To na poprawę humoru wynik sparingu rocznika 2008;)
Cracovia-UKS UL 26:3:)
-
-
Juniorzy CRACOVII
Brawa dla rocznika 2008 , ładnie bramek nastrzelali :).
Grupa na razie nieliczna, ale z super trenerem. Jakby ktoś był zainteresowany rozpoczęciem treningów w tej grupie, to poniżej adres stronki
http://cracovia2008.futbolowo.pl/
Cracovia - CWKS 1-2
(skrót z meczu)
https://www.youtube.com/watch?v=o5FeCMvHGu0
Cracovia - Progres 4-0 (junior młodszy)
W zaległym meczu młodsi juniorz pewnie pokonali Progres, zarazem pozbawili ich złudzeń, że zagrają w finale Małopolskim. Z przyjemnoscią się ogląda tych chłopców z rocznika 1999/2000. Teraz jeszcze jedna kolejka (Cracovia będzie gościć Termalice) a pózniej finał w gronie 6 klubów o wejście do Makroligi. Wchodzą dwie najlepsze - wierze, że jedną z nich będzie Cracovia.
...nawet nawet...
[url=http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/krzysztof_krok_mamy_zdolnych_pilkarzy_a_my_trenerzy_jestesmy_po_to_aby_wskazac_im_droge]cracovia.pl[/url]
ŁKS - Cracovia 0:2 w CLJ
Cracovia - Termalica 8-0 (3-0)
Z coraz większą przyjemnością oglądam mecze juniorów młodszych. Naprawdę bardzo dawno juz nie widziałem w Cracovii tylu utalentowanych młodych chłopców. W kazdym meczu odkrywam nowy talent na innej pozycji. Dzis młodzi piłkarze Niecieczy unikneli katastrofy. Ostateczny wynik jest najniższą karą jak ich spotkała dziś przy ul Wielickiej. Rzadki dziś obraz na naszych boiskach, to dwa hatricky. Pierwszy hatrick do przerwy w wykonaniu niespełna 15 letniego Jakuba Batora budził u mnie pełny podziw - jego spryt, szybkość i pewne przyjęcie piłki w pelnym biegu i jego zaawansowana technika, no, no ..... A tak na marginesie: to Jakub chyba przyszedł do nas z Tarnovii:).
Drugi hatrick był w wykonaniu 16 letniego Kacpra Malinowskiego, który ma juz pewne obycie w juniorach młodszych ( drugi sezon) i zarazem grał po przerwie na juz mocno na umeczonego przeciwnika ( a umęczyli ich Bator i Zaucha - ten duet siał niesamowity zamęt w szykach obronnych). Mógłbym tak dlugo wymieniać naszych zawodników, gdyż jest to zgrany zespół, i brak ich awansu do Makroligii, będzie dla mnie wielką niespodzianka IN MINUS. Wszystkim juniorom dziękuje za kapitalną grę w II grupie i awans do finału Małopolskiego, gdzie czekają ich spotkania z takimi zespołami jak: GTS, Progres, Sandecja, Garbarnia i Bocheński. Życzę Wam samych zwycięstw !!!
PS
Malinowski swojego hatricka ustrzelił w 5 min a Bator w 12 minut (GLOS)
UB-ecja z MZPN znowu ustawiła turniej juniorów młodszych pod GTS :D - jak im nie wstyd, ile jeszcze lat to będzie trwało?:S
O miejsca 1-6
1. kolejka, 17/18 października
Garbarnia Kraków - TS Wisła Kraków
Cracovia - BKS Bochnia
AS Progres 99 Kraków - Sandecja Nowy Sącz
2. kolejka, 24/25 października
Sandecja Nowy Sącz - Garbarnia Kraków
AS Progres 99 Kraków - BKS Bochnia
TS Wisła Kraków - Cracovia
3. kolejka, 31 października
Garbarnia Kraków - Cracovia
TS Wisła Kraków - AS Progres 99 Kraków
Sandecja Nowy Sącz - BKS Bochnia
4. kolejka, 7/8 listopada
BKS Bochnia - Garbarnia Kraków
TS Wisła Kraków - Sandecja Nowy Sącz
Cracovia - AS Progres 99 Kraków
5. kolejka, 11 listopada (13:30)
AS Progres 99 Kraków - Garbarnia Kraków
Cracovia - Sandecja Nowy Sącz
BKS Bochnia - TS Wisła Kraków
Nasi rozgrywają wszystkie mecze w Krakowie, a gts zomo ma wyjazd do Bochni w ostatniej kolejce, więc nie wiem czy ustawienie 3 meczy jako "gospodarz" w kolejkach 2-4 to taki przekręt
Zwyciężcy grup powinni zagrać pomiędzy sobą jeden mecz na wyjeżdzie, a drugi u siębie.
A jest - GTS gra z Cracovią i Progresem u siebie. Cracovia wyjezdz do GTS-u i gości Progres. Natomiast wyjezdza do Cracovii i Progresu. Zwyciężcy tych grup zdominowali faze wstępną. A do Makroligi są tylko dwa miejsca.
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11219672_889399067805108_5223895677826204565_n.jpg?oh=ff538fe7ca9528ed5222a84cebfe0135&oe=56C6DA71[/img]
Czyżby po odejściu trenera Pawła Zegarka, zmarł portal MKS Cracovia? - można było się z niego bardzo dużo dowiedzieć o naszych juniorach[img]http://1.bp.blogspot.com/-64LDCw-ai-Y/UxycdfRN44I/AAAAAAAAGRM/hBewuMMlSyk/s1600/teary-eyed-emoticon-crying.png[/img]
To był portal prowadzony przez trenera Pawła Zegarka
Można gdzieś śledzić wynik meczu dzisiejszego ze Stalą Rzeszów?
Nasi juniorzy zdobywaja punkty na slabszych druzynach, co wiadomo jest pozytywne. Ale w starciach z czolowymi teamami, CWKS, GTS, Jaga, to niestety same porazki.
Z Jagą porażka na wyjeżdzie, z GTS-em też, ale frajerska. Natomiast z CWKS-em to już inna bajka. CWKS przyjechał na mecz z 3 trenerami (oprócz 1 trenera, trener od bramkarzy i od przygotowania fizycznego) Lekarzem i masażystą. Trenują na dwóch boiskach pełno wymiarowych (trawiasty i sztuczny). Kadra Juniora Starszego liczy 30 zawodników, i tam takie duperele :D
Racja, ale Stal Rzeszow ich jednak ugryzla. Zreszta niewazne, do boju juniorzy! Powodzenia grajcie ku chwale Cracovii!!
Zachęcony optymistycznymi opiniami o JM poświęciłem czas by w realu
fakt ten po swojemu zaobserwować. Dwa razy w niepełnym czasowym
a raz w tym wymiarowym. Od razu podkreślę ,że impulsem dla mnie było
jedno nazwisko, co nie znaczy żeby nie poobserwować tych "innych" zdolnych.
Niestety, ten mecz ostatni to potrójny zawód. Raz -zawód co do potencjału
drużyny. Dwa- gorsze zachowania tego co był powodem obecności. Trzy-
ciągłe selektywne wywlekanie błędów bliskiego kolegi. Patrząc w lustro po
powrocie coś zapadły mi się te spore uszy. Ale dość tego, więc odrobina na
poważnie. Sylwetka , technika, podobieństwo w rozwiązywaniu akcji i cały szereg
zwierciadlanego odbicia-taka kopia "Matiego". Tylko brakuje mi określenia na, że
ta "kopia" w potencjale jest lepsza od oryginału. Tak twierdzę i daje gardło, a
nawet mogę dać głowę jak zajdzie potrzeba.
pzdr.
Ja jestem przekonany, że chłopcy z JM pokażą na co ich stać w najbliższym meczu ( w meczu z Bochnią już byli chyba myślami tydzień później ), dlatego wybieram się ich wspierać. Poza tym dla każdego Pasiaka mecz najważniejszy, będzie co oglądać. POWODZENIA CHŁOPAKI ! JAZDA Z GTSem ! ! ! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)