szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie, nie czyje. Piłka nożna to dyscyplina gdzie
> zdobywa się punkty (bramki) a nie jazda figurowa
> oceniana przez jurorów.
tylko jak sie skonczy szczescie, to ciezko widze nasze mecze :/
chyba ze tak jak mowi Khalid, rozegraja sie od 5 meczu.
-
-
CRACOVIA - GKS Katowice 1:0
Szuwarek, miałem nadzieję, że ktoś odpowie poważnie, a nie będzie brnął dalej w to, że my tych punktów zdobywamy więcej od innych. Zdobywamy tylko dlatego, że inni nie grają swoich meczy.
Parę osób napisało coś dziwnego. Po pierwsze Pilarz, który zaliczył udany występ, ale nie przesadzałbym, obonił 1 strzał prosto w niego i miał 2 bardzo udane wyjścia do piłki. Do tego zaliczył 2 puste przeloty(chwała Marciniakowi za wybicie piłki przed tym jak dostał ją zawodnik przeciwnika) i raz stanął i patrzył jak piłka 1-2 metry od niego przechodzi do nie krytego zawodnika Katowic(sytuacja z kiksem Marciniaka bodajże który podbił piłkę i przeciwnik źle w nią trafił). Nie wspominam o centrostrzale w poprzeczkę. Zaliczył bardzo udany występ(co potwierdziłem chociażby jego oceną) ale nie przesadzajmy. MVP był bramkarz Katowic. Przynajmniej 2 dobre parady, obronienie sytuacji 1-1 z Władkiem, dobre wyjście do piłki Zejdler-Zieliński(co jest też zasługą bramkarza, nie tylko błędem naszych).
Zejdler i Szeliga na plus, pierwszy co chwilę zaliczał bardzo udane podania i świetnie rozgrywał, Szeliga natomiast był głównym przerywającym akcje przeciwnika.
Gdy wchodził Puzigaca stwierdziłem że to sabotaż, ale jego postawa pokazała że przyłożył się do treningów. Na plus długie wyrzuty które stwarzały problemy obronie Katowic. Marciniak na prawej to zbrodnia. Mamy szczęście że nie kończyliśmy w 10, koło 70 mógł dostać czerwień za ciągnięcie przeciwnika(chyba Rakelsa).
Zieliński to zbrodnia transferowa, mimo że grał lepiej niż we wcześniejszych spotkaniach to i tak poniżej oczekiwanego poziomu.
Szkoda Nykiela bo pokazał się z bardzo dobrej strony i wyglądało to obiecująco. Mogła być alternatywa dla bezbarwnego Struny.
Cieszą trzy punkty i tyle!!! Całą reszta to dramat, tzn taktyka kopacze trener, to dramat
ddarek Napisał(a):
> Szuwarek, miałem nadzieję, że ktoś odpowie
> poważnie, a nie będzie brnął dalej w to, że
> my tych punktów zdobywamy więcej od innych.
> Zdobywamy tylko dlatego, że inni nie grają
> swoich meczy.
Spokojnie, już grają TERMALICA - GKS TYCHY 1 - 3 !!!
Niech teraz Zawisza zremisuje i będzie optimum!
Rabarbar_1 Napisał(a):
> Co do minuty ciszy - bardzo dobrze, raz a
> tresciwie, zreszta chwile ciszy było.
> Nikt z Was tutaj nie protestował jak biało
> zielone ściery wrzucały na śp. Małpe z Kielc.
Cytowane w tym wątku "idze, idze, bajoku" jest najłagodniejszym możliwym komentarzem skierowanym do autora tego postu.
Rock Napisał(a):
> . Nie wiem czemu niektórzy zachwycają
> siętu Zejdlerem. Moim zdaniem o wiele lepiej
> prezentuje się od niego Steblecki i to on
> powinien grać od początku.
Steblecki wszedł, zaprezentował się świetnie, a po 10 minutach oddychał rękawami i tracił pikę.
Żeby nie było, że coś do niego mam. Bardzo go lubię i wiem, że są momenty, kiedy jest bardzo przydatny, zwłaszcza w końcówkach, kiedy potrafi przytrzymać piłkę. Jednak nie sądzę by był w stanie walczyć i wytrzymać cały mecz kondycyjnie jak Zejdler wczoraj. Dla mnie wczoraj Zejdler najlepszym obok Pilarza zawodnikiem Pasów
Wynik w Niecieczy mnie oczywiście bardzo cieszy. :)
leszeczek Napisał(a):
> Nie wiem czy ktoś poruszył, ale trzeba być
> kompletnym imbecylem pozbawionym w dodatku
> ludzkich uczuć , żeby w ytrakcie minuty ciszy
> zaintonować Lechie Gdańsk k... sz...
> Oj długo się nie przełamię, żeby wrzucić
> coś do puszki, a dzisiaj o mało się nie
> złamałem.
> Dno dno, dno i wstyd na całą Polskę, bo jakoś
> dziwnie czuję, że "przychylne nam media" to
> roztrąbią.
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,13622336,Kibole_Cracovii_dali_o_sobie_znac__W_haniebny_sposob.html#LokKrakTxt
Nic nie graja...
zmienic trenera....
do dupy gra...
itd
A jednak wygrywają i o to chodzi piękna gra przyjdzie później.
[url=http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/346741/zobacz-wygrane-bogdanki-cracovii-i-gks-tychy-a-takze-cudownego-gola-pawlusinskie]widło z mecza[/url]
trzeba przejść "na drugą stronę", bo na 1. jest Bogdanek (a na 3. Plastik),
EDYTA: pojutrze będę kibicował Pawce , a nie Plastikowi :)
Czy będzie jakaś powtórka na orange sport?
Chciałem zobaczyć kilka sytuacji, których nie ma na skrócie...
Patrzyłem na program, ale widzę kilka powtórek meczu Arki i Zawiszy a naszej żadnej...
0 12.15
kur... nie zdążyłem odczytać.. w programie napisali, że była Zawisza...
Nie wiesz czy jeszcze raz będzie lecieć?
Już raczej nie, a na przyszłość polecam: http://www.orange.pl/program-tv-os.phtml
dzięki:) czyli na wp dają du... z programem
jeszcze mały post odnośnie minuty ciszy...
niech nikt nie pieprzy, że na wszystkich innych meczach cisza była zachowana, bo na meczu z Ukrainą kibice Lechii jakoś cicho nie stali- z hipokryzją proponowałbym przystopować
Przepraszam. Jak rozumiesz słowo hipokryzja lub do kogo je odnosisz.
Znasz z czasów komuny takie powiedzenie, że jak ruskim Amerykanie zarzucali nieprzestrzeganie praw człowiek to oni odpowiadali "A u Was murzynów biją"
To akurat bierze się jeszcze z wcześniejszych czasów. Już carowie Mikołaj i Aleksander uznawali niewolnictwo w Stanach za nieludzkie, porównując je do "bardziej humanitarnego" wyzysku chłopów pańszczyźnianych, który w Rosji utrzymał się do drugiej połowy 19 wieku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)