Ja nie widziałem z KSZO (2-0). W ostatnim Pieprzyca strzelił 1 bramkę, ale na "sumieniu" miał 2 bramki :S
-
-
Juniorzy CRACOVII
... nie wiem dlaczego JM lepiej grają na wyjazdach niż u siebie... Czyżby większe boiska i trawa...?
bo z kontry (i bez presji kibiców, kilku na mecze JM prtzychodzi - nie napiszę kto przychodzi, bo znów bym dostał tygodniowego ignora ;)) gra się łatwiej
Główne problemy przez które nie ma wyniku:
-Łach,Bałdys
-małe sztuczne boisko..
-Trenerzy:Krok według mnie teraz dochodzi Zegarek bo JS notuje zniżkę formy a mecze wygrywane są jak schodzą zawodnicy tacy jak Szewczyk,Wdowiak,Kapustka (co myli się z powołaniem bo dobrych zawodników powinniśmy pchać wyżej a nie ściągać do JS)
-Brak dawania szansy wyżej (chodzi o ogranie z lepszymi sobie)
A teraz 2 punkty które zostały poruszone.. juniorzy GTSu to połowa z nich jest z CLJ część gra część nie ale dostają dużo więcej szans, i to w tym tkwi u nas problem, ponieważ teraz zarówno CLJ jak i JM gra o 'pietruszkę' to zawodnicy którzy grali najwięcej powinni odpocząć a dać szansę wykazać się młodym nawet kosztem wyniku. Co do trenowania w zimę siłownie to rany boskie, nie można tłumaczyć wyników teraźniejszych przygotowaniem ponad pół roku temu, bo fakt faktem mogą być zajechani ale to nasi złoci trenerzy powinni tak ustalić mikrocykl żeby zawodnicy wrócili do dobrej dyspozycji. Pozdrawiam! CZAS NA ZMIANY!
PS. według mnie jak zawodnicy mają prezentować wzwyżkę lub zniżkę formy jak niezależnie od tego w jakiej są dyspozycji to trenerzy mają swoich pupili którzy niezależnie czy dają ciała czy nie grają... Kiedy trener ma mieć jaja i dać szansę zagrać młodemu chłopakowi jak nie w juniorach? Czasami oglądając decyzje trenerów, one podejmowane są tak jakby każdy wygrany mecz to premia 100tys do podziału na drużynę. A trzymanie czasami zawodników cały mecz licząc na przebłysk geniuszu to głupota.
.. To ja już nie rozumie... dawać wszystkim zawodnikom szanse bez względu na wynik bo mają się rozwijać... ale bezwzględnie grać o wynik i nie zmieniać ustawienia i zawodników a jeżeli już to tylko w sparingach... Trenerzy i koordynatorzy są źli bo jak jest wynik to się jednak zawodnicy nie rozwijają a jak nie ma wyniku to juz straszna tragedia bo nikt się nie rozwija... Ogólnie retoryka jest taka: Tylko wynik!!! jak jest wynik to jest super!!! jak się zawodnik na meczu pomyli to się nie nadaje... a trener który go wstawił tym bardziej!!! zawodnicy, rodzice, kibice wszyscy są najmądrzejsi i najlepiej się znajdą ma piłce... Zawodnika i Trenera ocenia się po tym gdzie będzie grał w seniorach a nie po przegranym jednym czy kilku meczach w juniorach ml czy starszych... Dajcie już spokój temu Łachowi , Zegarkowi , Krokowi itp. Lepiej pomóżcie zawodnikom , wspierajcie ich, bo czytają te fota i piszcie o nich dobrze. Ja mam dość tego narzekania... to zle , tamto zle , ten zły , tamten zły. Jeden trener vice mistrz polski zły - do zwolnienia , drugi awans do makro -zły - do zwolnienia , Lach zły bo złych zawodników ściąga a w innych klubach takich ludzi jest np. dziesięciu... Dwóch juniorów debiut e ekstraklasie - zle - za mało... Złe szkolenie, zła baza , zła pogoda... Tylko forumowicze najlepiej się znajdą na wszystkim a najlepiej umieją zwalniać , wyrzucać i obrażać zawodników ... Jest jeden tylko problem w Cracovii... mało pieniędzy na piłkę młodzieżowa... Dwóch trenerów na drużynę , lepsze boiska , lepsza organizacja itp, itd.
...dostanie się do Makroligi, to chyba nie taka wielka sztuka? w ubiegłym sezonie tej "sztuki" dokonał trener Tomasz Bernas:S
...Bernas też zły... awans to nie sztuka.. najlepszy jest Sztukmistrz z Rzeszowa... zmykam z tego forum bo tu sami hejterzy nawet zle mówią o niepracujących... skandal
Zostań i przekonaj się, że struktury obecnego MKS-u to mikroskala bajzlu panującego w kraju, w którym żyjesz.
Bernasa i Wiącka czyli trenerów z wizją i KLASĄ wywalił Łach ( średnio raz na tydzień wpada pokazać się przy Wielickiej ) , a Trelę przesunął niżej do trampkarzy, bo go po prostu nie lubi .Świadomie się powtarzam ( Pottera osobiście lubię )
Piszecie o cyklu treningowym w juniorach :D
W czerwcu/lipcu 2014 Koordynator Łach powiedział do zawodników cyt " święta są niedługo, ( sic ?) poproście babcie, żeby Wam [b]kupiły testery sportowe :D .[/b] To jest odpowiedź ws tzw "mikrocyrków w MKS "
Niektóre Rodziny faktycznie kupowały :(
Reasumując - selekcja polegała na tym , że polecieli zdolni chłopcy, bo nie byli uczniami SMS-u, a Trener Krok już nie jara fajek przy zawodnikach, tylko za winklem...;)
Pytanie jest proste czy MKS nie widzi jak zla robote robi ten starszy pan i czy nie widza ze powinien udac sie jak najszybciej na niezasluzona emeryture????
wyznacznikiem pracy tych wszystkich trenerów i koordynatorów jest wynik ilości wychowanków w pierwszej drużynie Cracovii (seniorskiej) nie jest to ani mistrzostwo Polski ani nawet Świata juniorów. Ilu mistrzów Polski z Cracovią gra na jakimś poziomie?
ostatnio naszą drużynę wzmocniło kilku zawodnikow wychowanych w Klubie i jest w tym temacie najlepiej od lat (od kiedy ja pamietam). wiec nalezy sie wstrzymać z krytyką.
ja natomiast mam inne pytanie do znawców. co wiecie o opłacaniu przez klub kontraktów juniorskich?
Cracovia - Progres 2-3
Od ostatniego meczu w Cracovii nic się nie zmieniło. Mógłbym z powodzeniem przepisać swojego posta.
PS
W ostatnim meczu graliśmy z ostatnia drużyną, a dziś z liderem :)
OLIMPIA ELBLĄG - CRACOVIA 1 : 2 (0 : 1)
W ten sposób zaklepali sobie 3 miejsce - brawo :)
30.05 godz. 16
Cracovia III - Kaszowianka (młodziki) 0:3
Się pochwalę, że mój mały szwagierek strzelił gola w tym meczu ;-
Ed: nawet dwa :-P
Do SaNtO
Co do kontraktów to jakieś małe są ale mają przeważnie sprowadzeni przez fachowca Łacha.
Wychowankowie jak są to ich tak nie traktuje,z tego co wiem dwóch starszych nawet pozbawił opłaty za szkołę.
Przez dwa lata płacił klub w klasie trzeciej Władek zabrał
Wczoraj ostatni mecz rozegrali juniorzy starsi w CLJ. Żegnamy juniorów z rocznika 1996 - Kobyłka, Słowiak, Piekarski, Poznański, Szewczyk, Wdowiak i Kapustka, to był dobry rocznik, oby więcej takich roczników w Cracovii. Dziękuje Wam "chłopaki" (po raz ostatni to słowo) POWODZENIA W DOROSŁEJ PIŁCE NOŻNEJ , miło było Was poznać i Wam kibicować.(tu)
I oby jak najwięcej z was do tej dorosłej trafiło .(:P)
Oby jak najwięcej z Was trafiło do 1 drużyny Cracovii i..zagościło w niej na stałe
97 rocznik też jest dobry i kilku z 98 też. To co robią teraz i jak grają to droga do seniorów!! Dajcie im się mylić w juniorach żeby nie mylili się w seniorach. Trzymajcie wszyscy
za nich kciuki!!!
kibic14 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Do SaNtO
> Co do kontraktów to jakieś małe są ale mają
> przeważnie sprowadzeni przez fachowca Łacha.
> Wychowankowie jak są to ich tak nie traktuje,z
> tego co wiem dwóch starszych nawet pozbawił
> opłaty za szkołę.
> Przez dwa lata płacił klub w klasie trzeciej
> Władek zabrał
właśnie niedawno dowiedziałem się o takich paru transferach, które dostają kasę co mnie trochę zaskoczyło
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)