dzisiaj przypał do gustu.
tak naprawdę Zawisza nie istniał przez blisko 70 minut i nie robili sztycha. my za to mieliśmy dwie dwusetki i kilka dogodnych okazji bramkowych. To co zrobił Boljevic i Steblecki to istny kryminał.
kto jednak za to odpowiada? oczywiście będę tutaj miał wielkie pretensje do trenera bo A. Boljevic to piłkarski imbecyl B. Steblecki nie potrafi grać w piłkę nożna.
No ok zagalopowałem się bo coś tam umie i technike w miejscu ma fajną ale nie ma szybkości, zwrotności i generalnie nie potrafi biegać. A do tego jeszcze jest lebiodą. Jak się okazało Edi wcale nie jest w lepszej dyspozycji. Dzudzic niestety też nas nie zbawi a czarny ... szkoda gadać. Pole manewru było więc trochę ograniczone natomiast stawiam bańkę, że Kita by strzelił to co miał Dudzic. Rakelsa tak naprawdę nie znam ale jeśli zakładam, że nawet ja bym to strzelił to myślę, że on też. Strzelamy dwie i się teraz śmiejemy ale niestety ...
Podsumowując. Paradoksalnie pomimo porażki obrona na plus, bez Kosanovica wygląda to o niebo lepiej. No i nie ma kim straszyć z przodu nawet jeśli Roki się dwoi i troi to nie ma poprostu z kim pograć...
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> Spoko, zmienia treneta i Trapez zmieni podejscie.
> Co do meritum. Za tydzien egzamin, trenerze! W
> podobnej sytuacji byl kiedys Orest Lenczyk, wierze
> w Pana, trenerze, cos tam Pan wymysli i nie
> przegramy.x
Jak ktoś mówi że nie przegramy to już przegraliśmy. Posypać popiołem głowę, wprowadzić zmany w składzie i wygrać!!!
Def. pomocnik to taka pozycja na której najwięcej się walczy,tym samym jest jedną z najbardziej podatnych na kontuzje.Trzeba być takim genialnym taktykiem jak WS żeby posadzić Mikulica który w sparingach prezentował się bardzo dobrze na trybuny,zawężając sobie pole manewru w razie urazu Szeligi do Zera! Trener strzelił sobie w kolano,a co gorsza zrobił to na umyślnie by zrobić z Burlikowskiego pajaca,bo ten powiedział na konferencji że Mikulić jest już gotowy do gry.Wojtka ego nie mogło dopuścić by jego wróg miał rację więc udupił Tomislava na trybunach.Obyś Panie trenerze poszedł po rozum do głowy i w Derbach wystawił parę stoperów Mikulić-Dąbrowski,w innym przypadku według mnie będzie to sabotaż,spowodowany prywatną rozgrywką na lini trener-dyr.sportowy.
[img]http://imageshack.com/a/img7/5582/save0038.jpg[/img]
Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije (brak Mikulića w 18 meczowej - był by idealnym zmiennikiem dla Dąbrowskiego, który by załatał dziurę po Szelidze) a tak to same POMYJE!!!
szuwarek Napisał(a):
> Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije (brak
> Mikulića w 18 meczowej - był by idealnym
> zmiennikiem dla Dąbrowskiego, który by załatał
> dziurę po Szelidze) a tak to same POMYJE!!!
Dokładnie , idealnie napisane , Do tego Steblecki w 1 skaldzie to byly istne jaja juz na rozgrzewce bylo widac ze gosc nie ma sily albo ma dobrego kaca . Ale ponoc trener najlepiej widzi w jakiej kto jest dyspozycji . Moze slepnie i mu sie Seba myli z jakims innym blondynem .??
boniekKrK Napisał(a):
>Trzeba być takim genialnym taktykiem jak WS żeby posadzić Mikulica który w sparingach prezentował się
> bardzo dobrze na trybuny,zawężając sobie pole manewru w razie urazu Szeligi do Zera! Trener
> strzelił sobie w kolano,a co gorsza zrobił to na umyślnie by zrobić z Burlikowskiego pajaca,bo
> ten powiedział na konferencji że Mikulić jest już gotowy do gry.Wojtka ego nie mogło
> dopuścić by jego wróg miał rację więc udupił Tomislava na trybunach.Obyś Panie
> trenerze poszedł po rozum do głowy i w Derbach wystawił parę stoperów Mikulić-Dąbrowski, w
> innym przypadku według mnie będzie to sabotaż,spowodowany prywatną rozgrywką na lini
> trener-dyr.sportowy.
Gdyby Stawowy wystawił Mikulica to przegralibyśmy nie 0:2 tylko 0:3.
Klub nie zdążył zgłosić zawodnika do gry więc byłby walkower
Szkoda, że sztab trenerski (TRENER) nie reaguje błyskawicznie na fakty jakie mają miejsce na boisku. Wejście w 56 min Dudzica (nie dającego NIC zespołowi), 73 min tracimy bramkę, dalej z przodu nic się nie dzieje (mało tego, gra z przodu coraz gorsza) wejście w 87 min Kity (chyba tylko dla statystyki). Między 73 min a 87 min na boisku mogły zaistnieć sytuacje, które byłyby dla nas pomyślne ale było widać, że brakuje nam faktycznego napastnika i aż się prosiło o dokonanie zmiany na Kitę lub Rakelsa. Zmiana dokonana była spóżniona o co najmniej kwadrans. Nie spać, reagować.
1. Matko ma zdecydowane problemy z grą nogami, co przy naszej taktyce generować będzie mnóstwo problemów. Warto postawić na Pilarza. Zapewnia on spokój w defensywie a nie nerwowość. Wczoraj zamiast Perdijica widziałem w bramce Cabaja.
2. Nawet Barcelona zagrywa piłki na skrzydła. Jeżeli Marciniak jest 20 razy na połowie przeciwnika, z czego 15 niekryty powinno mu się dograć piłkę.
3. Saidi powinien ćwiczyć przyjęcie piłki po treningach. Jego technika jest tragiczna.
4. Warto wypróbować wariant z Bojleviciem na ofensywnym pomocniku i Kitą w ataku. Myślę, że obaj będą zadowoleni.
"Szkoleniowiec jest rozliczany z wyników - prawda. Niech nikogo nie zmyli ligowa tabela, bo Stawowy ma lepsze wyniki od zdecydowanej większości szkoleniowców. Po pierwsze dlatego, że wymaga od swoich piłkarzy czegoś zupełnie innego, nowego. Po drugie dlatego, że na miarę jego i ich skromnych możliwości mu to wychodzi. Po trzecie dlatego, że swojego planu i filozofii konsekwentnie się trzyma. Po czwarte dlatego, że nie tworzy prostych wymówek. Po piąte dlatego, że się tego nie boi, ale w sens tego wszystkiego głęboko wierzy."
W pełni popieram!
Wywiad przed meczem (w częsciach kilku), wywiad z trenerem, wywiad z zawodnikiem, wywiad przed meczem, wywiad po meczu, wywiad z kolejnym zawodnikiem, wywiad w przerwie meczu, wywiad w przerwie między wywiadami, wywiad z porządkowym, wywiad z babcia klozetową, wywiad z wywiadowcą, kontrwywiad....
MNIEJ WYWIADÓW - WIĘCEJ TRENINGÓW.
Mniej gadania, więcej grania.
Co to my jesteśmy ? Słup ogłoszeniowy ? Program rozrywkowy ?
Arbuz:
1 - Chyba nie pamiętasz gry Pilarza w wielu meczach. Strzelam, że tak na prawdę to porównywalny poziom bramkarzy i gdy Krzysiek jest bez formy powinien grać Matko. Bramkarz jest przede wszystkim od bronienia(1/3 puszczonych goli na konto Pilarza) a nie rozgrywania które jest umiejętnością drugorzędną dla golkipera.
2 - Marciniak był co jakiś czas przy piłce, wtedy jednak kluczowe było to, że nie miał do kogo zagrywać w polu karnym. Dodam jeszcze, że jednym z bardziej popapranych pomysłów(coś jak Wiśnia jako rozgrywający) jest wystawianie Marciniaka do wykonywania rzutów wolnych. Gość nie potrafi zagrać dobrej górnej piłki.
3 - Racja. Chłop coś tam potrafi zagrać, ale piłka mu nieraz odskakuje. Gdyby jeszcze skupił się na pograniu z kimś a nie chaotycznych rajdach...
4 - Ciężko powiedzieć:)
Z tym nie zgłoszonym Mikuliciem to potwierdzone info? Ktoś co jakiś czas o tym wspomni a nigdzie nic na ten temat nie widziałem. Było jedynie o robieniu krzywdy. Nie jest to tworzenie wymówki?
a po co sie spieszyc, ze zglaszaniem zawodnika, jak trener i tak powiedzial, ze nie zagra ?
Wystarczylo wziac Jaroszynskiego do skladu, wtedy mozna bylo Marciniaka przesunac do srodka, na bok Jaroszynski, a Dabrowski na defensywnego.
Na upartego to mozna bylo tez Kusia dac za Marciniaka, a na srodek Adama, a Dabrowski na defensywnego.
Juz totalnie na upartego to Kusia za Nykiela, a on do srodka, Dabrowski na defensywnego.
Mozna bylo wiele zrobic, ale to trzeba reagowac na wydarzenia na boisku.
Pilarz niejednokrotnie ratował nam skórę. Nie uważam by Matko był kiepskim bramkarzem. Mi chodzi tylko o to, że obrońcy często podają do bramkarza i on jest odpowiedzialny za rozpoczęci ataku a ma problemy z grą nogami. Natomiast i tak jest dużo lepszy w tym co robi od na przykład żałosnego Żytki, który powinien dostać dożywotni zakaz gry w piłkę. Santo niech go weźmie do czelsi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)