Resovia - Cracovia 3-2 CLJM
Oj niedobrze się zaczął ten tydzień piłkarski dla pasiaków, oj niedobrze.
-
-
Juniorzy CRACOVII
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Resovia - Cracovia 3-2 CLJM
> Oj niedobrze się zaczął ten tydzień piłkarski
> dla pasiaków, oj niedobrze.
Oby zakończył się dobrze;)
resovia - Cracovia
pierwsza połowa w naszym wykonaniu bardzo przecietna, nie wiem czy chociaz jeden celny strzal oddalismy.
od poczatku 2 polowki dwie zmiany Mik za Studnickiego oraz Wozniak za Chocholka i moge powiedziec ze Wozniak wprowadzil duzo wiecej spokoju do gry, rozpoczynal nasze akcje ktore mogly sie zakonczyc bramka, pare dobrych krzyzowych pilek.ten chlopak musi grac od poczatku!!! srodek Jez Mielcarek Wozniak i jestem spokojny. dobry wystep zaliczy tez Hubert Krol ,po jego dokladnym dlugim podaniu wywalczylismy karnego, w 2 polowie bardzo dobrze wyprowadzil kilka akcji. Jez solidny wystep , 2 strzlone bramki , pierwsza bramka palce lizac, prawdopodobnie zagral na lewej pomocy w 2 polowie , to chyba nowosc dla niego ale radzil sobie dobrze. bardzoszkoda wyniku ale tak to jest jak sie gra z druzynami ktore nie potrafia wymienic 5 podan. druzyna Resovii rozstawila tak zwany "autobus"w polu karnym i to wystarczylo. moge tez powiedziec ze coraz lepiej gra wyglada , piekna akcja a raczej kontra ktora zamienila sie na gola dla naszych chlopakow . naliczylem kilka takich dobrych rozegran.
teraz Biala Podlaska , nie bedzie mnie na tym meczu ale chlopaki wierzymy w Was i wierzymy w to ze wygramy ta lige bo zaslugujecie na to!!!
Wisła Kraków - Cracovia 4-2 (2-1) bramki dla Pasów: Panek , Chmielowski
Ambicja to podobno pół zwycięstwa, ale w tym meczu to było zbyt za mało. Przegrywaliśmy praktycznie wszystkie elementy jakie są potrzebne do zwycięstwa. Druga linia GTS wprowadzała popłoch w naszych szeregach obrony, praktycznie wszystkie górne piłki stawały się łupem piłkarzy GTS.Przegraliśmy bitwę,"wojna" jest jeszcze do wygrania. W dwumeczu prowadzimy 1 bramką. Szkoda, straciliśmy dwóch podstawowych zawodników - Barczuka i Dobosza, szkoda zwłaszcza tego drugiego (człowiek od czarnej roboty)
Przegrali również nasi młodsi juniorzy w Białej Podlasce 2-1. Trwa czarna seria od Wieliczki. Nie jestem przesądny ale coś mi się żle kojarzy litera "W" Wieliczka, Wisła i Widzew. Ale może na poprawienie humoru - złego początki, a koniec radosny. Oby, czego wami i sobie życzę.
Choć nie zawsze jest to wina wyłącznie tych chłopaków to jednak przegrać z UB to wstyd. Gdy ubecki klub wygrywa to czuję się jakby nadal duch stalinizmu i komuny unosił się nad tym krajem.
farciarz2 Napisał(a):
> Choć nie zawsze jest to wina wyłącznie tych
> chłopaków to jednak przegrać z UB to wstyd. Gdy
> ubecki klub wygrywa to czuję się jakby nadal
> duch stalinizmu i komuny unosił się nad tym
> krajem.
Kibice z Wawy rozwieszają banery z rozwinięciem skrótu CWKS a Śląska WKS....
Te duchy nie tylko w sporcie grasuja... ;)
A naszej młodzieży życzmy jak najlepiej !!!
farciarz2 Napisał(a):
> Choć nie zawsze jest to wina wyłącznie tych
> chłopaków to jednak przegrać z UB to wstyd. Gdy
> ubecki klub wygrywa to czuję się jakby nadal
> duch stalinizmu i komuny unosił się nad tym
> krajem.
Oj unosił dziś przy R-22, ilu ja tam dziś widziałem milicjantów w stanie spoczynku,szkoda tz pisać.
http://www.futmal.pl/news,33686.html
Za bardzo nie znam zawodników GTSu i pozwoliłem sobie na porównanie ich składów juniorów starszych, ze składem III ligowym. W dzisiejszym meczu zagrało 12 zawodników z ostatniego meczu III ligowego z Poroninem., i to było bardzo widoczne na boisku.
Jednak zarówno słowa Pawła Zegarka jak wcześniej Stawowego po przegranych derbach, że pomimo porażki nie musimy się wstydzić postawy -irytują, bo:
- wygrywać z ubeckim komunistycznym klubem z R22 to obowiązek patriotyczny Cracovii,
- wszyscy przyzwyczailiśmy się od ponad 50 lat dostawać baty od tego milicyjnego kolaboranta i wreszcie trzeba to zmienić i wrócić do korzeni wszak na początku w prawdziwie wolnej Polsce przed erą stalinowską - najlepszym klubem Krakowa była Cracovia,
- przegrać derby to również wstyd w kategoriach sportowych co powinno wyzwalać u w/w trenerów złość sportową, tymczasem z ich wypowiedzi wynika, że jest zupełnie inaczej.
Amen.
Nie zapominajcie - [b]to jest WOJNA![/b]
Kontuzje Krzysztofa Barczuka i Filipa Dobosza w wczorajszym meczu(z GTSem) okazały się mniej grożne a niżeli to wyglądało na meczu (interwencja pogotowia ratunkowego) Gorzej z Mateuszem Krasuskim (wiem nie ten wątek, to nie junior) który uległ kontuzji w meczu rezerw w Wieliczce - złamany obojczyk.
Przynajmniej można częściową porażkę w wczorajszym meczu zrzucić na barki Przeboju Wolbrom, gdyby się nie wycofali z rozgrywek III ligi to by w miniony wekkend musieli rozgrywać mecz z GTSem, a wtedy trener Marzec miałby cieniutką kadrę na mecz z nami.
5 dni później
Karpaty Krosno - Cracovia 0-1 w CLJM
Oby zwycięstwo juniorów młodszych otworzyło bardzo udany wekkend dla wszystkich zespołów pasiackich. Tak równać!:)
Szuwarek napisał:
Karpaty Krosno - Cracovia 0-1 w CLJM
Oby zwycięstwo juniorów młodszych otworzyło bardzo udany wekkend dla wszystkich zespołów pasiackich. Tak równać!
Zwłaszcza dla seniorów!!!!!!!, ale to dobry moment na zmianę trenera i może grupy młodzieżowe będą mogły trenować i grać na poziomie swoich umiejętności, a nie narzuconej tiki-taki.
Trzymamy kciuki za JS jutro od 11. Powodzenia
Cracovia - Karpaty
bardzo dobry mecz naszych podopiecnzych, w koncu mozna bylo ogladac bardzo dobre zawody naszych chlopakow.
nasza obrona dobrze dzis funkcjonowala, Chocholek lider obrony. Srodek pola Mielcarek, Jez, Wozniak bardzo dobrze wspolpracowal, Mielcarek duzo odbiorow , potrafil tez dobrze rozegrac pilke, Jez , dobry wystep , pare ciekawych prostopadlych pilek , bramka , wspomagal Wozniaka w rozegraniu pilki, Wozniak kreator gry , przyspieszal zwalnial akcje , obracal strony grania , wiekszosc skladnych akcji wlasnie przechodzilo przez tego zawodnika , od 3 meczy bardzo dobrze wyglada , to tylko plus dla nas bo ten chlopa ma bardzo duzy wplyw na nasza gre. Pawlusinski jak za dobrych meczow, bardzo mi sie podobal w tym spotkaniu.
Adam Wilk w koncowych sytuacjach bardzo dobrze sie zachowal , kolejny bardzo dobry mecz.
bardzo cieszy zwyciestwo. to dobry prognostyk dla nas.
trzeba pochwalic kazdego dzis zawodnika , naprawde bardzo milo bylo popatrzec na grajacy zespol w pilke.Pierwszy taki mecz.
Wierzymy w awans !!
Dzisiejsze wyniki dwóch pojedynków:
Korona Kielce - KSZO Ostrowiec 1-1 (to dobry wynik dla Cracovii)
Wisła Puławy - GTS 1-7
W dzisiejszym meczu JM nie było takiego chaosu jak zawsze, nareszcie było widać na boisku zawodników, którzy grają w piłkę i cieszą się z tego co robią !!!.
Na boisku był Zespół !!! A nie indywidualności co przyniosło efekt wygranej 1:0 , szkoda nie wykorzystanych sytuacji ponieważ wynik mógłby być wyższy.na kożyść Cracovii.
Miejmy nadzieję, że jest to dobry prognostyk na niedaleką przyszłość.
Chłopaki głowa do góry, grajcie tak dalej , BĄDŹCIE ZESPOŁEM !!!
Dzięki za mecz !!!
Mlodszym chyba juz nie uda sie dogonic Hutnika...
Do póki piłka w grze, wszystko może się zdarzyć!!!
Chłopaki będzie ok.
Wiemy doskonale o tej sytuacji z Kielc gdzie sędzia nie uznał prawidłowo strzelonej bramki przez B.Jeża, oraz karny z kapelusza dla Resovii.
Ale co nas nie zabije to nas wzmocni- CHŁOPAKI GRAMY DO KOŃCA !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)