Zostały 4 spotkania do końca
http://hostuje.net/file.php?id=7522eed8be165c2eaa746aa299f4f6fb
w sobotnich półfinałach zmierzą się:
g.15:00 [b][color=#00BFFF]FINLANDIA[/color] - [color=#FFD700]SZWECJA[/color][/b]
g.19:00 [b][color=#FF0000]SZWAJCARIA[/color] - [color=#0000FF]USA[/color][/b]
-
-
CRACOVIA MEGA typer PLH + Międzynarodowy Typer Hokejowy
Tak więc jutro finito...
g.16:00 [color=#A0522D][b]MECZ O BRĄZ[/b][/color]
[b][color=#1E90FF]FINALANDIA[/color] - [color=#0000CD]USA[/color][/b]
[large]g.20:30 [color=#FFD700][b]FINAŁ MISTRZOSTW ŚWIATA[/b][/color][/large]
[b][large][color=#FFFF00]SZWECJA[/color] - [color=#FF0000]SZWAJCARIA[/color][/large][/b]
Dzień przed finałem
http://hostuje.net/file.php?id=59591e5007718ad746e68afe791ac301
Szacunek dla obu kolegów - [b][color=#FFD700]gustawa i reborndragona[/color][/b] - którzy dziś trafili obu zwycięzców, bo to niełatwe zadanie jak widać było...
[b][color=#FFD700]Ascalonie[/color][/b], nie wiem czy jestem pierwszy, czy nie, ale pozwól, że pogratuluję Ci już zwycięstwa :) Ode mnie wielkie brawa, typer z założenia miał być "tym trudniejszym" i myślę że był. Nawet dla Ciebie, ale bez dwóch zdań wykazałeś się znajomością i wyczuciem rozkładu sił w Europie i na świecie. A ligę luksemburską i choć jeden klub stamtąd, to chyba wielu tu będzie właśnie dzięki Tobie pamiętać!
Hmmm, ciekawe jest to, że w zasadzie mało kto może być całkiem pewny swojej pozycji :) Także zachęcam do rozważenia szans i rozsądnego typowania na juto :)
Przypominam, że liczbę dokładnych trafień liczymy tylko dla miejsc nagrodzonych, czyli w tym wypadku dla pozycji nr 1, co konieczne na 99,99(9)% nie będzie. Natomiast dla dalszych pozycji ewentualny równy wynik to pozycja wyższa, ex equo.
[large][b][color=#228B22]MIĘDZYNARODOWY TYPER HOKEJOWY[/color][/b][/large]
[b](DWU)TYDZIEŃ 26 - MISTRZOSTWA ŚWIATA - WYNIKI[/b]
Jest koniec, cóż pozostaje, w patos popadać nie chcę, gratuluję zwycięzcy, naprawdę wykazałeś się [b][color=#FFD700]Ascalonie[/color][/b] i wielkie brawa dla Ciebie! Ale gratuluję też każdemu z osobna zdobytych punktów i pozycji.
Oczywiście jeszcze raz wielkie brawa i podziękowania dla [color=#228B22][b]Seniora[/b][/color], bo ten typer to przede wszystkim jego zasługa i efekt jego niesamowitego gestu. [color=#FFD700][b]Ascalonie[/b][/color], pamiętaj proszę, że ta bluza, którą właśnie wygrałeś to bluza z historią, ofiarowana przez drużynę na pomoc w szkoleniu, kupiona przez [b][color=#228B22]Seniora[/color][/b] i przekazana do typera. To na jego geście i bazie tej bluzy stworzyliśmy my wszyscy, którzy jesteśmy ujęci w tabeli, chyba najbardziej unikatową zabawę typerską w polskim hokeju.
Cel był jasny - chodziło nam z [color=#228B22][b]Seniorem[/b][/color] o ruszenie tematu hokeja poza PLH, coś tam się zawsze wpominało o NHL, zwłaszcza przy okazji p-o, coś o MŚ elity oraz naszej dywizji i to tak naprawdę tyle. Ja myślę, że nawet jeśli ktoś nie śledził rozgrywek, na kogo stawiać i kto jest faworytem, to i tak z samego czytania zapowiedzi i obycia z nazwami klubów lig, jakaś wiedza wypłynęła. I to jest fajne, o to tak naprawdę zawsze chodziło.
Dziękuję więc wszystkim za udział i jeszcze raz gratuluję każdemu zdobytego miejsca, a także udziału w tej bądź co bądź wyjątkowej chyba zabawie, no i cóż, pora na wyniki :)
[hr]
Podium za poszczególne dni:
piątek, 3 maja
[b][color=#FFD700]1.MSC[/color]; [color=#778899]2.*Revenator*[/color]; [color=#A0522D]3.Ascalon, CracoviaNHAW i żółta kaczka[/color][/b]
sobota, 4 maja
[b][color=#FFD700]1.mrówka, Senior[/color]; [color=#A0522D]3.żółta kaczka[/color][/b]
niedziela, 5 maja
[b][color=#FFD700]1.Alko D'Bier, MSC[/color]; [color=#A0522D]3.Ascalon[/color][/b]
poniedziałek, 6 maja
[b][color=#FFD700]1.jurassic, mrówka[/color]; [color=#A0522D]3.Alko D'Bier, Ascalon i gustaw[/color][/b]
wtorek, 7 maja
[b][color=#FFD700]1.reborndragon[/color]; [color=#778899]2.Ascalon, bolek_krk[/color][/b]
środa, 8 maja
[b][color=#FFD700]1.reborndragon[/color]; [color=#778899]2.bolek_krk[/color]; [color=#A0522D]3.Apis, CracoviaNHAW i MSC[/color][/b]
czwartek, 9 maja
[b][color=#FFD700]1.Ascalon, JKP[/color]; [color=#A0522D]3.reborndragon[/color][/b]
piątek, 10 maja
[b][color=#FFD700]1.Senior[/color]; [color=#778899]2.Ascalon[/color]; [color=#A0522D]3.*Revenator*[/color][/b]
sobota, 11 maja
[b][color=#FFD700]1.MSC[/color]; [color=#778899]2.CracoviaNHAW i żółta kaczka[/color][/b]
niedziela, 12 maja
[b][color=#FFD700]1.mrówka, wanek[/color]; [color=#A0522D]3.JKP i Senior[/color][/b]
poniedziałek, 13 maja
[b][color=#FFD700]1.Apis, mrówka[/color]; [color=#A0522D]3.*Revenator*, Ascalon, bolek_krk, MSC i żółta kaczka[/color][/b]
wtorek, 14 maja
[b][color=#FFD700]1.CracoviaNHAW, MSC[/color]; [color=#A0522D]3.gustaw i Senior[/color][/b]
czwartek, 16 maja
[b][color=#FFD700]1.Alko D'Bier[/color]; [color=#778899]2.CracoviaNHAW, gentlemen i mrówka[/color][/b]
sobota, 18 maja
[b][color=#FFD700]1.gustaw, reborndragon[/color]; [color=#A0522D]3.*Revenator*, Apis, Ascalon, JKP, mrówka i żółta kaczka[/color][/b]
niedziela, 19 maja
[b][color=#FFD700]1.*Revenator, Alko D'Bier, Ascalon, gentlemen, gustaw, JKP i mrówka[/color][/b]
[hr]
Arkusz do pobrania:
http://hostuje.net/file.php?id=39b834fe26392f0ebbda5e3eb24d7061
[hr]
Klasyfikacja MŚ:
poz / nick / pkt
[b][color=#FFD700]1 Ascalon 93
1 MSC 93[/color]
[color=#A0522D]3 mrówka 85[/color][/b]
4 żółta kaczka 84
5 Senior 80
6 CracoviaNHAW 78
7 Alko D'Bier 76
8 JKP 71
9 gustaw 70
10 bolek_krk 69
11 *REVENATOR* 68
12 Apis 67
12 jurassic 67
14 reborndragon 65
14 wanek 65
16 gentlemen 60
[hr]
[b][large]KOŃCOWA KLASYFIKACJA GENERALNA [color=#228B22]MIĘDZYNARODOWEGO TYPERA HOKEJOWEGO[/color][/large][/b]
poz / nick / pkt / (pkt w MŚ)
[b][large][color=#FFD700]1 Ascalon 537 (93)[/color][/large]
[color=#778899]2 żółta kaczka 529 (84)[/color]
[color=#A0522D]3 mrówka 504 (85)[/color][/b]
4 MSC 503 (93)
5 wanek 454 (65)
6 JKP 445 (71)
7 gustaw 440 (70)
8 CracoviaNHAW 434 (78)
9 Senior 430 (80)
10 bolek_krk 415 (69)
11 jurassic 405 (67)
12 Apis 397 (67)
13 Alko D'Bier 391 (76)
14 reborndragon 389 (65)
15 *REVENATOR* 388 (68)
16 gentlemen 331 (60)
17 izbik 274 (0)
18 pawlus17 167 (0)
19 marmos 162 (0)
20 Ju 145 (0)
21 japo 139 (0)
22 Cracovia1616 88 (0)
23 WielkaCracovia 46 (0)
24 *KSC* 37 (0)
25 garbus 14 (0)
26 marcin_ksc 10 (0)
26 volker0 10 (0)
28 agent44 9 (0)
I w ten sposób typer hokejowy Anno Domini 2013, lub mówiąc wprost - sezon premierowy przechodzi do historii. Zdradzę trochę kuchni - w sumie konto ma na ten moment coś koło 8,5 tysięcy PW - aleście się nawysyłali :D, tzn. to są odebrane PW i wysłane razem. Jeśli ktoś jest ciekaw - przy około 2-2,5 tysiącach w jednym katalogu następuje przeciążenie. Przychodzące od razu po wpisaniu trafiały do odpowiednio oznaczonego katalogu, natomiast wychodzące nie. No i właśnie folder z wychodzącymi gdzieś tak w drugiej połowie stycznia chyba wykipiał, nie dzieliłem się tą wiedzą, ale nie miałem absolutnie żadnej kontroli nad wysyłanymi potwierdzeniami, tzn musiałem się ostro pilnować, bo jak nie dało się wejść w wysłane, to nie miałem możliwości sprawdzić czy wysłałem czy nie. W sumie zmieniłbym login, ale dobre 2-3 tygodnie zajęło mi dojście do tego co się has happened... Na szczęście trochę przyłożyłem się do dokładności i problemów nie było. Ale jednak oznacza to, że login "mini typer PLH" tym wpisem powinien przejść do historii i to właśnie robi - o ile nie będzie trzeba poprawiać wyników oczywiście :)
Jednak mam kilka spraw na koniec
1. fajnie było, ale trzeba myśleć do przodu, MTH po części w zamyśle moim i Seniora miało być trochę poligonem doświadczalnym dla innej punktacji. Pomyślcie jak Wam się wydaje, którą z tych punktacji należy użyć w nowym sezonie typera PLH (możliwe że nazwa zawodowa mi nie przejdzie przez klawiaturę i będę "żył dniem wczorajszym" :P zobaczymy). Wnioski gdzieś tak do połowy sierpnia proszę pisać tu, w wątku typujemy lub na PW, jeśli ktoś ma przemyślenia, ale nie chce ich wystawiać na ogólnym (dyskrecja i anonimowość oczywiście gwarantowane)
2. Ponieważ konto przechodzi do historii, jeśli ktoś ma coś do mnie na PW, albo jest błąd w wynikach - zapraszam na kaczkę. Przez czas jakiś postaram się jeszcze sprawdzać tu pocztę, ale nie obiecuję kiedy przestanę :)
3. Jeśli chodzi o nagrody - nikt na razie nie potwierdził tutaj otrzymania, ale z drugiej strony nikt też jak na razie nie napisał, że został oszukany :) Ale tak serio, bo w temacie nagród żartów nie ma, zapewniam, że typer to nie ściema i większość została już odebrana i trafiła do nowych właścicieli, choć część rzeczywiście jeszcze czeka. Tutaj małe słówko - wielki szacun dla izbika, który specjalnie po odbiór swojej bierze urlop i w wakacje przylatuje do Polski :)
4. Skoro ruszyłem temat "kuchni", a nikt nie chciał nigdy hasła do bycia supervisorem, a w końcu to są Wasze PW. Poniżej link do obrazków z print screenami poczty. Na jednym ekranie to się nie mieści, więc każdy link to 1 z 4 ekranów przewijania z góry na dół. Tak na wszelki wypadek, żeby była jasność :)
Ufff, no było trochę roboty, ale przyznam się - jestem tym trochę zmęczony... nie chcę żeby źle to zabrzmiało, ale teraz sobie od tego wreszcie trochę odpocznę, choć gdzieś głęboko mam takie dziwne przeczucie, że zatęsknię za typerem jeszcze zanim nowy sezon wystartuje... jakby coś to ruszyła liga australijska właśnie i możemy zrobić sobie MTH-dogrywka :D
http://i44.tinypic.com/5d45sn.jpg
http://i40.tinypic.com/314z13b.jpg
http://i41.tinypic.com/35b6yo9.jpg
http://i41.tinypic.com/33tmjhj.jpg
[hr]
PS: jest jeszcze taka dosyć miła okoliczność podsumowująca oba typery na zakończenie:
[img]http://i47.tinypic.com/2dqiw0.jpg[/img]
[b][large][color=#FFD700]bolek_krk[/color] zdobywa wirtualną nagrodę im Lucky Luke'a na sezon 2012/13 za trafienie 13 goli strzelonych przez Białe Jastrzębie naszym Paniom 15 grudnia 2012 roku.[/large][/b]
[hr]
[img]http://i48.tinypic.com/2ib2drr.jpg[/img]
natomiast na listę laureatów [color=#1E90FF][b]TROFEUM ARTEMIDY[/b][/color], za dokładne trafienie wyniku spotkania z dwucyfrową ilością bramek, w sezonie 2012/13 wpisali się:
[color=#1E90FF][b][large]mrówka - dwukrotnie
Senior - dwukrotnie
izbik
MSC
WielkaCracovia
żółta kaczka[/large][/b][/color]
[hr]
I to by było na tyle, miłych wakacji od hokeja dla wszystkich :)
To ja dziękuję bardzo dla organizatorow, wielkie brawa mini typer PLH-żółta kaczka i Senior, bo zrobili bardzo świetną robote i mieliśmy nietypową i bardzo wyjątkową zabawę typerską. Podziękowania i gratulacje!
Gratulacje dla zwycięzcy! Wielkie podziękowania dla organizatorów za ogrom pracy i zaangażowania, zabawa była przednia [b]dzięki Wam.[/b]
Co do punktacji, to ja zdecydowanie skłaniam się w stronę tej z MTH. Przy takim sposobie naliczania punktów na prawdę warto pomyśleć przed wysłaniem typów. Jest to dużo ciekawsze i w znacznym stopniu podwyższa atrakcyjność zabawy.
Gratulacje dla Zwyciezcy i oczywiscie PROWADZACEGO Typera!
Tak sobie pomyslalem kiedy przeczytalem "jestem tym troche zmeczony" , ze i tak masz konskie zdrowie do prowadzenia Typera - ja juz nienadazalem z typowaniem i sprawdzaniem lig pod koniec MTH . Dlatego sie wycofalem - a tylko chodzilo o mnie a nie o pilnowanie calego tego "ogrodka" :D
Szacun.
Gratulacje dla zwycięzców i słowa wielkiego uznania dla prowadzącego całą zabawę.
Człowiek tak wszedł w tryb typowania w ostatnich tygodniach, że teraz pusto się zrobiło bez tego. :) Z punktu widzenia uczestnika zabawy - pełen sukces. Rywalizacja, trochę łamigłówek nad egzotycznymi ligami hokejowymi, dużo zabawy i satysfakcji.Rewelacja. Jeśli będzie przyszłoroczna edycja, to ja na 100% się piszę. Tylko, że aż mi głupio. Robota, którą odwala Kaczka niezbyt chyba wdzięczna, z pewnością żmudna, ciężka i nużąca. Teraz jeszcze doszło prowadzenie bloga. Gdzie on na to wszystko znajdzie czas? ;)
14 dni później
Tak się zastanawiam czy Żółta Kaczka nie budzi się w nocy oblany potem z myślą czy w typerach wszystko jest na bieżąco ;)
Ascalonie Twoja wygrana i zdobyta nagroda bedzie miała wartość historyczną w związku z decyzją Leszka.
Dbaj o nią. Jeszcze raz gratulacje.
Och, zapewniam Cię Seniorze, że sypiam doskonale, tyle że w czasem w nietypowych godzinach :) W zasadzie na razie nie odczuwam "pustki", a przyznam się, że trochę się spodziewałem... Ale wiesz, jakby taki 2,5 tygodniowy urlop to na razie jest...
Za to tak całkiem przy okazji - gdzieś tak do połowy sierpnia, jakbyście w paru słowach ocenili/porównali system z typera PLH i MTH byłoby miło, bo potem trzeba zdecydować jaką punktację, z góry założenie jest takie, że nie będzie wielkich eksperymentów, tzn. jeden albo drugi, lub jakaś pochodna któregoś z ewentualnymi korektami. Bo potem znów podejmiemy decyzję na podstawie kilku głosów i będzie że źle... A na razie tych głosów jak na lekarstwo (mrówka - dzięki!)
aha, tak przy okazji - jeszcze raz podziękowania dla sponsorów, i prośba aby pamiętali o nas już niebawem, zwłaszcza chodzi mi tu o "instytucjonalnych"
Bluza, no cóż, wyekspediowana, ale nie wiem cy dotarła, chyba transfer ją w drodze zastał :) To się nazywa rewaloryzacja w przelocie :P
Ale jakby mi ktoś powiedział kiedy się Senior zaoferował, że zawodnik, którego bluza pójdzie w typerze też po sezonie pójdzie, to bym mu ją kazał bardzo głęboko schować w szafie :)
[hr]
PS: takie pytanko, do japo, Cracovia1616 i pawlusa17 - podzielił się bolek, czy sam skonsumował? :D
Mnie szczerze mówiąc po tym maratonie z MŚ, zdarzało się jeszcze już po zakończeniu typera ocknąć się wieczorem z myślą: "czy zatypowałem mecze na jutro?" i za chwilę: "a... przecież już po wszystkim" :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)