nie chce mi sie szukac, kto to pisal, ale ciesze sie ze dzis Kita zamknal usta znafcom twierdzacym ze nie nadaje sie do debiutu w e- klasie, i brawo WS ze dal w koncu gosciowi szanse, w gruncie rzeczy mamy calkiem dobra lawke i spora wymiennosc, no oprocz obrony gdzie Zytko bedzie gral do smierci ;) :P
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Kita pokazał, że jest lepszym zmiennikiem niż np. Dudzic. Wreszcie debiut, może teraz WS da szansę innym.
Przez Naszą obronę kiedyś zawału dostanę. Legia przy takich okazjach jakie miało Podnbeskidzie pewno jeszcze z dwie bramki by nam strzeliła.
chcialbym zeby napierdalacze ktorzy wyrzucali Stawowego , przyznali sie do błedu. bo wielu ucichło
Przyznaje się do błędu. Stawowy to poukładał. Akurat takie głosy byłyby bardziej wskazane po meczu z Jagiellonią, ponieważ z PBB zagraliśmy kiepsko, jednak wynik meczu był bardzo dobry a i pojawił się na boisku Kita(który z resztą miał w wiktorii udział).
Nesta, znów zaczynasz. Nie otwieraj tej puszki pandory.
Ja się cieszę ze zdobywanych punktów, chodź byłem krytykiem WS i dalej będę wypominał mu jego błędy. Zmpdyfikował taktykę chwała mu za to i idziemy do przodu.
Gaudeamus, nie otwieraj puszki pandory pt. "zmiana taktyki" ;)
Myslę ,że Wojtek najlepiej wie ,że (tak jak w zasadzie ZAWSZE po dłuższej przerwie) zagralismy słabszy mecz.
Tak było po przerwie przed Zawiszą tak było i teraz.
Udało się i dalej robimy swoje:)
No to jeszcze czekamy na debiut Żurka i Wełny.
Nesta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> chcialbym zeby napierdalacze ktorzy wyrzucali
> Stawowego , przyznali sie do błedu. bo wielu
> ucichło
Właśnie miałem pisać o tym. Ja się przyznaję, ze napierdalałem na Stawowego. Pisałem w okresie wakacji bodajże, że tiki-taka nie rozwinie się przy Stawowym i trzeba go zmienić. Uważam ze nasza taktyka jest już lepsza, ale musimy poprawić grę obronną przede wszystkim (porządny zespół buduje się od tyłu). Cieszy mnie fakt że wreszcie zagrał Kita i pokazał ze jest lepszym zmiennikiem niż Dudzic. Mam nadzieję że trener da szansę innym młodym zawodnikom (Kapustka).
Nesta Napisał(a):
> ucichło
Przyznaje sie
amen synu
kkk_84 Napisał(a):
> Nesta Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > chcialbym zeby napierdalacze ktorzy wyrzucali
> > Stawowego , przyznali sie do błedu. bo wielu
> > ucichło
>
Czemu ma służyć takie pisanie? Problem w tym że tzw.napierdalcze to najczęsciej ludzie oddani Cracovii , ludzie mający zaliczone wiele meczy wyjazdowych, ludzie dla których gra i występy Cracovii są czymś ważnym i dlatego mają prawo do swoich spostrzeżeń bo dobro Pasów leży im na sercu. Obecna gra cieszy i wszyscy życzą aby było tak nadal bez względu kto będzie na etacie trenera! A Wojciech niech wyciąga co nalepsze z obecnej kadry ku uciesze wszystkich którym dobro Cracovii leży na sercu!
Nesta Napisał(a):
> ucichło
Zwycięstwo ma wielu ojców, porażka jest sierotą.
Ja dobrze życzę Stawowemu i gratuluję mu dzisiaj dobrych zmian. Podobno zwycięzców się nie sądzi:D ale po takim horrorze ubierać wór pokutny? No bez przesady. A co by było, gdyby pech się na nas uwziął, strzał Władka obronił cudem bramkarz, a Saidi strzelił w poprzeczkę? Już tak bywało, a powiedzieć coś dobrego o grze prawej strony naszej obrony (i Roka) naprawdę trudno.
A więc, fajnie że wygrywamy. Fajnie że Stawowemu szczęście dopisuje, a jeszcze lepiej, że zmienił sporo w grze zespołu w stosunku do wiosny. Ja jednak dzisiaj mało nie dostałem zawału, czy dałoby się coś zrobić, żebyśmy dotrwali do końca rundy żywi bez konieczności wszczepiania by-passów?:)
Zwyciężców się nie sądzi, zwyciężców się oklaskuje.
Nesta Napisał(a):
> ucichło
pragnę zauważyć, że drużyna pod wodzą Stawowego w ciągu całego roku kalendarzowego rozegrała raptem 3-4 na prawdę dobre spotkania.
stąd wnioski wyznawców o rychłe rozpoczęcie procesu beatyfikacyjnego uważam za kpinę.
nie czytałem o beatyfikacji za to czytałem o psycholu ... w życiu po prostu trzeba mieć klasę. Każdy trener jest do zmiany, ale Stawowemu życzę wielu lat w Cracovii, bo wtedy będzie to oznaczało, że Cracovia tak dobrze gra, że nie ma podstaw do zmiany trenera.
Dzisiaj w pierwszej połowie miałem wrażenie, że oglądam mecz w I lidze z wymianą wielu podań na swojej połowie boiska. Dobrze, że przerwa obudziła zawodników ( poza Budzińskim)
> nie czytałem o beatyfikacji za to czytałem o psycholu ... w życiu po prostu trzeba mieć klasę
Rozumiem, że wykorzystywanie wygranych ale źle rozegranych (jak ten) meczy do kreowania mitu nieomylności trenera to efekt posiadania tejże klasy. Nie byłoby tej farsy jakby niektórzy potrafili przyznać, że Stawowy też jest człowiekiem i popełnia błędy, a jego taktyka nie jest w 100% optymalna. Wprowadzanie korekt do tejże taktyki na razie prowadzi w dobrym kierunku, co mnie osobiście bardzo cieszy. Ale oczywiście niektórzy wolą tego nie dostrzegać.
jego taktyka jest w 100% optymalna. ta którą ma w głowie. trzeba ją jedynie wytrenować a na to potrzeba czasu. jest coraz lepiej i będzie tylko lepiej z kazdym razem.
po tej przerwie mamy np 2 nowe schematy na rozegranie rzutu rożnego. po nim padła pierwsza bramka (minut wczesniej po nim Steblecki strzelał w bramkarza).
dzisiaj zresztą sam Stawowy mówił, że jest sporo mankamentów ale nad wszystkim PRACUJĄ. rozumiecie? PRACUJĄ. nie będzie tak, że Stawowy w poniedzialek na treningu powie, sluchajcie nie gramy juz tego tylko teraz bedziemy to robic tak. tylko przyjdzie i powie ok panowie bierzemy sie dalej do roboty i trenujemy swoje. to co w zeszlym tygodniu, to co rok temu. az nam nie bedzie wychodziło tak jak mam w planach
Przecieram oczy ze zdumienia... Naprawdę dawno nie widziałem tak wysoko Cracovii.. Wiemy że Staw ma lepszą runde jesienną ale już teraz możemy mówić że w nastepnym sezonie gramy w Ekstraklasie ;) Brawo!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)