Wygrywamy i mamy lidera, którego już nie oddajemy do końca. Taka jest moja kocepcja, tak ja to widzę ... :D
-
-
(GLOS) [5. kolejka] Dolcan Ząbki-CRACOVIA 2 września 12.15 (niedziela)
Tylko co na to Flota:)? Myśle że oni wyjdą w weekend na boisko z podobnymi założeniami:) Nie mówiąc o Zawiszy:) Zabawne jest to że na forum nigdy nic się nie zmienia. Od hurraoptymizmu po masakryczne kr...anie po zawodnikach i trenerze:)
Nie mniej jednak liczę na trzy punkciki, wielka szkoda że nie będzie transmisji:( Wybiera się ktoś w ogóle na mecz?
Flota i Zawisza grają trudne wyjazdy i na tej podstawie zakładam, że nie zdobędą po 3 pkt.
Ponoć jednak mają pokazywać nasz mecz, ale (wysokie) źródło tego info jest (podobno) na urlopie i może mieć nieaktualne dane. Ja bym jednak proponował sprawdzać regularnie program Orange sport
My bad, Zawisza faktycznie ma ciężki wyjazd, nie zauważyłem, natomiast Flota jedzie do Legnicy która równie chętnie strzela co puszcza bramki:) Na dwoje babka wróżyła :D
Leszeczku obyś miał racje :)
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ponoć jednak mają pokazywać nasz mecz, ale
> (wysokie) źródło tego info jest (podobno) na
> urlopie i może mieć nieaktualne dane. Ja bym
> jednak proponował sprawdzać regularnie program
> Orange sport
ogladajac mecz legii widzialem zapowiedz 2-ow meczow w Orange Sport- niestety nie naszego.
Z meczu Dolcan - Cracovia nie ma być transmisji, ale tylko relacja w trakcie meczu ŁKS-u wg. informacji orange sport.
Jest wyjazd do Ząbek ?
Kilkukrotnie czytałem, że Dolcan nie przegrał jeszcze meczu, więc postanowiłem przyjrzeć się temu nieco bliżej. Na pewno nie można tej drużynie odmówić serca do walki, ale mimo wszystko mają też wiele szczęścia. Dodatkowo zdarza im się tracić bramki po indywidualnych błędach obrońców, a nasi są w stanie to wykorzystać.
Przeglądając składy z poszczególnych meczy Dolcanu, wygląda na to, że grają trójką obrońców i jednym lub dwoma napastnikami. Obok siebie wystąpili oni w meczach 3 i 4 kolejki przeciwko ŁKS i Warcie. Groźniejszy na papierze wydaje się Tataj, który w zeszłym sezonie strzelił w barwach Dolcanu aż 15 goli w 32 meczach. Drugi z napastników, Piątkowski, grał ostatnio w KS Polkowice, gdzie zdobył 4 bramki w 28 meczach.
Póki co najlepszym strzelcem zespołu jest Osoliński (pomocnik) - dwie bramki. Przeciwko Cracovii nie powinien wystąpić Grzegorz Piesio (pomocnik) z powodu czerwonej kartki w meczu z ŁKS (niesportowe zachowanie).
Wnioski po pierwszych kolejkach? Przede wszystkim:
1 - nie tracić koncentracji i nie osiadać na laurach choćby nie wiem co, bo w Dolcanie wiedzą, co to ambicja i gra do końca
2 - nie dopuszczać do strzałów z dystansu, bo często ich próbują
3 - da się ich zamęczyć, o ile my sami wytrzymamy ciągłe granie co trzy dni
4 - przy mocnym pressingu mogą popełniać błędy
A jak to wyglądało mecz po meczu?
----------------------
Stomil - Dolcan 1:2
Zaczęło się od ataków Dolcanu, później się wyrównało i tuż przed przerwą po błędzie Hirsza (obrońca) Stomil wyszedł na prowadzenie. Druga żółta kartka dla Grzelaka (obrońca) na początku drugiej połowy teoretycznie powinna przypieczętować los Dolcanu, ale dzięki ambitnej postawie już po paru minutach z bliskiej odległości wyrównał Osoliński. Pomimo osłabienia Dolcan nie tracił wiary w zwycięstwo, co przełożyło się na punkty - w 83 minucie po akcji sam na sam gola strzelił Chwatek (pomocnik).
--------------------
Olimpia - Dolcan 0:0
W Grudziądzu liczyli na łatwe punkty, ale się przeliczyli. Pierwsza połowa minęła pod znakiem przewagi w środku pola Olimpii, która miała kilka groźnych sytuacji i powinna objąć prowadzenie. Dolcan próbował akcji po skrzydłach i strzałów z dystansu, ale bez rezultatu. W drugiej połowie dało o sobie znać zmęczenie Olimpii 120-minutową batalią z Lechem w PP i inicjatywę przejął Dolcan, choć ostatecznie mógł ten mecz przegrać.
Wbrew pozorom wcale nie było nudno, a brak bramek to zupełny przypadek. Olimpia zaliczyła dwie poprzeczki, pudło na pustą bramkę i przestrzelonego karnego. Dolcan odpowiedział również poprzeczką Piątkowskiego.
--------------------
Dolcan - ŁKS 1:1
Do pierwszego meczu przed własną publicznością Dolcan przystąpił w ofensywniejszym ustawieniu, z dwoma napastnikami (Tataj, Piątkowski). Lepiej spisał się Tataj, który strzelił bramkę w 20 minucie. Przez całą pierwszą połowę trwało oblężenie bramki Wyparły, który wybronił kilka niezłych strzałów.
Druga połowa miała już inny przebieg, bo gracze Dolcanu wyraźnie opadli z sił. Zmiany dokonane w okolicach 65 minuty nie odmieniły tej sytuacji i ostatecznie Dolcan stracił bramkę.
-------------------
Warta - Dolcan 2:2
W konfrontacji z Wartą Dolcan również zagrał odważniej, na dwóch napastników, co zaowocowało prawdziwą wymianą ciosów. Przed przerwą bramki nie padły, choć dobre sytuacje mieli zarówno Tataj jak i Piątkowski.
W drugiej odsłonie spotkania wynik otworzyła Warta, ale Dolcan ponownie nie poddał się. Osoliński i Piątkowski wyprowadzili swój zespół na prowadzenie. W ostatniej minucie Warcie udało się doprowadzić do wyrównania, w czym podobno zasługa braku koncentracji u obrońców Dolcanu, podobnie jak przy pierwszej bramce.
Nzg Napisał(a):
> Tylko co na to Flota:)?
Nieważne co Flota ważne co na to Lech :)
Co do meczu fajna analiza pasiasty, myślę że może być ciężko Ząbki to nie frajerzy, ale myślę że szczęście nadal będzie przy nas :)
Nie mogę uwierzyć że nie dali transmisji z naszego meczu, tylko z ŁKS - Warta - co za geniusz to wymyślił...
W Ząbkach tylko zwycięstwo. Jeżeli mamy liczyć na remis z taka drużyną to równie dobrze już możemy się zadowolić 8-10 miejscem na zapleczu :)
To może być pierwszy, prawdziwy sprawdzian naszej obrony....jak czytamy powyżej,dzieki Pasiastemu ,grają na dwóch napadziorów i raczej skutecznie....
A,że Ząbki to obrzeża Wawy to wspomogą Nas kibice Polonii....;)
Bardzo dziwne że nie transmitują meczu drużyny której frekwencja stanowi połowę całej frekwencji ligowej...
Co do meczu, bedzie napewno ciężki, bo Dolcan to wbrew pozorom nie ogórki, a do tego mocni drwale... murawa, a raczej klepisko też nam nie pomoże... ale punkty zbierać trzeba, bo 70 punktów to bardzo dużo...
ktoś wie coś o biletach na dolcan?
czy tam jest cos takiego jak bilety? :)
amk
[i]Zarząd SSA "DOLCAN-SPORT" Ząbki informuje, że od dnia 06.08.2012 r w siedzibie klubu będzie prowadzona sprzedaż kart wstępu na rundę jesienną sezonu 2012/2013.
Karty wstępu do nabycia w cenie 80,00 zł/szt. (karnet obejmuje mecze o Puchar Polski).
Jednocześnie informujemy, że do nabycia są również Karty Wstępu VIP.
Cennik biletów:
Bilety ulgowe: 6,00 zł
Bilety normalne: 10,00 zł
Przed każdym meczem w siedzibie klubu w godzinach 09.00-17.00 można zakupić bilet na kolejne spotkanie.[/i]
Znalezienie tej informacji zajmuje jakieś 5 sekund.
gimli , przecież lepiej zadawać kretyńskie pytania niż się trochę wysilić i poświęcić te 5 minut...
Bardzo ciekawa rzecz - młodzieżowcem grającym w barwach Dolcanu jest... bramkarz, Rafał Leszczyński. To już jego drugi sezon jako podstawowy golkiper w Ząbkach. Był swego czasu na celowniku Legii, gra też w reprezentacji u21.
Osiemnastka na mecz z Dolcanem Ząbki
Bramkarze: Krzysztof Pilarz, Marcin Skrzeszewski
Obrońcy: Milosz Kosanović, Adam Marciniak, Krzysztof Nykiel, Bojan Puzigaca, Mateusz Żytko, Andraż Struna
Pomocnicy i napastnicy: Edgar Bernhardt, Władimir Boljević, Marcin Budziński, Krzysztof Danielewicz, Damian Dąbrowski, Bartłomiej Dudzic, Sebastian Steblecki, Rok Straus, Sławomir Szeliga, Łukasz Zejdler
Lidera i tak po tym meczu nie będziemy mieć. - Flota w 60minucie prowadzi 2:0
MSC Napisał(a):
> Wygrywamy i mamy lidera, którego już nie
> oddajemy do końca. Taka jest moja kocepcja, tak
> ja to widzę ... :D
Plan wziął w łeb, niestety Flota odpływa (jak się za bardzo rozpędzą to potem nie zdążą wyhamowac i będą musieli grac w ekstraklapie) :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)