Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Pozostałe mecze 27 kolejki ...

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 30.04.2013 o 21:12
      Ostatnia aktywność 07.05.2013 o 16:51
      7367 wyświetleń
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 05.05.2013 o 15:09
      Post #905148 05.05.2013 15:09
    Agnan Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ech. liczyłem na to, ze Dolcan zremisuje... > > Flota jednak zaczyna zagrażać :( W drugiej połowie Dolcan nie schodził z połowy Floty, niemniej jednak obrona Częstochowy się udała i 3 punkty jadą do Swinoujścia. Nie muszę dodawać, że do nas przyjadą z identycznym nastawieniem i obyśmy nie musieli wysłuchiwać jak to "rozegraliśmy najlepszy mecz w rundzie, tylko wyniku zabrakło..." > > Nie oglądałem, czy karny dla Zawiszy był > słuszny? Bardziej ewidentnego trudno sobie wyobrazić (ordynarna wycinka przez ostatniego obrońcę gościa wychodzącego na "sam na sam", co prawda trochę do boku i chyba dlatego sędzia nie dał kartki, która skutkowałaby wylotką)
    • suram

1.4K
      2
    • 05.05.2013 o 16:05
      Post #905167 05.05.2013 16:05
    obejrzałem z nudów mecz Warta - Zawisza i... ... wnioski mogły by być optymistyczne , bo Zawisza gra obecnie koszmarną piłkę (to nie przypadek, że i z Okocimiem i z Wartą. I nie ma co się sugerować wynikami, bo te w 1. lidze od gry nie zależą), ale: - po zdobyciu prowadzenia (szczęśliwego, bo ta melepeta z Warty wycięła w sposób pokazowy, mimo, że za plecami miałal Murzyna i jeszcze jednego obrońcę z Warty, na których zawodnik Zawiszy by się zatrzymał) - co robi trener: a) każe bezsensownie atakować - 1 pkt b) każe uspokoić grę tysiącem podań - 2 pkt c) każe się cofnąć i liczyć na kontry, by oszczędzać siły na ważny mecz w środę - 5 pkt - po przerwie gdy Warta stawia wszystko na jedną kartę i zaczyna być groźnie - co robi trener? a) zdejmuje obrońcę i wpuszcza napastnika, na dodatek będącego bez formy - 1 pkt b) nic nie robi - 2 pkt c) zdejmuje napastnika i wpuszcza dodatkowego obrońcę - 5 pkt jeśli zdobyłeś 10 pkt - to jesteś Tarasiewiczem jeśli zdobyłeś 9-3 pkt - to jesteś Pasieką jeśli zdobyłeś 2 pkt - to nie napiszę kim jesteś, bo by zaraz ktoś zwymiotował Może Tarasiewicz jest kobieciarz, hazardzista i alkoholik, ale nie obchodzi mnie co on robi poza pracą. A w tej jest zabójczo skuteczny: w 2 meczach wyjazdowych 6 pkt i bramki 5:0. I to mimo tego, że Zawisza gra obecnie znacznie gorzej niż Cracovia i jest równie mało skuteczny -, tyle setek co zmarnowali z Wartą po kontrach to - jakbym przeżył dejavu. Ale ten "odpowiednik" Cracovii dowiózł prowadzenie (też po karnym) do końca. Bo ma [b]trenera[/b], który elastycznie reaguje na to co dzieje się na boisku. Mam tylko niewielką nadzieję, że Gabor w Okocimiu to zobaczył i przekazał gdzie trzeba Bo - jak dotąd wierzyłem w awans (mimo wuefisty za sterem) - tak po plotkach o LZS Termalica Stal Brukbet Asseco Nieciecza Marma VanPur Rzeszów - zaczynam się obawiać. A swoją drogą czy to nie ciekawe, że za słabi na Cracovię Skrzyński i Nawotczyński brylują w obronie rywala? Niemniej - tak jak w "przerwie na Walking Over" upierałem się aby zmienić szkoleniowca, tak uważam, że po porażce (odpukać) z Zawiszą (bo jeśli już "mamy" tam przegrać to oby tak jak Warta 0:1, a nie 0:2, bo wtedy z kolejną drużyną czołówki bilans będzie ujemny :( ) - zmiana trenera będzie jeszcze większym błędem niż niezwalnianie go 3 tygodnie temu. No chyba, że będzie to.. (a zresztą nie napiszę co, bo mnie p.Elvis & kąpany zjedzą na surowo :? :P)
    • suram

1.4K
      2
    • 05.05.2013 o 16:16
      Post #905171 05.05.2013 16:16
    quentin Napisał(a): ------------------------------------------------------- > nie tylko słuszny ale dodatkowo czerwona wtedy > powinna być dla gościa z Warty, dodatkowo > sędzia 2 karnego za rękę nie podyktował, sędzia był chyba wzięty z piłki ręcznej, bo Ciechanowski z Zawiszy też zrobił ewidentną rękę na swoim polu karnym. A w 2 połowie to nie zauważył ze 4 ewidentnych rąk (już poza polem karnym - po równo dla obu stron)
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 05.05.2013 o 20:56
      Post #905222 05.05.2013 20:56
    drugiej polowy nie dałem rady oglądać, aż takim masochistą nie jestem
    • Trapez

2.6K
      2K
    • 05.05.2013 o 21:24
      Post #905225 05.05.2013 21:24
    Walking Over - a co to takiego ? Czy to po polskiemu ? Jesli nie to proszę o przetłumaczenie bo to jakies trudne słowa.
    • suram

1.4K
      2
    • 05.05.2013 o 21:38
      Post #905231 05.05.2013 21:38
    Trapez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Walking Over - a co to takiego ? > Czy to po polskiemu ? tłumaczę: przespacerowanie się obok meczu wygranego 3:0 na wyjeździe
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 07.05.2013 o 15:41
      Post #905587 07.05.2013 15:41
    Co do karnego dla Zawiszy, to obejrzyjcie skrót: http://www.orange.pl/kid,4003103221,id,4003219780,title,Skrot-meczu-Warta-Zawisza,video.html Moim zdaniem - wbrew "specjalistom" z Orange Sport - karny wątpliwy, a piłkarzyna z Zawiszy przyaktorzył. Zresztą piłkarzyny z Bydgoszczy chyba lubią sobie przyaktorzyć, bo w drugiej połowie była podobna sytuacja, ale sędzia tym razem nie dał karnego, ale za to dał kartkę aktorzynie. Trzeba na te aktorzyny uważać w środę. Natomiast jeśli miał być karny dla Zawiszy, to za zagranie (przypadkowe, ale jednak) piłki ręką przez piłkarza Warty.
    • jankes76

906
      101
    • 07.05.2013 o 16:19
      Post #905595 07.05.2013 16:19
    Karny ewidentny, idiota obrońca- bo nic by z tej akcji raczej nie było- powinien dostać do tego żółtko, a że już miał jedno to wylecieć z boiska...
    • rafal30

42
      0
    • 07.05.2013 o 16:51
      Post #905601 07.05.2013 16:51
    Leesior Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Co do karnego dla Zawiszy, to obejrzyjcie skrót: > http://www.orange.pl/kid,4003103221,id,4003219780, > title,Skrot-meczu-Warta-Zawisza,video.html > > Moim zdaniem - wbrew "specjalistom" z Orange Sport > - karny wątpliwy, a piłkarzyna z Zawiszy > przyaktorzył. Zresztą piłkarzyny z Bydgoszczy > chyba lubią sobie przyaktorzyć, bo w drugiej > połowie była podobna sytuacja, ale sędzia tym > razem nie dał karnego, ale za to dał kartkę > aktorzynie. > Trzeba na te aktorzyny uważać w środę. > > Natomiast jeśli miał być karny dla Zawiszy, to > za zagranie (przypadkowe, ale jednak) piłki > ręką przez piłkarza Warty. Bardziej ewidentnego karnego niz ten to chyba być nie mogło skoro EWIDENTNIE podcięty został Wójcicki i było widać ten ruch i tą pdocinkę. Jeśli ty takich rzeczy nie dostrzegasz to jesteś laikiem albo specjalnie piszesz - jednak jesteś jedyny w tych osądach bo nawet piłkarze Warty przyznawali po meczu,ze karny był i nic nie poradza na to.. Powinni dostać jeszcze żółtą kartkę gracze Warty(konkretnie ten co faulował)czyli czerwoną i karny powinien być jeszcze jeden za zagranie ręką w polu karnym gdzie był ewidentnie ruch do piłki po jednym z dośrodkowań w pierwszej połowie.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie