@Jim, może oprócz akademii dla dzieciaków trzeba założyć podobną dla rodziców? :)
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
komu Jim z Akademia zalazl za skore?
pierwsze zadajenie - czyje reklamy pojawiaja sie na Teraz Wojtek! ?
Kto informuje, ze, uwaga: Jestesmy Szkola Cracovii??
czy to ta sama szkola ktorej patronem jest obok Kaluzy Reyman? to juz nikomu nie przeszkadza jak widze...
Apropos wyjmowania dzieciaków innych Akademii
to poza atrakcyjnym szkoleniem warto pamietać że dla rodziców dzieci z innych miejscowosci
wazne będzie/jest to co się proponuje ich dziecku w pakiecie
Dobra szkoła, opieka itd
Wtedy rodzice wiedzą że nawet jak nie zostanie pilkarzem to pobyt w AMC
oznacza wieksze szanse dla ich dziecka
5 dni później
.
stach Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To jak to jest z tym wychowywaniem w duchu
> "Pasiastości"? Piszemy jak zwykle tylko o
> rzeczach złych lub wątpliwych czy o dobrych też
> ewentualnie można? ;)
>
> http://www.mlodacracovia.com/index.php?option=com_
> content&view=article&id=1621:wszyscy-na-hokej&cati
> d=61:aktualnoci-rocznik-2001&Itemid=91
Nie mogło zabraknąć młodych Pasiaków na hokeju z rocznika 2001 bo ich trener to Pasiak z krwi i kości :)
W dniu święta wszystkich przedstawicielek płci pięknej, Akademia Mistrzów Cracovia pragnie złożyć Im najpiękniejsze życzenia, dużo uśmiechu i radości w życiu bez względu w jakim wieku się znajdują.
"NADCHODZI WIOSNA, W CRACOVII KWITNĄ DZIEWCZĘTA..." czyli pierwszy w historii nabór dziewcząt :)
http://www.mlodacracovia.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=77&Itemid=123
no. Gratulacje dla wszystkich, ktorym udało się doprowadzić do ruszenia tego projektu.
Może za 15 lat wyrosną z nich Mistrzynie Polski? ;)
Super sprawa !Brawo !
http://sportowetempo.pl/sportowa_malopolska/artykul/34907_Lukasz_Szewczyk_trenerem_w_Cracovii_i_pilkarzem_w_Czarnochowicach
No to zobaczymy który rocznik przejmuje pan Szewczyk.
Na 100 % rocznik 2000.
Jednak AMC działa sprawnie skoro tak szybko pozbywa sie trenera, ktory posłał syna do wislackiej AP21.
9 dni później
Po blamażu piłkarskiej reprezentacji podczas meczu z Ukrainą, dziennikarze Przeglądu Sportowego wysmarowali bardzo obszerny art dotyczący szeroko pojetego szkolenia młodziezy, a raczej jego braku : "Przejedliście miliard - a gdzie akademie ? "
http://ekstraklasa.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Kluby-ekstraklasy-nie-inwestuja-w-mlodziez,artykul,165722,1,381.html
I komentarz Rafała Romaniuka : " Na nic płacze, na nic krzyki "
http://ekstraklasa.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Rafal-Romaniuk-o-szkoleniu-mlodziezy,artykul,165727,1,381.html
5 dni później
Swoja drogą pojawił się juz jakis zarys programu Akademii, pierwsze zalozenia, cykl pracy z rocznikami itd? Minely 4 miesiące myśle, że to juz sporo czasu na przygotowanie wstępnego planu rozwoju, wychowania,szkolenia. Z tego co pamiętam na otwarciu bardzo mało(wrecz nic) zostalo pokazane pod tym kątem. Nie mówie tutaj o szczególach, ale wystarczy pewien rys(patrz dokument mielcarskiego dla c+ z porto)
Jim, co do sensu posiadania akademii i potrzebie szklenia nie trzeba przekonywać. Nie masz jednak wrażenia, że z AMC trochę zeszło powietrze, albo część anergii idzie w gwizdek przez wojenki frakcyjne?
Hej,
Nie mam takiego wrażenia, a wręcz przeciwnie. Na TP wykreowano Kępę jako "wiślackiego psa " z czym się absolutnie nie zgadzam. Po latach obserwacji i pewnego doświadczenia chciałbym, aby w AMC pracowało jak najwięcej "wiślackich psów" , a nie prawdziwych Pasiaków ze stołówki. Szaraniec zatrudniłby "wiślackiego psa " :D :D :D
Czy wg Ciebie umowy satelickie to nic? Współpraca ( napiszę już na chama ) - wyciąganie zawodników z wiosek do Cracovii, to nic - tak?
Wiesz, że Iglopol Dębica kuszony przez CWKS z W-wy, dzięki Kępie i Szarańcowi podpisał umowę z nami? Wiesz jaki mają tam ośrodek treningowy? Wiesz,że był wizytowany przez Ministerstwo Sportu? To przecież nic. Walić to i srać na " wiślackiego psa Kępę"
Chyba nie skłamię, jeśli napiszę, że Kępa w ciągu kwartału zrobił więcej dobrego niż poprzednicy przez ostatnią dekadę.
Generalnie, każdy pozytyw w działaniu AMC jest obecnie w momencie torpedowany , bo jak wiadomo każdy sukces uwidacznia nieudolność poprzedników. AMC jako pierwsza w Klubie przedstawiła grafik treningowy dla swoich drużyn. Dziwne, że nagle ( nie pamiętam takiej checy ) o tych godzinach muszą trenować Juniorzy Trenera Góreckiego i Trenera Zegarka i chyba czochracze.
Tak na spokojnie przeanalizuj proszę, kto zaczął "wojenki" i kto się skompromitował. Ja wiem, że to zaledwie kilku "bo[b]ch[/b]aterów"
Dziś jest wielkie ŚWIĘTO Miosierdzia Bożego.
Jeśli kogoś obraziłem, jeśli komuś zaszkodziłem, to proszę o wybaczenie.
Kępa i Kmita mieszkali prawie po sąsiedzku, chodzili do jednej podstawówki. Kmita pewnie nie raz widział Kępę w wiślackim szaliku stąd pewnie takie nastawienie TP do trenera.
jeśli robi dobrą robotę dla Cracovii tak jak piszecie to trzeba nawróconemu życzyć powodzenia i sukcesów.
A, to nie było tak, że Kępa widział Kmitę z szalikiem gts-u?
Jim, ale czy ja coś napisałem co mogłoby sugerować przynależność do którejś z opcji?
Trochę przysłuchuję się temu co mówią ludzie- zwłaszcza rodzice- i u wielu zauważam lekką dezorientację. Np. rocznikowi 1999 odradzano SMS, a rocznik 2000 jest do tej szkoły zachęcany.
Kto odradzał 1999, a kto zachecał 2000?
Też się przysłuchałem i z tego co mówi oczywiście anonimowa sąsiadka to z Twojej łazienki odchodzą dziwne odgłosy...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)