Po mlodzikach 2001, Orliki 2003. Brawo! Nie grając na wynik a mozna tez wygrywac. to są wartosci. I o to chodzi. Trenerzy robia dobra robotę a dzieciaki sie ciesza. Ciekawe tylko czy ta Akademia ma jakas szanse na przyszlosc przy tej naszej wspanialej administracji klubowej
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
Mógłbym na temat napisać coś niecoś, ale to nic nie zmieni. Patrze z podziwem na rodziców, tych wszystkich piłkarzy - to jest ta" prawdziwa" Cracovia. Dziękuje!!!:):):)
W tym co napisał szuwarek jest sporo racji, ale jak rozmawiam z rodzicami dzieci grających w innych szkółkach, to tam też problemów nie brakuje. U sąsiadki na przykład, rodziców spotkała ostatnio niemiła niespodzianka, bo miesięczna składka wzrosła do 200 zł.
Brawa dla rocznika 2003, bo to jeden z najlepszych roczników w szkółce Cracovii, szkoda ,że nie zostali mistrzami , bo rozgrywki grupowe wygrali w cuglach. Ja ostatnio oglądałem ich sparing z Zagłębiem Lubin zakończony wynikiem 18:1 i byłem pod ogromnym wrażeniem umiejętności indywidualnych młodych zawodników.
Polecam w wolnej chwili, bardzo ciekawa strona na temat szkolenia młodzieży.
http://wychowaniefizyczne.net/bezsens-myslenia-o-wynikach-czyli-jak-zabic-sportowy-talent-dziecka/
Bardzo dobry artykuł.
128 dni później
Gdzieś mi się obiło o uszy , że od nowego sezonu Piotrek Giza będzie trenował jadną z grup naszych dzieciaków w AM.
Tak, miał już wcześniej przyjść, ale nie pozwoliły mu wcześniejsze zobowiązania.
Poczekajmy jednak do oficjalnego komunikatu.
11 dni później
30 sierpnia w Miechowie odbędzie się turniej dzikich drużyn w kategoriach wiekowych 7-10 i 11-14 lat. Będzie trening pokazowy zorganizowany przez trenerów Akademii.
4 dni później
Co się stało z rocznikiem 99 ,że większość znalazło przytulisko u Radomskiego???
Rocznik 99 przeszedl do Klubu. Zmiana była nieoczekiwana i dość hmmmmm... ale co ja będę pisał. Popytaj rodziców.
No co się stało? Poszli do mksu i wszystko padło. Oto cala prawda.
Radomski czeka na takie sytuacje. W Wawelu też wykorzystał zamieszanie i zgarną/zgarnie cały fajny rocznik
32 dni później
Czy AMC upadło ? Po podniesieniu składek przez prezesa , bo coś tu ostatnio cicho, nie wspominając że na stronie głównej AMC ostatnio pojawiają się linki do roczników które nie są w AMC. Może ktoś nad tym zapanuje a najlepiej admin tej strony.
5 dni później
Wyjątkowo wcześnie w tym roku został rozłożony balon nad boiskiem treningowym, początek października, tego nawet najstarsi bywalcy nie pamietają. Czyżby w trosce o dzieciaki, które mokły w ostatnim tygodniu na desczu, albo w ogóle nie mogły trenować, bo na boisku stała woda ? Nic bardziej mylnego, po prostu grupy komercyjne zapłaciły, przyszły i chłopy zamiast grać w piłkę mogły sobie co najwyżej popływać. Zrezygnują ........ słupki pójdą w dół. Efekt tego taki , że od 2 dni grupy młodzieżowe trenują na jednym boisku, a balon w tym czasie stoi pusty, bo klub nie dogadał się z AM co do dodatkowej odpatności za korzystanie z boiska pod balonem, w końcu nie byle co, normalnie rarytas o tej porze roku.......... cena podobno promocyjna ;)
Malkontent.
Przecież gramy w ekstraklasie. ;)
niech mi jeszcze raz ktoś wytłumaczy dlaczego MKS ma nie traktować AMC jak inne komercyjne grupy?
Ale przecież traktuje, AM płaci za wynajem boisk zgodnie z taryfikatorem. Tu chodzi bardziej o fuszerkę, która została odwalona na mniejszym boisku, które po opadach zamienia się w bajoro. Balon, który planowo miał stanąć z końcem października jest tylko próbą ratowania sytuacji, a "swoją" szkółkę, która ma zaplanowany na to budżet oraz grafik na okres jesienny stawia się pod ścianą. Płacicie dodatkowo za postawiony ekspresowo balon to trenujecie, nie płacicie spadówa. W sumie normalka, sam nie wiem czemu się czepiam.....
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/akademia_mistrzow_cracovia
jeśli po przeczytaniu tego postu nadal uważasz że AMC powinna być traktowana tak samo jak np. goście z zakładów mięsnych, którzy sobie chcą popykać w piłkę w ramach integracji to raczej nic Cie nie przekona i nie ma co drążyć tematu
quentin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/aka
> demia_mistrzow_cracovia
>
> jeśli po przeczytaniu tego postu nadal uważasz
> że AMC powinna być traktowana tak samo jak np.
> goście z zakładów mięsnych, którzy sobie
> chcą popykać w piłkę w ramach integracji to
> raczej nic Cie nie przekona i nie ma co drążyć
> tematu
Widocznie SaNtO uważa, że pomoc należy się tylko Wawelowi;)
Dyskutujecie z Santo o Stowarzyszeniu? Co on może o tym wiedzieć?
Natomiast dziwi, że klub zaoszczędził 60 tys. zł zgłaszając grupy hokejowe jako swoje, a żąda słonej opłaty za balon.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)