Problem jest z złożony,sam nie jestem zwolennikiem Stawowego do szału dobrowadza mnie jego upór, przywiązanie do nazwisk, nie wyciaganie wniosków z błędów i porażek i to plecenie głupot w wywiadach. Faktem jest że dla dobra Cracovii jest potrzeby nowy trener ale koniecznie z sensownymi wzmocnieniami. Dwóch środkowych obrońców ( występy Żytki to parodia) solidny boczny oraz rozgrywający z prawdziwego zdarzenia. Budowa drużyny to nie łatwy proces to nie tylko umiejętności czysto piłkarskie ale również serce i charakter pozostawiony na boisku, tego drużynie Stawowego brakowało nie było " jaj" tylko głaskanie po porażkach i ciągłe branie winy na siebie. Tu jest potrzeby taki " widzewski chatakter " z początku lat 80-siątych a tego z zawodnikami pokroju Żytko ,Szeligi ,Wasiluka czy Zejdlera nawet Ferguson nie osiągnie Jedno jest pewne -do czasu wyboru nowego trenera forum ożyje.
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
Nesta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pasiak64 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nesta Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > wyborem kibicow wedlug expertow jest ......
> > Hapal
> > > co jest kompletna bzdura!
> > >
> > > DLA MNIE wyrzucanie Stawowego jest
> > > nieporozumieniem, teraz gdy sie mowi o grze
> > > Cracovii , zawsze mowi sie o jej stylu, ze
> gra
> > > taka pilka itdd.
> > > dawniej za czasow antytrenerow czy dyzm nie
> > bylo
> > > zadnego stylu poza wykopami w przod i moze
> cos
> > > wpadnie!!
> > > ciezko bylo o zdobycie chodzby jednej
> bramki!!
> > > mamy obroncow jakich mamy, i nawet Stawowy z
> > tych
> > > obroncow nie zrobi klasowych!
> > >
> > > druga sprawa niech mi ktos powie , jaka jest
> > wina
> > > Stawowego ze Szeliga , ktory akurat jest
> > ostatnim
> > > zawodnikiem , podaje do napastnika
> przeciwnika?
> > > kto mu kazal grac do napastnikow?! mamy
> slabych
> > > zawodnikow ale i ztego trzeba bylo zrobic
> > druzyne!
> > > i Stawowemu sie to udalo!!!!
> > Kolego Nesta zapominasz o tym ze to WS uznał
> ze
> > Ci obrońcy są wystarczająco dobrzy na
> > ekstraklasę, kilku odesłał z kwitkiem.
> > Problemem jest to ze drużyna od ponad roku
> > popełnia te same błędy od pamiętnego
> sparingu
> > z Sandecją na Wielickiej. Awans to wiecej
> > szczęścia niż zasługi WS (popatrz ile
> spotkań
> > na wiosnę mieliśmy u siebie i z kim). Przy
> takim
> > układzie powinnismy sie cieszyć z awansu na 3
> > kolejki przed końcem ligi. Stawowy
> zaakceptował
> > wykupienie Zejdlera, Dąbrowskiego oraz
> transfer
> > Wełny. Dwóch z nich nie łapie się do 18 a
> > trzeci grzeje ławę a po awansie
> potrzebowaliśmy
> > conajmniej 3 zawodników do podstawowego
> składu.
> > Powiedz mi gdzie, w ktorym Klubie sprawdziła
> sie
> > taktyka WS? A problem polega na tym, ze bez
> > względu na materiał ludzki w każdym Klubie
> > chciał (chce) grać tak samo. Do tej taktyki
> > musielibyśmy miec najlepszych obrońców w
> lidze
> > i dwóch wyjadaczy w środku pola ale niestety
> nie
> > mamy i nie zanosi sie abyśmy mieli a główną
> > przeszkodą jest WS bo przecież ma najlepszego
> > stopera z jakim pracował.
>
> przestan, popatrz na prace trenerow ulatowkiego ,
> platka, pasieki , kafarskiego itd.
> przy nich rzygac sie chcialo ogladajac Cracovie !
>
> spadlismy z hukiem z e-klasy , wiekszosc z wa
> stawiala ze miejsce 6-te bedzie sukcesm w 1
> lidze!!!
> Stawowy z tych rezerwowych zawodnikow w
> ów-czesnej e-klasie zrobil druzyne ktora
> awansowala i koniec!
> dzisiaj po 4 meczach mamy 4pkt ( powinny byc 5
> jako ze 90 minuta z piastem i reka )
> czy to zly wynik patrzac na to ze
> a) jestesmy beniaminkiem
> b)mamy transfery jakie mamy
> c) przez ostatnie lata to bylo nie do osiagniecia
> !
A czy ja napisałem że WS jest gorszy od Pasieki, Płatka, Kafarskiego czy Ulatowskiego? Uważam ich za bardzo słabych trenerów, co nie oznacza z definicji, że Wojtek jest mega trenerem. Napisałem tylko, że nigdzie nie sprawdziła się jego koncepcja gry, którą uparcie forsuje bez względu na to gdzie pracuje i jakich ma zawodników. W Klubach w których pracował raczej radośnie niż ze smutkiem się z nim żegnano. Nie jesteśmy w stanie niczym przeciwników zaskoczyć a trener III ligowej SSW wiedział doskonale jak z nami wygrać i tutaj jest problem, że w trakcie gry gdy przeciwnik ustawi się na naszą tiki- srake nie jesteśmy w stanie nic zmienić, zagrać inaczej.
Dostałem też info/plotkę, że Wojciecha już nie ma.. no zobaczymy czy to prawda.
Peterps Napisał(a):
> Za pasieki fajnie bylo jak druzyna wyszla 3ka
> zawodnikow z wlasnej polowy
za Pasieki bylo fajnie, jak w koncu je.bn.eli.smy GTS
Cholera jak to jest, ze kazdy wie jak z nami zagrac i niby z ta nasza tiki -sraka nigdy nic nie gramy a jednak potrafilismy czyms zaskoczyc Piasta, Lecha i Ruch? A i z Lechia w 1 polowie wygladalo to calkiem niezle...dziwne...znowu fart?
Najbardziej mojej opinii odpowiadają wpisy 3lvisa, jako jedyny oprócz Nesty nie jedzie po Stawowym jak "po łysej kobyle". Ja chcę Cracovii ładnie grającej, skutecznej, stwarzającej okazje do zdobycia bramki, niezależnie kto będzie jej trenerem. A że WS jako jedyny od lat próbuje wprowadzać jakąkolwiek taktykę.. Nie widzę na rynku praktycznie nikogo sensownego, kto Wojtka byłby w stanie zastąpić i żeby klub wyszedł na tym na +.
3lvis Napisał(a):
> Cholera jak to jest, ze kazdy wie jak z nami
> zagrac i niby z ta nasza tiki -sraka nigdy nic nie
> gramy a jednak potrafilismy czyms zaskoczyc
> Piasta, Lecha i Ruch? A i z Lechia w 1 polowie
> wygladalo to calkiem niezle...dziwne...znowu fart?
Elvis... fakt, ze Stawowym będziemy ładnie przegrywać... frajersko, ale widowiskowo.
A co jak przyjdzie nowy trener i będzie nadal stawiał na Żytkę, Marcinika i Kosanovica ? :D
Bez transferów w tej formacji to nawet Mourinho nie pomoże...
Coś czuję ,że na zmianie trenera wyjdziemy jak Zabłocki na mydle.
na wp pl podali nieoficjalnie ze Stawowego zwolnili w pon wieczorem...
Zwolnienie Stawowego w tej chwili to głupota, drużyna ma jakiś styl, w pizde dostajemy bo z takimi obrońcami to nawet Murinio by nic nie ugrał, złe jest podejście Stawowego co do transferów, to nie ulega wątpliwości. Zostawienie go na stanowisku będzie mniejszym złem bo zastąpić go nie ma kim, przynajmniej na rynku polskim. Nie wierze że Filipiak będzie chciał wyłożyć kilkanaście tyś ojro na trenera z zagranicy który będzie niewiadomą.,,
Do tej pory nie mogę wybaczyć meczu z Tychami.Obecnie forma Władka,Budzińskiego,Dudzica,Żytki jest daleka od dobrej.O wstawianiu do składu Szeligi i Marciniaka już pisałem.Dodatkowo od dłuzszego czasu oprócz pieprzenia nie widać eliminacji błędów.Za WS płakać nie bedę.Z wolnych trenerów chciałbym Skorżę ale pewnie czeka na Lech.
Ok DSS, bedziemy przegrywac. Od roku slysze, ze ze Stawowym bedziemy przegrywac. Tylko jak na razie mamy awans do ekstraklasy a w niej zwyciestwo z Ruchem, remis z Lechem na jego terenie, mecz z Piastem gdzie sedzia ukradl nam punkt w ostatniej minucie i katasrofalna druga polowe z Lechia. Czy to jest podstawa by zwalniac trenera? Watpliwe...
... żeby nie było, sam uważam, że mecz z Zagłębiem powinien być decydujący... niemniej Stawowego nie bronię, bo nie ma ku temu w mojej opinii podstaw.
Ludzie jaki WY mecz oglądaliście w sobotę, bo chyba nie Cracovii...Oddaliśmy JEDEN strzał na bramkę, straciliśmy gole po szkolnych błędach w obronie. Co mówi WS w rozmowie z konfidentem z DP: [i]"Muszę zmartwić wszystkich tych, którzy oczekują radykalnej zmiany stylu-tego nie będzie. Błędy indywidualne zdarzają sie w każdym systemie"[/i]
Ja się pytam, jaki mecz oglądał WS? Jeżeli oddajemy jeden strzał w bramkę to nie jest to żaden indywidualny błąd, to jest błąd wynikający z taktyki. Jeżeli WS tego nie widzi, dla dobra Cracovii musi natychmiast odejść.
Golić wąsy póki gorące !!!!!!!!!
Tak płaczecie nad Stawowym a :
1) krytykujecie innych trenerów, Stawowy ponad rok pracuje z drużyną i zmian w grze żadnych !
2) awans do ekstraklasy to przypadek (a jaki to sami wiecie....)
3) transfery w tym sezonie to masakra, a trener je zaakceptował
4) 1 punkt w Poznaniu to przypadek, z ruchem też więcej szczęścia niż dobrej gry ( co wy widzicie pozytywnego w tej grze ??? 80 minut zero gry, potem przypadki, a szczęście kiedyś mija)
5) uparcie Stawowego przy taktyce którą z całym szacunkiem nawet Stróże rozpracowały
6) totalny brak skromności i pieprzenie w telewizji o pucharach --- cała Polska się śmiała
7) osiągnięcia jako trenera w Gdyni, Katowicach, Łęcznej = 00000000
8) zgoda na transfery zawodników, których później sadza na ławce
Jeszcze pytanie do zwolenników Stawowego: Czemu skoro jest taki dobry to przez rok żaden klub z aspiracjami choćby na środek tabeli, nawet na niego nie spojrzał ???
Oficjalne potwierdzenie że zwolnią Stawowego będzie gdy strona TP będzie na czarno w żałobie .
dobre;p a tak powaznie minelo wiecej niz rok odkad Staw objal Cracovie pytanie moje jest takie: ile trzeba lat zeby sprowadzic jednego w miare dobrego obronce? Ile lat i okienek transerowych ? Nie wierze ze wszyscy testowani byli gorsi od Zytki. Lubie Stawowego za motywacje i uwazam ze jest dobrym motywatorem, jakas druzyne zrobil, z jakas atmosfera nie to co wczesniej, ale ludzie jesli nie widzi tego co dzieje sie w obronie od meczu z Gks Katowice albo jeszcze wczesniej? Dolcan, Warta i inne to nie sa tuzy futbolu :) Co "pion sportowy" robil przez ten czas? Niby tak strasznie jezdzili i ogladali. Gdzie sa efekty? przeciez obronca w Cracovii jest potrzebny na gwałt. Inna sprawa kiedy byli tu dobrzy obroncy? Hosek i ? Jestem tylko ciekawy jakby to wygladalo wszystko gdyby mial do dyspozycji ze dwoch naprawde dobrych stoperow.
[i]Jestem tylko ciekawy jakby to wygladalo wszystko gdyby mial do dyspozycji ze dwoch naprawde dobrych stoperow.[/i]
Rezerwy miałyby solidną obronę :)
Błędem jest to: Stawowy uważa ze ma dobrych obrońców nikt mu tego nie przegada i dla tego potrzebna jest zmiana trenera. Bardzo lubię trenera Stawowego ale uważam ze jego czas się skończył, jest niereformowalny uważa się za nieomylnego stawiając cały czas na kapitalnego obrońce Żytke który zawala nam mecz za meczem od x czasu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)