Januszowe "nic sie nie stalo"ostro zakorzenilo sie w spoleczenstwie, ten wynik to jakis kosmos, hanba po prostu.
-
-
Juniorzy CRACOVII
"Tu nie chodzi o samą porażkę bo przegrać zawsze można nawet z Wisłą, tylko o jej rozmiary, 10 :0"
O to właśnie chodzi! Można przegrać, ale trzeba przy tym gryźć murawę jak Suarez. Na psiarni potrafili ugrać 1-2, a przed swoją publicznością shańbili się na wieki. A, że przy okazji przestali być juniorami to już nie będą mieli okazji zmyć z siebie tej hańby. Nie wiem czy trener nie potrafił ich ustawić, czy są tak beznadziejni (wczoraj było widać i jedno i drugie, ale z drugiej strony w tym finale się znaleźli). Nie wyglądali wczoraj jakby myśleli poważnie o swej piłkarskiej przyszłości.
OK. Nap...cie dalej. Ja się wyłączam z tego tematu.
Taki wynik w finale obojętnie jakich rozgrywek piłkarskich to chyba ewenement na skale światową.W pracy pytają się mnie o co chodzi osoby w ogóle nie zainteresowane sportem.Ciekawe czy u któregoś z buków można było postawić na 0-10 w tym spotkaniu.
Skąd te osoby niby wiedzą o tym wyniku? :D Wstyd jak cholera, ale nie przesadzajmy. Nie było to wydarzenie na skale krajową by KAŻDY o tym słyszał. Skoro jak ktoś stwierdził gramy odpadami to proponuje rozwiązać sekcje juniorskie. Skoro Cracovii nie stać na lepszych juniorów. Przypominam że w półfinale przeciwnik też nam wsadził sporo bo 8 bramek. Tracąc również 8. W półfinale!! No to finał oddał skale problemów tego zespołu.
Wszystkie powody tej klęski jakie przychodzą mi d głowy dyskwalifikują uczestników wczorajszej hańby jako przyszłych zawodników Cracovii więc oby był jakiś powód, którego nie potrafię sobie wyobrazić:(
[i]Taki wynik w finale obojętnie jakich rozgrywek piłkarskich to chyba ewenement na skale światową.[/i]
To są rozgrywki juniorskie, gdzie średni wynik zawsze jest o wiele wyższy, bo i różnice między grajkami są bardziej widoczne i obrona o wiele słabsza. Ja bym porównał ten wynik do wygranej Milanu 4:0 z Barceloną w finale Ligi Mistrzów albo wygranej Hiszpanii z Włochami 4:0 w finale Euro. Oba zespoły zostały na murawie zdemolowane.
quentin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skąd te osoby niby wiedzą o tym wyniku? :D Wstyd
> jak cholera, ale nie przesadzajmy. Nie było to
> wydarzenie na skale krajową by KAŻDY o tym
> słyszał. Skoro jak ktoś stwierdził gramy
> odpadami to proponuje rozwiązać sekcje
> juniorskie. Skoro Cracovii nie stać na lepszych
> juniorów. Przypominam że w półfinale
> przeciwnik też nam wsadził sporo bo 8 bramek.
> Tracąc również 8. W półfinale!! No to finał
> oddał skale problemów tego zespołu.
Wiedzą od kibiców GTS, którzy też tu pracują i szydzą od rana z kibiców Cracovii jak nigdy.
Żarko Napisał(a):
> Wiedzą od kibiców GTS, którzy też tu pracują
> i szydzą od rana z kibiców Cracovii jak nigdy.
Oj to prawda, odpowiadanie dzisiaj na kąsliwe uwagi psów wiślackich nie poprawia samopoczucia.
Gdybym był rodzicem któregoś z tych chłopaków, to chyba odpiąłbym pasa, no chyba, że młodzi mają jakieś sensowne wytłumaczenie wczorajszej kompromitacji.
Zegarek był trzecioligowym piłkarzem, trenerem na razie jest A-klasowym.
Już w meczu z Pogonią było widać, że jest to zbieranina dzieciaków, o dość niskich umiejętnościach indywidualnych, którzy pałętają się po boisku bez ładu i składu.
Wczoraj doszedł do tego chyba zupełny brak ambicji.
Wstyd, hańba. Na zawsze.
Lesior - z jesiennego składu w wczorajszym meczu w GTS pozostało tylko 3 zawodników (widocznie wyciągnęli wnioski) natomiast w naszej 18 meczowej ich było 10.
quentin - wiesz o tym dobrze, że bez grup juniorskich nie ma licencji. Pisać tylko po to aby pisać?
leszeczek - nie wszyscy juniorzy z wczorajszego meczu nagle przestali być juniorami np Szymczak, Kapera, Szewczyk, Surma, Barczuk, Kobyłka, Kiebzak, Król czy Ceglarz - oni dalej mają szanse zmyć tą zniewagę (wystarczy wejść na stronę MKS) już nie ujeżdzaj po tych chłopakach, sam masz dzieci.
Już dużo lepiej wyglądałoby gdyby przy 0:5 zaczęli po prostu lać GTS po mordach nie zważając na konsekwencje. Walkower, dyskwalifikacja i wszystkie inne kary byłyby lepsze niż 0:10 u siebie z tymi cwelami.
Dla Ciebie na pewno lepsze, dla nich niekoniecznie.
szuwarku niektórzy na tym forum tych chłopaków chętnie by odstrzelili, uważasz że to ciekawszy pomysł? Napisałem to pół żartem pół serio, to nie wina tych chłopaków że są słabi. Podręcznik licencyjny zdarzyło mi się czytać.
Co do kolegów z pracy, u mnie nie ma ani jednego, który by kibicował Myślenicom. Jeden czasami w TV ogląda ;).
Jestem pacyfistą, do dziś noszę "pacyfkę";)
Żarko ma racje, za dużo wislackich gra w tej drużynie. Mam nadzieje ze teraz odejdą z klubu. Najlepiej sami.
szuwarek Napisał(a):
> leszeczek - nie wszyscy juniorzy z wczorajszego
> meczu nagle przestali być juniorami np Szymczak,
> Kapera, Szewczyk, Surma, Barczuk, Kobyłka,
> Kiebzak, Król czy Ceglarz - oni dalej mają
> szanse zmyć tą zniewagę
Mi nie wystarczy wejść na stronę MKS bo nie wiem jakie są kryteria "juniorowatości starszej"
Ale jeśli zawodnicy o których piszesz będą nadal w nadchodzącym sezonie juniorami to można im dać szanse na rehabilitację. Było nie było do tego finału na farcie czy nie na farcie ale się zakwalifikowali. Tym co juniorami być przestali trzeba się dokładnie przyjrzeć, czy rokują jakiekolwiek nadzieje pod względem sportowym, mentalnym i "ideologicznym" na dobre granie w pasiastej koszulce.
leszeczku ideologicznie już ich skreśliliśmy, nie ma co dwa razy tego samego kryterium używać by sprawdzić czyjąś przydatność, mnie martwi że kilku zawodników za rok dalej będzie u Nas grać a mam wątpliwości czy dadzą rade za reprezentować się lepiej, no i błagam czy My w klubie taktyki nie uczymy, prostych rzeczy jak ustawienie w obronie?
Byłem, widziałem...
Chłopaki "dzięki", historia o was nie zapomni!
Na drugi raz trzeba się dwa razy zastanowić przed wpuszczeniem juniorów na Ziemię Świętą...
A kto ma uczyć? zawodnik zawodnika? czy trener zawodników? bo puki co, to "zlinczowani" zostali juniorzy, a trener udzielił 1 minutowego wywiadu i mu się upiekło (dlatego że stary pasiak?) Innego trenera za 1-6 czy 1-5 słownie "zlinczowano" a zawodników, co niektórych "opluto".
quentin Napisał(a):
> Skąd te osoby niby wiedzą o tym wyniku? :D Wstyd
> jak cholera, ale nie przesadzajmy. Nie było to
> wydarzenie na skale krajową by KAŻDY o tym
> słyszał. Skoro jak ktoś stwierdził gramy
> odpadami to proponuje rozwiązać sekcje
> juniorskie. Skoro Cracovii nie stać na lepszych
> juniorów. Przypominam że w półfinale
> przeciwnik też nam wsadził sporo bo 8 bramek.
> Tracąc również 8. W półfinale!! No to finał
> oddał skale problemów tego zespołu.
Szczerze? wiedzą wszyscy... oj cięzki był to dzień w pracy, chociaż nie dziwie się bo o ile w drużynie senorów moga grac najemnicy, to wtych juniorach powinni grac zawodnicy którzy mają w sercu Pasy. Wiśle cholernie zależało i gryźli trawe od perwszej minuty gry aż do 90, niewiem dlaczego Naszym nie.....i o to mam cholerne pretensje-oddanie meczu derbowego bez walki to jest skandal.
Rozmiar rozpaczy tutaj jest nieproporcjonalny do porażki
Możemy przegrać 5-0 w oldboyach, 10-0 w juniorach, 20-0 w trampkarzach, byle we wrześniu seniorzy wymęczyli 1-0 w 98.minucie meczu.
Duży szacunek (szczerze) dla ludzi którzy cały sezon interesują się rozgrywkami juniorów. Ja (myśle ze jak wielu z cisnących po juniorach tutaj w temacie) usłyszalem o rozgrywkach juniorów na etapie ćwierćfinału z Ruchem. Nigdy nie słyszałem, żeby frekwencja na meczach przekraczała znacznie rodziny, dziewczyny + trenerzy.
Dlatego nie czuje się upoważniony ani do bluzgania na juniorów, ani też nie mam zamiaru biczować się porażką jak niektórzy tutaj.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)