PLH
-
-
CRACOVIA MEGA typer PLH + Międzynarodowy Typer Hokejowy
Choc brak wciaz paru waznych glosow w dyskusji innych Typerow - co zrozumiale pora dyskusji ,to fajnie ,ze cos sie dzieje.
Karvinie - stac Cie na lepszy glos w dyskusji ,zwlaszcza ,ze masz duza wiedze o hokeju :)
Jedno jest pewne - to typer hokejowy , pilkarski jest w innym dziale i....na innych portalach - gdzie sam biore udzial.
Jeszcze raz zabiore glos , bo troche przerazilem sie perspektywa typowania kobiecej ligi.Zabrzmi to brutalnie ale sorki, skoro moge sie wypowiedziec szczerze to sie wypowiadam.
Nie jestem znawca hokeja jak pisalem ale jednak sie nim cos interesuje. Kobiecy hokej to jednak nie" ten" poziom ,zwlaszcza patrzac na wyniki naszych pan. Nie wiem czy bede mial w sobie tyle " masochizmu" by moc obstawiac przeciw Cracovii takie wyniki jakie odnosza nasze panie :
0;10 czy 3;13 :( To nie bedzie mile.
Jezeli zmierzamy i chcemy na sile zmian to moj glos jest jeden i ostateczny:
Dolozyc 1 Lige do typowania w tej samej punktacji. Tylko WSZYSTKIE mecze . Plus tego jest taki ,ze wiele nie stracimy na niej bo dopiero sa (prawie) po pierwszej rundzie - max. 6 meczow rozegranych.
Dziekuje za wysluchanie:)
....a i prosze nie jechac bardzo po mnie za glos o kobiecym hokeju.
Zdecydowanie należy typować tylko hokej.
I tu mam taki pomysł: tak, jak pisał Izbik, można by typować wszystkie mecze 1. ligi, ale z odpowiednią wagą. Tzn. punkty za wyniki Cracovii liczą się np. 4x, wyniki innych meczów PLH 2x, a wyniki meczów 1. ligi 1x.
Oczywiście punkty zdobyte do tej pory trzeba by pomnożyć przez 2.
Głos izbika jest dla mnie o tyle istotny, że dawałby większą szansę ogonowi na szybsze zbliżenie się do czołówki, niemniej ja mimo to wybrałbym typowanie wyników dziewczyn. Myślę, że tytułowy sponsor tej zabawy również właśnie do tego by się skłaniał. Jako dotychczasowy kompletny laik i w jednym i w drugim temacie, wolałbym przy okazji tej zabawy przynajmniej dogłębniej poznawać Pasiaste środowisko.
...czy wygrywasz, czy nie...
pzdr, bolek_krk
edit. ost, wtedy punkty zdobyte dotychczas za mocno straciłyby na wartości
To jesze ja:
- piłka nożna do typowania to przesada (ale to już chyba ustalone, że odpada więc się nie rozpisuje)
- hokej pań - mam podobne zdanie jak izbik - może być, ale właściwie czy to coś da? Panie niestety regularnie przegrywają, czyli jedyna opcja, że ktoś trafi czy straciliśmy 8 bramek czy 12. Jak chcecie to OK, nie mam nic przeciwko, ale miłe to nie będzie
- I liga hokeja. Słabo się orientuje, ale to mój problem. Skoro jednak odpadł jeden mecz (bo przecież z założenia mieliśmy typować 4 w kolejce) to dodaajmy też jeden. I tak będzie problem, bo oni grają systemem sobota-niedziela, a my wtorek-piątek-niedziela. No jeszcze jakoś możnaby czekać w sobotę na mecz dokładany do piątku, ale we wtorek... Jak coś to niech nasz organizator losuje czy dobiera najciekawszy mecz z tej I ligi.
Nie wtrącam się na razie w dyskusję - dzięki za wszystkie wpisy i prośba o więcej - niech decyzja będzie jak najbardziej gremialna.
Natomiast piszę w zupełnie innym celu - do typera wjeżdżają cztery nowe nagrody, sponsorzy:
[large][b][color=#FF0000]*REVENATOR*[/color]
[color=#0000FF]CZARTY KRAKÓW[/color][/b][/large]
Po szczegóły zapraszam wieczorem.
Dziękujemy bardzo za chęć wparcia zabawy i propagowania hokeja!
Jeszcze jeden pomysł: może zamiast Torunia, będziemy typować mecze Czartów?
Fajny pomysł, zwłaszcza, jeśli zrobili nam taki prezent, tylko pytanie zasadnicze ile i kiedy będą rozgrywać swoje mecze (rozumiem, że w KALH)?
Typowanie Czartów to bardzo fajny pomysł, tyle że meczy dużo mniej.
1 Liga jest ok. Do typowania wszystkie mecze jak idzie. Myślę że tak będzie ciekawiej niż tylko wybrane spotkania
Tylko z 1 ligą jest właśnie taki problem jak ktoś już pisał wcześniej, że grają całkowicie innym systemem i wtedy będzie trzeba czekać długo na wyniki danej kolejki :/.
Jeśli nie piłka to skłaniałbym się do wymyślenia jakiegoś bonusowego typu z PLH coś w stylu strzelca bramki jak już taka propozycja padła wcześniej.
Zostawić jak jest, tj. PLH, a zamiast czwartego meczu typować strzelca pierwszej bramki dla Cracovii w każdym meczu, z tym, że jak np. dostaniemy w jakimś meczu do 0, co jest raczej mało prawdopodobne ale teoretycznie i zapewne tylko sporadycznie może się wydarzyć, to również powinien być dopuszczony typ, że nikt nie strzeli bramki !
A jak ktoś się nie zna na hokeju kobiecym w wykonaniu naszych pięknych Pań, to najwyższa pora wybrać się na mecz naszych hokeistek, a oprócz kobiecego hokeja, można też i poznać nasze piękne Panie ! :)
Mnie ogólnie przekonaliście, że może to i fajny pomysł "potypować" dziewczyny. Może ktoś przybliżyć kiedy tam rozgrywa się mecze? Po prostu raz na tydzień czy jakoś inaczej?
Pozdrawiam krakowskie hokeistki!
musi byc klarownosc. Hokej meski, plus losowo spotkania z pierwszej ligi.
Ja jestem przeciwny wprowadzaniu innych dyscyplin do typera. Jasno stoi, to Cracovia PLH Typer i takim powinien pozostać. W tym momencie zostają nam jak wiadomo trzy mecze na kolejkę a to zabija możliwość rywalizacji i skutecznie blokuje pogoń peletonu typerowego za czołówką. Moja propozycja jest taka - wprowadzenie zróżnicowanej punktacji np.
* wytypowanie zwycięstwa - 2 pkt
* wytypowanie remisu 4 pkt
* wytypowanie zwycięstwa z tzw. podpórką czyli z x - 1 pkt (gdzie punkt przyznawany tylko przy zwycięstwie drużyny, której zwycięstwo po dogrywce/karnych typowaliśmy)
* wytypowanie prawidłowego wyniku - 5 pkt
Oczywiście ilości punktów są przykładowe i możemy podyskutować, czy odpowiednie. Na pewno najwyżej punktowane powinny być prawidłowy wynik i remis. Takie zmiany w typerze nie zabijają zabawy, każdy ma możliwość dogonienia najlepszych i najważniejsze - każdy określa poziom ryzyka na jaki się godzi. Dodatkowo wyższe wartości punktowe powodują duże "zamieszanie" w stawce, co za tym idzie o dobrą pozycję trzeba naprawdę się postarać.
Dzięki takim zmianom praktycznie każdy będzie mógł powalczyć o zwycięstwo i nikt nie będzie do końca pewny swojego miejsca. Tutaj wystaczy jedno potknięcie i przy szczęściu pozostałych można wylądować po jednej kolejce z tyłu stawki.
Napiszcie co o tym myślicie i oczywiście podyskutujmy jakie jeszcze zmiany możemy wprowadzić, żeby urozmaicić naszą zabawę.
zawsze mozna typować w tercjach :)
Generalnie mecze KALH w przy okazji kolejek moglibyśmy typować (kolejka raz na 2 tygodnie) więc chyba by nam to nie przeszkadzało a przy okazji robimy coś dla hokeja amatorskiego w Polsce i w jakiś tam sposób wspieramy i rozpowszechniamy Krakowską drużynę.
Więc byłoby fajnie gdyby raz na te 2 tygodnie zatypować kolejkę KALHu - liga w tym sezonie jeszcze nie wystartowała.
Co do typowań ligi kobiet - jestem za.
Resztę pozostawiam Wam, ja tylko wyrażam swoją opinię.
Pozdrawiam
Więc tak, mam lekki poślizg czasowy, wybaczcie. Ale za to rano będzie niespodzianka :)
Dziś kolejka, przypominam o typowaniu:
[large][color=#1E90FF]Unia Oświęcim[/color] - [color=#00FF00]Zagłębie Sosnowiec[/color]
[color=#FFD700]GKS Katowice[/color] - [color=#3366FF]Ciarko Sanok[/color]
[color=#FF9900]JKH Jastrzębie[/color] - [color=#FF0000]GKS Tychy[/color]
[color=#FF0000][b]POLSKA[/b][/color] - [color=#003399]Anglia[/color][/large]
Po drugie - odds (kolumny kolejno wg powyższego, sortowanie "patriotyczne" od największej liczby bramek strzelonych przez Polskę :) ):
4:2 / 2:6 / 3:1 / 2:2
3:1 / 1:3 / 3:1 / 1:3
3:3 / 3:5 / 4:2 / 1:3
4:2 / 3:6 / 4:3 / 1:2
4:2 / 2:6 / 3:2 / 1:2
7:2 / 4:6 / 3:4 / 1:2
4:2 / 4:3 / 2:4 / 1:1
6:3 / 2:6 / 4:2 / 1:1
4:2 / 2:3 / 3:1 / 1:1
4:2 / 1:4 / 3:3 / 1:1
1:2 / 3:5 / 6:1 / 1:0
4:1 / 2:4 / 3:1 / 0:3
4:2 / 1:3 / 3:2 / 0:2
4:1 / 2:5 / 2:1 / 0:1
6:1 / 2:5 / 3:2 / 0:0
Po trzecie - w dyskusję się nie wtrącam - to Wasz czas i Wasze pole do pomysłów, opinii, ustaleń i wniosków. Decyzje w nocy z czwartku na piątek przy zapowiedzi kolejki niedzielnej. Żeby więc było z mojej strony "czysto i bez ingerencji" piątkową kolejkę zagramy taką jaka jest. A więc w 16 kolejce PLH w piątek 19.10.12 spotkają się:
[large][color=#808080]Ciarko Sanok[/color] - [color=#FF0000][b]CRACOVIA[/b][/color]
[color=#00CC00]Zagłębie Sosnowiec[/color] - [color=#FF9600]JKH Jastrzębie[/color]
[color=#FF0000]GKS Tychy[/color] - [color=#FFFF00]GKS Katowice[/color][/large]
Zachęcam do typowania i życzę samych trafień (no dobra, trdycynie tym co nam zatyoują w plecy powodzenia życzył nie będę, sorki...)
Aha - byłbym zaponiał, nowe nagrody miały być :)
Oto i one:
Kolega [color=#FF0000][b]*REVENATOR*[/b][/color] ma ciekawą pasję, którą postanowił się z nami podzielić i zasponsorować nagrodę, a będzie to kolekcja 4 monet dobranych pod kątem typera, jest więc tam coś o Krakowie, coś o sporcie i coś ziązanego z Cracovią. Wybaczcie chciałem zrobić zdjęcia samemu, ale flesz cały czas się odbijał i nic nie było widać, skorzystam więc z obrazków, które oferuje wujek google.
[img]http://i50.tinypic.com/6gc3sx.jpg[/img][img]http://i47.tinypic.com/2samjnq.jpg[/img]
Moneta przedstawia centralnie, stylizowany wizerunek Bazyliki Św. Michała Archanioła w Krakowie. U góry napis: KLASZTOR/ PAULINÓW/ NA SKAŁCE/ KRAKÓW. U dołu stylizowane odbicie w wodzie fragmentu Bazyliki.
[img]http://i49.tinypic.com/97u3py.jpg[/img][img]http://i49.tinypic.com/xnakie.jpg[/img]
Polonia Warszawa - pierwsza moneta Nordic Gold z nowej serii monet "Polskie Kluby piłkarskie" upamiętniającej polskie kluby piłkarskie o najdłuższej tradycji. Moneta wydana z okazji 100-lecia istnienia klubu. Jest to krótka seria, ponieważ historia większości klubów piłkarskich w Polsce jest dosyć krótka. Narodowy Bank Polski planuje, że w ramach tej serii zostanie wyemitowanych 6 monet.
[img]http://i48.tinypic.com/j9sz6t.jpg[/img][img]http://i48.tinypic.com/1zbt40n.jpg[/img]
Polska Reprezentacja Olimpijska Londyn 2012. Rewers przedstawia centralnie, stylizowany wizerunek postaci biegnącego lekkoatlety, na tle zachodzących na siebie zarysów sylwetek innych biegaczy. U dołu stylizowany wizerunek logo Polskiego Komitetu Olimpijskiego. Po lewej stronie, od dołu, półkolem napis: POLSKA REPREZENTACJA OLIMPIJSKA. Po prawej stronie, od dołu, półkolem napis: LONDYN 2012. Natomiast awers to Wizerunek orła ustalony dla godła Rzeczypospolitej Polskiej. Po bokach orła oznaczenie roku emisji: 20-12, poniżej orła napis: ZŁ 2 ZŁ. W otoku napis: RZECZPOSPOLITA POLSKA, poprzedzony oraz zakończony sześcioma perełkami. Pod orłem, po prawej stronie, znak mennicy: M/W. (są zdjęcia i już każdy wie które to rewers a które awers)
http://i47.tinypic.com/33cc0h1.jpg
Jedna hrywna Ukraińska wyemitowana z okazji Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej rozgrywanych w Polsce i na Ukrainie w 2012 roku.
Trzy kolejne nagrody są ufundowane przez drużynę [color=#00008B][b]CZARTÓW KRAKÓW[/b][/color]. Przedstawione są na jednym zdjęciu, ale stanowią trzy osobne nagrody
[img]http://i50.tinypic.com/2n1stuu.jpg[/img]
- Szalik Czartów - unikat w skali światowej, pierwsza edycja, w sumie powstało jedynie około 40 egzemplarzy
- Proporczyk Czartów - również unikat, pierwsza edycja
- bluza Philadelphii Flyers - przedstawiać chyba nie trzeba
[large][b]Ogromne podziękowania i słowa uznania zarówno dla *REVENATORA* jak i CZARTÓW[/b][/large]
Dyskretnie dodam, że w tym sezonie Czarty idą po to co przy zielonym stoliku im rok temu zabrano, czyli MEDAL!!!! Powodzenia!
Unia Oświęcim - Zagłębie Sosnowiec 7:2
GKS Katowice - Ciarko Sanok 1:5
JKH Jastrzębie - GKS Tychy 3:2
POLSKA - Anglia 0:2
Witajcie, jako że pogoda narobiła nam zamieszania, a PZPN wstydu wyniki będą częściowe. Tzn jeśli jutro ten nieszczęsny mecz Polska - Anglia się odbędzie to go policzymy, nie to anulujemy i też będzie dobrze.
Na ten moment w kolejce prowadzą [color=#FF0000][b]bolek_krk i marmos[/b][/color] - obaj po 4 pkt i gratulacje dla Was. Na trzecim miejscu ex equo sześciu użytkowników: [color=#FF0000][b]*KSC*, agent44, garbus, gustaw, Ju i ost[/b][/color] - w zależności od jutrzejszego wyniku czworo z Was może przypuścić szturm na pozycję lidera kolejki - powodzenia! [color=#FF0000][b]Marmos[/b][/color] dzięki temu prowadzeniu wysunął się również na pozycję samodzielnego lidera klasyfikacji generalnej. Nadmienię także, że góra tabeli właśnie się odrobinę rozjechała. Drugie miejsce [color=#FF0000][b]izbik[/b][/color], trzecie [color=#FF0000][b]wanek[/b][/color]. Gratulacje dla liderów.
Pozwolicie, że skoro wyniki są częściowe, nie będę dawał arkusza do ściągnięcia, bo są tam (ukryte w obrazie) typy Polska - Anglia.
Obraz kolejki (po 3 meczach PLH)
http://i46.tinypic.com/6qcjkm.jpg
Obraz klasyfikacji generalnej
http://i48.tinypic.com/wthy5g.jpg
Tabela generalna przepisana do Forum:
(poz / nick / pkt)
1 marmos 61
2 izbik 59
3 wanek 58
4 MSC 57
4 reborndragon 57
6 *REVENATOR* 56
7 Karvin 53
7 Senior 53
9 żółta kaczka 52
10 WielkaCracovia 49
11 *KSC* 46
11 CracoviaNHAW 46
13 jurassic 45
13 mrówka 45
15 volker0 44
16 Ju 43
17 gustaw 42
18 garbus 40
19 agent44 39
19 Apis 39
21 Ascalon 38
21 pasiak na zawsze 38
23 bolek_krk 36
24 cracovia1616 30
25 pawlus17 29
25 qsss 29
27 japo 28
28 ost 27
29 marcin_ksc 20
30 Aleks(Rbk) 4
31 rex 3
32 Quen 2
33 KamilloLce 1
33 suram 1
Dziś na zakończenie małą kwestia organizacyjna - pojawiła się prośba, aby wszystkie fragmenty z zapowiedzią lub przypomnieneim następnej kolejki stanowiły same w sobie osobny wpis, nie zaś fragment postu z wynikami lub czymkolwiek innym - ponoć tak Wam wygodniej. Problemu nie ma i od dziś tak będzie :)
Na koniec zapraszam jeszcze do przerwanej dyskusji. Jakbym mógł zasugerować to wypowiedzcie się też na temat pomysłu kolegi/koleżanki WielkaCracovia. Zaproponował(-a?) coś całkiem nowego, a dyskusja się urwała i pozostało z troszkę małym echem. Nadmieniam też, że wnioski z tych ostatnich bodajże dwu (a miejmy nadzieję, że i następnych dwu także) stron spróbuję zebrać w nocy z czwartku na piątek lub w piątek do południa, tak aby jakiekolwiek zmiany (o ile takowe będą) ruszyły od kolejki niedzielnej. Na razie widzę dwa nurty - tylko PLH oraz PLH + 1 liga (całość lub 1 mecz) / PLHK / KALH. Nic nie forsuję bo sam jeszcze nie widzę co tak naprawdę w Was przeważa.
Przypominam o typowaniu na piątek. W 16 kolejce PLH, 19.10.12 spotkają się:
[large][color=#808080]Ciarko Sanok[/color] - [color=#FF0000][b]CRACOVIA[/b][/color]
[color=#00CC00]Zagłębie Sosnowiec[/color] - [color=#FF9600]JKH Jastrzębie[/color]
[color=#FF0000]GKS Tychy[/color] - [color=#FFFF00]GKS Katowice[/color][/large]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)