Szukam jakiś ciekawych miejsc na popołudniowe zwiedzanie z dziewczyną w niedalekich okolicach Krakowa :)
-
-
Wypady w okolice Krakowa
Dobczyce - zamek.
Bochnia - kopalnia
Dolina Kobylańska
Wąwóz Mnikowski.
W Hucie (w rejonie Urzędu Pracy) kiedyś były bardzo fajne łąki, podobno to jest nawet jakiś niby rezerwat.
Wszystkie Dolinki Podkrakowskie w trójkącie Kraków, Krzeszowice, Olkusz, wszędzie jeżdżą busy z Krakowa, można pojechać w jedno miejsce, przejść szlakiem i z drugiego miejsca wracać do Krakowa ! Polecam ! :)
Kopalnia Soli Wieliczka i park wielicki,wycieczka zakończona na kebabie "u Daniela" przy PKP :)
Niepołomice-spacer po puszczy i lody pod kościołem na rynku ;)
Chorągwica (kieruj się na maszt nadawczy i odbijasz w lewo),może nie miejsce na spacer,ale widok z góry na 3/4 Krakowa i okolicy niesamowity :)
Zarabie w Myślenicach (tylko zaszczep się na wściekliznę wcześniej)
A z trochę dalszych okolic to polecam wycieczkę do Lanckorony,coś pięknego! Jak macie dzieciaki ze sobą,to warto zatrzymać się w Parku miniatur i Dinolandii(czy jakoś tak) po drodze,są zaraz koło siebie.
To ja polecam Katowice i Kozubnik, ale to trochę dalej.
ja polecam doline Mnikowską, jaskinie las :)
Puszcza Niepołomicka bardzo duzo ludzi z Krakowa tam jezdzi w weekendy polecam.
Masa ciekawych miejsc, jeśli lubisz historyczne klimaty: http://eksploratorzy.com.pl/viewforum.php?f=259&sid=0899a083f7565b9ace808dd02f0fca53
Ojców, Tenczynek (zamek niedaleko Tenczynka) i cała puszcza Dulowska, ciekawe też okolice Niepołomic, Niegowici. Mucharz - Leskowiec (to już trochę dalej)
Ojcowski Park Narodowy to dobry teren na takie mini wycieczki: [url]http://www.ojcow.pl/[/url]
Kryspinów:)
Kalwaria Zebrzydowska - drozki.
Tyniec.
ruiny zamku na Lipowcu wraz ze Skansenem w Babicach
jak cieplej, to lasek wolski - spacer z kopca Kosciuszki do zoo i kopiec pilsudzkiego, bardzo romantycznie.
aha, jeszcze schronisko Kudlacze ze spacerem z Pcimia, czy Myslenic a potem na Lubomir z obserwatorium astronomicznym i sciezka edukacyjna.
21 dni później
Wokół Krakowa wszędzie jest sporo miejsc fajnych , ale w Myślenicach jakoś daję radę od ponad dwóch lat i szczerze nie wiem czy bym wrócił do blokowiska w Krakowie , jestem z przeprowadzki zadowolony . Jedynym minusem to faktycznie panoszące się na lewo i prawo kundelki ale to już inna historia.
Myślenice faktycznie bardzo przyjemne miasto na weekendowy wypad......... Drugim miejscem takim ciekawym jest Tarnów.....
Harbutowice Rezerwat przyrody Gościbia, piękne miejsce!
W Więcławicach jest tancbuda i tanie piwo (czynne do ostatniego klienta)
Zamek Lipowiec w/koło Babicach/Babic; generalnie okolice Zatora to bardzo fajne miejsce na wycieczki rowerowe.
30 dni później
Proszówki- bardzo fajna okolica, pływalnia, mostek łańcuchowy i miejsce na spacery idealne
Ale tam jest chyba tylko kryta pływalnia?Jeździłem tam jakieś 10 lat temu ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)