Marcin Szymczak trenuje z I zespołem - [url=http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/marcin_szymczak_trenuje_z_pierwszym_zespolem_cracovii][Cracovia.pl][/url]
Świetna informacja, zasłużył - powodzenia!
-
-
Juniorzy CRACOVII
Kiedyś ktoś pytał o Bieszczanina, chłopaka który był na mistrzostwach z naszymi juniorami. Dzisiaj zauważyłem, że zagrał sparing w 1-ligowej Puszczy. Nie spodziewałem się, że Bartek właśnie tam teraz gra/trenuje.
http://www.90minut.pl/sparing/1/sparing10042.html
olek999 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kiedyś ktoś pytał o Bieszczanina, chłopaka
> który był na mistrzostwach z naszymi juniorami.
> Dzisiaj zauważyłem, że zagrał sparing w
> 1-ligowej Puszczy. Nie spodziewałem się, że
> Bartek właśnie tam teraz gra/trenuje.
>
> http://www.90minut.pl/sparing/1/sparing10042.html
To ja byłem tym pytającym. Info otrzymałem na drugi dzień na priv. Śledzę jego losy (ba, nawet zaliczyłem jego jeden mecz - piłkarską jest dalej w tym samym miejscu, tyle że bardziej zmężniał.) Gratuluje jego debiutu w I drużynie w meczu towarzyskim.
Czy młodsi juniorzy grają dzisiaj o 11 na Wielickiej.
wg. terminarza MZPN, tak
To to Ja wiem,tylko chciałem potwierdzić.
W lidze Małopolskiej Juniorów Młodszych
Cracovia - Progres 5-1 (3-0)
Młodzi juniorzy Cracovii musieli dużo włożyć umiejętności i zdrowia aby pokonać przeciwnika, naprawdę grającego dobrze. Szkoda, że forma przyszła tak póżno, przeciwnicy również zdobywają punkty (Hutnik czy GTS).
Z uwagi na przerwę w rozgrywka CLJ, aż 10 juniorów wystąpiło w rezerwach, w zwycięskim meczu przeciwko Iskrze Klecza Dolna (przed spotkaniem tych drużyn, Klecza posiadała taki sam dorobek punktowy tj 17, i zajmowała 6 miejsce w tabeli) Bardzo dobra praca z młodzieżą daje coraz większe efekty. Z końcem bieżącego roku wygasa kontrakt z trenerem Pawłem Zegarkiem. Ten temat tj KONTRAKTY to chyba jakaś zmora w naszym klubie.
Być może nie mamy (?) tego problemu, ale mimo to wklejam:
- Gdy miałem 13 lat, przeprowadzałem się do Warszawy, od razu powiedziałem: "Nie ma mowy o mieszkaniu w internacie. To może się źle skończyć". Zamieszkałem z kolegą, który mieszkał razem ze swoim ojcem. Trochę angielski system i wyszło mi to na dobre. Dzisiaj jestem ponad rok po podpisaniu pierwszego profesjonalnego kontraktu i jestem w pełni samodzielny - stwierdził Dominik Furman.
Przeglądając ostatnio archiwum piłkarzy Cracovii, natknąłem się na ówczesnego juniora-napastnika Michała Ścieszkę (ur. 19.11.1993) grającego np. w sezonie 2011/12 w juniorach starszych na ok 23 mecze strzelił 24 bramki. W "skarbcu" portalu 90 min jest tylko wzmianka, że grał w ME Cracoii, w 2 niepełnych spotkaniach. Jakie są losy Tego utalentowanego napastnika ? (mam na myśli losy sportowe)
Michał Ścieszka gra w tym sezonie w KKS Prokocim.po 9-ciu kolejkach strzelił cztery gole i ma dwie asysty
Dzięki. W II rundzie Prokocim zagra na Rydlówce z Garbarnią to będzie okazja go zobaczyć.
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W Małopolskiej lidze juniorów młodszych doszło
> wg mnie do PARADOKSU. Mecz pomiędzy GTSem a
> Poprad Muszyna zakończył się zwycięstwem
> juniorów z Muszyny 1-0. Po czym mecz został
> anulowany. Winę za niedociągnięcia ponosi GTS a
> więc winien być walkower - nic z tego WIELKIEGO
> GTSu nik nie ma prawa ogrywać.Wstyd jeszcze raz
> wstyd. Uzasadnienie MZPN poniżej, pkt III
> http://www.mzpnkrakow.pl/media/files/komunikaty/ko
> munikat_wd_nr20_1314.pdf
Znowu zweryfikowano w/w mecz i punkty powędrowały tym razem do Muszyny. Ciąg dalszy kompromitacji MZPN.Komunikat z 11.10.13 MZPN pkt. nr II
http://www.mzpnkrakow.pl/media/files/komunikaty/komunikat_wg_nr28_1314.pdf
Sensacja w CLJ - Lider przegrywa z autsajderem
Górnik Łęczna - Stal Mielec 4-3 !!!
Remis juniorów starszych na bardzo ciężkim "terenie
Stal Rzeszów - Cracovia 1-1
Juniorzy młodsi wywożą z "ciężkiego" terenu tj Popradu zwycięstwo.
Poprad Muszyna - Cracovia 1-2
Na prawdę dobry wynik juniorów starszych jakby tak popatrzeć na wyniki Stali.
Jutro nasi juniorzy starsi grają z KSZO o godz. 12-tej, być może po tym zwycięstwie zostaną liderem CLJ - oby do końca sezonu !
A nasi młodsi juniorzy o godz 14-tej zmierzą się z Hutnikiem (derby) tylko zwycięstwo przedłuży naszym juniorom szanse na grę w makrolidze.
Czas się zbierać. Za godzinę meczyk starszych a następnie młodszych. Pogoda sprzyja (ma być 20 stopni,to jeden z ostatnich tak ciepłych weekendów) w przerwach będzie można pogadać o minionych meczach i czekającym nas meczu w Zabrzu. Zaprasza w imieniu juniorów.
Cracovia - Kszo Ostrowiec 2-1(1-0) bramki dla Cracovii- Gala?,Panek
Mógłbyś wiecej o meczu napisać?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)