gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przeskok z Rosjan na Finów dosyć abstrakcyjny.
> :D
Fakt, ale kibicowałem Finom i Szwedom jako dzieciak, bo mieli niebieskie kaski i znaczną ilość niebieskiego koloru na strojach, a od zawsze niebieski był moim ulubionym kolorem. Niech to będzie taka reminiscencja z dzieciństwa ;)
-
-
Mistrzostwa Świata Helsinki/Sztokholm 2013
A Szwajcarzy prowadzą 1-0 z Czechami :)
Plan na dziś:
USA - Rosja - wygrana USA (załatwione :) )
Szwajcaria - Czechy - wygrana Helwetów (w toku :) )
Finlandia - Słowacja - wygrana Finów
Kanada - Szwecja - wygrana Kanady
a potem finał Kanada - USA :)
A dzisiaj w telewizorni będzie mecz do oglądnięcia?
Od południa lecą. ;) Wieczorem o 20.10 Kanada - Szwecja na TVP Sport.
Brawo Szwajcaria ! 2:1 z Czechami ! :)
swietna wiadomosc, nie mam nic do Czechow ale jak widac slabe wyniki nie byly bezpodstawne a entuzjastycznie przyjeta wygrana w ostatnim meczu nie zmienia obrazu ich przecietnej gry na tych mistrzostwach, na Norwegow starczylo na Szwajcarow juz wzmocnienia z nhl nic nie daly, Slowacy natomiast koncza jak zaczeli czyli slabo
Przed chwilą skończył się bardzo ciekawy mecz Finlandii ze Słowacją, najpierw 3:0 dla Finlandii, potem remis i w końcu 4:3 dla Finlandii.
Dla porządku: Rosja - USA 3:8, Owieczkin i Kowalczuk nie dał rady, szkoda tylko, że mecz był rozgrywany o tak niewdzięcznej porze !
Trza chyba Szwajcarii kibicować, bo nasz Prezes tam przebywa często... to może go ktoś zapytać: Herr Filipiak, a Pan to masz jakiś porządny hockey team ? :) No i jak tu się wtedy przed sąsiadami nie pochwalić :)
PS. Przez porządny rozumiem taki mogący coś zdziałać w Europie :)
Święte słowa Panie Leesior.
Nie wiem jak Wy, ale ja Jobczyka nie mogę słuchać. Nie dość, że ligę strasznie kaleczy, to dali go do MŚ, brak słów. Jak powiedział: 'kręcił kółka w koło' to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Albo o wystrzeleniu krążka za lodowisko, że to nowy przepis...
btw. Smith z Kanady, to dla mnie prze kozak :D jak 6 zawodnik w polu!
Pettersson i jego karny, to było mistrzostwo świata :D
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Herr Filipiak, a Pan to masz jakiś
> porządny hockey team ? :) No i jak tu się wtedy
> przed sąsiadami nie pochwalić :)
Noo..., trza zrobić wszystko, żeby mieć się czym pochwalić. I można by Henia Grutha napuścić, żeby takich pytaczy było jak najwięcej ! ;)
A na temat: Kanada - Szwecja 2:3 (mecz 2:2, karne 1:2)
Półfinał pomiędzy gospodarzami mistrzostw będzie szlagierowy, a i w drugim półfinale zwycięzca wcale nie jest oczywisty i chociaż pomysłowa gra USA od początku mistrzostw mi się bardzo podoba, to twardy sposób gry Szwajcarów może być dla nich zaporą nie do przejścia - pożyjemy, zobaczymy (w sobotę), albo i nie - bo mecz na Kałuży w trakcie tego drugiego półfinału ! ;)
Sytuacja jest gorsza, bo mecz piłkarzy nałoży się na finał. :P
Kanada sama jest sobie winna. Z przebiegu meczu byli lepsi i długo kontrolowali spotkanie, nagła drzemka i dwie bramki w sieci, jeszcze do tego stracone w identyczny sposób!
Przed ostatnim szwedzkim karnym właśnie sobie pomyślałem, że zawodnicy strasznie kombinują zamiast walić w bramkę.
I Petterson przywalił :D
Wybrano gospodarza MŚ 2017 - Kolonia i Paryż
wybrano również gospodarza MŚ 1B 2014 - Litwa (Kowno)
Polska dostała 2 turnieje:
- MŚ U20 d1A na grudzień 2013 w Sanoku, nasi kontrkandydaci, Łotysze, podobno nie spełniali swoją ofertą kryteriów formalnych i nie byli serio brani pod uwagę
- MŚ Kobiet d2A na marzec lub kwiecień 2014 w Krynicy
Dostaliśmy MŚ kobiet, ale U-18, kwalifikacje do I dywizji.
Tak, na blogu już poprawiłem, tu jeszcze nie zdążyłem. MŚ Kobiet dywizji 2A dostali Włosi. Pisałem tak dlatego, że zdążyłem się dowiedzieć, że dostaliśmy 2 turnieje, a zgodnie z zapowiedzią PZHL staraliśmy się o 2, właśnie U20 mężczyzn i seniorski kobiet. Jak więc wyczytałem, że dostaliśmy 2 to rozumiałem że te 2, no bo jakie inne? A tu się okazało, że finalnie staraliśmy się o 3. No w sumie dobrze, lepiej mieć niż nie mieć... Z tym, że ten turniej kobiet U18, to nie są MŚ dywizji 1, tylko turniej kwalifikacyjny, a to już dużo niżej. Mozna zaryzykować twierdzenie, że mogło zdarzyć się tak, iż nikt nie chciał i wzięliśmy...
Ale nie będę krył, że mam frajdę, bo wszystkie poziomy seniorskie, które widzę że dostały pisałem że kandydują :D
Bramkarz rosyjski Bryzgałow przed meczem z Amerykanami gloryfikował Stalina.
Co za ćwok.
Jedna z gazet rosyjskich zapytała w tytule: "Co Stalin zrobiłby z Bryzgałowem za 3-8?" W treści artykułu odpowiada na to pytania powołując się na "pocztówka" krążącą w sieci, na której Stalin, nabijając fajkę i kręcąc wąsa, mówi do rosyjskich hokeistów: "Nie wywalczyliście złota, to pojedziecie je wydobywać" * :D
* jeśli nie wszystkim po drodze z historią, to krótki komentarz: za czasów Stalina w ZSRR jednymi z najcięższych łagrów były łagry w Magadanie, gdzie więźniowie pracowali w kopalniach przy wydobyciu złota. W tym kontekście odpowiedź dla tego cymbała miłującego Stalina jest całkiem zabawna :)
Jeszcze oczywiście link:
http://sport.interia.pl/hokej/news-media-w-rosji-co-stalin-zrobilby-z-bryzgalowem-za-3-8,nId,970149
Jak tam Prezesie. Oglądał pan swój szwajcarski telewizor???
Mega szacunek dla Szwajcarów za dzisiejszy mecz i za całe mistrzostwa. Mam nadzieję, że jutro pokonają Szwedów, którzy nic specjalnego w meczu z Finami nie pokazali :)
Nie, nie, nie. Złoto dla Szwecji. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)