Troszkę dziwne ,że wogóle Mentny to piszesz.
Po ostatnich meczach trzeba by być mocno nieodpowiedzialnym aby rządać zmiany trenejro.
Co nie znaczy ,że:
a)Skład jest do uzupełnienia- i tu najbardzie się boję zerowej współpracy Burlikowski-Staw
b)Wojtek z drużyną muszą ciężko pracować nad kulejącymi elementami takimi jak np CELNE dośrodkowanie:)
-
-
WOJCIECH STAWOWY MUSI ZOSTAĆ !!!!!
I ogólne rozegranie stałych fragmentów gry, szczególnie rzutów rożnych. Na razie robią to gorzej niż dzieci pod blokiem.
Ale to nie jest takie dziwne wcale. Do niedawna uważałem, że należy zmienić trenera. Od meczu z GTS-em zespół zaczął grać inaczej. Podania mają jakiś sens i cel, a nie kopanie się po czołach na swojej połowie, aby w końcu po błędzie stracić bramkę. To było koszmarne, ale teraz się w znacznym stopniu zmieniło, to i u mnie się zmieniło. Zwolennikiem Wojtka wielkim wciąż nie jestem, ale powiedzmy ostatnio nieco mnie przekonał. Czekam na więcej. Jeżeli po rundzie zasadniczej znajdziemy się w pierwszej 8, to napiszę do wszystkich którzy bronili Wojtka - mieliście rację, ja się myliłem. Dla jasności napiszę to naprawdę z wielką radością.
Zespół zaczął inaczej grać od meczu z Legią a nie od derbów. Myślałem ,że to Legia taka mocna ale potem kolejne mecze potwierdzają ,że WS twórczo rozwinął "swoje granie". Jest na dziś ABSOLUTNIE nie do "ruszania"...natomiast UZUPEŁNIENIA składu panie Prezesie!!! (niedługo żywcem nie będzie kim grać).
Bartosz Ława:
"...Cracovia jest najlepiej grającą drużyną w ekstraklasie. Nikt nie lubi biegać za piłką, a krakowianie utrzymują się przy niej bardzo długo, bez względu na to, z kim grają. Zdecydowanie to odczuliśmy. Grając w środku pola z Maksem Rogalskim, mieliśmy duży "kołowrotek"..."
Popieram, po ostatnich meczach, byłbym szalony gdybym zdania nie zmienił.
Stawowy powinien zostać, nasi kopacze ostatnio prowadzą grę i każdy mecz ostatnio jest bardzo efektowny, poprostu chce się je oglądać. Ponadto widać, że zawodnicy chcą grać dla niego, sam ich chyba mocno związał z Cracovią, nie odkładają nogi, walczą do końca. Wzmocnić drużynę zimą i dać mu pracować, wygląda to na prawdę dobrze.
Poprawić:
-defensywę,
-skuteczność,
-stałe fragmenty gry
A będzie rewelacyjnie.
Ciekawe czy Ława wie ile punktów zdobyliśmy w ostatnich czterech meczach?
Ech, zubereg, Ty wciaz w glebi serca jednak na nie. Popatrz czasem pozytywnie:)
Zubereg na trenera!
I w najbliższych 2 meczach musi zdobyć 12 punktów!
A co.
Cracovia rozwija się, mimo braku wyników
Piotr Krukowski
- Kiedy patrzę na krakowian, to z wrażenia przecieram oczy - mówi Kazimierz Węgrzyn o grze drużyny, która w ekstraklasie zajmuje dopiero 10. miejsce.
Zdaniem komentatora Canal+ mimo niskiej pozycji w klubie nie powinni panikować, tylko ufać trenerowi Wojciechowi Stawowemu.
Cracovia przegrała w sezonie pięć z 10 spotkań, ale jest chwalona za styl. W sobotę przegrała z Pogonią. Po zakończeniu spotkania postawę krakowian docenili rywale, którzy podkreślali, że nawet przez Legię (porażka 0:3) nie zostali tak zdominowani.
- To marne pocieszenie - wzrusza ramionami obrońca Adam Marciniak, a Milosz Kosanović dodaje: - Gramy fajnie, ale nie zdobywamy punktów. Wolałbym, gdyby drużyna prezentowała się gorzej, ale miała lepsze wyniki.
W sobotę faul Serba w polu karnym zadecydował o tym, że drużyna poniosła piątą porażkę. - Rezultat jest przypadkowy. Mecz skończył się wynikiem 0:1, ale gdyby Cracovia wygrała 4:1, to piłkarze ze Szczecina nie mogliby mieć pretensji - przekonuje Węgrzyn. - Pod Wawelem nie powinni zmieniać stylu na taki, który potencjalnie byłby efektywniejszy, bo gra drużyny wygląda naprawdę dobrze. Zespół stwarza sytuacje, podoba mi się to, jak buduje akcje. Duża w tym zasługa trenera Wojciecha Stawowego, przy którym piłkarze "bez nazwisk" bardzo rozwinęli umiejętności.
W ostatnim czasie największe postępy poczynili młodzi Kosanović, Damian Dąbrowski, Krzysztof Danielewicz i Sebastian Steblecki. Serb w tym sezonie prezentuje się lepiej od Mateusza Żytki i stał się liderem defensywy.
Dąbrowski wygryzł ze składu kapitana Sławomira Szeligę, a pozostała dwójka w dużym stopniu decyduje o ofensywnej grze zespołu. - Rozwinął się także sam szkoleniowiec. Cracovia gra lepiej niż za jego pierwszej kadencji, kiedy ja w niej grałem. Kiedy na nią patrzę, z wrażenia przecieram oczy. Na razie nie było zespołu, który potrafiłby narzucić swój styl krakowianom. Ponadto żadna inna drużyna w ekstraklasie nie potrafi tak wychodzić spod pressingu - uważa Węgrzyn.
Były obrońca przy Kałuży występował w latach 2003-05. Rok później pracę w klubie zakończył Stawowy. Przez sześć kolejnych lat nie odnosił sukcesów. Przed poprzednim sezonem wrócił do Cracovii, z którą wywalczył awans. - Dlaczego nie poszło mu w Arce Gdynia czy GKS-ie Katowice? Może brakowało mu spokoju w pracy, bo kiedy go ma, to najlepiej się czuje. Niedawno Stawowy mówił, że potrzebuje trzech lat na takie poukładanie drużyny, by zaczęła walczyć o mistrzostwo. Wierzę, że potrafi tego dokonać, ale musi mieć wsparcie ze strony działaczy - zaznacza Węgrzyn.
[b]Niezbędne jest także wzmocnienie drużyny. - Trzeba sprowadzić zawodników, którzy wyraźnie podniosą jakość - mówi ekspert. - Takich jak Dawid Nowak. Kiedy przychodził, miałem spore wątpliwości. Transfer wydawał się bardzo ryzykowny, a okazał się dobrym posunięciem.[/b]
Lexal
Jak tylko wygramy na wyjeździe 3-0 w równych składach, lub jak pokonamy towarzyszy Czerwińskiego to bądź pewny-będę pozytywny:)
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lexal
> Jak tylko wygramy na wyjeździe 3-0 w równych
> składach, lub jak pokonamy towarzyszy
> Czerwińskiego to bądź pewny-będę pozytywny:)
Nie prawda. Pozytywny nigdy nie będziesz.
Ciekawe kto z nas chciał awansu. Przypomnisz mi?
4 dni później
Panie trenerze kolejny raz chylę czoła... :)
"Babajaga" spalona we własnej chacie :)
Jedyny minus to wpuszczenie w końcówce Dudzica na boisko - dobrze że grał tak krótko i nie zdążył zepsuć zdobyczy punktowej...
Dyskutant od konta motorycznego jeszcze milczy ...
brawo khalid za spostrzeżenie że gramy inaczej od Legii, ba na zawiszy już mogliśmy triumfować... problem Cracovii to jest brak ławki... a nie Stawowy !!!! a to juz rola Klubu jako organizacji ! gdzie jest Burlkowski ???? bo słyszałem że ma przygotowane transfery ale jak Stawowy odejdzie....
Po co poszerzać ławkę? Nawet jeśliby ściągnąć C.Ronaldo, Hazarda i Ribery'ego, to i tak graliby Dudzic, Boljević i Štraus ;)
zubereg twoja ortodoksja jest fascynujaca sfolguj trochę...Stawowy z g..a zrobił bicz !!!!!
Apel do modów!!! Myślę,że utrzymywanie tematu " Wojciech Stawowy musi odejść" w zaistniałej sytuacji jest co najmniej niestosowne i powinno być (mam nadzieję na zawsze) zawieszone!!!
poddaje sie :-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)