Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ech. liczyłem na to, ze Dolcan zremisuje...
>
> Flota jednak zaczyna zagrażać :(
W drugiej połowie Dolcan nie schodził z połowy Floty, niemniej jednak obrona Częstochowy się udała i 3 punkty jadą do Swinoujścia.
Nie muszę dodawać, że do nas przyjadą z identycznym nastawieniem i obyśmy nie musieli wysłuchiwać jak to "rozegraliśmy najlepszy mecz w rundzie, tylko wyniku zabrakło..."
>
> Nie oglądałem, czy karny dla Zawiszy był
> słuszny?
Bardziej ewidentnego trudno sobie wyobrazić (ordynarna wycinka przez ostatniego obrońcę gościa wychodzącego na "sam na sam", co prawda trochę do boku i chyba dlatego sędzia nie dał kartki, która skutkowałaby wylotką)
-
-
Pozostałe mecze 27 kolejki ...
obejrzałem z nudów mecz Warta - Zawisza i...
... wnioski mogły by być optymistyczne , bo Zawisza gra obecnie koszmarną piłkę (to nie przypadek, że i z Okocimiem i z Wartą. I nie ma co się sugerować wynikami, bo te w 1. lidze od gry nie zależą), ale:
- po zdobyciu prowadzenia (szczęśliwego, bo ta melepeta z Warty wycięła w sposób pokazowy, mimo, że za plecami miałal Murzyna i jeszcze jednego obrońcę z Warty, na których zawodnik Zawiszy by się zatrzymał) - co robi trener:
a) każe bezsensownie atakować - 1 pkt
b) każe uspokoić grę tysiącem podań - 2 pkt
c) każe się cofnąć i liczyć na kontry, by oszczędzać siły na ważny mecz w środę - 5 pkt
- po przerwie gdy Warta stawia wszystko na jedną kartę i zaczyna być groźnie - co robi trener?
a) zdejmuje obrońcę i wpuszcza napastnika, na dodatek będącego bez formy - 1 pkt
b) nic nie robi - 2 pkt
c) zdejmuje napastnika i wpuszcza dodatkowego obrońcę - 5 pkt
jeśli zdobyłeś 10 pkt - to jesteś Tarasiewiczem
jeśli zdobyłeś 9-3 pkt - to jesteś Pasieką
jeśli zdobyłeś 2 pkt - to nie napiszę kim jesteś, bo by zaraz ktoś zwymiotował
Może Tarasiewicz jest kobieciarz, hazardzista i alkoholik, ale nie obchodzi mnie co on robi poza pracą. A w tej jest zabójczo skuteczny: w 2 meczach wyjazdowych 6 pkt i bramki 5:0. I to mimo tego, że Zawisza gra obecnie znacznie gorzej niż Cracovia i jest równie mało skuteczny -, tyle setek co zmarnowali z Wartą po kontrach to - jakbym przeżył dejavu. Ale ten "odpowiednik" Cracovii dowiózł prowadzenie (też po karnym) do końca. Bo ma [b]trenera[/b], który elastycznie reaguje na to co dzieje się na boisku.
Mam tylko niewielką nadzieję, że Gabor w Okocimiu to zobaczył i przekazał gdzie trzeba
Bo - jak dotąd wierzyłem w awans (mimo wuefisty za sterem) - tak po plotkach o LZS Termalica Stal Brukbet Asseco Nieciecza Marma VanPur Rzeszów - zaczynam się obawiać.
A swoją drogą czy to nie ciekawe, że za słabi na Cracovię Skrzyński i Nawotczyński brylują w obronie rywala?
Niemniej - tak jak w "przerwie na Walking Over" upierałem się aby zmienić szkoleniowca, tak uważam, że po porażce (odpukać) z Zawiszą (bo jeśli już "mamy" tam przegrać to oby tak jak Warta 0:1, a nie 0:2, bo wtedy z kolejną drużyną czołówki bilans będzie ujemny :( ) - zmiana trenera będzie jeszcze większym błędem niż niezwalnianie go 3 tygodnie temu. No chyba, że będzie to.. (a zresztą nie napiszę co, bo mnie p.Elvis & kąpany zjedzą na surowo :? :P)
quentin Napisał(a):
> nie tylko słuszny ale dodatkowo czerwona wtedy
> powinna być dla gościa z Warty, dodatkowo
> sędzia 2 karnego za rękę nie podyktował,
sędzia był chyba wzięty z piłki ręcznej, bo Ciechanowski z Zawiszy też zrobił ewidentną rękę na swoim polu karnym. A w 2 połowie to nie zauważył ze 4 ewidentnych rąk (już poza polem karnym - po równo dla obu stron)
drugiej polowy nie dałem rady oglądać, aż takim masochistą nie jestem
Walking Over - a co to takiego ?
Czy to po polskiemu ?
Jesli nie to proszę o przetłumaczenie bo to jakies trudne słowa.
Trapez Napisał(a):
> Walking Over - a co to takiego ?
> Czy to po polskiemu ?
tłumaczę: przespacerowanie się obok meczu wygranego 3:0 na wyjeździe
Co do karnego dla Zawiszy, to obejrzyjcie skrót:
http://www.orange.pl/kid,4003103221,id,4003219780,title,Skrot-meczu-Warta-Zawisza,video.html
Moim zdaniem - wbrew "specjalistom" z Orange Sport - karny wątpliwy, a piłkarzyna z Zawiszy przyaktorzył. Zresztą piłkarzyny z Bydgoszczy chyba lubią sobie przyaktorzyć, bo w drugiej połowie była podobna sytuacja, ale sędzia tym razem nie dał karnego, ale za to dał kartkę aktorzynie.
Trzeba na te aktorzyny uważać w środę.
Natomiast jeśli miał być karny dla Zawiszy, to za zagranie (przypadkowe, ale jednak) piłki ręką przez piłkarza Warty.
Karny ewidentny, idiota obrońca- bo nic by z tej akcji raczej nie było- powinien dostać do tego żółtko, a że już miał jedno to wylecieć z boiska...
Leesior Napisał(a):
> Co do karnego dla Zawiszy, to obejrzyjcie skrót:
> http://www.orange.pl/kid,4003103221,id,4003219780,
> title,Skrot-meczu-Warta-Zawisza,video.html
>
> Moim zdaniem - wbrew "specjalistom" z Orange Sport
> - karny wątpliwy, a piłkarzyna z Zawiszy
> przyaktorzył. Zresztą piłkarzyny z Bydgoszczy
> chyba lubią sobie przyaktorzyć, bo w drugiej
> połowie była podobna sytuacja, ale sędzia tym
> razem nie dał karnego, ale za to dał kartkę
> aktorzynie.
> Trzeba na te aktorzyny uważać w środę.
>
> Natomiast jeśli miał być karny dla Zawiszy, to
> za zagranie (przypadkowe, ale jednak) piłki
> ręką przez piłkarza Warty.
Bardziej ewidentnego karnego niz ten to chyba być nie mogło skoro EWIDENTNIE podcięty został Wójcicki i było widać ten ruch i tą pdocinkę.
Jeśli ty takich rzeczy nie dostrzegasz to jesteś laikiem albo specjalnie piszesz - jednak jesteś jedyny w tych osądach bo nawet piłkarze Warty przyznawali po meczu,ze karny był i nic nie poradza na to..
Powinni dostać jeszcze żółtą kartkę gracze Warty(konkretnie ten co faulował)czyli czerwoną i karny powinien być jeszcze jeden za zagranie ręką w polu karnym gdzie był ewidentnie ruch do piłki po jednym z dośrodkowań w pierwszej połowie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)