farciarz2 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Żarko Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie chodzę już od kilku lat na derby
> juniorów
> > po tym jak naszą drużynę zaczęto
> kompletować
> > z psich odpadów,które nie dostały się do
> > GTS.
>
> I to jest bardzo celna uwaga. Wszak gts poza
> Krakowem niestety jest dużo bardziej
> popularniejsze od Cracovii (głównie po tych
> misiach w ostatnich 15 latach) i dlatego przybysze
> w większości ich wybierają. Ludzi w tej chwili
> nie interesuje historia, wartości, patriotyzm i
> fakt, że klub z R22 zrobił karierę głównie
> dzięki narzuconej Polsce przez ZSRR haniebnej
> milicji i UB. Dziś liczą się przede wszystkim
> pieniądze a nie honor, a gts ma ich więcej,
> więc do nich idą niczym muchy do szamba. gts
> jest spadkobiercą ubeckich przywilejów i z nich
> korzysta do woli
> Żeby to zmienić - musiałby się zmienić system
> i świadomość społeczeństwa.
Nie wiem jak jest teraz z oczywistych wzgledow (miejsce zamieszkania) ale takie glosy dochodza do mnie coraz czesciej i jestem zszokowany! Nie rozumiem jak mozna trenowac w druzynie ktorej sie nie kibicuje ba w ktorej nie widzi sie przyszlosci a " musi" sie grac !
Nie lapie I nie zalapie tego nigdy !
Za moich biednych czasow Cracovii ( koniec lat 80 - siatych) do klubu przychodzily tylko chlopaki Cracoviackie I ktore utozsamialy sie z klubem ! Nie ma opcji by w tamtych czasach mentalnosc chlopakow zaburzyl obecny system , po prostu nie ma ! Kuwa jak by sie nie dalo dostac do Cracovii to szlo by sie gdzie indziej ale nie do gts-u I odwrotnie!
Gdzie tu kuwa honor I duma
Trenujac na Cichym Kaciku , gdzie granica nasza I ich byla oddzielona tylko siatka druciana I widzialo sie odwiecznego przeciwnika na zywo to kiedy pilka lodowala po przeciwnej stronie siatki mozna bylo ja uznac przez dluzszy czas za stracona.
Nie dzgalismy sie nozami czy bili sie ale po prostu nie lubilismy sie I nawet pilki nie chcielismy podac kiedy ladowala na stronie sasiada. Kiedy gralismy sparing miedzy soba to gryzlismy trawe by nie przegrac , byle pokazac TA BIEDNA CRACOVIE i KLUB Z NAJLEPSZEJSTRONY ...a dzis dupa :(
-
-
Juniorzy CRACOVII
Wszyscy nap...cy na zawodników, trenerów i szystem szkolenia weźcie się opamiętajcie (napisałbym ogarnijcie, ale to oklepane). Nawet o to że lokomotywa z piłkarzami była się przyp...acie ?!
Zdobyliśmy wicemistrzostwo Polski. Wszystkie legiunie, Lechy, pogonie, sosnowce, zabrza, ruchy i inne śląski są za nami. GRATULACJE DLA CHŁOPAKÓW.
A raba myślenice jaka jest, to każdy wie....
PS. Czy wygrywasz, czy nie.....
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lepiej było już przegrać z Pogonią, bo ten
> wynik i to na własnym stadionie to wstyd. Ja
> rozumiem na poziomie żaków czy orlików takie
> wyniki, ale żeby w finale MP ?!....... to jest
> dla mnie niepojęte.
nic dodac nic ujac, widocznie jestem z innej epoki bo zadne gratulacje mi przez klawiature przejsc nie chca
Za co gratulowac? to juz nie jest tak że wszystko można przegrać byle z Gtsem wygrac?
Końcowy wynik ponad stan oczywiście i to grubo to fakt ,osobiście jednak wolałbym nie awansować do tych finałów i nie przeżywać dzisiaj takiej totalnej kompromitacji !!!
Niestety ,moim zdaniem jedyny zawodnik który wie co to derby i Cracovia i który mógłby pociągnąć chłopaków za mordy to Wdowiak który z powodu kontuzji nie mógł zagrać/podobno w wyniku zatargów z Tabiszem wyląduje w Puszczy/.
A tak to mecz oddany kompletnie za friko ,bez walki/szczególnie do przerwy/ - chłopcy przybiją piąteczki i pojadą na wakacje bo wiadomo że nikt się nie nadaje do gry na wyższym poziomie.,może jeszcze psiury ich zaproszą na imprezkę .
Wynik idzie w świat, cieszę się, że jestem w tym momencie poza granicami kraju bo to co odstawili nasi juniorzy jest żenujące. I niech możecie sobie pierdolić, że to wielki sukces awansować do finału, zgoda. Ale przegrać 0-10 u siebie, z takim przeciwnikiem ? Wolałbym abyśmy nie mieli drużyny juniorów. Dla mnie przejebać w takim stylu finał jest większym wstydem niż awansowanie do niego sukcesem.
No chyba, że się historii nie zna.
Jak można na nich nie napierdalać. Dostali baty 10-0 hańbiąc Cracovie. Oddali mecz bez walki, a tego się nie zapomina. Psy gryzły trawe by zdobyć 10 bramek i to osiagnęli, a My ? ot tak 8 czy 10-0 bez róznicy. Oni wogoóe siłownie widzieli ?
wyszlo kurwa jak zwykle
Za wicemistrzostwo dziękuję. Ale dzisiejszy mecz oddany bez walki..
Poruta.
Wynik tragedia, no kurwa nie przystoi.
Gratulacje za wicemistrzostwo, ale pora zastanowić się nad błędem związanym z przygotowaniem mentalnym naszych piłkarzy. Dzisiaj to zawiodło, bo chłopaki są dobrzy to wiem. Nikt słaby nie dochodzi do walki o złoto.
Powodzenia, następnym razem z nimi wygracie!
Pozoranci i nic więcej - szkoda tylko, że z herbem Cracovii na piersi.
Z tym następnym razem to oczywiście żartujesz ?!!!
W meczu finałowym nie zdobywa się srebra tylko przegrywa złoto.
Skala porażki jest niedopuszczalna i trudna do usprawiedliwienia.
Jedyne czego można gratulować to drogi do finału.
Za to autentyczny szacunek.
Ten Kmita to faktycznie pierdol.nięty !!!
Po finale CJN na TT
MaciejKmita
?@kmita_maciej To wszystko wina Wojciecha Stawowego. Brak Tomislava Mikulicia odbija się czkawką...
Zły dotyk Staszka podczas pobytu w Gniewinie boli przez całe życie...
wisła mać.. ale wstyd!!
Kmita to zwykły śmieć, nie wiem kto dopuszcza go dalej do Cracovii ? Co on robi przy klubie śmieć jebany.
Selekcja w klubie się kłania, jeśli to są najlepsi zawodnicy jakich jesteśmy wstanie wyszkolić/pozyskać w tym wieku to gratuluje prezesowi produkcji netto. Różnica była dramatycznie widoczna. Najlepiej zamknąć wątek, bo w sumie nie zasłużyli by tyle pomyj na nich wylewać. To nie ich wina że przeciwnik był znacznie lepszy. Co do odpuszczenia meczu, to niektórych ponosi fantazja. Nie wszystko da się zamaskować bieganiem i faulowaniem.
Gratulacje za vice-mistrzostwo. A tak spierdolić finał to dramat, zero ambicji przegrać 10:0. Wstyd, wstyd, wstyd ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)