Walczymy dalej!
-
-
CRACOVIA vs JKH GKS Jastrzębie | piątek, 01.02.2013, godz. 18:00 - 3:7
Rozumiem, że nikt się nie wpisuje, gdyż wszyscy się powoli ubieracie i pędzić będziecie na Adam "Roch" Kowalski Arena ;)
3;7 to się robi przykre...
Unikneli dwucyfrówki, zuchy chłopaki, walczyli jak lwy..
A poważnie to :
- bez walki
- bez ambicji
- bez chęci
......
No to jesteśmy na 5-tym miejscu.
Teraz wtopa w Tychach (które jeszcze walczą o 2 drugie miejsce) Jastrzębie wygra u siebie z Unią (już praktycznie na 6 miejscu) i w ostatniej kolejce Katowice wygrają z pewnym już drugiego miejsca Jastrzębiem i nic nam już nie da wygrana z Sosnowcem.
Zaczynamy ćwierćfinał w Katowicach - oj nie spodziewałem się.
Zasłuzone bęcki.
Z taką grą nie przejdziemy w I rundzie PO. Gra za wolna, zbyt indywidualna, pełna prostych błędów w obronie, a gra w przewadze 5 na 3 przez 2 minuty to szczyt indolencji...
No jak dla mnie dramat i jak do tej pory nie miałem żalu do zawodników,tak teraz po prostu zawodzą ,szczególnie Ci najlepsi tym bardziej ze gramy u siebie !!(jedynie może ich usprawiedliwić ze robią scieme przed P.O.??)
Kto ma ochotę niech zakłada MVP, po tym meczu ja tego nie zrobię!
I cóż napisać po tym meczu..? Pierwsza piątka, a szczególnie atak - katastrofa i sabotaż. Czesi z drugiej piątki plus Sebastian coś walczyli i strzelali bramki, trzecia naprawdę na plus, walka i zaangażowanie, ale niestety mieli na obronie Adriana grającego dramatycznie słaby mecz. Nie wiem co mam sądzić. Po prostu nie wiem. Te same pytania co zawsze. Jesteśmy po prostu tacy słabi? A może to jakaś manifestacja? A może sianko? A może wszystkie siły na play-off? Wiem tylko, że jakikolwiek medal w tym sezonie będzie olbrzymim sukcesem z naszej strony.
Graliśmy py.tę, ale Kępa gamoń swoje dołożył , szczególnie w I tercji.
Stało się to, czego się najbardziej obawiałem, czyli naszej porażki i wygranej Katowic, co zepchnęło nas na 5-te miejsce z 1 punktem straty. Zakładając, że Katowicom został 1 mecz u siebie z Jastrzębiem, który na dzień dzisiejszy będą się starali za wszelką cenę wygrać aby utrzymać przewagę nad nami, musimy ich ubiec i koniecznie wygrać w Tychach, najlepiej pełną pulę czyli 3 punkty, aby przed ostatnią kolejką z Katowic uszło powietrze, bo wtedy chyba nie uwierzą w to, że nawet przy swojej wygranej z Jastrzębiem, my przegramy z Sosnowcem, a jeżeli przegramy w Tychach, to zostaje nam wygrać z Sosnowcem i liczyć na Jastrzębie, że Katowicom nie odpuści ! :(
Wtedy pewnie wszyscy będziemy kibicować Jastrzębiu i modlić się o ich zwycięstwo i cud naszego powrotu na 4-te miejsce ! :D
Co do dzisiejszego meczu, dramat, pokazaliśmy chyba dzisiaj najlepiej, w tym negatywnym sensie tego słowa znaczeniu, jak nie należy grać w podwójnej przewadze przez pełne dwie minuty, a nawet w 5 na 2,5 zawodnika, bo pewnie zauważyliście, że przez część tej kary jeden z hokeistów Jastrzębia grał bez kija ! :( To nas zgubiło, do tego dwa, a może i trzy pudła do pustaka, a też i dwie, trzy bramki zawalone przez Radzika, chociaż strzały były soczysto mocne !
Pozostaje wiara w metamorfozę w Play-Off, tylko trzeba go zacząć u siebie, koniecznie ! Do boju Cracovio ! :) W Tychach jeszcze wszystko zależy tylko od Ciebie, zrób wszystko aby ostatni mecz sezonu zasadniczego w Krakowie był już tylko formalnością !
Brawa dla Czechów, za to, że nie biorą udziału w tej szopce.
Nie ma znaczenia, które miejsce zajmiemy po sezonie, bo jeśli drużyna nie chce grać to i z Sielcem Sosnowiec też przegra.
Szkoda, że w tak fatalnym stylu kończymy piękną epokę. Myślę, że "specjalne podziękowania" za to należą się obu stronom.
Gratuluję Panu Jurassicowi optymizmu.
Spokojnie panowie, ocena ostateczna po zakończeniu sezonu. Jestem zażenowany postawą drużyny dzisiaj i w paru innych meczach w tym sezonie ale wstrzymam się jeszcze ze zmasowaną krytyką.
Mam wrażenie, że dziwnie czują się "nasi" Czesi patrząc na to co dzieje się wokół.
Po dobrym meczu w Oświęcimiu przyszedł słabszy. Od początku sezonu nie jesteśmy w ścisłej czołówce. To jeszcze nie koniec świata. Zostały dwa mecze i jest szansa by zacząc play-offy w pierwszym meczu na własnym lodzie.
Ten sezon chyba jest najgorszy od kilku, smiem twierdzic..I jakas taka dziwna cisza i niemoc..
Na +:
1. Fojtik
2. Aron
3. Witos
4. Valcak
5. Piotrowski, Leszek (próbowali, nie mieli dnia)
Reszta przeciętne lub słabo.
O co chodziło ze zmianą Kuliga, żeby młodzieżowiec wystąpił w spotkaniu?
Radziszewski miał chyba jakiś problem z kijem po jednej z akcji pod jego bramką.
Popieram przedmówców odnośnie gry naszych Czechów. Fojtik dziś w bardzo dobrej dyspozycji i z aspiracjami na hat-tricka. Tak naprawdę to po dzisiejszym pojedynku jestem zadowolony jedynie z czeskich reprezentantów naszej drużyny. Jakoś do połowy spotkania dawaliśmy radę, później jednak coś w nas pękło i Jastrzębie zafundowało nam pogrom. Ja w dalszym ciągu wierze, że coś w tym sezonie ugramy, ale nie mam na myśli powtórki z ubiegłego sezonu. Coś dzieje się niedobrego w naszych szeregach. Być może jest to spowodowane atmosferą w naszej szatni, która może być napięta przez ostatnie wydarzenia związane z aferą na linii nasz klub vs. PZHL. Pod względem sportowym mamy naprawdę zaciętą końcówkę sezonu zasadniczego. O medale walczą Sanok, Jastrzębie i Tychy. Bardzo ciekawym rywalem okazał się GKS Katowice (mój typ na przysłowiowego "czarnego konia" tego sezonu). Można liczyć na to, że GKS Jastrzębie tradycyjnie "spuchnie" w fazie play-off, choć w tym sezonie to wydaje się już mało prawdopodobne. Nie wychylając się w przyszłość, trzeba powalczyć o ostanie punkty i układ tabeli sezonu zasadniczego. Później będziemy się martwić play-off'ami ...
Nie ma sianka - nie ma granka. Ot co.
Trochę za szybko skazałem naszych na 5 miejsce. Jastrzębie ma tylko 2 punkty przewagi nad Tychami, a nie 4 jak mi się zdawało.
W przedostatniej kolejce Jastrzębie wygra z Unią, a Tychy pewno (niestety) z nami i zmian w tabeli nie będzie (katowice nie grają). W ostatniej kolejce my gramy z Sosnowcem, a Katowice będą grać z Jastrzębiem, które będzie musiało zdobyć minimum dwa punkty aby utrzymać 2 miejsce (mają gorszy bilans z Tychami). Nawet jeśli zrównany się z Katowicami punktami, to mamy z nimi lepszy bilans bezpośrednich spotkań. Jest więc realna szansa na 4 miejsce i rozpoczęcie ćwierćfinałów u siebie.
[b][large][align=center][url=https://picasaweb.google.com/jafffoto]Cracovia - Jastrzębie[/url][/align][/large][/b]
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-RazS64gW72U/UQz_BTq8nPI/AAAAAAAAVng/0yUy4JoYdro/s800/aDSC_2225.jpg[/img]
Morale spadły poniżej zera.....coś się Panowie skończyło :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)