Młodsi lepsi od Hutnika
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/cztery_bramki_juniorow_mlodszych_w_meczu_z_hutnikiem
Starsi pokonali KSZO
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/juniorzy_starsi_lepsi_od_kszo_1
-
-
Juniorzy CRACOVII
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mógłbyś wiecej o meczu napisać?
O tym meczu to można na pisać tylko tyle - dobrze, że się tak skończył. Jeden z najsłabszych jaki ostatnio widziałem na Wielickiej.
Juniorzy młodsi pokonali Hutnika 4-1 (znowu nasze derby) ale, Hutnik postawił bardzo wysoko poprzeczkę, nasi juniorzy rozegrali jedno z najlepszych spotkań. Brylowali- Surma, Szymczak,Ceglarz, Kiebzak i Najduch (dla mnie postać nr 1 w obronie) z tych zawodników będziemy mieli wiele pociechy. Mecz obfitował w wiele okazji dla jednych, jak dla drugich (poprzeczka-Cracovia, słupek-Hutnik, Karny dla Cracovii jak i dla Hutnika, oba nie wykorzystane. Kilku zawodników Hutnika widziałbym w Cracovii (w Hutniku się tylko marną)Jeszcze raz brawo młodzi juniorzy, takie mecze ogląda się z wielką przyjemnością jak i satysfakcją, że to młodzi "pasiacy"wygrywają.
Mam dwóch chłopaków (6 i 8 lat), którzy chcieli by pograć w piłę, do tej pory kopali na piłkarskich zajęciach ale to tak rekreacyjnie, a chcieli by "w zespole" - czy ktoś mógłby pokierować mnie w odpowiednie miejsce (email, numer tel, itp) jak dalej tą sprawę pociągnąć. Proszę o PW jakby co :D
Z góry dzięki :D
-- NIEAKTUALNE -- klub udzielił dokładnej informacji co i jak :D
Ładnie z tego wybrnęli, mają "kumatego" Rzecznika Prasowego
http://www.pzpn.pl/index.php/Federacja/Sedziowie/Aktualnosci/Sedziowie-zawodowi-gwizdza-w-CLJ
Po sobotnim meczu juniorów młodszych (Cracovia - Hutnik 4-1) pozwoliłem sobie na rozmowę z kilkoma zawodnikami Hutnika (chłopcy o świetnych warunkach fizycznych i wysokim zaawansowaniu technicznym) czy widzieli by się w Cracovii. Zostałem szybko sprowadzony na ziemię.
Odpowiedz - nasze CV (zawodników Hutnika) jest w rejestrze Legii, mamy pokazać co umiemy w makrolidzę. Z Legii mamy przepustkę wszędzie.Nic dodać, nic ująć.
TO pokazali co umieją z Cracovią .Warunki fizyczne to nie wszystko a technicznie od naszych juniorów też nie są lepsi
Szuwarku, problem jest w tym, że oni nie bardzo mają pojęcie, że to NIC nie znaczy. Jest taki zawodnik, o którego przegraliśmy z Legią konkurencję. Śmiem twierdzić, że dziś jest o wiele dalej od przepustki do kariery, niż inny zawodnik, o którego rywalizację z Legią wygraliśmy.
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szuwarku, problem jest w tym, że oni nie bardzo
> mają pojęcie, że to NIC nie znaczy. Jest taki
> zawodnik, o którego przegraliśmy z Legią
> konkurencję. Śmiem twierdzić, że dziś jest o
> wiele dalej od przepustki do kariery, niż inny
> zawodnik, o którego rywalizację z Legią
> wygraliśmy.
Najgorsze jest to : ŻE UTWIERDZAJĄ ICH W TYM DOROŚLI (a zwłaszcza rodzice)
Niestety. Dostaną stypendium, często bardzo wysokie jak na polskie warunki (bywają kwoty rzędu 3 tys. złotych), ale nie widzą, że są traktowani bardzo często jak mięso armatnie. I jak przychodzi kontuzja, słabszy okres gry, jakieś problemy... to nie ma sentymentów.
Podobnie zresztą jest w Zagłębiu Lubin- fenomenalna praca z młodzieżą i dramatyczne niewykorzystanie jej w drużynie seniorskiej. Ale tak to jest, kiedy trzeba "przemielić" w transferach państwową kasę.
Ja uważam, że w Polsce to akurat przede wszystkim jest kwestia szczęścia, niż przynależności klubowej. Najbardziej boli też to, że jednak chłopcy ( hutnik wiek juniora, a przecież ostatnio z Tarnovii poszedł też 13-latek ) z regionu małopolskiego, podkarpackiego gdzie bliżej im do Cracovii wybierają Warszawę i legie. No i nie mamy co się dziwić . . . Jaka sytuacja jest u nas każdy raczej wie, wydaje mi się że nie jesteśmy konkurencją dla legii jeśli chodzi o młodzież. Rmszar, tak z ciekawości, który zawodnik wybrał legie a nie nas ??
Nie będę pisał nazwisk. Nie zgodzę się jednak z tezą, że nie jesteśmy konkurencją. Uważam, że jeśli młodzi zawodnicy będą tak pracować, jak pracują, a sztab I drużyny będzie ich premiował treningami i możliwością debiutu w Ekstraklasie, to coraz więcej zrozumie, że tędy właśnie droga.
Wybacz, źle się wyraziłem. Chodziło mi, że nie jesteśmy konkurencją co do sprowadzania zawodników. . .
Z tym się zgodzę, nie oferujemy bajońskich stypendiów, nie załatwiamy rodzicom pracy czy mieszkań. Ale wydaje mi się, że to dobrze, bo właśnie takie działanie to psucie charakteru młodych zawodników. Wystarczy mi, że widziałem, jak na naszych młodych działały, w sumie niewielkie, stypendia.
Przede wszystkim podobno fundacja szkoląca młodzież dla Legii ma budżet na poziomie 7 mln zł rocznie. Zaznaczam- podobno, bo w sprawozdania finansowe im nie zaglądałem.
Nie najlepsze wieści dla juniorów młodszych - awans do makroligi trzeba chyba będzie odłożyć do roku przyszłego ?
Tuchovia Garbarnia 0-4
CLJ mecz rozegrany awansem
Stal Mielec 1-2 Korona Kielce
Szuwarku osłodzę troszkę twoją popołudniową kawę, w MLJM gts dostał wczoraj po d....e od SMS Kraków i przegrał 2:1. Myśle że emocje będą aż do ostatniej kolejki gdzie Garbarnia zagra z gts. Nadal jest szansa na awans !!!
Hutnik 12 m - 30 p
gts 13 m - 29 p
Garbarnia 13 m - 31 p
Cracovia 12 m -27 p
kolejność przypadkowa, , a jeszcze do rozegrania ;
Sandecja - Cracovia
Cracovia - Tuchovia
Hutnik - AS Progres
Tarnovia - Hutnik
Garbarnia - gts
Dzięki za info. Faktycznie ta kawa popołudniowa jakby inna (chociaż nie słodzę). Na szczęście powyższy mój wpis zawiera znak zapytania, po prostu lubię się asekurować. A więc jak mawiali "Starożytni Rzymianie" puki piłka w grze ...........
Jak tu zestawić trzy mecze, jakie czekają juniorów młodszych, starszych i rezerwy (toż tu graja w praktyce, sami juniorzy):
- 2 listopada godz. 11-ta w Sączu przeciwko Sandecji, juniorzy młodsi
- 2 listopada godz. 13,30 w Nowej Wsi z Niwą grają rezerwy (żadnej pomocy z I drużyny - 18 meczowa)
- 2 listopada godz. 15,30 Na ELPASSO - tak długo oczekiwany przez nas mecz (z uwagi na zakaz)
- 3 listopada godz. 17-ta w Łęcznej z Górnikiem juniorzy starsi
Kogo osłabić ? kogo wzmocnić ? oto dylemat. Mam prośbę aby ktoś nie wpadł na GŁUPAWY pomysł, że nie stać nas na dwie drużyny (wybiegam w przyszłość) w makrolidze.
Z rezerw do juniorów na mecz w Łęcznej schodzą Gala,Dobosz,Panek,Moskal.Wdowiak i może ktoś jeszcze kto w rezerwach z Niwą nie zagra. Kręgosłup więc jest .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)