quentin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> MSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zamiast Zjawińskiego, który wiadomo, że i
> tak
> > bramki nie strzeli nawet jak ma setkę to
> mógłby
> > wejść sobie Szewczyk i zbierać
> doświadczenie.
> > Zamiast pozoranta Cetnarskiego Kapustka.
>
> Mam wątpliwości czy zobaczymy ich w ogóle w tym
> roku na boiskach ekstra-klasowych. Jak nie
> zobaczę ich w meczu pucharowym z Brzeskiem to
> będę miał pewność że o grze w pierwszym
> składzie mogą zapomnieć.
jeszcze w tej rundzie będzie grał (zapamiętaj że to napisałem).
-
-
Juniorzy CRACOVII
Wczorajszy mecz z Sandecją pokazuje jaki mamy potencjał w naszych chłopakach. Mimo, że w drużynie juniora młodszego jest sporo chłopaków 99 i jeden wybitny z 2000, to wcale nie odstawaliśmy, kolektyw drużyny tworzą zawodnicy którzy już są troszeczkę ograni w cljm z rocznika 1998. Bardzo dobrze na pozycji środkowego napastnika poradził sobie Tymoszuk, czy on przypadkiem nie jest bocznym pomocnikiem? Szuwarku podpowiedz. Rzucił mi się w oczy środkowy pomocnik o nazwisku Żaba, kolejna bramka, tworzą bardzo fajny duet. Nowo sprowadzony zawodnik to wg mnie sztuka dla sztuki... musi się nauczyć grać po krakowsku bo na razie biega sam z piłką, takich nam nie potrzeba!!!
Wynik to 5:0
bramki:
1:0 Tymoszuk 20'
2:0 Tymoszuk 24'
3:0 Słomka 55'
4:0 Żaba 60'
5:0 Szklarz 80'
Neutralnyy Napisał(a):
> Wczorajszy mecz z Sandecją pokazuje jaki mamy
> potencjał w naszych chłopakach. Mimo, że w
> drużynie juniora młodszego jest sporo
> chłopaków 99 i jeden wybitny z 2000, to wcale
> nie odstawaliśmy, kolektyw drużyny tworzą
> zawodnicy którzy już są troszeczkę ograni w
> cljm z rocznika 1998. Bardzo dobrze na pozycji
> środkowego napastnika poradził sobie Tymoszuk,
> czy on przypadkiem nie jest bocznym pomocnikiem?
> Szuwarku podpowiedz. Rzucił mi się w oczy
> środkowy pomocnik o nazwisku Żaba, kolejna
> bramka, tworzą bardzo fajny duet. Nowo
> sprowadzony zawodnik to wg mnie sztuka dla
> sztuki... musi się nauczyć grać po krakowsku bo
> na razie biega sam z piłką, takich nam nie
> potrzeba!!!
> Wynik to 5:0
> bramki:
> 1:0 Tymoszuk 20'
> 2:0 Tymoszuk 24'
> 3:0 Słomka 55'
> 4:0 Żaba 60'
> 5:0 Szklarz 80'
dobrze, że w drużynie są starsi chłopcy (Tymo, Żabka, Mik czy Sroczka) oni nadają rytm drużynie (dość często pokrzykują) i to przynosi efekty. Tymo faktycznie grał jako boczny pomocnik (w ubiegłym sezonie rozegrał ok 25 meczy i strzelił tylko trzy bramki) ale zmiana pozycji wyszla mu na dobre (dwa mecze i 4 bramki) Żabka to solidny pomocnik strefy środkowej (w ubiegłym sezonie ok 23 mecze i 3 bramki) i co sie okazuje nie zły strzelec (dwa mecze i 4 bramki) Nowy zawodnik to Gawle - dawno nie było u nas tak szybkiego skrzydłowego (z jego szybkości padła pierwsza bramka) trener go przysposobi do gry Krakowskiej - jestem tego pewien. Dużym plusem jest dla mnie Ożóg, nie na darmo jest w U-15 to będzie w przyszłości pomocnik defensywny JAK SIĘ PATRZY.
Faktycznie zapomniałem jeszcze o Miku i Sroczce, Robert w przyszłości jeżeli obejdzie się bez kontuzji i dobrze go poprowadzą 1 DRUŻYNA. Gawle? to jest ten boczny pomocnik? szybki i dobrze wyszkolony technicznie ale brakuje mu takiej chłodnej głowy, zobaczymy co pokaże z GTSem, chłopaki grali przecież też wcześniej w starszym roczniku, teraz mają o wiele łatwiej bo rywalizują ze swoimi rówieśnikami. hmm Szuwarku Tymoszuk nie ma przypadkiem 5 bramek? (3 bramki z Glinikiem i 2 Sandecja?) chociaż mogę się mylić.
Bardzo dobry mecz w wykonaniu naszych JM. Trzeba przypomnieć, że Sandecja ograła gts 7:0. W meczu z nami mieli jedną okazję bramkową, więcej sobie nie przypominam. Nasi mieli około 7-8 sytuacji 100%. W pierwszej 11 z rocznika młodszego grało 3 zawodników: Sendorek na bramce (nie miał jakoś dużo pracy w tym meczu, aczkolwiek jedną bardzo groźną sytuację wybronił), Janecki na prawej stronie (bardzo dobry mecz w wykonaniu tego zawodnika), Ożóg na defensywnym pomocniku (u trenera Treli grał na pozycji ofensywnego pomocnika, chociaż na defensywnym też mu jakoś idzie). Co do chłopców z 98. Tymoszuk, Żaba, Sroka, Gawle wyróżniają się znacząco. Prowadzą grę, widać u nich dojrzałość i dość dobre wyszkolenie techniczne (u Tymoszuka wręcz wybitne). Co do Gawle, to chyba nie widziałem jeszcze tak szybkiego zawodnika w młodzieżówkach. Super chłopak, bardzo dobry transfer. Oczywiście czasami irytuje jego nadmierna kiwka, no ale to jest właśnie młodzieżowa piłka. Trzeba pochwalić też grę całej defensywy, pewna gra mało błędów, jednym słowem SUPER ! Jeszcze dodam, że nie wszyscy chłopcy z 98 mogą grać, chociażby Czarnecki pozyskany z progresu.
Neutralny - tak, masz racje Tymo przecież wczoraj strzelił 2 (razem 5)
pasiasty krakus - odnośnie bramkarza Sendorka, jego warunki fizyczne już na starcie skazują go na przegraną (chyba że zacznie szybko rosnąć) w górnych piłkach będzie bez szans a zwłaszcza w dośrodkowaniach (będzie to odstawiał co nasz Pilarz przy pierwszej bramce z PBB). Na początku meczu razem ze stoperem wykonali taki numer, ze to powinno skończyć się golem (jeden i drugi nie trafili w piłkę) Sandecja miała kilka okazji do strzelenia bramki (w pierwszych 15 min).
Trener w wywiadzie dziękował m.innymi trenerom Bernasowi i Treli. Widocznie miał taki kaprys, bo faktycznie to byli wychowankowie trenera Grzegorza Treli (nie wiem co do tego miał trener Bernas?) Panie Grzegorzu odstawił Pan kawał roboty, to Pańska praca była widoczna na wczorajszym meczu. Pamiętajmy, że z Sandecja nie zawsze nam szło, tym bardziej, że są wymieniani jako jeden z głównych kandydatów do CLJMłodszych.
szuwarku co Ty opowiadasz?! kto z tych chłopaków jest "wychowankiem" trenera Treli? Przeciez tylko 3 chłopcow z podstawowego składu (99 r) było i to tylko przez rok pod wodzą trenera Treli. U trenera Bernasa gralo i trenowalo wiecej z tych chlopców (Mik, Żaba, Sroka, Słomka, Tymoszuk), tez przez rok. To kto ma wieksze zaslugi??? a moze lepiej tak wogole wrocic do czasow Akademii i podziekowac przede wszystkim trenerowi Kępie ktory to rzeczywiscie mial wplyw przez dlugi czas na jakosc gry chlopakow z 99...
Według moich informacji na wypożyczenie do sms-u udali się Wiechecki,Kęska,Sidor i bardzo możliwe że Szymon Woźniak również. Jest to dla nas nie małe osłabienie zwłaszcza jeżeli chodzi o Woźniaka . Noi do tego Kęska... przykre że nasi zawodnicy nie dostają szansy w meczu od trenera i muszą szukać innych "możliwości" rozwoju. POWODZENIA CHŁOPAKI! Liczę na efektywny i efektowny powrót!
szuwarek Napisał(a):
> Neutralny - tak, masz racje Tymo przecież wczoraj
> strzelił 2 (razem 5)
> pasiasty krakus - odnośnie bramkarza Sendorka,
> jego warunki fizyczne już na starcie skazują go
> na przegraną (chyba że zacznie szybko rosnąć)
> w górnych piłkach będzie bez szans a zwłaszcza
> w dośrodkowaniach (będzie to odstawiał co nasz
> Pilarz przy pierwszej bramce z PBB). Na początku
> meczu razem ze stoperem wykonali taki numer, ze to
> powinno skończyć się golem (jeden i drugi nie
> trafili w piłkę) Sandecja miała kilka okazji do
> strzelenia bramki (w pierwszych 15 min).
> Trener w wywiadzie dziękował m.innymi trenerom
> Bernasowi i Treli. Widocznie miał taki kaprys, bo
> faktycznie to byli wychowankowie trenera Grzegorza
> Treli (nie wiem co do tego miał trener Bernas?)
> Panie Grzegorzu odstawił Pan kawał roboty, to
> Pańska praca była widoczna na wczorajszym meczu.
> Pamiętajmy, że z Sandecja nie zawsze nam szło,
> tym bardziej, że są wymieniani jako jeden z
> głównych kandydatów do CLJMłodszych.
Tiaa, bo bramkarz to musi być wysoki na 3 metry i dobrze jeszcze gdyby piłki nie umiał kopnąć.
GTS-Cracovia godzina 11 na boisku atletycznym albo treningowym na R22. Bardzo ważny mecz dla naszych juniorów, przy wygranej naszych juniorów odskoczymy od reszty i złapiemy jeszcze większy wiatr w żagle. Nie ukrywajmy, że liczymy także na słodką zemstę za 10:0... liczymy, że mecz zakończy się conajmniej takim samym wynikiem ale dla Pasów.
:)
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/juniorzy_mlodsi_pany_wisla_krakow__cracovia_13
:)
Jezeli chodzi o woźniaka to chlopak sam dobrowolnie odchodzi. wedlug mnie powinien grac w pierwszej 11 , widocznie widzi jak jest u nas w klubie ze wychowankow maja gleboko w d... . Wiechecki tez wychowanek i od dziecka wystepuje w Pasach... to jest nie do przyjecia jak mozna traktowac tak swoich zawodnikow! GRATULACJE DLA JUNIOROW MLODSZYCH WRESZCIE JAKAS DOBRA INFORMACJA. Bartek Tymoszuk w bardzo dobrej dyspozycji jest podoba mi sie ten chlopak.
Coraz bardziej podoba mi się praca trenera Krzysztofa Kroka. W meczu z Sandecja zauważył, że bramkarz Cracovii odstaje warunkami fizycznymi (nie trzeba mieć 3 metrów, wystarczy mieć słuszny wzrost na bramkę) i postawił w bramce Smolenia, i co? chłopak zostaje jednym z bohaterów meczu. Przy stanie 1-0, po przerwie wypuszcza w bój Gawle (krytykowanego tu na tym forum) i chłopaka strzela wyrównującą bramkę. Od 60 min przeprowadza zmianę, i na boisko wchodzi Malinowski, który daje nam prowadzenie, a na zakończenie niezawodna "Żabka" dobija GTS.
Na ręce trenera gratulacje i podziękowania dla całej drużyny. Co za pieron mnie dziś pognał na Wielicką, przepraszam chłopaki:).
PS
W Cracovii nie wystąpił kadrowicz U-15 Ożóg (ważna postać w destrukcji)
Pasiastyfanatyk wszyscy których wymieniłeś odeszli na wypożyczenie na własną prośbę a nie klubu, ale to nie koniec bo kilku innych chłopaków również chce odejść.
o zwycięskich derbach
http://www.futmal.pl/news,34932.html
GTS - Korona 0-1 :)
Stal Rz. - Concordia 3-0
7 bramka, w 4 meczu Żebrakowskiego, co on jeszcze robi w tej CLJ?
Pewnie to samo co Szewczyk u nas .
Nasi juniorzy młodsi pokazali dzisiaj charakter, do końca walczyli, można powiedzieć podnieśli rękawice i dali z siebie wszystko. W tym meczu nie wszystko im wychodziło, ale wybiegali to spotkanie i jednak zasłużenie wygrali, chociaż w 1 połowie przegraliśmy środek boiska, bardzo dobry debiut Smolenia (bramkarz) który parę razy uratował nasz zespół, Czarnecki dostał 2 piłki od Tymoszuka sam na sam, gdzie mógł zrobić praktycznie wszystko...(strzelił w bramkarza) ale każdemu zdarzają się błędy to będzie nauczka na przyszłość, w pierwszej połowie jakby chłopcy z lekkimi kompleksami sam nie wiem czemu.. za to w drugiej Trener chyba ich porządnie obudził bo wyszli i pokazali ''jaja'' wyróżniające się postaci: Żaba,Gawle,Tymoszuk,Czarnecki,Smoleń,Mik, i rzuciło mi się wejście 2 zawodników (dobre zmiany) aczkolwiek nie wiem jakie nazwiska.
szuwarku zadajesz dziwne pytania, przecież to CLJ z akcentem na ostatnią literkę. Myślisz że stanie się objawieniem w piłce seniorskiej? Spokojnie jeszcze przyjdzie na to czas, jeśli jest dobry. Dla takich klubów i chłopaków to CLJ to idealna sprawa. Seniorzy kopią się po czole w 3 lidze, ale przynajmniej juniorzy grają z najlepszymi w kraju w swojej kategorii wiekowej.
quentin Napisał(a):
> szuwarku zadajesz dziwne pytania, przecież to CLJ
> z akcentem na ostatnią literkę. Myślisz że
> stanie się objawieniem w piłce seniorskiej?
> Spokojnie jeszcze przyjdzie na to czas, jeśli
> jest dobry. Dla takich klubów i chłopaków to
> CLJ to idealna sprawa. Seniorzy kopią się po
> czole w 3 lidze, ale przynajmniej juniorzy grają
> z najlepszymi w kraju w swojej kategorii wiekowej.
nie bez przyczyny zadaje, zobacz ile ma lat bramkarz Jagielloni w dzisiejszym meczu? (podpowiadam, rocznik 1997:))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)