do usunięcia.
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
A to podpisujemy z Mikuliciem?
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A to podpisujemy z Mikuliciem?
Jeżeli nie podpiszą kontraktu, to będę uważa to za SABOTAŻ.
szuwarek Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A to podpisujemy z Mikuliciem?
>
> Jeżeli nie podpiszą kontraktu, to będę uważa
> to za SABOTAŻ.
Żeby była jasność - ja też tak uważam - ale nie wiem czy gość z takimi umiejętnościami i doświadczeniem "łyknie" tabiszokontrakt.
Chyba, że mu bardzo Grecy dopiekli
Już to pisałem. Długo obaj szmalu nie wąchali i tylko w tym nadzieja.
Jacy obaj? Bo chyba wypadłem z obiegu.
leszeczek Napisał(a):
> Jacy obaj? Bo chyba wypadłem z obiegu.
Mikulcić i jego agent.
Przegląd Sportowy o defensywie Cracovii i niedoszłym transferze Bartkowa
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,cracovia-ma-czterech-doswiadczonych-obroncow,artykul,419985,1,1059.html
Cóż. Jeśli nie są to przymiarki do negocjacji kontraktowych, patrząc na skład osobowy naszej obrony, i to co pokazał na boisku na tle naszych kopaczy, to odpalenie Mikulica nazwałbym sabotażem.
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Terazpasy.TV-Trener-Stawowy-o-testowanym-Mikuliciu-Musialby-powalczyc-o-miejsce-w-skladzie
Bucky Nome Napisał(a):
> Cóż. Jeśli nie są to przymiarki do negocjacji
> kontraktowych, patrząc na skład osobowy naszej
> obrony, i to co pokazał na boisku na tle naszych
> kopaczy, to odpalenie Mikulica nazwałbym
> sabotażem.
>
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Terazp
> asy.TV-Trener-Stawowy-o-testowanym-Mikuliciu-Musia
> lby-powalczyc-o-miejsce-w-skladzie
Wiedziałem - pajac i tyle. Nie ściągnął swojego pupilka więc od razu gość kasujący naszych kopaczy do odstrzału. Może w końcu do odstrzału będzie trener?
Jeśli Stawowy nie jest przekonany do Mikulica, ale jest przekonany do Żytki, to jest to sabotaż. Chorwat był jednym z niewielu piłkarzy w Cracovi o którym można powiedzieć coś pozytywnego po tym meczu.
Edit: Dodam jeszcze, że stwierdzając: "To nie jest kwestia zawodnika, tak jak się spodziewałem, że on przychodzi z zewnątrz do nas i wskakuje w skład, że ja bym dzisiaj bił się o tego piłkarza, bo za tydzień jest mecz z Zawiszą i ja go muszę mieć w podstawowej jedenastce, bo nawet gdyby był naszym zawodnikiem to w podstawowej jedenastce by się nie znalazł." Stawowy bardzo dyskredytuje się w kwestii selekcji piłkarzy. Strzelam że potrzebny byłby Skrzyński żeby móc wybiec na środku obrony obok Żytki.
Czyli tak jak pisałem kilka dni temu. Nawet jeśli ten Mikulic podpisze kontrakt , to prędzej na środku obrony zagra Nowak niż on. Stawowy jest niereformowalny i to jest jego największy problem. A mógłby być niezłym trenerem...
nie mam pytan
Jasne, niech otwarcie wszędzie naopowiada, że gość jest trzy razy lepszy od naszych obrońców i musimy go koniecznie mieć. Wtedy na pewno będziemy mieli mocną pozycję w negocjacjach transferowych i kontraktowych i na pewno zatrudnimy go od zaraz - w końcu idealnie wpisuje się w szwajcarską filozofię transferową, a jej twórca chętnie wyłoży każde pieniądze.
A do odstrzału - tyle że z forum - to może będą w końcu wszyscy bezkarnie wyzywający trenera i zawodników Cracovii frustraci?
@ Arro:
Jaki jest koń, każdy widzi - nie trzeba nic opowiadać.
wszystko jasne.
poza tym Jugol ma ważny kontrakt, zatrudniony jest w Gracji, a z nimi to dogadać się trudno. trza by z pół roku na certyfikat czekać.
tak jak już kiedys pisałem, za Kosę zagra Skrzyński lub nikt.
Objawy frustracji widoczne są niestety u trenera....rozumiem sprawy negocjacji warunków kontraktu, ale gołym okiem widać ,że Mikulic ogarnia sprawy i jest fachowcem !
Trener takze mógł wygłosic swoje koronne zdanie: "Musi przez jakiś okres poznać filozofie gry w Cracovii...;) Wtedy byłoby wszystko jasne....a tak domysły... a za tydzień Zawisza....
Bucky Nome Napisał(a):
> @ Arro:
> Jaki jest koń, każdy widzi - nie trzeba nic
> opowiadać.
Może i widzi każdy, ale sam Mikulić i jego menago niekoniecznie muszą zostać przekonani przez Stawowego, że byłby on dla nas zbawieniem, bo wtedy postawią takie warunki, że będziemy mogli o nim jedynie pomarzyć...
Arro Napisał(a):
> Bucky Nome Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > @ Arro:
> > Jaki jest koń, każdy widzi - nie trzeba nic
> > opowiadać.
>
>
> Może i widzi każdy, ale sam Mikulić i jego
> menago niekoniecznie muszą zostać przekonani
> przez Stawowego, że byłby on dla nas zbawieniem,
> bo wtedy postawią takie warunki, że będziemy
> mogli o nim jedynie pomarzyć...
Wiesz, obaj tak naprawdę spekulujemy :) Jakby nie chcieli grać u nas, to by nie przyjechali na testy. Widocznie nie maja wielu alternatyw a i jego wiek nie uprawnia do Bóg wie jakich żądań i oczekiwań.
Cóż najlepiej (tylko nie besztajcie mnie za to) byłoby po sezonie się pożegnać z panem Wojciechem, fajnie , że wprowadził nas z powrotem do ekstraklasy, fajnie, że zaczęliśmy grać jako tako po kilku sezonach marazmu i bezsensownego kopania, jednakże, swoimi decyzjami Stawowy sam sobie strzela w stopę, a mówię tu o prawdopodobnym braku wzięcia Mikulicia, lub ew, późniejszym nie wystawianiu go do składu (casus Świerczewskiego, Lacicia, i Bóg wie kogo jeszcze)...jeżeli klub jeszcze nie podjął poszukiwań i rozmów z innym trenerem, w co osobiście wątpie, to powinien takie kroki poczynić - jedyne czego się obawiam to zawitanie do naszego klubu duetu Hajto-Dźwigała, ten drugi ostanio w wywiadzie stwierdził, że podpatrując w Turcji m.in Cracovię, w przyszłości starał by się wdrażać podobne schematy gry, czym chciał pewnie zaplusować w naszym zarządzie...
Owszem nie wiadomo jak na dłuższą metę spisiwałby się Tomislav, lecz wyobraźcie sobie hipotetycznie, że ten zawodnik mógłby rozwiać wszelkie braki w grze głową w naszym i przeciwnika polu karnym , a tak to co? Adam zagra na stoperze, lub Damian? Już widzę jak przy rożnym kryją głowackiego, Goulona , Stano, czy innych rosłych dobrze grających glową...
Ilekroć na stadionie słyszałem bluzgi w stronę Wojtka, lub okrzyki w stylu : Stawowy won! , to mnie ku**ica brała i musiałem uspokajać krytkyków od siedmiu boleści, co pokazywali swoje zdanie co do trenera niezależnie od wyników, teraz mi już chyba przejdzie i wezmę sobie na wstrzymanie gdy kolejny raz usłysze podobne epitety...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)